Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A célszemély (Person of Interest) 2x14 - One Percent

2013. augusztus 19. 13:00 - AaannnaaA

Kosárlabda pályán nyitjuk a mai részt, fehér srác játszik egyedül egy halom fekete között, John pedig sunyiban figyel a pálya szélén. A hófehérke a mai célszemély; Logan Pierce, egy fiatal különc milliárdos. John csak a fejét rázza – az alapján amit Logan a pályán művel, egy idióta hülyegyereknek tűnik. Az irodában Főncsi tovább magyaráz: Logan milliárdos és zseni, van egy saját közösségi oldala, a friendczar.com, majdnem egymilliárd felhasználóval, amit egyetemi haverjával, Justin Oglivie-vel alapított. Az oldalt működtető céget három nap múlva vezetik be a tőzsdére. Célszemélyünket azonban nem lehet lehallgatni, annyira fél az ipari kémkedéstől, hogy naponta kétszer vált mobilt; viszont ma egy árverésen fog megjelenni, így tehát John is.

Este az őrsön Carter ismét régi csontját veszi elő, az eltűnt Davidson rendőr után nyomoz, aki – mi tudjuk – halott, és Fuszkó ásta el. Társa persze azonnal kiszúrja, hogy Carter már megint ezt a csontot rágja, és beszélgetni kezdenek. Nyomozónőnk megemlíti, hogy egy másik rendőr is eltűnt tavaly, méghozzá Stills nyomozó, erről nem tud Fuszkó? Végülis egy őrsön dolgoztak. Én a helyében a kérdéstől tuti plafonig ugranék, lévén ezt a korrupt zsarut is, akárcsak Davidsont, John ölte meg és Fuszkó temette el. De nyomozónknak nálam vastagabb a bőr a képén, és elüti a témát. Ekkor Főncsi hívja Cartert, hogy csatlakozzék mai célszemélyünk ügyéhez: átküldte vagy pár száz perének anyagát, nézze már meg, ki jelenthet fenyegetést. A nő picit morcos lesz az ügyszámtól, levágja a telefont.

1.jpg

Főncsi ezután arra figyel fel, hogy Medvével nincs minden rendben: nem érdekli a labdája, csak fekszik az iroda közepén. Ha beteg lesz az eb, nagyon morcos leszek!

John megérkezett az árverésre, a mai estén John Wiley a neve. Fülesén Főncsivel beszél, kérdi is, miért nem maradhatott John Rooney (2. évad 5. rész), hiszen akkor is gazdag pénzembert játszott. Főncsi szerint azért, mert a mostani álcája szerint még gazdagabb, több százmilliós vagyona van. Nyilván ez Főncsi pénze, mire John pimaszul visszakérdez: mégis milyen gazdag? Nem jön válasz, inkább számba veszik a Logan körül lebzselőket.

Társán, Justinon kívül itt van Jeremy Campbell, az ügyvédje is, ők elég szorosan összetartó brancsnak tűnnek. Megérkezik Logan Pierce üzleti ellenlábasa, a Kamin házaspár (Ben és Cynthia), akiknek szintén közösségi oldaluk van, ami erőteljesen hanyatlik, mióta Logané népszerűbb. Így ők lehetnek veszélyforrás célszemélyünkre nézve. Logan kiszúrja Johnt, mint új arcot a társaságban, hozzá lép, és meg is szólítja. Hiába segít Főncsi a fülesén, hősünk nem tud olyat mondani, hogy felkeltse milliárdosunk figyelmét, úgyhogy az első kör a kapcsolatfelvételre csúfos bukta.

