Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hawaii Five-0 - 03x09

2013. augusztus 15. 11:00 - Segna

Ebben a füllesztő melegben, ha van türelmünk hozzá megtudhatjuk, hogy miért járnak a boncnokok péntekenként a bankba és azt is, hogy a hula táncos szoknya alá nem szokás alsógatyát húzni, valamint az, hogy ninjánk felmenői között nincsenek repülő mókusok.

01.jpg

Banki idillel kezdünk, épp Max próbál a maga kedves-proszekúrás módján udvarolni az egyik bájos banki alkalmazottnak. A Szépmosolyú veszi az adást, és már egy szusis vacsit egyeztetnek, amikor három harisnyás-fejű rongyol be az idillbe, bankrablási célzattal. A rablás simának indul, ámde a végén az egyik rabló túszozónak állna, és egy lánykát akar magával hurcolni. Az egyik ügyfél ezt hevesen ellenzi, és az ellenkezés közben a másik rabló arcáról lekerül a maszk, ellenben előkerül a pisztolya és el is sül. Többször. Az egyik golyó sajnálatosan a Szépmosolyút is eltalálja. … és Főcím!

01_1.jpg

A Viktoria Secret forgatásán nyitunk, kedvenc párosunk egy bizonyos „biztonsági kockázatot” vizsgál a tarka bikinik tömegében. Érezhetően nem sietnek, a frissen talált zaklatásra utaló levél lenyomozásával, ám csörög a telefon, és esetre hív. Ninjánk máris indulna, de Dannó kiskutya-szemekkel rimánkodik, hogy ő itt maradhasson, és kereshesse a levél feladóját. Ninjánk rosszallóan néz. A fiúk így vitáznak kissé, majd McGarrett elüget bankrablás irányban. A fiúk kedvéért...

02_2.jpg

A helyszínen elsőként a feldúlt Maxba botlik, aki a meglőtt bankos kisasszony után rohan a kórházba. Ninjánk ebből rögtön leveszi, hogy Maxnak barátnője van. A csapat együtt izgul innentől a meglőtt Szépmosolyúért.

A csodaasztalnál folytatjuk, ahol kiderül, hogy McGarrett nem nézi Castle-t, valamint hiányozhatott a legutóbbi „hogyan tévesszünk meg infravörös ledekkel, biztonsági kamerákat” című ninja továbbképzésről is. így értetlenül nézi a biztonsági kamerák felvételeit.

03.jpg

A többi nem Castle rajongónak Fong foglalja össze, hogy miért nem látni a kamerák képein csak világító fejeket. Kono máris gyanakodni kezd, hiszen ez a high-tech kütyü profikat sejtet, ezzel szemben a rablók, alig 5 lepedőt vittek el, a hátsó nagypáncélhoz hozzá sem nyúltak, és a túszozás is elég amatőrnek tűnik, hisz nem voltak fenyegetve. Kezd érdekes lenni az ügy, így gondolom, ugrunk hamarost. Így lenne telitalálatom a lottón! Dannó a parton „szenved” és „nyomoz”. A szívünk szakad meg érte.

04.jpg

A csapat az ellenkező ügyfél-hőst interjúvolja meg, hátha emlékszik a rendőr arcára. Egyelőre csak annyi derül ki, hogy rosszban van az ex-feleségével, és nem láthatja a lányát, és talán emlékszik a támadóra. McGarrett míg várnak a fantom képre, emésztget, és furcsáll, minek kellett a rablóknak a túsz? Az ügy közben újra furcsa fordulatot vesz, meglesz a hátizsák, amibe a pénzt pakolták, a pénzzel együtt! Ninjánk felvonja a szemöldökét, vagyis erőst csodálkozik. Ujjlenyomat is van, egy helyi kismenő hagyta ott. Rögvest tiszteletüket teszik nála. Az asztalon valami gomba-féle és egy pisztoly várja őket a házban. Kono feszülten jegyzi meg, drog és lőfegyver! Óvatosan indulnak az udvar felé, ahonnan harsány zene hallatszik. A kemény csávó az udvar hátuljában gyakorol épp…

05.jpg

McGarrett és Kono megállja röhögés nélkül a produkciót, de minket nem köt a rendőr etikett, könnyítsünk magunkon! Az abszurd kedvelői itt állítsák meg a képet, és gyorsan szaladjanak ki egy jó hűvös barna sörért, hogy all inclusive élvezhessék a sorozat eddigi történetének legbizarrabb üldözési jelenetét. A begombázott géppuskalábú, lassított felvétel-szerű gyorsasággal a kerítéshez botladozik, majd elkezd átmászni rajta. Ninjánk nem hisz a szemének, és vonakodva, de utána ballag. Laza csukló mozdulattal el is kapja – sajnos csak a grabancát, amely menten a kezében is marad.

