Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Így jártam anyátokkal 2x09 - Slap bet

2013. augusztus 21. 15:00 - sawyer_15

Nos, szerintem a sorozat egyik legüberfaszájosabb része a mostani, van benne szégyenteljes titok a múltból, tettlegességig fajuló fogadás, pazar párbeszédek, párkapcsolati parák, pornográf tartalmat sejtető verbális és vizuális mézesmadzag, és egy igazán-igazán megdöbbentő videó. Mindez pusztán 20 percben, tömény dózisban, akár a betépett goások Ozorán. Na jó, 22 percben, a történelmi hűség kedvéért. Lássuk, ütős események következnek, és ez most nem megtévesztő marketinges túlzás.

01.png

Kezdésként Ted-apu narrál, ez gyermekkori tévhitemmel szemben nem egy orrsövényferdülésből fakadó beszédhibát akar jelenteni, hanem hogy Kidset avatja be a párkapcsolatok újabb rejtelmeibe. Eszerint egy kapcsolatban mindig lesznek titkok, sosem fogtok mindent megtudni egymásról. Robinnal kapcsolatban is egyre-másra derültek ki az új infók, jönnek is szép sorjában. Van köztük aranyos, Robin tud crepes-t sütni, nahát, ez a meglepetés erejével hatott. Aztán látjuk, ahogy Ted mellett az ágyban sorra veszi a pasijait. Ha jól láttam, mindkét kezét használta a számoláshoz, úgyhogy nem csoda, ha utána Ted arcára rosszallással vegyes meglepődés ült ki, építészként jó kellett, hogy legyen matekból. Ja, és Robin fél Tudortól. Mármint Vidor és a többi mélynövésű vájár albérlőtársától, nem valamelyik angol királytól. Ez tényleg elég fura, mert utóbbi még érhető is lenne, elvégre VIII. Henrik tényleg okozott némi fejetlenséget a hölgyismerősei körében.

02.pngRobin éppen a Tudor-paráját magyarázza a többieknek a bárban, amikor Barney atomizgatottan berobban, és hívja a haverokat egy azóta méltán csődbement kisker-láncolat új boltjának megnyitójára. Nahát, fene se gondolta volna, hogy Barney ennyire lázba jön a lehetőségtől, hogy hisztérikus háziasszonyokkal küzdjön meg egy akciós árú multifunkciós háztartási aprítógépért, kínai használati utasítással.  Mindegy is, a lelkesedése mindenkire átragad, irány a pláza. A pláza szót hallva Robin meggondolja magát, előbb jön ki nullszaldósra a Sziget, minthogy ő plázába menjen. Hiába lelkesítés, rábeszélés, kíváncsiskodás, Robin hajthatatlan, sőt, zaklatott fokozatba kapcsolja magát, nem megy és kész. Ted siet a segítségére, tartsuk tiszteletben Robin magánszféráját. Ezt biztos valamelyik cosmo-tanácsadó rovatban olvasta.

04.pngTednél is addig tart az intimszféra tisztelete, amíg este kettesben maradnak, ott már ő is kíváncsiskodni kezd, nekem elmondhatod, hogy mi történt a plázában. Letartóztattak, dobtak, zaklattak? Talán rájöttek, hogy kanadai vagy? Robin azonban tartja a titkát, let it go, Ted, let it go. A bárban azonban Ted tovább pörgeti magát az eseten. Barney lehűti, haver, örülj neki, ha kevesebbet tudsz, annál később jön el az „Ó pillanat”. Na, ez lenne az a momentum, amikor kiderül valami a csajról, ami miatt ugrik az egész kapcsolat.

06.pngEgy gyors snapshot-sorozat Barney néhány „Ó pillanatáról”: 3 csaj 3 különböző feloldhatatlan problémával terhelve: szüzességi fogadalom, étkezési problémák, 30 éves születésnap. És amikor Barney ezekre annyit reagál, hogy „Ó”, abban benne van a világ összes cinikus lemondással súlyosbított csalódottsága. Barney sziklaszilárdan hisz a tézisében, hidd el, Ted, minél tovább tudod halogatni, annál jobb. Ted inkább előrehozná ezt a pillanatot, ha van ilyen, jobb mihamarább tudni. Lelki szemei előtt felsejlik az a rémisztő vízió, amelyben az esküvőjükön Robint előhámozza a menyasszonyi fátyol alól, és az ifjú ara csak annyit mond: férfinak születtem. Nahát, előbb kívánjuk bárkinek, hogy a borostás lázárjános fonjon eposzi jelzőt a neve köré egy sajtótájékoztatón, mint ezt az élményt, szóval valahol érthető Ted aggodalma.