2.jpg

Kezdődik az aukció, Einstein leveleit bocsátják árverésre, egy millió a kikiáltási ár. Az nagyon gyorsan kiderül, hogy Logan Ben Kamin ellen licitál, ha már az életben is vetélytársak, ezért John egyszerűen közéjük csördít: a legnagyobb licitre rádupláz – máris megkaparintotta a leveleket, tíz millió dollárért. Utána pár szót vált célszemélyünkkel, de az kapott egy sms-t, ezért továbbáll, John pedig utána. Így szúrja ki, hogy egy félreeső helyen Logan bezony Cynthia Kamint csókolgatja. Eközben odafent Logan híján társa, Justin tart sajtótájékoztatót, akit utána a cég egyik nagykutyája letol: rángasd elő Logant, és tedd helyre, mert most rá van szükségünk, nem magyarázkodásra, hogy épp miért nincs itt.

Johnnak hozzák a leveleket, amikért kifizetett tíz millát, de ő most nem kéri, inkább rohan az épület elé, ugyanis Logan lelépett a háta mögött. Nem is akárhogyan, helikopterrel, baszki. Hát John fiam, így nehéz lesz vele lépést tartanod.

Múltba nézünk, 2001. 09. 11. van. Főncsi az IFT-ben dolgozik, amikor Nathan, az üzlettársa lélekszakadva robban be: valami rettenetes történt. Bekapcsolja a tévét, ahol a terrortámadás képeit mutatják, ők ketten pedig döbbenten állnak a képernyő előtt. Aztán némán mélázva beszélgetnek. Nathan szerint az IFT-vel meg akarták váltani a világot, de inkább azt kellene kitalálniuk, hogyan lehetne megállítani azokat, akik ilyesmit elkövethetnek. Főncsi nem válaszol, csak sokatmondóan néz ki a fejéből, gondolom ekkor született meg a gép építésének a terve.

3.1.jpg

3.2.jpg

Vissza 2013-ba, az árverés utáni reggel Logan egy szál alsógatyában és köntösben flangál az utcán. Nem, nem csavarodott be (talán egy kicsit), a tisztítóba jött az öltönyéért, mert neki olyan csak egy van – jó minőségből elég ennyi. John messziről figyeli, a tisztító alkalmazottja pedig nem más, mint Főncsi. Átadja az öltönyt, amit célszemélyünk helyben fel is vesz, közben Főncsi kicseréli a bankkártyáját olyanra, ami poloskával van ellátva, plusz feltörte a naptárját – ergo tudják mikor és hol lesz, sőt még hallgatózhatnak is. Ügyes.

Logan üzleti tárgyaláson van, illetve panaszosok vannak nála, akiknek felvásárolta a cégét, de utána mégsem úgy bánt vele, ahogy a régi tulajok várták volna. De nem nagyon van kivel megtárgyalni a problémákat, mert az üzlettársa Justin itt van ugyan, célszemélyünk azonban nemes egyszerűséggel a tárgyalóasztalra borulva alszik, sőt még horkol is. Amikor megböködik, és felkel, mond valami biztatót az üzletfeleknek, tárgyalás letudva. Ekkor egy ügyvédi team csörtet be, ügyfelük Emily Morton, akinek szintén a honlapját vásárolta fel Logan cége. Emily azonban nem jött el a tárgyalásra, eltűnt, mert megfélemlítették, nélküle pedig nem lehet bizniszelni, Logan így egyszerűen eltrappol. Az irodája előtt, már a járdán összevitatkozik az egyik befektetőjével, aki szerint túl lazán kezeli a dolgokat, szerinte viszont nincs miről beszélni – azzal bepattan drága sportkocsijába, és nyomás.

