Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Halottnak a csók 2x08 – Comfort Food

2013. augusztus 13. 09:00 - Zenóbia

Ifjú Ned 9 éves, 9 hónapos, 15 napos, 10 órás és 2 perces, amikor a magányosságát pitesütéssel majd annak elfogyasztásával orvosolja. De nem csak a sajátját, hanem Eugene-ét, majd a fél iskoláét, mert mindenki vigaszra lel a pitében. A nagyüzemi piteevő buli gyászos véget ér, a mai tanulság az, hogy minden falat boldogságnak ára van. Néha nagy ára. Mint például, hogy ki kell ásnunk a halott szerelmünk halott apját. Ó. Apu nem néz ki olyan rosszul, mint vártam, de azért éppen elég rosszul néz ki. Ned kezdi, és extra gyorsan letudja a kérdéseit. Dwight Dixon veszélyes, de ha megszerezte a zsebórákat, és ők hagyják, hogy megtartsa, akkor nem fogja beváltani a fenyegetéseit. Ez jó hír lehetne, ha mi nem tudnánk, hogy Lily lenyúlta az órákat, így viszont rossz hír. Chuck jön, marad fél perce, hogy búcsút vegyen az apjától. Vivian hiába várja Dwightot, mert elüldözte Lily a puskával, és Dwight most egy másik puskával üldözi Chuckot, miközben Lily az egyik puskával várja a hotelszobájában, hogy kiszedje belőle, mire kell neki a rohadt zsebóra.

2x08_hcs2.jpg

De Dwight nem jön, így hagy neki egy üzit, hogy nálam van az óra, találkozunk a temetőben. Chuck próbálja meggyőzni Nedet, hogy irány a Nagy Főzés Olive-val, őt meg hagyja kicsit tespedni a saját depressziójában. Este pedig ígéri, elmondja neki, amit el akar, csak még nem tudja, hogyan, de mire hazaérnek az első díjjal, addigra kitalálja. Pitekalap van a fejükön, nyilván. Idén nyerni fognak, mert Olive már nem akar ráugrani verseny közben a Pitekészítőre, meg mert idén leverik a gaz muffinkészítő Bölényt, a tésztagyilkos Marianne Marie Beetle-t, illetve Nyali Ezredes csirkéjét, aki az utóbbi 10 évben elnyerte a Pompás Pocak Kék Szalagot. Ehhez a Vigasztaló Étkek főzésszervezője is drukkol nekik suttyomban, mert imádja a pitéiket, megértem.

A Bölény persze beszól nekik, Olive kinyírná, Ned meg Chuckra gondol. Aki nem hiszem el mit művelt, kijátszotta Nedet, hogy életben maradjon az apja. De ki halt meg helyette? Apu kap egy napszemüveget és egy vastag gézréteget a fejére, mert ő nem annyira friss hulla, hogy vigyorogva mászkálhasson a napvilágon. Bizarr apu. Chuck elmagyarázza neki Nedet, de a hol a csapda kérdésre csak este fog válaszolni, húzós este lesz ez, én már látom. Emerson nyeri meg ezt az ügyet is, bár rohadtul nem hiányzott neki. Mielőtt leüvölti a Halott lány haját, legjobb lesz kitalálni, hogy mi a megoldás. Míg ők megkeresik, ki halt meg apu helyett, addig Olive telesüti a Bivaly iránti utálattal a pitéket, de hát a szénhidrát dús utálat egész különlegesen finom. Mielőtt még nekiesne a tésztagyilkosnak a sodrófával, Nyali Ezredes felesége sikoltja bele a világba, hogy a férje ripiropogósra sült.

2x08_hcs3.jpg

Aztán meg azt, hogy a ropogósra sült férjét leszarja, ellenben hogy nem árulta el a csirkebunda titkos receptjét, viszont nem. Ned megpróbálja kideríteni, de helyette azt deríti ki, hogy Nyali Ezredest kinyírták, és lenyúlták a receptet, amit a mellényzsebében hordott. Nehéz lesz egyszerre kinyomozni a gyilkost és megnyerni a versenyt, aztán este feldolgozni, hogy a Halott lány életben hagyta az apját, amivel megölt valaki mást. Chuck ki is van borulva rendesen, hogy gyilkossá lett, de hát vannak itt így ezzel egy páran. Na irány a temető, valamelyik sírkő mögött vélhetően ott lesz egy kósza hulla, és kik voltak azok akik nemrég beszéltek meg randit a temetőbe? Na? Lesz itt még ójajj. Emerson nem kér, de azért kap könnyes puszit a segítségéért. A verseny megy tovább, már csak Olive-ot kell meggyőzni, hogy az Ezredest megölték, és hogy ők ketten lesznek az ügy megoldói.

2x08_hcs4.jpg

Nem volt nehéz, Olive bírja az izgalmakat. Főleg, ha azoknak az izgalmaknak köze van a Pitekészítőhöz. Aki megölte az Ezredest, megölte a sütőben levő pitéiket is, valaki itt kurvára nyerni akar. Chuck azt tervezi, hogy majd jól ott hagyják a talált hullát egy ravatalozó küszöbén egy levélkével, cuki. Hát, ez nem így lesz, mert a hulla maga Dwight Dixon, végül is, egy problémával kevesebb. Főleg, hogy Dwight célra tartott puskát hagyott az egyik sírkövön, ami Charles sírkövére célzott. Végül mégis Chuck lőtt először. Szóval, Dwight nem is azért ment oda, mert Lily írt neki, hanem ő csak követte Chuckot, abban a hitben, hogy a lány vissza akarja tenni az órát a sírjába. A teljes ledöbbenése, hogy helyette valami egészen más történt, elég sokáig tartott ahhoz, hogy ne legyen ideje meghúzni a ravaszt. Tehát, sírás beszüntetve, hiszen ha Chuck nem tartja életben a papát, akkor Dwight simán lelőtte volna őt is és Nedet is. Az emberölős sztoriból viszonylag hamar lett életmentős sztori.

