Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dexter 6x06 - Just Let Go

2013. augusztus 15. 13:00 - candyperfumegirl

Dexternek úgy projectje van, jelenleg az összes szabadidejét arra áldozza, hogy követi Travis minden lépését, nehogy a fiú rossz útra találjon tévedni, ha már adott neki egy esélyt. Travis éppen valami bazárban őgyeleg, Deb meg pont most bírja Dexet felhívni a rossz hírrel, hogy Sam tesót lelőtték. Az időzítés nem is lehetne rosszabb, Travisnek ugyanis a proffal van találkozója a bazárban, ahol vesznek valami csiricsáré hastáncos rongyot, és nagyokat vigyorognak közben. Gondolom, nem a mozgáskultúrájuk fejlesztéséhez kell az eszköz, akkor pedig ez csak azt jelentheti, hogy a legújabb élőképhez kell a ruhadarab. A prof még olyanokat is mond, hogy „mi vagyunk a két igaz tanú", ha Dexter ezt hallaná, egyből felmenne a vérnyomása.

letgo01.png

A helyszínelés a műhelyben elég szarul érinti Dexet, Sam tesó vértócsájában álldogálva kisakkozni, honnan jött a lövés, miközben Sam megvadult kutyája ugat megállás nélkül, hát nem ez a legvidámabb délelőtti program, amit el lehet képzelni. Dex a maga részéről már szeletelné fel Sam bratyó merénylőjét, és van is egy tippje a tettes személyét illetően. Sam legújabb védencének, a kis drogos Nicknek korábbi bandája ugye Dex szeme láttára fenyegette meg Sam bartyót. Ezen a vonalon kéne elindulni, ha már a biztonsági kamera felvételét valaki nagyon előrelátóan ellopta. Dexnek eszébe jut az a kis összecsapás a bandatagokkal, aminek során ő barátian megsimogatta az egyik rosszarcú fejét Sam baseballütőjével, jó lesz megnézni, maradt-e még esetleg az ütőn egy kis vérnyom, amit lehetne azonosításra használni. Naná, hogy maradt, irány a labor.

Erről a kis mellékágáról a nyomozásnak Dex persze nem siet értesíteni a kollégákat, lássuk először is, hogy talál-e valami hasznosat, ezzel most ellesz egy darabig. Egy irodával arrébb Maria Debrát baszogatja, hogy miért nem halad a nyomozás a Doomsday Killer ügyében. Legutóbb már ott tartottunk, hogy volt egy nevünk meg fotónk, most már joggal röhög rajtunk az egész város, hogy még mindig nem kaptuk el James Gellar professzort, mi van már?

letgo02.png

Dex ezek után elmegy a gyertyás virrasztásra, amit Sam bratyó javulásért rendeznek a tesók, hátha ott is megtud valami okosat. Nick is itt van, úgyhogy Dex kap az alkalmon és puhítja egy kicsit. A korábbi bandád hogy viseli, hogy otthagytad őket és jó útra tértél? És ha már róluk van szó, választottak már valakit a titokzatos körülmények között eltűnt (= megöltem, feldaraboltam és a tengerbe szórtam) előző bandavezérük helyett utódnak? Addig cseszegeti Nicket a kérdéseivel, mire a srác megadja az új bandavezért elérhetőségeit, na ez már végre valami.

letgo03.png

Közben Angel is megpróbálta hasznossá tenni magát. Addig bújta Gellar professzor feljegyzéseit, mire kiokoskodta, hogy a prof valami elborult szekta tagja, akik szerint a Jelenések könyve egy kód, aminek az utasításait követve elő lehet idézni a világvégét, nem kell mást tenni, csak meghatározott formában bemutatni hét emberáldozatot. Az alapján, amit eddig láttunk a prof tevékenységéből, elég közel jár Batista az igazsághoz. Sőt, még egy régi újságot is előtúr valahonnan, ami újabb kis színes adalékokat tartalmaz a professzor érdekes múltjáról és korábbi művészeti tevékenységeiről. Az egyetemen azzal keltett közfelháborodást, hogy egy meztelen nőt meg egy döglött bárányt pakolt ki az egyetem aulájába, ami akár az áldozati bárányra utaló szimbólum lehet. Angel megmutatja a képet Quinn-nek is, aki menten izzadni kezd, a kép főszereplőjének ugyanis om szimbólumos ribancrendszáma van, na vajon mi mindent hallgatott még el tőlük a ledér professzorasszony?

letgo04.png

A templomban Travis már nagyban tevékenykedik, egy alfa és ómega jeles piszkavasat melegít a tűzben, semmi jót nem nézek ki ebből. Dexter sem nagyon foglalkozik most vele, mert éppen szétveti az ideg, Sam tesó állapota ugyanis még mindig válságos. Pont ilyen esetekben szokott előjönni a lelkiismerete (?) Harry formájában, az a te nagy bajod édes fiam, hogy Sam tesó tényleg látja benned a jót, és nem a szörnyet, ezért rettegsz, hogy elveszíted.