4.1.jpg

4.2.jpg

John motorral követi, és rögtön kiszúrja, hogy valami baj van: Logan mindig száguld, de szabályosan közlekedik, most viszont száguldva szlalomozik a kocsik között – a járgánnyal lehet valami gond. Már halljuk is, amint jelenti a kocsi elektronikáját üzemelő cégnek, nem tud lassítani, nem fog a fék. John alig bírja követni, és amúgy sem tehetne sokat a megállítása érdekében. Főncsi azonban igen, távolról hozzáfér az autó vezérléséhez, látja, hogy meghekkelték az elektronikát, ezért válaszol Logan hívására, mintha ő lenne az elektronikai táv-problémamegoldó, majd ő is meghekkeli az autó rendszerét, és helyrehozza a hibát. Még időben, mielőtt a férfi frontálisan karambolozna. John is ideér, feltépi a vezető melletti ajtót, de a kocsi már üres, célszemélyünk egyszerűen itt hagyta, épp egy taxiba száll át. John ekkor úgy dönt, más taktikát választ, hogy Logan közelében maradhasson.

5.jpg

Naná, hogy az új taktika hősünkhöz méltó: besétál célszemélyünk irodájába – na jó, először a biztonsági őrt hajítja be az ajtón – aztán lazán közli, hogy ő általában a színfalak mögül figyel és segít, de most kénytelen arccal előre vállalni a szerepét: megvédi a Logant, ha ő hagyja. A srác egy pillanatra elgondolkodik, majd bólint.

2009-re ugrunk vissza, Főncsi az IFT-ben tartózkodik, Nathan érkezik a hírrel: vonatra pakolták a gépet, 10 nap múlva a célállomáson lesz. Nathan neheztel, hogy eladták a gépet, hiszen azzal nemcsak a terrortámadásokat lehetne megelőzni, hanem az egyes embereken segíteni. Talán kellett volna hozzáférést hagyniuk maguknak. Főncsi vitatkozik ezzel, és kijelenti, hogy ideje tovább lépni, együtt, vagy külön. Nathan nem szól, csak jelentőségteljesen hallgat, aztán elbattyog.

Újra a jelenben járunk, Főncsi az irodában néz egy korábbi felvételt, amelyen az eltűnt Emily Morton beszél, akinek - mint tudjuk - a honlapját, és a hozzá kifejlesztett, párkapcsolatokat előrejelző algoritmust Logan cége megvette, de aztán elsüllyesztette. Emily azt mondja, tenni fog azért, hogy ez ne maradhasson így.

6.jpg

John és Logan indulnak utóbbi irodájából, amikor megállítja őket Justin, az üzlettársa és Jeremy, az ügyvédje. Emlékeztetik a férfit, hogy ma este party lesz, aki ígéri, hogy jön, sőt még Johnt is viszi. A társaknak felszalad a szemöldöke, de Logant nem érdekli. Közben Főncsi hívja Johnt, hogy mit mondott Emily a videón, így próbálják meg összerakni a lehetséges forgatókönyvet: Emily fenyegetőzik, plusz kiváló informatikus, plusz meghekkelték Logan autóját – talán ő jelenti a fenyegetést célszemélyünkre.

Johnék hazamennek Logan lakására, ahol a tag leül videojátékozni és piálni – ennyit a partyról, ahova hivatalos. Főncsi közli Johnnal, hogy Logant kitúrták igazgatói posztjáról a friendczar.com – nál. Tehát ezért nem akar sehova sem menni. Célszemélyünk lehajítja az italát, majd szinte azonnal fuldokolni kezd. John odaugrik, kérdi, hogy allergiás-e valamire. Halkan elrebegett válasz hallatszik, a naproxénra. Megmérgezték az italát, konstatálja John. Miután a mentő nem tudna elég gyorsan ideérni, hősünk nem lát más megoldást, kirángatja a csap belsejéből a gumitömlőt, némi whiskey-vel fertőtleníti, majd lenyomja Logan torkán, és levegőt fúj át rajta, hogy ne fulladjon meg. Cefet megoldás, de hatásos – a célszemély életben marad.

