Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkosság 1x05 - Super 8

2013. augusztus 15. 09:00 - BundásRigó

Kora reggel Bennet érkezik az iskolába, Sarah és Holder már a parkolóban kifigyeli, nem sokkal később le is csapnak. Mondd csak el szépen Bendzsó barátom, miért nem említetted, hogy iskolán kívül is találkozgatsz Rosie-val? Ó, a Seattle All-Starsban sokan önkénteskednek. Lehet, de a kampányautókhoz olyan sokan azért nem férnek hozzá, bezzeg te... Azt hiszitek én öltem meg? Hmm... hol voltál pénteken a halloween parti után? Otthon. Tanú? Nincs, a nejemet elküldtem, hogy ne legyen láb alatt a padlófényezéskor. A padlós cég biztos megerősíti majd. Jaj, ők sajna lemondták. Aha... megvannak a levelek. Rosie nem szeretett órán szerepelni, jegyzeteket hagyott nekem, én meg válaszoltam, nagy dolog. Tudom, ez így szarul hangzik, de én csak önmegvalósításra buzdítottam, ezt nézzétek, mit adott. Sarah meg is nézi: egy filmtekercs. Főcím.

killing00.jpg

Ötödik nap, a kisebbik Larsen fiú szeretne reggelizni, de még mindenki horpaszt, a hűtő meg üres. Kénytelen némi pénzt elemelni, és pizsiben bevásárolni. A tesója sem túl kiegyensúlyozott: arra ébred, hogy bepisilt, a nyomokat pedig a garázsban lévő kukába rejti. Itt van mellesleg apu fuvarozóvállalatának irodája is. Aztán össze is futnak, és a kisebbik megjegyzi, hogy ők itt le vannak szarva.

Gwen telója csörög, és ahogy ébred, már dől belőle a politika. Hallod Rich, még mindig vesztésre állunk, de itt ez a felkapott rendező, hajlandó neked kampányfilmet forgatni. Jó lenne, ha te addig puncsolnál Larsenéknek, hogy mondjanak rólad szépeket a tévében. Nem érünk rá, míg ők kigyászolják magukat. Aha, neked is jó reggelt Gwen. Richmond kint összefut Jamie-vel, aki vázolja az aznapi terveit: leülünk ma a polgármesterrel piálni, kár, hogy nem bírom az alkoholt. Addig te is csinálhatnál valamit, például bizonyíthatnád, hogy Gwen az igazi tégla. De én azt nem hiszem. Pedig így van, csak báb vagy neki, pedálozik tovább Jamie.

killing02.jpg

Rosie kisfilmje még el se kezdődött, Holder már halálra unja magát, fogadok nincs ebbe semmi, csak parasztvakuzásból adta Bendzsó. A filmen sok minden látható, többek között maga Rosie, meg hatalmas vándorlepkék, tengerpart, a város... Sarah szerint talán olyasmit láthatott, amit nem kellett volna. Holder nem kíváncsi többre, inkább a padlós cégnek jár utána, Sarah meg kinagyított képeket rendel a filmből. Rick is benéz, látja, hogy a csaja mekkora munka-alkoholista.

Terry néni suliba viszi a gyerekeket, Mitch vállalja a bevásárlást. Stan közben újabb kiadásokra számíthat, mert az új házban javítani kell a tetőt, és egyre több megrendelésüket mondják le tapintatból. A haverja, Belko bedobja, hogy ismeri a gimiből a pedó gondnokot, szívesen kikérdezi, kire irányul épp a gyanú. Stant ez nem érdekli. Belko megtalálja a nedves pizsamát a kukában.

Rick lelép, és elvárja, hogy Sarah vasárnap ott legyen, bár szinte biztos benne, hogy nem így lesz. Mitch hülyén érzi magát a szupermarketben, az ismerősök elfordulnak tőle, és Rosie kedvenc müzlijétől is sírhatnékja támad. De mit ad isten, Rich is épp ide ugrik be egy kis prézliért. Elmeséli, hogy őt is mindenhol kísérti a felesége emléke, de idővel könnyebb lesz. Larsenné nem hisz neki, és faképnél hagyja. Rich beszáll a kocsiba Gwenhez, a nő nem volt itt, mondja. De hát figyeltettük! Akkor sem. Húzzunk.