06.jpg

Kono szégyenlősen lesüti a szemét, mert kiderül, hogy a hula-táncos fűszoknya alá ugyanúgy nem illik alsógatyát venni, mint a kilt alá. A Táncoslábút látszólag nem zavarja, hogy egy szál fütyiben, és egy magas szárú fűzős bakeszben menekül. Legalább nem szúrja meg semmi a talpát. Az utcán némileg megfürgül az ürge, talán a kishapsit simogató menetszél lehet az oka, mindazonáltal ninjánknak nem ellenfél, és egy kukasorra hangszerelt vetődéssel, el is dózerolja.

07.jpg

Az önfegyelme azonban itt véget is ér, és mielőtt főnöki tekintélyével mit sem törődve, vinnyogva röhögni kezdene, átpasszolja Kononak a bilincset, és lelép.

Véget vetve a vidám perceknek, a kórházba látogatunk, ahol a Szépmosolyú bankos kisasszony lábadozik, Max szoros felügyelete alatt. Muzikális boncnokunk merő önvád, hogy nem védte meg a lányt, plusz erőst tetszik is neki, így odaadóan ápolja. A nővérke ábrándos pillantásaiból látszik, hogy szívesen cserélne a hasba lőtt lánnyal.

Párás szemünk megtörölgetése után, és Dannó rajongói kedvéért, Fong laborjába látogatunk. Kiderül Dannó nem csak a hasát kell, hogy sütesse, az ő ügye is valós. A zaklató levél komoly, egy korábban már hasonló ügy miatt lecsukott, de az elmegyógydából idő előtt szabadult nő, kézírásával íródott. A nő ráadásul a szigeteken is van. Dannó elrohan.

A főhadkvártélyon folytatjuk. A némileg már magához kókadt hula-táncos – immár felöltöztetve – lassan vall, igen ott volt, de nem ő lőtt. Valaki csak felbérelte aznap reggel a melóra, 20.000 dolcsiért. Nem, a nevére nem emlékszik, az arcára meg még kevéssé. A fantomkép ennek ellenére elég pontos. Ninjánk mesmeg értetlen, mert a meglőtt hősködő leírása viszont jóval pontatlanabb, pedig közelebbről láthatta maszk nélkül a Főszenyát.

A rejtélyek tovább szaporodnak, Fong szerint a pénzen, és a zsák környékén talált festék pöttyök azt mutatják, hogy a hátizsákot kibontás nélkül hajították el. Na, vissza a szemtanúkhoz. Hogy, hogy nem, a sebesült szemtanú által leírt személyt ott kapják a kórházban. McGarretté a hálátlan feladat, hogy utol fogja. A Főszenyánál fegyver van, ninjánk elébe vágna. A csávó nem szívbajos fajta, fegyverrel nyit magának utat, és …

08.jpg

ninjánk meg gondolkodás nélkül utána. Itt a hangsúly a „gondolkodás nélkül”-ön van, majd elejtettem a söröm az ijedtségtől, és rögvest kiújult a tériszonyom is.

09.jpg

A csávóról közben kiderül, hogy valószínűleg egy másik majomtól származik mint mi, de lehet, hogy repülő mókusok is voltak a felmenői közt. Vonakodva, de el kell ismernünk, hogy most ninjánk az, aki csak utánoz és kullog az attrakciók után, a csávó mozgása lélegzetelállító, könnyed és elegáns. Ah, hiányzik Wo Fat a fő edzőpartner! Közben a Légtornász meglép egy kocsival, amelyből kihajította bénult gazdiját. Az végén azért a főnök szépít, a fegyverrel a kocsijából kikényszerített lányt menti meg hősiesen.

10.jpg

Csodálatunk a Légtornász iránt, mindazonáltal hamar elapad, mert kiderül, hogy megölte a már magánál lévő szemtanút. Ninjánk riadót fúj, és védőőrizetet rendel mindenki mellé. aki láthatta a Légtornász arcát a bankban.

Chint nem hagyja nyugodni, hogy nincs arca a gyanúsítottnak azok miatt a ledek miatt, így segítséget kér az FBI-tól. Hát van még valami, de csak a nagy halak elfogására használják, árulja el nagy nehezen a Büró; bizonyos kamerák hőtérképet is csinálnak, amin például kirajzolódik az érhálózat is, amely épp oly egyedi, mint az ujjlenyomat. Hát... tudja a tök..m, akár lehet is ilyen. Persze van is találat a rendszerben a Légtornászra, egy drog-kartell bérgyiloknoka. Aha, akkor mi a csipkés fenét keres amatőr bankrablóként a képben? Max tovább bonyolítja a képet azzal, hogy a kórházban meggyilkolt szemtanú agydaganatban szenvedett, és haldoklott. A számlájáról meg épp 20.00 dolcsi hiányzik.