7.jpg

Amikor magához tér, John kérdi, hogy ki juthatott be a lakásába? Nos, csak kb. száz barát. És ki tudja, hogy allergiás? Hát, azt nem tudom, nemrég derült ki. Na, ettől sem lettünk okosabbak. A két férfi lelkizik még egy kört – Logan Johnról kérdez, hogy miért segít másokon, de kitérő választ kap, ezért inkább a saját családjáról mesél, bár John már elég sokat tud. Aztán az emberi kapcsolatok fontosságáról, mire John kontráz: akkor talán nem ártana megszabadulnia pár száz baráttól. Jó gondolat. Logan úgy dönt, beveri a szunyát, hősünk pedig elindul Főncsivel találkozni, viszi a piás palackot is, ami meg volt mérgezve, hátha van rajta ujjlenyomat.

8.1.jpg

Főncsi Medve nélkül érkezett, amit John rögtön szóvá is tesz. Főncsi szerint, ha sok feszültség van otthon, egy kutya megérzi, ez lehet a baja. Nem ért téged mostanában stressz, John fiam? Azon kívül, hogy sitten voltam és bombamellényt kötöttek rám? Nem, jön a válasz, én pedig felvinnyogok. De témára, John átadja a piásüveget, Carter keressen rajta ujjlenyomatot. Addig is Főncsi ad Johnnak egy kulcsot, hogy vigye el Logant egy biztonságos házba, szóval irány vissza hozzá. Nem kell sokat menni, mert a srác a hátuk mögött áll éppen. Szóval követte Johnt a kis disznó.

Rögtön felismeri Főncsit, őt látta a tisztítóban, a hangját hallotta az elromlott kocsijában, úgyhogy sejti már, hogy ez a két férfi itt előtte szervezetten próbál vigyázni rá. Kellemetlen kérdéseket tenne fel, illetve inkább kiselőadást tart, mert bezony elég sok mindenre rájött: Főncsi a góré, egy piszkosul gazdag hekker, aki még a bankkártyájába is tudott lehallgatót tenni, John CIA-s vagy hasonló lehetett, és most olyan, mintha nem is léteznének ők ketten. Főncsi letromfolja: kétszer megmentettünk fiacskám, ne kérdezz, ne gyárts elméleteket, csak hagyd, hogy a munkánkat végezzük, szóval irány Johnnal a biztonságos ház. Logan szerint inkább hagyják el a várost, azzal Szentpétervárig rángatja hősünket.

8.2.jpg

Az irodában Főncsi egyre jobban aggódik Medvéért. A drága nem eszik, csak fekszik csendben, nagy lehet a gond. Be is írja a netes keresőbe, hogy kutyadepresszió – ez lenne Medve baja? Végülis, a tünetek alapján lehetséges. Ekkor hívja Carter azzal, hogy volt ujjlenyomat az italos üvegen, és már tudja, ki akarta megmérgezni Logant – az ügyvédje, Jeremy.

Oroszéknál eközben Logan két pofára tömi a hamit, John meglehetősen mogorva képpel ül mellette, hogy ilyen messzire elrángatták. Ekkor megérkezik Jeremy; célszemélyünk küldött az ügyvédjéért, mert minden intelem ellenére nem bír meglenni barátok nélkül. Főncsi ekkor szól Johnnak a fülesén: Jeremy mérgezte meg Logant, mert a biztosítási papírjaiból megtudta a betegségét. Hősünk szembesíti ezzel a ténnyel az ügyvédet, aki persze tagad, hiszen Logan az egyetlen ügyfele, miért ölné meg? Nos, kontráz John, mert épp új ügyfelet keresel. Az ügyvéd megbökdösi hősünket, hogy ne dumáljon annyit, de John rosszul viseli, ha basztatják, egy laza mozdulattal ártalmatlanítja és megkötözi Jeremyt. Probléma letudva.

Ekkor betoppan Justin, és még egy rakás haver, Logan ugyanis értesített „pár” embert a hollétéről. John szerint ha milliárdosunk nem törődik a biztonságával, neki ugyan minek kellene? Így hát kisétál az étteremből, célszemélyünk némileg zavartan bámul utána.