letgo05.png

Ez most egy ilyen tépelődős epizód, Debra éppen a pszichológusának önti ki a zívét, túl nagy a nyomás, kollégái már nem haverkodnak vele, ráadásul látja rajtuk, hogy kételkednek benne, Quinnt kirúgta, már csak Dex maradt neki, de vele sem túl idilli a helyzet így, hogy a főnöke lett. Pszichónéni azt ajánlja, hogy hagyja az önsajnálatot a francba Deb, csak legyen önaga, és tegye azt, amit akkor tenne, ha nem lenne hadnagy. Pl. rendezzen egy jó kis házavató partit, ha már sikerült egy egész hangulatos kis lakást beújítania az előző epizódban.

letgo06.png

Közben Újfiú Mike is tevékenykedik, és megint bebizonyítja, hogy ő a leghatékonyabb tagja a gyilkossági csoportnak- ezúttal Dexter pechjére túlságosan is hatékony. Egy helyi drogosból kiszedi, hol találja meg az új bandavezért, ráadásul még pont Dexter előtt ér a helyszínre, ahol a bandavezér élete legrosszabbé s egyben utolsó döntését hozza meg azzal, hogy menekülőre fogja, a rendőrök meg jól lelövik. Már megint nem marad Dexternek esti szórakozás. A lakásában viszont találnak valami igazán hasznosat is, a biztonsági kamera felvételét Sam garázsából ARRÓL az éjszakáról. A támadó arca nem látszik, mert persze háttal áll, Sam tesó bazinagy kutyája meg photobombingol egyet. A lényeget csak Dexternek sikerül kiszúrnia a videóban: a kutya nem ugat. Márpedig ő pont elégszer fordult már meg Sam tesó garázsában ahhoz, hogy tudja, hogy a kutya csak két embert nem ugatott meg: Samet és elveszett bárány Nicket. Nagyon úgy néz ki, hogy megvan a támadónk.

letgo08.png

Régen néztünk be a templomba, lássuk, mit ügyködik a Doomsday Killer párosunk, ne feledkezzünk már meg róluk teljesen. Travis éppen egy nagyobb befőttesüvegnyi vért csapol le magából, majd teszi el a hűtőbe több hasonló üveg közé, jó lesz az még szűkös téli napokra. A prof most egyedül hagyta, úgyhogy ezt az alkalmat meg is ragadja, hogy adjon némi kaját a túszuknak, akit Babylon szajhája szerepére szemeltek ki, ez a srác talán mégsem annyira gonosz. Vagy mégis? Egyelőre nem tudjuk meg, mit művelt még a tússzal, mert most felveszi cuki civilizált arcát, és meglátogatja a nővérét, aki éppen rajzórát tart kisiskolásoknak. Sőt, még be is vonja a foglalkozásba, te olyan ügyesen rajzolsz bratyó, mutass már a kiskölköknek valamit, a feladat „mi leszek, ha nagy leszek" (mondjuk vallási fanatikus sorozatgyilkos?). Travis jól elvan a gyerekekkel, és semmi emberáldozat nem kerül elő, mint téma, gyanúsan nagy az idill, itt még baj lesz.

letgo07.png

Dex kicsit visszapörgeti a fejében a szalagot, vizsgáljuk csak meg, mit is tud eddig erről a Nickról, aki nagyon úgy néz ki, hogy rohadt áruló Júdás módon belelőtt párat a jó pásztorba. Amikor először követte Dex Samet, Sam bratyó éppen Nicket próbálta kirángatni valami drogmámorból, ami Nicknek annyira nem tetszett, hogy rálőtt Sam tesóra jelzésértékűen. De el nem találta, erre Dex jól emlékszik, márpedig akkor a golyó ott lesz valahova befúródva Nick lakásában. Egy gyors házkutatás, és meg us van, most lehet összevetni a Sam elleni merényletben használt golyókkal. Egyezés van, már tuti, hogy Nick a merénylő, a kis gennyláda.

