Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Halottnak a csók 2x09 - The Legend of Merle McQuoddy

2013. augusztus 19. 09:00 - Zenóbia

A nyolc éves Chuck tevegelőset játszik a papájával, Charles Charles-szal, mert nem tud aludni a bárányhimlőtől, meg amúgy is sokkal jobb a sivatagban a papával meg a tevékkel. Kalandot is ígért neki az apja, de azt már nem tudta beváltani, mert egy hónap múlva meghalt. Chuck rájött, hogy akármennyire akarja, akkor sem hozhatja vissza a múltat. Aztán pár évvel később rájött, hogy de. A Pitekészítő arcán ott ragadt az előző rész végéről a döbbenet, de azt most lemossák róla Lily és Vivian, akik utána jönnek a házba, Lily-nél persze ott van a puska, az a nő mindenhova a puskájával mászkál. Charles és Chuck a szekrényben, Charles nem érti miért nem beszélhet a nénikkel, én meg nem értem, hogy mit nem ért ezen. Chuck közli vele, hogy tudja, hogy Lily az anyja. Remélem ezt azért kifejtik majd bővebben is. Lily benéz a gardróbba, de a lánya és a szeretője helyett egy bohócnak lövi szét a fejét, amitől sokkot kap, mert retteg a bohócoktól, de ki nem?!

2x09_hcs1.jpg

Chuck vall a tetőn, és bocsánatot is kér, de azt mégsem sajnálja, hogy életben van a papája, amit Ned megért, mert ő sem sajnálja, hogy Chuck életben van. Aki ezen annyira meghatódik, hogy egy nejlonzsákkal együtt Ned nyakába veti magát. Most már csak azt kell kitalálni, hogy mit kezdjenek bepólyált Charles-szal. Amíg ölelkeznek, a világítótorony sugarában feltűnik egy hulla az égen. Nora McQuoddy testét valaki ráapplikálta a világítótorony micsodájára egy szigonypuskával, hogy az egész világ lássa meg, hogyan végezte. Szörnyen. De legalább fütyörészett közben. A gyanúsított a férje, Merle McQuoddy, aki bizony tíz évvel ezelőtt nyomtalanul eltűnt halászat közben, és ott hagyta a feleségét a gyerekkel. A tengerészek ma is hallják hátborzongató nyöszörgését a szelesebb napokon, ahogy keresi az utat hazafelé. Olive hozza rájuk a frászt ezzel a sztorival és egy elemlámpával, állati.

A valóságban Merle tájfunba került, aztán egy lakatlan szigetre, ahol nem gyártott magának saját Wilsont, hanem 9 év, 11 hónap és 5 nap alatt szépen lebarnult és megnövesztette a haját és a szakállát egy fa alatt. A felesége azóta is visszavárta, és csaknem egy évtizednyi ima után teljesült a vágya, Merle-t megmentette egy arra hajózó meleg társaság. A férfi azonban már nem ugyanaz az ember volt, mint a tíz - egy lakatlan szigeten tök egyedül eltöltött év - előtt. Micsoda meglepetés, kicsit megzakkant, dührohamok, érthetetlen vonzódás a wcpumpa iránt, ilyesmik. Aki végleg a frászt hozza rájuk, az Merle fia, Elliot, aki felkéri Emersont, hogy egy bödön apróért cserébe tisztázza az apját a gyilkosság alól. Emerson lelkes, gondolhatjátok. A kissrác kér pitét extra adag fagyival, majd kihasználva a női együttérzést Olive keblére borul, aztán Chuck keblére, aztán nincs több nő a közelben, úgyhogy ülve marad. A pasi akit láttak elmenekülni a helyszínről sárga esőkabátban volt, de ettől meg nem biztos, hogy Merle volt a kapucni alatt.