9.jpg

Reggel az őrsön Carter ismét Davidson ügyén dolgozik, de nem az asztalánál, hanem egy zárt szobában. Fuszkó azért besunnyog hozzá, és amikor látja min dolgozik, úgy dönt, elmond néhány dolgot a múltjáról társának. Carter azonban leállítja: nem akarok a múltbeli hibáidról tudni, elhiszem, hogy már jobb ember vagy, de ha mégis kipottyan néhány csontváz a szekrényedből, ne feledd, hogy én elsősorban nemcsak a társad és a barátod, hanem zsaru vagyok. Világos beszéd, ebben maradnak.

John Szentpétervár utcáin kutyagol, nemsokára indul haza; Főncsi szerint azonban még maradnia kell, lévén újra megkapták Logan számát, tehát nemcsak az ügyvédje akarta holtan látni. Azóta milliárdosunk a hitelkártya adatai szerint a kajáldából továbbált egy hotelbe, John oda üget, bemegy, és nem mást talál a szobában, mint Emily Mortont. A lány meglehetősen meg van ijedve – nem úgy néz ki, mintha ártani akarna Logannek, hiába feltételezték ezt korábban Főncsiék. John beszélgetni kezd vele, így derül ki, hogy Emily és Logan együtt dolgoznak, a lány honlapját akarják továbbfejleszteni, a férfi ki akar szállni a friendczar.com – ból. Ezért nem rendítette hát meg, hogy kirúgták az igazgatói posztról. Viszont ha az új biznisz – ami konkurenciája lesz a friendczar-nak – hivatalosan is kiderül, azzal Logan jónéhány üzleti partnere a csőd szélére kerül. Emiatt rejtette el itt Emilyt, mert ő is veszélyben lehet.

10.1.jpg

10.2.jpg

Nem rossz logika, az eredményét pedig már látjuk is: Logan és Justin egy hídon találkozik az éjszakában, csakhogy Justin két Karos Lajossal jött, és némi szájkaraté után velük akarja a folyóba hajíttatni Logant. Szerencsére a szájtépés elég hosszan elhúzódott ahhoz, hogy John ideérjen, térdet lyukasszon stb, szóval, hogy megmentse Logant. John elismétli legutóbbi tanácsát: szerezz új barátokat! Oké, mondja célszemélyünk, és cimbizve átöleli John vállát, de az leveszi a válláról a kezét – rohadt jó ez a némajáték, vigyorgok, mint macska a tejfölös bödönre.

2009-be ugrunk ismét. Azt eddig is tudtuk, hogy Nathan kiépített a géphez saját hozzáférést – a hátsó ajtót, amit Főncsi ma is használ, ugye –, most viszont azt nézhetjük végig, hogy ő volt az, aki (nyilván a lelkiismerete szavára hallgatva) először használta a kapott adatokat, és próbált meg célszemélyt követni.

Éjszaka van, az autójában várakozik, kezében egy papír a lehetséges áldozatról, akit a kormány irrelevánsnak minősített, hiszen egyedi esetről van szó, nem terrortámadásról. A célszemély, aki amúgy nő, kilép az éjszakába, egy kapucnis alak kezdi követni. Nathan az autójából figyeli az egészet, majd lassan, kissé bizonytalanul előveszi a fegyverét – a többit azonban nem tudjuk meg, irány újra a jelen.

11.1.jpg

11.2.jpg

Az irodában Főncsi és John hallgatja a hírekben, hogy Logan közös céget alapít Emilyvel, és társul velük Ben Kamin, aki korábban még üzleti ellenlábasa volt (sőt akinek a nejét is elcsábította). Főncsi csak annyit jegyez meg, hogy egyes barátságok nem tartósak, célozva nyilván arra, hogy Logan és Justin a suliból ismerték egymást, ez utóbbi mégis elárulta társát. Vagy talán Nathannal való barátságára is gondol mindeközben? Egyszer megtudjuk, ez biztos.