07.pngLily is Tednek ad igazat, nekik nincsenek titkaik Marshallal. Barney előbb lefikázza a pár nyálasságát, teljes joggal, mellesleg, majd próbára teszi Lily-t, de a csaj tényleg mindent tud, csak úgy ropogtatja a válaszokat a keresztkérdéseire: Trenton – egy szamár megette Marshall gatyáját, Seattle – beugratós, Marshall nem megy oda, mert fél a jetitől. Ted még fokozza az őrületet pár konkrétummal, ahogy Lily-ék tényleg, de tényleg minden kis szar részletet elmondanak egymásnak. Ilyenkor Ted szemei meg fennakadnak, mintha azzal fenyegetnék, hogy a nagykörúti villamosvonalon a nyári pályafelújítások idején kell két kört mennie.

08.pngBarney ötlete a titokra: Robin pornóóóó – várjátok ki – zott. Lily rákontrázva ad még egy gyomrost Ted lelkének: ja, ja, gyanús a csaj, színlelt orgazmus hangokat ad ki. Marshall szerint Robin titka, hogy házas, és egy plázában házasodott. A társaság összerakja a történetet, Robin azért utálja a házasságot, mert már házas, amúgy is, fogalmuk sincs, hogy mit csinált a csaj Kanadában korábban. Csak egy kanadai barátjáról mesélt sokat, aki túl korán ment férjhez, majd gyorsan félrement a házassága. Gondolkozz, Ted, ez a barát nem is létezik, ez maga Robin a plázában kötött frigyével.   

12.pngBarney és Marshall összevitatkozik, hogy akkor most Robin házas vagy pornózott, végül kötnek egy pofogadást, aki nyer, az leakaszthat a másiknak egy kiadós maflást. Lily elsőre gyerekesnek tartja, de Barney befűzi, Te lehetsz a pofogadásügyi főbiztos. Mintha csak egy ombudsmani kinevezésről lenne szó, Lily enged a csábításnak: benne vagyok. Barney taglalja a pofogadásügyi főbiztosi titulus komolyságát, fegyvered legyen a pártatlanság, pajzsodon emelt a pofogadás szentségét mindenek fölé, sírkövedre írják aranyló betűkkel tisztségedet. Lily szeme ritkán látott ragyogásban úszik. Már ahhoz képest ritkán látott, hogy mostantól nemcsak az van a pakliban, hogy a legjobb barátnője pornós, de még az is belekerült, hogy a vőlegényét emiatt lepofozzák. A verseny tisztasága mindenek felett.

14.pngTed oldalát egy nagyfordulatszámú Makita erejével fúrja a kíváncsiság, nem bírja annyiban hagyni a dolgot. Következő este megint nyúzza a csaját, Marshall szerint házas vagy, mekkora őrültség, ugye? Robin kezd bepöccenni, hogy Ted miért nem hagyja már békén a kóros pláza-averziójával együtt. Vitáznak egy sort, Ted erőlteti, csak annyit mondj, hogy nem vagy házas. Robin végül feladja és rávágja, hogy de, az vagyok. Nabazmeg. Dióhéjban: Fiatal voltam és hülye, egy plázában házasodtunk, aztán szakítottunk, azóta nem megyek plázába. Mostantól Ted arca jelenti az „Ó-pillanatra” az illusztrációt. Robin meg belehúz egyet a sörébe, kritikus pillanatokban jó, ha van miből erőt meríteni.

15.pngPár másodperces vegetatív működés után Ted újra képes lesz összefüggő beszédre. És miért nem váltatok el. Csak el akarom felejteni, a srác Hongkongba költözött, én meg beletörődtem. Ezt úgy mondja Robin, mintha arról lenne szó, hogy a Fröccsteraszon viceházmester helyett egy sportroséval lepte volna meg a tapasztalatlan csapos. Robin megkéri Tedet, hogy tartsa meg a titkát. Mi sem természetesebb, drágám.