McGarrett kezdi összerakni az új elméletet, miszerint a szemtanú maga rendelhette meg a saját halálát. Chin, most, hogy már tudja mit keressen, rá is lel a rablás előtt láthatóan ideges szemtanúra. Várta a rablókat. Míg emésztjük a lehetőséget, nézzük meg mit csinál Dannó. Íme a zaklatott lány, csakhogy érezzük a cselekmény súlyát!

02.jpg

Williams nyomozó köszöni jól van, épp a zaklató nyomában van, aki a legszimpibb modell lány szomszédja lesz a szállóban, majd akcióba is lép, hogy késsel győzze meg a bikinis szépséget, ők nagyon jó barátnők lennének. A Haule épp időben érkezik, és a késsel hadonászó zakkantat, laca-faca nélkül hátba lövi. Hát azért náluk ezután hosszú-hosszú hónapokig írogatná a jelentéseket, míg elállnának a jogtalan fegyverhasználat vádjától. Fontoljuk meg azt a Hawaii költözést! Ennél melegebb ott sincs, mint errefelé, plusz ott még ott van a Csendes-óceán is!

A csapat még mindig értetlen, hogy a szemtanú miért ilyen nyakatekerten akart véget vetni az életének, amikor Chin rájön, hogy a bérgyilkos is kemó-t kapott a közelmúltban. Talán onnan ismerik egymást… És valóban, a bérgyiloknok is rákos. A klinikán ahol a szemtanút kezelték az agydaganatával, ráismernek a Főszenyára is. Újabb űzőcskére számítunk, de a Légtornász elkapja McGarrettet.

Na, felbontva egy újabb üveg hűvös sörikét, jegyezzük meg halkan, hogy a forgatókönyv-írók azon szerencsés kevesek közé tartoznak, akiknek egy barátjuk, ismerősük, rokonuk nem volt rákos, és még életükben nem találkoztak rákos beteggel. Egy kemoterápia közepén bérgyiloknokunknak nem, hogy ereje, de kedve sem lett volna azokhoz a hajmeresztő ablakon és tetőn ugarbugrálásokhoz. Az egyensúly-zavarokról és a kínzó hányingerről már ne is beszéljünk.

09_1.jpg

Míg mi filozofáltunk, a Légtornász és ninjánk kocsiba ülnek, és folytatják amit mi elkezdtünk, futtatják az eszmét. Kiderül, hogy a csapatnak igaza volt, a szemtanú megrendezte a saját halálát. Az ok? Mert hősként akarta, hogy a kislánya emlékezzen rá. Ninjánk csak azt nem érti, hogy a bérgyiloknok miért ment bele? Az magáról már nem olyan bőbeszédű, és közben ki is szállítja ninjánkat a kocsiból. Bambusz-bozótosban sétálgatnak. Az idő szép, a bambusz zöldell, csak az a kibiztosított fegyver, az nem illik a képbe. Meg az sem, hogy felajánlja neki a fegyverét. Kezdjük sejteni mire megy ki a játék. Kérdés, ninjánk akar-e spórolni az adófizetőknek? Nem, nem akar. A csapat betoppanásával egy időben fellöki a muksót, aki immár olyan gyenge és beteg, hogy felállni alig bír. Ennyit a tetőn ugrabugrálásról. Legalább egyszer visszaolvasnák a forgatókönyvet, mielőtt felveszik!

A kórházban folytatjuk, ahol Max betartja az ígéretét a vacsorát illetően, bár csak szendvicseket lehet rendelni a kantin automatájából, de a szépmosolyú bankos kisasszonynak teljesen megfelel, talán a tálalás miatt.

11.jpg

Aztán a divatbemutatón elbúcsúzunk a szép modell lányoktól is, akik nagyon összemelegedtek Dannóval, mert olyan aranyos apuka, plusz mert megmentette egyikük életét. A Hauleban felmerül, hogy elkérje a megmentett csaj számát, de a főnök visszafogja, és nem engedi. Nem úgy tűnik, mintha bánná...

12.jpg

Egészségünkre! Ebben a melegben csakis valami gyenge alkoholtartalmú és legyezővel ellátott izét kell inni erre a részre, valami olyan tarkát, mint a lányok bikinije. A Sea Breeze pont meg fog felelni. 1 rész vodkát, 2 rész grapefruit levet és 3 rész áfonyalevet sok-sok jéggel keverjünk össze egy nagy-nagy pohárba és lime szelettel vagy valami hasonló zöld izével díszítsük! Mehet rá napernyő is, el ne párologjon idő előtt.

Címkék: hawaii five 0
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2013.08.15. 15:41:29

Köszi szépen a hogyvótot!!! Már vártam, mint óvodás az uzsonnáját. Vagy pánikbeteg a xanax adagot. :))
Látom, azért hogyvótírás közben feltűnnek a forgatókönyv f.szságai. Nézőként annyi előnyünk van, hogy ha nem bődületesen nagy marhaság, és visz az akció lendülete, akkor ennyire nem nyilvánvaló. Csak azt akarom kinyökögni, hogy én tök jól elvoltam a résszel.
Dannó nagyon cuki volt a modellcsajok között, majdnem olyan fejet vágott, mint Fuszkó a Célszemélyben, amikor berakták Karolina Kurkova mellé :)

"Az utcán némileg megfürgül az ürge, talán a kishapsit simogató menetszél lehet az oka" - innen üzenem, hogy soha többé nem olvasok Five-O hogyvótot kajálás közben, mert erre a mondatra kis híján félrenyeltem hamit! Mehh! :)

Segna 2013.08.15. 16:03:59

@AaannnaaA: pedig a pucéron rohangálást leíró finom eufémizmust direkte a te tiszteletedre tettem bele, Ray Donovan okán... ;-)
Nekem a csúcs az a tetőn ugrálós jelenet volt, tényleg majd rám jött a csuklás az ijedtségtől... a kamera mozgás jól mutatja milyen brutálisan mélyre ugranak... na és ezután derül ki, h egy végstádiumos kemo-s pasi. Ugyan már!
A cukisági faktort itt Dannó képviselte - azért volt a kép a kanapén...
Visszaolvasva nem olyan ütős hv de majd legközelebb.

Segna 2013.08.15. 16:06:18

@AaannnaaA: apropó! Neked melyik volt az abszolút kedvenc hogyvoltod a HW50-ből? (1/2 évad) Kíváncsi lennék!

AaannnaaA 2013.08.15. 16:23:06

@Segna: Abszolút kedvenc? Amiben név szerint megemlítettél :) Csak vicceltem.
A 3x04, tudod a fejlerepítős. Indokot ne kérj, az a kedvencem, és kész.
De olyan nagy különbségek nincsenek, de mostanra érzem azt, hogy nem akarod időnként hőseink fejét venni, ha faszságot csinálnak. Régebben kritikusabb voltál velük. Jól gondolom?

Segna 2013.08.15. 19:32:34

@AaannnaaA: mondom az 1/2 évad! ;-) Vagy akkor még nem is olvastad? ;-))
Én nagyon szerettem a 2x22-23 (bár baltaarcú belső elhárítósunkat majdnem megsirattam, aztán a 2x10 Tündéri Manóarcú nagyot alakított, vagy a 2x6 és persze az 1x24.
HIányzik a Tündéri Manóarcú.

AaannnaaA 2013.08.15. 20:09:11

@Segna: Ja, bocsi, átszaladt a szemem a zárójelen, hogy ezt kérdezed.
Olvastam azokat is, persze. A másodikból kb. az évadnyitót olvastam először, megtetszett, így feltúrtam a netet az első évadért, azt olvasgattam pótlólag, amikor időm engedte. Mire végeztem, majd felzárkóztam a második olvasásával is, na addigra értél Te a második végére az írással, így ott, az évadzáróban kommenteltem először. Úgyhogy természetesen az a kedvencem, a 2x23. Nemcsak azért, mert rohadt jó rész volt, hanem mert jól volt megírva. Meg az 1x01, ahogy felvezetted az egészet, mert akkor még teljesen máshogy írtál a sorozatról. Ne kérj magyarázatot hogy értem, csak más volt. Változik a sorozat, a karakterek, a szereplők, változik a hv írói hozzáállás is. Szerintem.

És hogy a troll énemmel is találkozzál, 3x10 mikor jön, he? :)))

AaannnaaA 2013.08.15. 20:18:59

Ja, trollkodok még egyet. Az átjött, hogy a Szépmosolyú az életben Bruce Willis lánya?

higeona 2013.08.16. 12:05:41

"Legalább nem szúrja semmi a talpát" :D

Segna 2013.08.16. 23:16:41

@AaannnaaA: a nyomozati aprómunkát a hűséges olvasókra bízom! Én Jason Momoát mint menő hawai-t várom a már a sorozatba.
süti beállítások módosítása