Logant látjuk még, újra kosárlabda pályán játszik egyetlen fehérként egy halom fekete között. Addig jártatja a száját, míg egy gyorsan kötött fogadásban az egyik ellenfele elnyeri az autóját – igen azt a szuper sportkocsit, amit nem kevés lóvéért vehetett. Négerek el, John érkezik, és ha már erre jár, dob egyet kosárra, méghozzá csont nélkül. Aztán virágnyelven letolja Logant: Emilynek szóltál, hogy veszélyben van, de nekem nem mondtad, hogy gyanítod: Te is. Szerintem csak kíváncsi voltál, megjelenek-e, ha pácban vagy? A srác elüti a kérdést, viszont ajándékot ad hősünknek – még nem tudjuk meg mi az.

12.jpg

Egy órával később Főncsi és John egy parkba jöttek Medvével. Miért is vannak itt? Mert Főncsi rájött, hogy kutyadepresszióra legjobb megoldás a társaság, szervezett hát neki randit, azzal elengedi az ebet, had futkározzon a másikkal.

John előveszi az ajándékot, amit Logantól kapott, ami nem más, mint egy mocskosul drága óra. Főncsi megcsodálja, aztán rálép: naná, hogy poloska van benne. Gyaníthattam volna, hogy milliárdosunk nem ajándékoz ilyen drága tárgyat csak úgy.

... végül a szokásos Medve-galéria, a korábbiakhoz képest végre némileg bővebben ...

Bear1.jpg

Bear2.jpg

Bear3.jpg

Bear4.jpg

Bear4.1.jpg

Bear5.jpg

25 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Segna 2013.08.20. 19:38:07

"Nem ért téged mostanában stressz, John fiam? Azon kívül, hogy sitten voltam és bombamellényt kötöttek rám? Nem, jön a válasz, én pedig felvinnyogok."
na, ez volt a csúcspont ma!
köszi a kiigazítást, a viasat mocskosul idióta módon vagdalja - szólni kéne már nekik, h pl. a főcímből vághatnának ki, vagy 1-1 átkötő kósza kameraképet nyugodtan tudnánk nélkülözni...

AaannnaaA 2013.08.20. 22:35:29

@Segna: Igen, a Viasatnak testületileg lópikula a hátsójába ezekért a cefet vagdosásokért. Nem szoktam ilyet mondani, de aki teheti, nézze az eredetit, az nincs megvágva.
Amúgy visszaolvastam ennek a résznek a hv-ját, és meg kell állapítanom, az utóbbi idők legpocsékabbja. Jó fáradt lehettem, amikor írtam, tele van szóismétlésekkel. Szóval mehh, most ennyit mondok rá. Na majd a következőnél jobban igyekszem :)

Berix 2013.08.21. 18:49:54

Érdekes rész volt, bár ez a Logan gyerek nem volt szimpatikus. Szeptember 11-re való reagálás is tetszett, már olyan sok szemszögből megmutatták, de ez egészen új volt nekem.
John-nak kimondottan jól áll a szmoking, többször kellene hordania :)))
A hogyvolt, teljesen jó, nekem tetszik! :)

AaannnaaA 2013.08.21. 21:56:11

@Berix: Aranyos vagy, köszi :)
Nagyon lájtos spoiler: lesz még olyan rész, ahol Johnt a szokásos öltönyénél elegánsabban lehet majd megcsodálni :)

zitoka 2013.08.22. 16:06:01

Na, ha kétségeid vannak a hogyvolt minőségét illetően, akkor jövök! Amint írsz, jövök, olvasok. Máskor egyből dicsérek, de most 1./ fáradt voltam, 2./ meg sem fordult a fejemben, hogy lefumikálod az írásod.
Minden eddigi dicséret visszavonásig érvényes!

