Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A férjem védelmében 4x04 - Ne bosszants, haver!

2013. augusztus 13. 11:00 - fuszulykavirág

Jackie-t kiengedik a kórházból, és máris azonnal mindenbe beleüti az orrát. Mi történik a kampányban, mi van Aliciával, stb. Soha ilyen anyóst. Alicia cáfolja az újságíróknak a rüfke minden állítását az állítólagos viszonyról, Eli pedig további részleteket csekkoltat Kalindával. Nem stimmel itt semmi se, a nőnek minden szava hazugság. Az erre a részre kiszabott tárgyaláson a helyi egyetemet perli Diane, mert a diákok egyik beavatási rítusa halálos áldozatot követlelt. A merítés nevű eseményen a veterán vízilabdások a víz alá nyomják az újoncokat addig, ameddig levegővel bírják, és hát egyikőjük nem bírta elég sokáig.

1.JPG

Az edző persze ellenezte az egészet, de azon kívül, hogy azt kérte, ne legyen, semmit nem tett, csak annyit mondott a fiúknak, hogy legyenek nagyon kiütve a másnapi meccsen. Azt tényleg nem kérte, hogy mindenki életben legyen. 500ezer dollárt ajánl az egyetem a fiú szüleinek, de ők 6 milliót akarnak. Közben Will ellenőrzi az emeletüket, amit elveszítenek, mert nem sikerült kedvezőbb bérleti szerződést kötniük. Jackie beszédet tart, főleg arról, hogy Petert mindig is megkörnyékezik a nők, és ő szegény amúgy ártatlan ilyenkor. Eli felfortyan, hogy mégis miről beszél a vénasszony, éppen azon dolgoznak, hogy ne ez legyen a kampány témája. Jackie persze önjáró.

A tárgyaláson a másik oldal logikája az, hogy az egyetem nem felelős, mert nem a szokásos merítés miatt halt meg a fiú, hanem azért, mert aki a víz alá nyomta, valójában meg is akarta ölni aljas indokból – az áldozat meleg volt (vagy legalábbis annak hitték). Diane is megnézi magának az elvesztett emeletet, és jól felidegeli magát, úgyhogy most aztán reszkessen minden bíró és ellen-ügyvéd. Na meg Clarke is, akit kioszt rendesen. Eli nagyon lebassza Jackiet a magánakciója miatt, és le is fokozza: most már csak noname nyugdíjasotthonokba járhat beszédeket tartani. Maddie látogatja meg Eli-t, mert bizony ő már hallotta a legújabb pletykát Peterről és a kampány rüfkéről, és aggódik a befektetése miatt. Csak addig támogat, amíg Peter fent tartja a zipzárját. Eli próbálkozik a kétségek eloszlatásával.

2.JPG

Clarke megdicséri Caryt a rendszeres jómunkáért, és irodát ígér neki, meg azt, hogy bármikor szívesen meghallgatja az ötleteit, javaslatait, bármit. Clarke szerintem ilyen kis besúgói hálózatot akar magának. A tárgyaláson előhúznak egy lányt, aki többször lefeküdt az állítólag meleg (és halott) vízilabdázóval, és tanúsítja, hogy semennyire nem volt meleg a fiú. De ez nem számít, mert ha melegnek hitték, akkor megölhették amiatt. Eli arra kéri Aliciát, hogy amikor majd Maddievel kocsmázik, akkor mondja el neki, hogy a legújabb Peter-botrány hazugság, Clarke pedig megkérdezi Alicia véleményét Caryről és összeülteti őket egy irodába.

3.JPG

Kalinda megnézi a hotelszobát, ahol Peter megejtette az állítólagos légyottot a kampányrüfkével, és megtudja, hogy Peter szobájának szintjére csak külön kártyával lehetett felmenni. Alicia együtt részegedik le Maddie-vel, éppen jól alakul a buli, és szóba is hozza, hogy Peter legutóbbi botránya mennyire hazugság. Maddie persze tudja, hogy Eli kérte erre Aliciát, és ettől picit meghal a buli. Kalinda meglátogatja a börtönben a vízilabdás fiút, aki a beavatáson megölte az újoncot. Azt mondja, nem gyűlöletbűncselekmény volt (nem azért ölte meg, mert meleg), mert nem is volt meleg a fiú, tanúskodni viszontnem hajlandó. De más majd fog, egy barátja, aki tényleg meleg, és őt se ölte meg soha, szóval a gyűlöletbűncselekmény kérdés valóban ejtve van így.

4.JPG

Jackie egy utolsó kis idősek otthonában tartana éppen lelkesítő beszédet a helyi nyuggereknek, de nem képes összeszedetten elmondani a szövegét, kezdik becsapni az érzékszervei: undorító kis csótányokat lát vonulni mindenfelé. Eli megnézi a felvételt a beszédről, de szerinte csak azért ilyen csapnivaló Jackie beszéde, mert elvette tőle a jelentősebb alkalmakat, és száműzte az idősek otthonába. Peter szerint meg hagyni kell, hagy segítsen a mama. A tárgyalóteremben viszont még mindig a szexuális beállítottság a kérdés. Vagyis az, hogy oké, akkor nem azért ölte meg, mert meleg, hanem azért, mert nőiesen viselkedett. A bíró meg engedi.

5.JPG

Alicia és Cary immár közös irodájában elég nagy a hangzavar, mindenki dolgozik, kicsi a hely. Eli segítséget kér Aliciától, hogy hogyan kezelje Jackiet, a trükk pedig annyi, hogy fontosnak kell éreznie magát az öreglánynak. Kalinda újra elbeszélget a kampányrüfkével, Peter állítólagos legutóbbi hódításával, de hát persze hogy nem stimmel a sztori. Nem juthatott fel Peter szobájának a szintjére a hotelben. Eli szembesíti az újságírókat a kialakult helyzettel, ezt a sztorit tényleg nem lehet lehozni, semmi bizonyíték nincs rá, sőt. A tárgyaláson végre csak kiültetik a tanúk padjára az egyetlen embert, aki meg tudja mondani, hogy gyűlöletből ölt-e vagy sem: a gyilkos.

6.JPG

Azt mondja, az áldozat egy bunkó volt, de nem azért ölte meg, mert nőiesen viselkedett. A két fiú rivális diákszövetségekhez tartoztak, az egyetem tudott erről, övék a felelősség. Nem volt ennek köze semmi máshoz. Az egyetem ügyvédje be is adja a derekát, megállapodás lesz ebből, 6 millió dollár a meggyilkolt fiú gyászoló családjának. Diane végtelenül elégedett magával. Kampánybuli van, próbaválasztás, Eli pörög. Az idegesítő újságírónő nem fogadja el a vereséget, kitart a sztorija mellett, Jackie pedig szépeket mond Aliciának – egészen szürreális. A képzelt csótány is a poharában. Eli kap egy hívást egy ismeretlentől, aki politikai blogger, és egy óra múlva megjelenteti a „Peter és a kampányrüfke” sztorit, azzal a kiegészítéssel, hogy le akarták tiltatni. És ezt már nem lehet megállítani. 

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2013.08.19. 08:59:59

fuszulyka, ezt a kampányrüfke kifejezést le kéne védetned, annyira találó :)
süti beállítások módosítása