Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Revolution 1x03 – A múlt árnyai

2013. augusztus 20. 15:00 - Smokey the bear

A Norával kiegészült csapat úton van; gondolom Llovell-be, ahogy azt az előző részben megbeszélték. Útközben kínos csevegés alakul ki: Miles nem érti Nóra miért állt a lázadók oldalára, mivel nem olyannak ismerte meg, aki vesztett ügyért harcol. A nő enyhe mosollyal az arcán erre csak annyit felel, hogy de hiszen ő kettejükért is harcolt annak idején. Remek taktikai érzékkel Charlie közbevág, és megérdeklődi, hogy akkor ez most akkor egy magánjellegű beszélgetés? (Miles: igen; Nora: nem) Végül mégsem az lesz, csak annyi, hogy Nora kissé sarokba szorítja Milest: neked most tényleg az a bajod, hogy az Egyesült Államokért küzdeni hülyeség vagy csak nem mersz szembeszállni Monroe-val? Touché! Válasz helyett flashbacket kapunk: Miles és Bass (a későbbi Monroe tábornok) nyolc héttel az elsötétedés után még mindig a katonai bázison héderezik, és a soha meg nem érkező parancsra várnak.

rebelend.png

Miles unja meg hamarabb és induláshoz készülődik, hogy megtalálja a családját. Bass a „te problémád az enyém is” - elvet követve úgy dönt, hogy vele tart. Tizenöt év múlva Miles és csapata megérkezik a lázadók bázisára, megismerkednek a vezetőjükkel, akinek ki tudja miért Miles Stu Redmanként mutatkozik be, Charlie álneve pedig Franny lesz hirtelenjében. A lázadók főnöke egy nyugodt természetű néger pasas, aki beljebb tessékeli őket, közben megdicséri Norát a puska megszerzéséért. Annál is inkább beljebb kellene fáradniuk, mert a lázadók momentán elég nagy gondban vannak. Aznap reggel megtámadták a Milícia egyik bázisát, de csapda volt, a harcban pedig nagyon sok lázadó megsebesült, egyikük pedig eltűnt.

Miles/Stu beolvas a főnöknek, hogy jobban tenné, ha számon tartaná mi lesz az embereivel, mert ha ezt az egyet elfogták, akkor bizony alig pár óra és a Milícia rajtuk üt. Közben egy újabb lázadó hal meg, Charlie nagyon a szívére veszi a dolgot. Miles csak ennyit mond: ez a sorsod, ha lázadónak állsz. Biztató. A hiányzó lázadót, persze foglyul ejtette a Milícia. Épp egy rókaképű katona próbálja kihúzni belőle a többiek búvóhelyét. Egy rögtönzött orosz rulett- tel (mostanában a golyó hiánycikk – mondja) el is éri a célját. Miután az infó megvan, lelövi a foglyot.

Még mindig maradunk a Milíciánál, de Neville táborára váltunk. Úgy látszik elértek valami helyőrséget, mert itt már több az ember, és az ezredes nyugodtan leülhet egy kicsit Lee Iacocca- önéletrajzot olvasni. (Iacocca a Ford, majd a Chrysler vezérigazgatója volt, ez utóbbit a csőd széléről rángatta vissza sikeresen. Az Egy menedzser élete című könyve egy magára valamit is adó vállalatvezető bibliája. Hát ettől az embertől tanul a mi Tom Neville ezredesünk.) Danny bilincsben; egy random katona épp vizet hoz neki. Illetve csak hozna, mert randomból rögvest pöcsfej közlegénnyé kép elő, és Danny orra előtt a földre önti a vizet. A fiú ugyanis az ő barátját lőtte le az első részben, az pedig, hogy a haver Danny apját ölte meg neki nem érv, mert Benért nem kár. Danny szeme villan egyet és Neville ezredesnek címezve mondandóját felvilágosítja zsenikémet, hogy mivel Monroe élve akarja, ezért lesz szíves neki vizet hozni. Most. Neville kiadja a parancsot, a katona némi arcrángás kíséretében engedelmeskedik. Danny : Pöcsfej = 1:0