AaannnaaA 2013.08.22. 16:23:13

@zitoka: Köszi, aranyos vagy :)
Én ezzel a hogyvóttal kritikus vagyok, utólag belejavítanék, de ha nem akartok érte a Dunába lökni, akkor megbékélek. Már készül a következő részé, nemsokára azt is élesítem.
Lesz egy apró meglepi a végén - az oldalatokat fúró kíváncsiságot üdvözlöm, marad ahol van :)) Hétfőn meglátjátok.

lorelai21 · http://thepeoplewithdisabilities.wordpress.com/ 2013.08.23. 11:02:25

Én nem vettem észre semmi minőségi romlást!!! :) Szerintem király volt, mint mindig. Te még hullafáradtan is kiválóan írsz, ahogy mások még 12 órás alvás után sem bírnak... :D
Logan tényleg egy beképzelt gyökér, nem ártott volna párszor pofon legyinteni... :)Ja, a csőledugós részt szokás szerint kivágták... Én ezt már végképp nem értem...

AaannnaaA 2013.08.23. 11:10:21

@lorelai21: Aranyos vagy, köszi :)
Pár napja az a reggeli programom, hogy ezeket a részeket visszanézem (hallgatom) készülődés közben, mert lekaptam őket a netről, kíváncsi vagyok, mennyire van megvágva. Döbbenetes, hogy a szinkronos változat hányszor vált át angolba, mert akik felrakták, az eredeti változat alá illesztették a szinkront, a kivágott részeket meg hagyták eredeti nyelven + felirat. Ilyenkor bukik ki, mennyi minden ki van vágva. Meg persze a lövöldözések is, bár oda nem kell szinkron, de innen mondom, hogy tuti, azokat is kivágják. Vérlázító!
Mi lehetett az előző résznél? Kikockázták a bombamellényt, vagy mi???

lorelai21 · http://thepeoplewithdisabilities.wordpress.com/ 2013.08.23. 11:18:46

Hát, jó kérdés. Ha megnézem őket, ki fog derülni. Viszont az 1. évad 2. részében, amikor az eltűnt lányt keresik, és John a mosodában összeakad a bérgyilkossal, ott konkrétan annyi maradt a jelenetből, hogy kizuhan az üvegablakon... Jó, nem?

AaannnaaA 2013.08.23. 11:22:40

@lorelai21: Ez vsz. azért van, mert Te már a mostani (kb. januári) ismétléseket láttad, amikor minden nap délután leadták az első évad egy-egy részét, mielőtt elkezdték a másodikat. Jól gondolom?
Mert amikor először adták itthon, még tavaly, akkor este 9 után ment, és akkor még nem volt ilyen durván megvágva.

lorelai21 · http://thepeoplewithdisabilities.wordpress.com/ 2013.08.23. 11:27:47

Igen, januártól kezdtük... Viszont este 11 körül ismételték meg, egyszer kíváncsiságból mindkét részt felvettem, de ugyanaz volt...

AaannnaaA 2013.08.23. 11:35:11

@lorelai21: Ne légy naív, nem várhatod, hogy az esti ismétlésre előveszik a régi vágatlant? Azt keresgélni kellene baszki, minek, ha itt a délutáni, megvágott szar... :)) Akkor újdonság lesz, ha majd látod vágatlanul. Jó szórakozást hozzá, szerintem több dolgot fogsz általa megérteni. Ezt garantálom.

lorelai21 · http://thepeoplewithdisabilities.wordpress.com/ 2013.08.23. 11:40:06

Hát bizony, naivitásom végtelen, pláne akkor, ha egy csatornától elvárok ilyesmit... :D Nekünk bármi jó... Sőt, örüljünk neki, hogy egyáltalán van, ugye...