2x09_hcs2.jpg

Emerson félti a cipőjét az esőtől, közben győzködi Nedet, hogy nyírja ki Chuck papáját, hiszen egy középkorú veteránt marhára nem lesz könnyű kordában tartani, tehát hamarosan jön a lelepleződés, cirkusz, gumiszoba, szuper lesz. Nora arca beleolvadt a micsodába, így lemorzézza nekik, hogy a phék ölte meg. Ned örül, irány a kenyérbolt, de Emerson lehűti, mert nem phék, hanem P.H.É.K., mint Papeni Historikus Épületek Kör. Olive hoz nekik esőkabátokat, Nednek pitéset, magának pöttyöset, a pöttyös alatt egy olyan ruha rejtőzik, hogy ránézel, megvakulsz. De csalódására Ned otthagyja Emersonnal, mert megy, hogy ajándékot vigyen a szeretett lány apjának. Aki kártyavárat épít, szarik a pitére, mert tortát akar, és nem bízik Nedben, hogy az soha többé nem fog Chuckhoz érni, akár csak véletlenül is. Ezért aztán a hallgatásának ára az, hogy Ned soha többé ne találkozzon Chuckkal. Hát ez tök hülye, érintsd meg, érintsd meg! Áh! Olive és Emerson időközben lecsapnak a P.H.É.K. egyik tagjára, Papen megye első családjának fekete bárányára, aki vélhetően a kertésztől van, annyira nem hasonlít a tesóira. Neki jutott az ingatlan birodalom helyett a történelmi kör, silány-silány.

2x09_hcs3.jpg

Amikor Nora férje eltűnt, ő nem tudta fenntartani a tornyot, így Gus elintézte, hogy azt védett épületté nyilvánítsák. Nora lett a gondnok, és ott lakhatnak családilag, míg ki nem halnak. Akkor most Elliot a torony őre. Elirányítja őket Annabelle Vandersloophoz, akivel Nora együtt rendezte a dioráma kiállítást. Gus tök hülye, de bírom, a diótól viszket, a rámát szereti. Chuck ad az apjának walkie-talkiet, meg múltas dobozt, Ned meg ad neki tortát, ahelyett, hogy a képébe vágná. Nem mintha kéne neki, szarik a tortára is, hiába van hozzá tej. A szabálykönyvet azért elolvassa, de előtte közli Neddel, hogy igazán bocsánatot kérhetne, mert megölte őt. Nem mintha elfogadná, de azért kérjen csak. Ó. Nora és Annabelle a P.J.Ö.K., azaz Papen Jelentős Özvegyei Klubban lettek kebelbarátnők, ahol jelentős férjeik hülye halálát örökítik meg diorámákban. Beszarás. Olive is csatlakozni akar, ugyan halott férje nincs, de halott lova igen, de az sajnos nem elég jelentős ezeknek. Annabelle férje lőszergyáros volt, akit leltározás közben eltalált egy rakéta, öröm és boldogság, ezen tényleg van mit diorámázni. Nora a széltől is óvta egyetlen fiát, aki miután hazajött az apja, orvul átpártolt hozzá, és körbe akarták hajózni a világot édes kettesben.

2x09_hcs4.jpg

De anyu persze megtiltotta, és Elliot persze erről elfelejtett beszámolni a magánnyomozóinak. Na majd most! Elliot lenyúlt egy ingatlanost, akit megbízott, hogy adja el a tornyot, aki nem tudta, hogy a tornyot nem lehet eladni, mert az műemlék. A fiú meg akar lépni az apjával hajókázni, de mivel még mindig vihar van, ezért muszáj itt lenniük valahol. Az eső teljesen kiborítja Emersont, annyira nagyon, hogy Olive meséldelmiabaj arcára pillantva, elmeséli. Emerson. Durva. Emersonnak hiányzik az exe, akivel esős napokon mindig összebújtak az ágyba brandy-t iszogatni paradicsomlevessel. Olive-nak van annyi esze, hogy nem kezd el látványosan együttérezni, helyette ötlete támad, hogy hol bujkálhatnak a gyilkos McQuoddy-k. Le is rohanják a barlangokat egyből, de rögtön. Míg ők barlangásznak, Chuck arról győzi meg roppant hatásos fólián keresztül csókolózással Nedet, hogy ez valójában vicces, hogy bujkálnak az apja elől, és titkos randikat folytatnak délután a raktárban. Ez egészen addig vicces, míg apu, aki elvileg nem léphetne ki a lakásból, végig nem nézi a fóliás smárt, egy újság mögül előbukkanva. Hát ez egy kretén!