water.png

Miles ismét vesztésre áll a nőkkel szemben. Ahhoz képest, hogy milyen keménykötésűnek próbálják beállítani eddig úgy néz ki, hogy a szíve vajból van. Nora marad a lázadókkal és segít elköltöztetni a megmaradtakat egy biztonságosabb helyre. Charlie tudja, hogy menniük kell, ha az öccsét meg akarják menteni, de ha ehhez Norára mindenképpen szükségük van, akkor inkább beáll neki segíteni, Miles pedig azt csinál, amit akar. Szerintem ha azt csinálhatna, amit akar, akkor most egy női főszereplővel kevesebben lennénk.

whateveryouwant.png

Ugrunk egyet az Aaron- Maggie csapatra. Már majdnem el is felejtkeztem róluk, pedig most érnek oda Grace házához. Ajtó tárva-nyitva, Grace sehol. Megtalálják a számítógépet, illetve annak maradványait. Aaron fellelkesül. Igaz, hogy a szerkezet már semmire sem használható, de muszáj, hogy legyen áram, ha a nő ennyit vesződött vele, hogy összerakja.

Vissza a lázadókhoz. Charlie egy fiatal sebesült srácnak magyaráz. Hölgyeim és uraim: íme egy valódi, hamisítatlan redshirt. Ők azok a statiszták, akik csak annyi szerepük van a filmben, hogy rövid úton meghalnak. Szimpatikus lázadó a Milícia támadása előtt egy jelenetben az egyik főszereplővel: a túlélési esély nulla. Közben Miles (mert maradt természetesen) még mindig azért rugózik, hogy miért maradt Nora. Éles elméjével arra jut, hogy ez csakis egy férfi lehetett, mégpedig a lázadók vezetője. Nora kérdésére, hogy vajon mindent a szexre vezet-e vissza igen a válasz; Milesnak van humorérzéke. Norának is van, elmondja a férfinak, hogy a főnök, Nicholas valóban hatással van rá, de egészen máshogy, mivel eredeti foglalkozása szerint katolikus pap. Mindenesetre abban igazat ad Milesnak, hogy valóban egy férfi miatt van itt.

Nicholas eligazítást tart az embereinek, de már nincs érkezése befejezni, mert Rókaképű és csapata megérkezik, és elkezdi lőni a rejtekhelyüket. Szimpatikus lázadófiú az elsők között hal meg. Miles átvált katona-üzemmódba, és az egyik lázadót felküldi a távcsöves puskával a tetőre. Ennek meg is lesz a hatása, hullanak a Monroe- katonák, mint a legyek. Rókaképű visszavonulót fúj. Miles ráveszi a lázadókat, hogy kezdjenek ásni, mert csak így juthatnak ki észrevétlenül az épületből, mielőtt a lőszer elfogy odafönn. Rókaképű is erre számít, és egyre csak küldi halálba az embereit, hogy minél előbb kifogyjon a muníció. Monroe- katonának lenni nem egy nyugdíjas állás. Közben Nora és Charlie robbanó tölteteket gyártanak, és női csevejbe kezdenek. Nem a hüvelygombáról, hanem arról a férfiról, aki miatt Nora lázadópárti lett. Egy Frank nevű férfiról beszél, akivel nagyon jól elvoltak, míg egy nap katonák támadták meg őket, és Nora kiirtotta őket mind egy szálig. Frank ezt látva berezelt és elhagyta. A helyzet azonban nem ennyire egyszerű, nem Frank miatt változott meg Nora. Igazából nem is egy férfi, hanem egy kisfiú miatt. Az öt hónapos terhes Nora ugyanis a támadás miatt elvetélt.