Is 2013.08.23. 22:15:38

Ez a vágás nagyon komolyan megy a Viasaton (nyilván máshol is). Sok évvel ezelőtt, amikor délutáni idősávban vetítették a Buffy, a vámpírok réme sorozatot Buffy Light (no comment)címen. Minden verekedést megvágtak, ami szerintük kemény volt. Így volt olyan verekedés, amiből - írd és mondd - semmit nem mutattak, mert jól megkarózta a vámpírt, az meg milyen kemény már!... :S
Borzasztó volt, írtam nekik levelet, hogy ezt mégis így hogy, és nem akarnak-e változtatni rajta. A válaszuk röviden összefoglalva az volt, hogy "nem".

Ja, és hogyvolt szokásosan jó volt. :D

AaannnaaA 2013.08.23. 22:25:17

@Is: Látod, én már meg sem kérdezem őket, hogy miért csinálják ezt, tudom, hogy faszkorbácsért mennék házhoz. Mármint az elutasító válaszért. És még csodálkoznak, hogy aki teheti letölt.
Pár órája néztem meg magyarul a 2x13-at. Leesett az állam, mennyi párbeszéd alatt volt felirat. A lövöldözést érte(ném, ha akarnám), de sima párbeszédeket (!!!) kivágni, hogy rövidebb legyen? Minek? Kell a reklámidő, baszki? Vagy a szinkronszínészeknek így 10 forinttal kevesebbet kell adni azért a két kihagyott nondatért? Asszem több részt nem akarok látni magyarul.

nautilus64 2013.08.23. 22:30:48

@AaannnaaA: @lorelai21: @Is: huuuu, most sikerült valamennyire utolérni magunkat, és hát a szinkronost részesítettük előnyben, de baszki (köszönöm AaannnaaA), még olyat is kivágtak, amiben nem volt semmi amiért indokolt lett volna! ha nem férnek a műsoridőbe, akkor vágjanak ki pár ajánlót és kész!

egyébként a hogyvoltot nem olvastam, de biztos jó :D (még nem értük magunkat teljesen utol)

nautilus64 2013.08.23. 22:31:52

@AaannnaaA: ooo, egyszerre írtunk baszki :D

AaannnaaA 2013.08.23. 22:39:02

@nautilus64: Örülök, hogy sikerült haladnod az évaddal. Igzalmas, hm?

"egyébként a hogyvoltot nem olvastam, de biztos jó :D" - ezen felnevettem. Ne is olvasd, ha még nem láttad.
Hányadikig jutottál el?

nautilus64 2013.08.23. 22:44:11

@AaannnaaA: 2x13 nagyjából meg van, de a bankos rész után még minden homályos, meg kell néznem még egyszer

egyébként nem tudtam bele visszarázódni olyan könnyen, de a párom megvette az internetboltban és tegnap megnéztük a hiányzó részeket, és meg kell mondjam nagyon tetszik eddig, kivétel a börtönös részek, azokat hanyagolnám, ha tehetném

AaannnaaA 2013.08.23. 22:46:16

@nautilus64: Miért hanyagolnád? Uncsi a beszélgetés Carterrel?

nautilus64 2013.08.23. 22:53:14

@AaannnaaA: nem tudom, kicsit erőltetettnek tűnt néha ez az egész, nem tetszett

nautilus64 2013.08.24. 16:29:43

Ha jól olvastam, akkor a Viasat már csak heti egy részt ad. Könnyebbség a hogyvolt írónak. :-)

AaannnaaA 2013.08.24. 16:48:51

@nautilus64: Ne is mondd! A legjobb pillanatban jött a "könnyítés". Épp ma adtam le a 2x15-öt, ilyen sem volt még, hogy ennyire nem dolgoztam előre. Kicsit elfáradtam, na, meg túl sokat nyűglődök mostanában az egészségemmel.
De épp most készül a 2x16 :))

nautilus64 2013.08.24. 18:13:56

@AaannnaaA: látod, nem is olyan gonosz a Viasat... :-) így már én is utol tudom érni magam...

Is 2013.08.26. 00:32:11

@AaannnaaA: Eh, nem is bosszantom magam vele tovább...
süti beállítások módosítása