2x08_hcs5.jpg

Kezdek összezavarodni, míg Emerson elmegy ásóért, addig Dwight magához tér, most akkor mi van? Az, hogy Vivian felbukkan a főző versenyen, mert szerelmi bánatban szenved Dwight miatt, és Olive majd megérti, aki úgy tesz, mintha nem értené, hogy ő miért értené, pedig. Aztán nem színlel tovább, mert a szerelemről nem lehet hazudni, hiába próbálja az ember. Francba! – mondja Olive, pedig milyen jó lett volna. Ned talál a sütőben egy bűnjelet, még pedig odaégett juharszirupot, amit a versenyen egy valaki használ, csak nem odaégetve, a Gofrináci. Eközben Chuck kiválóan elbeszélget a halott Dwight-tal, de az most tényleg halott, csak a Halott lány, aki meg nem annyira halott, mint Dwight, hallucinál bűntudatában. A halott Dwight utolsó mondata felé, hogy Ned sosem bocsát meg neked! – de itt kap egy adag homokot a szájába, és végre végleg befogja.

2x08_hcs6.jpg

Olive-ék belopóznak a Gofrináci sátrába, ami szabályellenes, de muszáj bizonyítékot találniuk. Olive nem a gyilkosságra, hanem arra próbál bizonyítékot találni, hogy Ned legalább egy kis esélyt lát rá, hogy romantikusan összebonyolódjanak, de Ned se nem lát, se nem hall, hanem kóstol. A kóstolásból pedig kiderül, hogy az egyik tálban nem gofritészta van, hanem Nyali Ezredes titkos bundája. Persze rajtakapják őket, először csak a Náci meg a Muffinos nő, és megvádolják őket, hogy elvágták a gofrisütők zsinórjait, a bunda meg azért van ott, mert épp társulni akartak az ezredessel. Gofri bundás csirkével, ilyen ráadásul tényleg van, láttam, ahogy Adam Richman eszi, óóh. Dwight eltemetve, már épp indulnának, mikor megjelenik Lily is, kezd enyhén zsúfolt lenni ez a temető. Lily marad, megvárja Dixont, hát, reméljük van türelme.

2x08_hcs7.jpg

A Pitekuckót kitiltották a versenyből, mehetnek megint haza nyeretlenül, Olive-nak nem akar ez összejönni az Istennek sem. Mielőtt hazakullognának, azért még körülnéznek az Ezredes sátrában, és találnak is nyomot a padlón, ami arra utal, hogy a gyilkos bizony a Muffinos nő lesz. Már jön is, és fejbevagdossa őket egy-egy serpenyővel, aztán bezárja őket egy ládába, de ahelyett, hogy vad smárolásba kezdenének, Ned inkább kiszabadítja magukat. A láda tetején a Muffinos ücsörgött, de mégsem ő a gyilkos, francba, mert ő csak szabotált. Jön a főzésszervező és őt is kitiltja, Nedéket meg még jobban kitiltja, de Nednek leesik, hogy a főzésszervező tolószékétől származnak a nyomok az Ezredes sátrában, tehát most már aztán tényleg megvan a gyilkos. Dagesz lebukott, de dagesz nem volt mindig dagesz. Előtte Leo Burns volt, egy vékony ámde magányos fickó, térdzokniban.

2x08_hcs8.jpg

Aztán egyszer megkóstolta az Ezredes csirkéjét, és onnantól soha semmi mást nem tudott megenni. Így aztán kövér lett, és cukorbeteg és félvak, és annyira megutálta az Ezredest, hogy az tönkretette az életét a csirkéivel, hogy kénytelen volt kinyírni. Tök logikus. 20 másodperc múlva a zsűri asztalán kell lennie a műveknek, nekik meg a hűtőben van egy citromos pitéjük talonban, a muffinosnak meg a sátrában a muffinjai, úgyhogy rohanás van, meg vicsorgás, meg rohanás, de a végén Olive a nyerő. Meg a Pitekuckó, mert övék a Kék Szalag, és Ned kézenfogja, amitől Olive dalra fakad, én meg könnyekre, tök hülye vagyok. Close your eyes, give me your  hand…Kurva jó hangja van, és imádom ezt a jelenetet. Ned elindul megkeresni Chuckot, a néniknél kezdi, de ott nincs, viszont a szemközti házban, az ő régi házukban, meglebben a függöny. Chuck papája lebbentette meg, Ned arcán nem annyira tükröződik a megbocsátás így első blikkre. 

2x08_hcs9.jpg

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BundásRigó 2013.08.14. 21:52:24

én is bírom nagyon a gázsütő mellett előadott eternal flame-et XD másik kedvencem tőle, mikor a kutya meg a takarító pali mellett énekel :D

Zenóbia 2013.08.18. 18:10:35

@BundásRigó: jajj igen, az is nagyon jó, eleve imádom Olive-ot, hát még amikor énekel is! :)
süti beállítások módosítása