baby.png

Danny – Pöcsfej meccs második forduló. Neville távollétében a katona ismét emberkedni jött Dannyhez. A megölt haverról mesél, és annak nagydarab feleségéről, akinek majd azt szeretné mondani, hogy nem hiába halt meg a hites ura, mert ő bizony bosszút állt a gyilkoson. Mivel meg nem ölheti, ezért egy megtöltött zsákkal kezdi el csépelni, hogy Danny azt kívánja, bárcsak mégis végzett volna vele. Danny : Pöcsfej = 1:1

Vissza Miles emlékeihez. Hat hónappal a sötétség kezdete után Bass-szal az utakat róják, amikor két legyilkolt sátorozó tetemére lesznek figyelmesek. Bass továbbmenne, de Milesnak már elege van abból, hogy az emberek az éhség nevében szörnyűségeket tesznek, és úgy tűnik nincs senki, hogy rendet tegyen. Hoppá, még a végén kiderül, hogy Monroe az ártatlanabb bárány kettőjük közül. A lázadóknál lassan halad az ásás, a tetőn elfogy a lőszer és az alagút is beomlik. A helyzet kritikus, ráadásul a Milícia újra megindul. Charlie azt javasolja, hogy rontsanak ki az épületből, mint Zrínyi. Miles nem vevő az ötletre, mert nem teljesen hülye. Charlie ekkor azzal vádolja, hogy ugyanolyan, mint az apja volt, és nem, nem azért mert túlságosan óvatos lett volna, egyszerűen csak gyáva. Miles erre robban, és csak a jó ég tudja mi tartja vissza attól, hogy le ne keverjen egyet a csajnak. A Milícia betör az épületbe, és csak az menti meg a lázadókat a teljes pusztulástól, hogy Miles túszul ejti a Rókaképűt, aki láthatóan felismeri őt. Miles tehát lelepleződik, és a katona jóvoltából megtudunk egyet s mást főhősünk egyáltalán nem makulátlan előéletéről. Miles a Milícia ezredese, a köztársaság alapító atyja, Monroe tábornok jobbkeze; legalábbis az volt. A lázadóknak igazából ott helyben agyon kéne lőniük. Elvből. Nicholas atya is ezt tenné, mondván Krisztus irgalmas, ő pedig nem Krisztus. Miles győzködi őket: elfogták a katonák vezetőjét, kössenek alkut, aztán stílszerűen menjenek Isten hírével. Minden a legnagyobb rendben, hiszen ő hozta a szabályokat a Monroe hadseregben. Charlie értetlenkedik, mire Miles előjön a várt nagymonológgal: a Monroe- katonák brutálisak és okosak, mert ő nevelte ilyennek őket. Ezért volt Ben papának igaza: ha meglátod őket, ne állj ellen, inkább menekülj!

A drámát Aaronék szakítják meg egy pillanatra, de annyira semmi sem történik a jelenetben, hogy nem is vesztegetnék rájuk időt. Aaron kivan idegileg.

Vissza a lázadók táborába. A Milícia már a spájzban van. Miles feladja magát és a távcsöves puskát. A könyörtelen Milícia pedig, miután az ostromban otthagyta emberei felét, simán elvonul, és hagyja futni a lázadókat. Csak én érzek itt egy kis ellentmondást?

hostage.png

A Danny – Pöcsfej meccs utolsó fordulójához érkeztünk. A katona visszatér Dannyhez, hogy ott folytassák, ahol abbahagyták, de a fiú csak fetreng a földön, rohama van. Pöcsfej kapcsol, hogy Nevill élve fogja megnyúzni, ha hagyja meghalni a foglyot, ezért lehajol segíteni. Danny viszont csak tettette a rosszullétet, láncával nyakon ragadja a katonát, és majdnem kiszorítja belőle a szuszt. Csak hogy tisztázza, ez fog történni, ha még egyszer egy újjal is megpróbál hozzáérni. Az ezredes csak a csata végére érkezik. Danny : Pöcsfej = 2:1

deal.png

Rókaképű Milesszal beszélget; tisztára, mint két jó barát. Elmondja, hogy mióta Miles elment Monroe teljesen kifordult magából, sokkal agresszívabb, mint volt. Sokáig azonban nem boncolgathatják a témát, mert az egyik katona egy rejtett csapdára kép, és hirtelen bombák robbannak fel mellettük. A lányok visszajöttek Milesért, kedvenc tömeggyilkosukért. Kiszabadítják és egy robbantással elzárják a Milícia útját. Rókaképű értetlenül bámul utánuk. Fura.

explosion.png

Vissza a jövőbe múltba. Miles meglátja, amint a bozótosban két alak vegzál egy harmadik férfit. Bass menne tovább, de Miles inkább beveszi magát a bozótosba, hogy rendet tegyen. Egy nagydarab kopasz állat ver péppé egy menekültet, a társa pedig a sátra tartalmát fosztogatja. Miles pisztolyt ránt, de nem elégszik meg a rosszarcok lefegyverzésével. Számon kéri rajtuk a korábban megtalált sátorozó pár megölését, és mivel rendőrt nem hívhat, ezért maga tesz igazságot: agyonlövi a két támadót. Bass sokkot kap: ember, hidegvérrel megölted őket, ezt mégis hogy gondoltad? Valakinek tenni kell valamit – feleli Miles. Felsegítik a helybenhagyott férfit. Nocsak, Rókaképű!

foxface.png

A jelenben Miles épp Charlie-ból akarja kiszedni mit gondol róla most, hogy kiderült egy pár disznóság a múltjából. A lány elnéző, a lázadók megmentése miatt úgy gondolja, Miles valahol mégiscsak jó ember. Tévedsz – így Miles. Kíváncsian várjuk a további Miles- emlékeket!

Végül ismét Aaron és Maggie. Te jó ég, ezek még mindig itt vannak! Grace házában moralizálnak látszólag teljesen fölöslegesen, de aztán hirtelen felizzik a medál, és egy rövid időre visszatér az áram. Aaron belehallgat az ablakpárkányon hagyott discmanbe (egy mp3 lejátszó realisztikusabb lett volna, de hagyjuk), és Maggie kezében is életre kel az iPhone. Maggie felteszi azt a kérdést, amire mi is nagyon szeretnénk választ kapni: hogyan?

kids.png

Címkék: Revolution
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sentinel87 2013.08.21. 00:16:45

"akinek ki tudja miért Miles Stu Redmanként mutatkozik be, Charlie álneve pedig Franny lesz hirtelenjében."

Ez egy utalás Stephen King Végítélet című regényére. Az is egy posztapok világban játszódik, a két fő karakter pedig Stu Redman és Frannie Goldsmith. Amúgy a Revolution telis tele van Stephen King utalásokkal, Pölö ebben a részben még Lowell város neve is Kingtől van. De lesz még bőven ezeken kívül is. Nagyon tisztelhetik az írók az öreg mester munkásságát.

W.Jack. 2013.08.21. 13:11:01

Köszi szépen a hogyvoltot, remekmű lett most is, ezen pedig fel kellett nevetnem: "Miles pedig azt csinál, amit akar. Szerintem ha azt csinálhatna, amit akar, akkor most egy női főszereplővel kevesebben lennénk." Az utalások más filmekre illetve reklámszövegekre pedig változatlanul nagyon jók:)

@Sentinel87: Köszi szépen a plusz infót:)

Smokey the bear 2013.08.22. 12:05:43

@Sentinel87: Köszi, ez érdekes infó. Nekem nem tűnt fel, de persze egy King- rajongó rögtön kiszúrja az ilyesmit:) J.J. Abrams egyébként maga is nagy fan lehet, mert most hogy így utánaolvastam, még áprilisban volt hír, hogy megvenné King 11/22/63 c. regényének jogait.
süti beállítások módosítása