killing05.jpg

Adams polgármester töriórát tart Jamie-nek, még favicceket is elsüt, aztán poharazgatásra biztat. Sarah szombat éjjelre foglal maguknak repjegyet, közben Holdert hesszeli, akinek egy borítékot adnak ki egy kocsiból. Wtf? Később Holder pénzt számol, de ahogy Sarah belép, elrakja. Bendzsó barátunk hazudott, kezdi Holder, ugyanis ő mondta le a padlósokat. És ha erről hazudott, biztos a filmről is. Adams tudni akarja, Jamie miért árulta el Richmondot. Mert az egy idealista marha, én meg nyerni akarok. Azért ne becsüld le a volt főnököd, kölyök, ő a büszkeség napi felvonulást megszégyenítő bandájával nagy kockázatot vállalt. Jamie ekkor felpattan, és kirohan porcelánbuszt vezetni, tényleg nem bírja a piát. Adams nem hagyja magára, megy (ülve) brunyálni a mellette lévő fülkébe, hallod gyerek, engem annak idején Yitanes vágott át, de hát ezek ilyenek. Hűha, erre húgyos-hányásos kezet kell rázni.

A nagyobbik Larsen fiú Belkót találja a szobájában, amint az épp áthúzza az ágyát, és megosztja vele az infót, hogy semmi gond, ő 17 éves koráig bepisilt. A gyerek nem hiszi, és azt kéri, az anyja erről ne tudjon már. Oké, tőlem nem fog. Rendes ez a Belko, még száraz pizsit is hozott. A gyerek szülei közben megint a pumpolós temetkezési vállalkozónál vannak, hozták a lányra a ruhát. Nagyon szép lesz benne, akarják látni? Iszonyú kényelmetlenül érzik magukat, de maradnak.

Rich megint Jamie-vel randizik, szarul nézel ki haver. Hát még milyen szar híreket hoztam! Nem Adams a ludas, hanem a képviselő asszony, aki a kamerák előtt még keblére ölelt. Így az ura tutira munkához jutott. De ki lehet a belső embere? Ööö, talán Gwen bakker, aki már korábban is neki dolgozott??? Nos, inkább nézzük át minden egyes ember adatait.

killing06.jpg

Stan néz egy nagyot, mikor útban hazafelé Mitch azt bizonygatja, milyen csinos volt Rosie. Meg is állnak motorolaj vásárlás címén, Stan viszont a mosdóba megy, és eltörik nála a mécses. Gwen a Nagyon Híres és Jóképű Rendezővel diskurál, meg flörtölnek is, naná. Kislány teszek én a politikára, inkább a legutóbbi liezonunkon merengek, Gwen meg pirul, mint egy első bálozó.

Holder újabb teóriája a gyilkosságra: Bendzsó lepattintja péntek este a nejét, áthozza Rosie-t egy kicsit lazítani, de beüt a ménkű, és inkább megkocsikáztatja a lányt a parkba. Lemondja a padlósokat, és kitakarít, mielőtt az asszony visszatér. Mennek az igazgatónőhöz infóért, de ő csak tanár-diák kapcsolatot feltételez. Ja, a gondnok is csak gereblyézni járt ide, szól közbe Holder, de Sarah egy pillantással elkussoltatja. Nincs esetleg más, amit korábban jelentéktelennek gondolt? Hát, volt egy kis gebasz az előző munkahelyén, de az a diáklány kattant volt. Meg ami azt illeti, a neje is a korábbi tanítványa volt. Szééép, Bendzsó tud élni.

killing10.jpg

Otthon is találják a terhes Mrs. Bendzsót, aki elmeséli, hogy csak a gimi után kezdtek járni. Sarah bead neki egy kis mesét, hogy ő annak idején a biosz tanárával levelezgetett (ahogy Rosie meg Bennet), ó, hát ilyen nálunk is volt, derül fel az asszony, és mint kiderül, a tartalma is kb. ugyanaz volt, mint amiket Rosie-nak írt. Hol voltál pénteken, Amber? A nővéremnél. Sarah „kimegyek a mosdóba" jelszóval felderíti a terepet: a készülő babaszobában ammónium-hidroxidot talál. Holdernek nem igazán megy a csevegés a gyerekvárásról, inkább rákérdez, Amber nem aggódik-e a férje körül legyeskedő tini bombázók miatt. Dehogy, pénteken is felhívott a buli után. Igen? Itthonról? Neeem, a mobiljáról. Kínos csönd támad. Már az őrsön vannak, Holder pattog, a házában minden tele nejlonnal meg vegyszerrel, be kéne hozni a tagot. Ez még nem elég, mondja Sarah, és elrendeli, hogy vizsgálják meg a szövetmintákat ammónium-hidroxidra.