2x09_hcs5.jpg

Főleg, hogy az összes szabályt leszarva már egy órája sétálgat a városban, és vezetni is akar és szerinte ő mindenek felett áll, és úgyis Nedet kapja majd el a lincselő tömeg. Ned aggódik Chuck miatt, apu nem annyira, ennek az a vége, hogy seprűharcba keverednek, legegyszerűbb lenne pofán vágni. Kesztyű nélkül. A végén Ned bepartvisozza a raktárba, és rázárja az ajtót. Így viszonylag körülményes lesz a raktárban randizni délután. Merle valóban ott van a barlangban, de nem ő nyuvasztotta ki az asszonyt. Nora bevallotta neki, hogy van valakije, ő meg elvonult elmélkedni a barlangba. Nem elmélkedett eleget a lakatlan szigeten a fa alatt. Név nincs, de van kanál. Szerelem-kanál Hollandiából, ami annak a jele, hogy örökre táplálják egymás iránti szerelmüket, azta rohadt. Szerencsére bele van vésve a monogramjuk és a pasi Augustus Papen, másképpen Gus Papen, de kár, jó fej volt a diójával meg a rámájával. Chuck apját egyre jobban rühellem, úgy tesz Chucknak, mintha Ned ronggyá verte volna, aki természetesen nagyon dühös.

2x09_hcs6.jpg

És nem a papára, hanem Nedre, aki megmondja neki, hogy ez nem egy vicc, ez nem egy apa és udvarló konfliktus és Charles nem kómában volt húsz évig, hanem halott volt. És most is az, és ráadásul ez rajta még látszik is. Le kell állítani, de Chuck ezt most egyedül akarja megtenni, Ned nélkül. Kár, hogy nem fog neki sikerülni. Nem is, mert apu válaszút elé állítja, él-e tovább korlátolt és unalmas Neddel a cirkuszban, vagy megy a Papával világot látni és kalandokat keresni, szabadon. Ha egyszer ez meglóg, az életben többé nem teszik vissza a sírba, az tuti. Olive felvilágosítja a Jelentős Özvegy Annabellet, hogy Gus és Nora egy kanálból ettek, amit az néhány csípős megjegyzéssel viszonoz, hozzuk össze Charles-szal. Szerintem tutira ez a nő nyírta ki Norát. Gus irodájában átépítési terveket találtak a világítótoronyhoz, lesz vízi csúszda, meg csodák palotája, meg egy cetlit, amiről kiderül, hogy este ott találkoznak Elliottal. Találkoztak is, Elliott épp lóg lefelé egy kötélen a toronyból, Gus meg tartja, mert nem kinyírni, hanem megmenteni akarja. Noraval már épp be akarták jelenteni szerelmüket, amikor az asszonyt megölték, mondom én, hogy a Jelentős Özvegy.

2x09_hcs7.jpg

Persze, mert Gus egyszer régen megdöntötte, Annabelle meg azóta sem tudta túltenni magát rajta. De majd most, miután felrobbantja velük együtt az egész világítótornyot. Mire nem jó, ha az ember egy lőszergyáros özvegye. Olive együttérzése a megoldás, mert ő aztán tudja, milyen olyan férfit szeretni, aki valaki mást szeret, ezzel pedig remekül eltereli Annabelle figyelmét az égő gyufáról. A harminc év börtön vélhetően átértékeli majd Gus iránti szerelmét, tiszta haszon. McQuoddy-ék sikerre vitték Gus toronyból lett szállodáját, majd a haszonból körbehajózták a földet, éljen. Emerson társává fogadja Olive-ot, egyelőre csak ideiglenesen, de ha megunja nézni a Pitekészítőt és Chuckot, akkor véglegesen is, mert a lány megtanította szeretni az esőt, óóó. Chuck és Ned a Pitekuckó előtt ülnek a padon a hóban, mert közben tél lett, ha nem mondtam volna. Chuck ugyan Istenként emlékezett az apjára, aki most megadná neki mindazokat a kalandokat, amiket még a gyerek Chucknak ígért, de a gyerek Chuck felnőtt, és már nem kér a réteges tortából. Charles a lakásban várja Nedéket, hogy bocsánatot kérjen, de akármibe lefogadom, hogy senki nem lesz már ott, mire felérnek. Nem hát, bár azt még látják, ahogy távolodnak a kocsija hátsó lámpái.

2x09_hcs8.jpg

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pácsó Ármándó 2013.08.19. 10:40:54

Ennek a sorozatnak olyan szép színei vannak.
süti beállítások módosítása