17.pngA következő képen Marshall leakaszt egy akkora körbepörgőpofont Barney-nak, hogy az öltönyös ellipszis alakú pályára áll a saját nyakkendője körül. Nyilván az történt, hogy Lily rimánkodva énekelte ki Ted szájából a titkot, aki mondjuk a legkevésbé sem tudta magában tartani. Amúgy amint Ted kimondta a titkot, Marshall tenyere gyorsabban lapított egyet Barney arcán, minthogy az felfogta volna, mi történik. Marshall igazán rendes, hogy nem hagyja bizonytalanságban Barney-t, de amaz nem különösebben értékeli a kegyként gyakorolt gyorsaságot, a tekintete kábé azt üzeni, na, ezért védje meg a nyugdíjadat a Semleczigabi.

18.pngTed teljesen kiborul a helyzettől, akkor ő most nem barát, hanem szerető, vagy ágyas, vagy azt sem tudja, micsoda. Barney nem nyugszik bele a fogadás elvesztésébe, attól, hogy Marshallnak igaza volt, ő még nem feltétlenül tévedett, Robin pornózhatott is. Indul is haza, hogy megnézzen egy rakás kanadai pornót. És még mielőtt bárki rásütné a vádat, hogy kellemeset a hasznossal, gondoljon bele, mit jelent a kanadai pornó. Laposmellű cserkészlányokat hágnak meg a Tim Horton’s szendvicsektől maszatos kezű lovasrendőrök a fenyvesben, miközben jávorszarvasok kérődznek a Nagy-tavak mentén. Na ugye, hogy nem egy leányálom. Fasziálomnak is elég karcos.

21.png

Ugrunk, Marshall hazaér az albérletbe, és kicsit pironkodva elmondja, hogy Robin valójában nincs férjnél, leellenőrizte az egyetemi könyvtárban, tuti. Na, szar került a fosba, akkor viszont más lehet a pláza-cidri hátterében, plusz fordult a pofogadás állása is, ugye. Ted közben azon agyal, hogyan buktassa le úgy Robint, hogy közben ne derüljön ki, hogy elárulta a titkát. Marshall előáll a javaslatával, zúdítsd rá keresztkérdések özönét, és kényszerítsd hibára, akár egy ügyvéd.

22.png

Ted este először Robin lelkiismeretét célozza meg pár jól irányzott léleksimogatással: köszönöm, hogy ilyen őszinte voltál, és elmondtad az igazat. Ted így próbálja kiugrasztani a bűntudatot a bokorból, hogy kellő képzavarral éljünk, de Robin arca nyugalmat áraszt. Ted ezután részletkérdések cunamiját borítja rá az esküvővel kapcsolatban, de Robin hazudik, mint könyvből a vízfolyás, egészen durva részletezettséggel számol be a mogyoróhagymás rákmártástól kezdve a szaxofonos bariton hangjáig. A férje nevénél azonban zavarodottság ül ki az arcára, affene, erre nem talált ki semmi hazugságot.

23.png

Ted felháborodva kéri számon az átverést és fölényesen meséli, hogy hogyan jött rá, miközben a Kanadai Plázaházasságok 2.0 adatbázist böngészte. Elsőre, majd töredelmesen bevallja, hogy Marshall nézett utána az egyetemen. Robin tajtékzik, amiért Ted elmondta a titkát. De hát nem is volt igazi titok, riposztol Ted. Persze, mert teszteltelek, és elbuktál, amúgy meg lehetett volna igaz is, és te annak hitted, amikor kiadtál. A mai rész párbeszédversenyének győztese ekkor következik, amikor Ted mérgében, elkeseredettségében és tehetetlenségében odavágja: Nem csodálom, hogy a kamu férjed elköltözött tőled Hong Kongba. Robin védelme feltörhetetlen: Üzleti ügy miatt történt, oké?!?!? Priceless.

26.png

A bárban közben tetemrehívás zajlik, Barney kéri számon Marshallt, mert tudja, hogy Robin soha nem volt házas. Közben már feni a tenyerét a kiadós sallerre. Természetesen Lily volt az információ forrása, aki pedig Marshall napi percről percre beszámolójából tudta meg, majd ezután pofogadásügyi főbiztosként a lelkiismerete nem hagyta nyugodni. Marshallnak úgy hiányoztak most a csaja antikorrupciós törekvései, mint törpeharcsának a sombrero. Bár zokog a lelke szegény csajnak a vőlegénye miatt, de három pofont engedélyezett Barney-nak, egyet a hazugságért, kettőt idő előtti pofonosztásért. Na, Marshall ebből nem fog kijönni. Illetve kijön, csak rossz oldalán lesz… …jelen esetben a tenyérnek. Barney sorozatvető Katyusára állítja a tenyerét, és szemvillantás alatt behúzza a triplát.