killing11.jpg

Richmondnak a megbeszélés közepén küldeménye jön egy nagyon elégedett Jamie-től, aki szeretne már visszamenni. Rich nézi az aktát, fixírozza Gwent munka közben, és hívja a biztonságiakat. Azok jönnek is, de nem a nőért, hanem a kis surmóért, akit Rich megbízott a szaglászással. Várnak a recepción, haver. Gwen játssza a sértődött feleséget, de nincs ideje kibontakozni, mert itt van Yitanes képviselő asszonyság. Na mi olyan fontos? Tudom, mit tettél, és ha polgármester leszek, nem a férjed fogja a WC-tartályokat felszerelni nálunk. Hohó fiacskám, nélkülem te sose leszel polgármester. Láttam pár maileteket, mit kell úgy kiakadni? Hát csak azt, hogy ez bűncselekmény, amiért akár 10 évre is sittre küldhetnek, úgyhogy vedd elő a szebbik arcod. Mik vannak... csak hogy tudd, a csajod lefekszik a rendezővel is, pá. Gwenről ez lepereg, és inkább támad, szóval azt hitted, én vagyok a tégla, te szemét? Bizony Richmond, hülyékkel vagy körülvéve.

Mitch kicsit megborulva ér haza a fürdetésre. Gyerek... sok víz... na ne! Tajtékozva parancsolja ki a kölyköt, a húga hiába csitítja. Richék jönnek a filmforgatásra, de nem a felkapott rendező van itt, Gwen lecserélte inkább, jobb a békesség. Megvan Rosie toxikológiai jelentése: drogokra és alkoholra is negatív, viszont volt ammónium-hidroxid a kezén, a körmei alatt, a tüdejében. Sarah érdeklődik, mire jó ez? Erős anyag, tisztításra, padlófényezésre, bombagyártásra – széles a paletta. Akkor a tettes profi.

killing13.jpg

Stan előveszi Belkót, mégis beszélj a pedó gondnokkal, tudni akarom, ki után nyomoznak. Holder les be egy házba az utcáról, odabent egy nő meg két gyerek, és a fickó beteszi a pénzes borítékot a postaládájukba. Sarah megkapta az elkészült fotókat Rosie filmjéből, és kiplakátolja őket az irodában. Rich boldogan pózol az All-Stars programos fiatalokkal, Bennet meg feszít mellette, mint tanyasi kutya a betonon.

8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llew 2013.08.15. 13:47:14

Á, kihagytad a legjobb jelenetet, mikor a suliba menet Linden és Holder egymást szívatják.

Llew 2013.08.15. 13:58:30

@BundásRigó: nézem én, de az ilyesmik vannak olyan jók, hogy érdemes beírni őket a hvba is.
Különösen itt, hogy szerintem ez ha nem is fordulópont, de minimum komolyabb előrelépés a két nyomozó kapcsolatában, mert eddig alig beszélgettek, akkor is csak szinte munkáról, ami kapcsán Linden többnyire letorkolta Holdert (lásd dirinél a kertész kérdés). Erre itt poénkodnak és magánélet kerül szóba.

gebiszon 2013.08.15. 21:21:38

@BundásRigó:
és akkor kérnénk is egy kis extra hogyvoltot ;)

BundásRigó 2013.08.15. 21:25:07

@gebiszon: aha... arról nem én döntök :D de kommentben meg lehet beszélni a belső történéseket

gebiszon 2013.08.15. 21:29:39

@BundásRigó:
hogyvolt the killing 1x05 stand up itt ;)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.15. 22:29:53

@BundásRigó: Az előző résznél kimaradt, hogy valójában ki volt a 2 sráccal a ketrecben, mert nem Rosie volt. Ha írtad, akkor bocsánat, felszínesen olvashattam. A mostani részt még nem néztem, de látatlanban igazat adok Llew-nek, kell ábrázolni a két nyomozó kapcsolatát, mert fontos. Nem csak az események számítanak, hanem a szereplők jellemei és fejlődései is. A hogyvoltjaid nagyon jók, és nem szántam kioktatásnak, amit írtam, remélem nem is tűnik annak.

gebiszon 2013.08.15. 23:51:03

szeretünk @BundásRigó!

csak még többet akarunk a killingből általad ;)
(telhetetlen banda)
süti beállítások módosítása