letgo09.png

Debra parancsára Angel beidézte tanúskodni a kacér professzorasszonyt, úgyhogy Quinn-nek sürgős adminisztrálnivalója támad. Deb ezt kiszúrja, és bezavarja a vallatóba, csak egy koronatanút kérdezünk ki éppen öreg, neked tényleg most kell parkolócédulákat katalogizálnod? Angel izzasztja a profot, hogy is volt, hogy nem említette meg, hogy Gellar professzor sugalmazására meztelenül pózolt a kapmuszon egy döglött birkával a fején? Ja az? Hát az kiment a fejemből. Na ez nem túl meggyőző, de mielőtt még tovább gyötörhetné Batista, hogy bökje már ki, kapcsolatban van-e még a proffal, tanúnk benyögi, hogy miért, szerinted akkor dugtam volna Quinn nyomozóval? Egy percet nem adok neki, és a Debra Morgan bomba a földdel teszi egyenlővé a fél várost. Így is lesz, tanú, Baitista kifelé, kezdődik Quinn vallatása, „hogy dughattad meg a koronatanút" –témában. Ő persze klasszikus gyáva pasi módszerrel visszatámad a sarokba szorított helyzetből, csak nem féltékeny vagy? Erre pedig Debra elsüti az évad, sőt a sorozat beszólását, amit csak és kizárólag szó szerint szabad idézni: „I don't give a fuck who you fuck, just don't fuck with my investigation, you fuck!" Szépirodalmi antológiába kívánkozó nyelvi zsenialitás.

letgo10.png

Dex most a kórházba rohan, mert Sam tesó magához ért, de nem sok jóval bíztatják az orvosok. Majdnem biztos, hogy meg fog halni, úgyhogy Sam tesó, -aki persze tudja, ki lőtte le- már csak egy dolgot üzen a gyilkosának, hogy megbocsát neki. És tartsa magát ehhez Dexter is, különben fel fogja őrölni az a rengeteg gyűlölet, amit hordoz, mondja ezt Sam olyan arccal, mint aki TUDJA, hogy Dex már felszeletelni készült Nicket. És ezzel a jelenettel veszünk búcsút a sorozat egyik legkirályabb karakterétől, RIP Sam tesó, igazán maradhatott volna.

letgo11.png

Deb megrendezi a házavató bulit, Angellel haverkodnak, mint mindig, Quinn viszont tök részegen állít be valami random szőkével. A hangulat további rombolása érdekében nem túl árnyaltan rámozdul Angel húgára, Jamie-re, akit viszont a laboros Louis fűz éppen, aki nem mellesleg Dex elkötelezett rajongója az első perctől kezdve. Ha már szóba került a srác, Louisról megtudjuk azt is, hogy valami sorozatgyilkosos videojátékot fejleszt, azért is jó neki ez a meló, és Jamie úgy issza a geek dumát, mintha a legjobb csajozós szöveg lenne a világon, ebből tutira dugás lesz. Quinn meg csak nem adja fel, úgyhogy Angel megelégeli a dolgot, és leüti a haverját, aki még részegen odamondja Debrának, hogy valld be, hogy sosem szerettél. Bármelyik dél-amerikai szappanoperában megállná a helyét ez a jelenetsor.

letgo12.png

Travist közben a prof trenírozza, meg kell bélyegezni a szajhát, majd feláldozni, haladjunk fiam, ebből ilyen tempóban sosem lesz világvége. Travis meg addig tépelődik, hogy inkább szabadon engedi a csajt, aki fel sem tudja még fogni, mit úszott most meg. Dexter pedig Sam tesó utolsó kívánságát készül teljesíteni, el kell engednie Nicket, azzal talán benne is megszűnhet a sötétség. Sétálni viszi a srácot arra a helyre, ahol Sam tesó megkeresztelte a tengerben, Nick most ne legyél barom, és akkor megúszod. Nick viszont nem éppen úgy reagál Sam tesó halálhírére, ahogy egy bűnbánó vétkestől azt elvárná az ember, konkrétan röhögni kezd. Elege lett már Sam bratyó spirituális maszlagjából, neki ugyan a keresztelkedés után nem fordult jobbra az élete, akkor meg kamu az egész, és inkább visszatért a régi bandájához. Akiknek persze bizonyítani kellett –Sam tesó megölésével. Leadta nekik a felvételt a lövöldözésről, visszavették, és most, hogy Sam tesó a sírba vitte a titkot, akár meg is ünnepelheti, hogy megúszta a gyilkosságot, ez mekkora királyság. Na ez az, amit nem kéne Nick, Dex szemei már vérben forognak, ennek nagyon csúnya vége lesz. Keresztényi megbocsátás hirtelen háttérbe szorul ekkora seggfejség láttán, Dexter inkább puszta kézzel a tengerbe fojtja a kis rohadt árulót, amit szolid, de határozott taps fogad. Méghozzá Dex néhai tesójától, Rudytól. Már csak ez hiányzott.

letgo13.png

Címkék: dexter
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyemakisszíved 2013.08.30. 08:47:06

Én sem örültem neki, hogy Sam testvérnek ilyen rövid időt adtak a forgatókönyvírók Dexter mellett. Dumálgathattak volna még egy kicsit egy csomó mindenről. De annak nem örültem volna, ha a végén odáig fajul ez, hogy Dexter Harry helyett az Atyaúristennel véleményeztette volna a dolgait. Meg aztán az Atyaúristennel nem nagyon lehet vitatkozni. Én meg szeretem benne a kételkedést.
süti beállítások módosítása