35.png

Ted és Robin még mindig a titoktartáson veszekszik, úgy néz ki, Vona Gábor előbb bevallaná, hogy menóra volt a jele az oviban, minthogy Robin elmondja az igazat a plázás múltjáról. Ekkor a többiek berontanak a lakásba, Barney állítja, hogy tudja a titkot, mert kapott egy rejtélyes hívást egy kuncsaftjától, akinek birtokában van egy videó Robinról. Vagyis művésznevén Sziporka Robinról. Ajjaj, kezd bejelezni a pornó-méter. Ted nem akarja engedni, hogy Barney mutassa a videót, hadd tartsa meg Robin a titkát. Barney fölényesen mosolyog, ez már nem marad titok, most töltötte fel a netre a maláj haver. Ted köti az ebet a karóhoz, de már Robin is belemegy, nincs értelme titkolni, ha felkerült a netre. Nézzük. Lilyék félnek. Lily attól, hogy mi lesz a videón, Marshall inkább az újabb pofontól.

37.pngRobin mentegetőzik, fiatal voltam, ártatlan modellkedésnek indult az egész, Barney vigyorgása közben a szája körbeér a fején. Közösen nézik a videó elejét, Robin éppen fehér térdzoknis, boglyasfejű középiskoláslányként akarja kiengesztelni valami csintalanságért a földrajztanárt, akinek olyan bajsza van, ami kapásból megér fél év felfüggesztettet. A tábla mellett a háttérben egy kanadai zászló súlyosbítja a sablonosság tombolását. Egyébként meg a szobában harapni lehet a pornószagot.

38.pngA „Hogy tehetném jóvá” résznél Barney leállítja a videót, pofonóra a pontos idő, s akkora körbepörgőpofont vág Marshallhoz, hogy Chuck Norris ekkor egy pillanatra elgondolkodott a nyugdíjon. Robin ámuldozik, ez meg mi a jóbüdösfranc volt?!? Amikor meghallja a pofogadás tárgyát, röhög egy jót. Ó, bárcsak valóban pornóról lenne szó, ennél az is kevésbé kínos. És továbbnyomja a videót. Mi lesz itt? Ami ezután következik a videón, azt nehéz szavakba önteni, legalábbis a jelenleg ismert szókészlettel biztosan. Egy szóval: sokkoló. Ha több kell, akkor az élményt úgy lehet leírni, hogy valahol a hátborzongató és a hajmeresztő között lehet félúton, a mellbevágó tőszomszédságában, a lényeg, hogy valamely testrészünk erős fizikális igénybevételnek lesz kitéve.

32.pngSzóval Robin egy operába illő fordulattal orális fixírozás helyett énekelni kezd, az egész videó pedig egy szürreálisba hajló, bad taste hullámvasutat idéző videóklipbe fordul át, amiben Robin és társai (köztük egy éneklő robot) koptatott farmerdzsekik, pasztellszínű blézerek és pöttyös kiegészítők ízléstelen kavalkádjában ropják közösen a 80-90-es éves fordulójának ritmusát. A magyarázat: Robin egynyári tini popsztár volt Kanadában, a Let’s go to the mall volt a legnagyobb slágere. És ezzel a számmal kellett végighakniznia Kanadát. Arra, hogy a 90-es évek közepén miért árad a 86 hangulata a klipből, nincs válasz. Illetve van, de jobb lenne nem tudni. Összességében nehéz eldönteni, hogy a klipet nem lehet elégszer megnézni, vagy már 10 másodperc után is késő lett volna leállítani. Én mindenesetre azóta megálltam a növésben. Megrázó képek következnek.

31.png28.png29.pngMindez azt is jelenti egyben, hogy megint korai pofonosztásra került sor. Lily választás elé állítja Barney-t: 10 sallert kap most rögtön egymás után, vagy 5 pofon, tetszőlegesen választható időben. Barney rövid ideig hezitál, aztán az 5 pofon bármikor opciót választja, lelke rajta. Robin és Ted összeromantikáznak, de jó, hogy ezzel a titokkal is jobban megismertük egymást. A meghitt pillanatot Marshall zúzza rommá, amint a nyertesek magabiztosságával kiosztja az első pofont a sorban.

30.pngBarney most kezdi csak érezni, milyen csapda acélpofái záródtak élete minden egyes pillanatára, Marshall minden, arcához közeli mozdulatára jeges félelemtől áthatva rezzen össze. És 4 pofon még hátravan. Meg van nekik ágyazva rendesen, várjuk őket.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása