Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos hajsza 1x10 - Bűntudat

2013. augusztus 12. 09:00 - Szencsike

Néhány Claire Matthews és Paul halála után a mai rész egy kissé csendesebb lesz. Jacobbal kezdünk, első reggele a szektásoknál, nehezen ébred, de itt van Paul, aki segít. Bizony, Jacob őt haluzza, amint a srác frissen kijött a zuhanyzóból, és őt keltegeti. Miután Jacob kikászálódott az ágyból, Paul már eltűnt. A fürdőszobában a zuhanyfüggöny csupa vér, a kádban Emma fekszik holtan és véresen. Jacob ordítva ébred a rémálomból. Főcím.

pic1.png

Kiscsapatunk a reggeli híreket nézi, egyre több és több hatóság kapcsolódik be az amúgy sem egyszerű nyomozásba. Deb megérkezett Izgatott Amanda kihallgatási jegyzőkönyvével, hát semmi érdemleges infót nem mondott a csillagjegyén és más badarságon kívül. Ryan kikérdezné, de mivel Felsőbb Hatóságok irányítanak, csak a beleegyezésükkel beszélhet a nővel. Fővezért is ezzel fogadja jó reggelt helyett, de amíg a Felsőbb Hatóságok nem nyúzzák meg eléggé Amandát, addig Ryan sem beszélhet vele. Azonban sokkal nagyobb baj az, hogy feltörték a védőőrizettel foglalkozó kollégák rendszerét és megtudták hol bujtatták el Claire-t. Azonnal át kell szállítani másik helyre, Ryan ezt telefonon közölje vele. Kösz, de ezek után minimum személyes találkozón fog vele beszélni, ennyire még Fővezér sem lehet hülye.

pic2.png

Joe-nak eközben két ex-zsoldos szektása jelenti, hol találják meg Claire-t és az akcióhoz milyen fegyverek illenek a legjobban. Hű padawanja, Roderick is biztosítja őt, ha valakik elhozzák Claire-t akkor ezek ketten lesznek. Legyen, de akkor ő is megy velük, az sem számít, ha Rodericknek szabadnapot kell kérnie a seriff-irodában. A mester dühös, még egyszer nem hibázhat. Jacob is megkezdi első napját a szektásoknál, szerencsére jó társasága lesz, kicsi Joey fogja őt körbevezetni. Emma nélkül, mert Jacob látványosan fúj a lányra. Eközben Claire mit sem sejtve a kis motelben idegesen járkál fel-alá, mikor meghallja a varázsszót, Ryan Hardy, aki azonnal meg is érkezik. Ryan remélhetőleg jó jegyet ad a rendőröknek, mert ahol csak lehet, kamerák vannak. Ryan mehet Claire-hez, beszámol neki mindenről, mit követtek el a szektások, de ismét költözni kell. Eközben megérkezett a két ex-zsoldos, a biztonsági őr azonnal jelenti a gyanús alakokat. Roderick egy szobában várja már őket, kettéválnak, a Bajszos kint lesz, Roderick és a másik Claire-t hozza. Két rendőr ellenőrzi a folyosót, de az álarcos szektások lelövik őket. Basszus, a rendőrökön nincsen golyóálló mellény, bábuként zuhannak a földre. Ryan és Claire a teraszon át menekül, a harmadik zsaru, mellény hiányában, szintén az áldozatok számát gyarapítja.

pic3.png

Menekültjeink kiértek Ryan kocsijához, ott Bajszos várja őket és elkapja Claire-t, de Ryan gyorsabb és lelövi a fickót, akin persze van mellény. Viszont Ryanék elmenekülhetnek, mobil SIM-kártya deaktiválva, autó GPS-e szintén, irány egy biztonságos hely. Szupercsapatnál Ryan eltűnésén tanakodnak, Brooklyn elérhető közelségben van kocsival, arrafelé kell az erősítést küldeni. Az infós kolléganő már futtatja a támadók fotóját a rendszerben, így nemsokára nevek is lesznek. Ryanék Timblin nevű településre érkeztek, ott is egy magányos kis házikónál állnak meg. Egy bizonyos Tyson fogadja őket, Ryan régi haverja még a kiképzés idejéből. Ő is ügynök volt régen, igaz négy éve már a tanúvédelmi program egyik résztvevőjeként éldegél új személyazonossággal. Az ő házikója lesz a biztonságos hely. Ugrás 2005-be, Ryan megírta a könyvét, igaz még csak a nyomdának szánt változatot, Tyson az első olvasója. Határozottan ellenzi a kiadását, mert Ryan hiába lesz gazdag és híres FBI-ügynök, a könyv miatt ő csak Joe Carrol nyomozója marad. Ryannek a könyv a történtek feldolgozásában segít, ha viszont így áll a dolog, menjen a nyomdába.

pic4.png

Vissza szektásainkhoz, kicsi Joey a kezdeti lelkesedés után már Jacobnak panaszkodik anyu hiányáról, de a lelkizést apu érkezése teszi tönkre, a kissrác kimegy a szobából. Joe hivatalosan is üdvözli Jacobot a körben, máris ad neki egy küldetést. Beszélje meg Emmával a dolgokat, a lány csak az ő utasításait követte, de sose hagyná cserben a barátait. Jacob néhány pofavágás után beleegyezik a dologba, Joe el, lelkiismerete Paul képében jelenik meg, Emmában sosem bízhat meg. Szupercsapatnál sikerült azonosítani a szektásokat, Vincent McKinnly és Brock Wickford, mindkettő körözés alatt áll, rovott múltú ex-zsoldosok. Infós kolléganő feltörte Vincent e-mail fiókját, kódolt üzenetek vannak csak, de van egy állandóan ismétlődő karaktersorozat, ebből ki lehet indulni. Sajnos Deb rossz híreket kap, Ryanék nem Brooklynba mentek, tényleg eltűntek.

pic5.png

Emma a nyugis órákat rajzolgatással tölti, imádott mesterének arcképét vetette papírra, ó de megható. Ábrándjaiból Jacob rángatja vissza a valóságba, itt a nagy beszélgetés ideje. Emma tagad, ő bizony sokat gondolt a srácokra, aggódott is értük, de Joey hazahozatala volt az első azon a vészes éjszakán. Szeretné rendbe hozni, legyenek újra barátok. Jacob már nem az a hűséges kiskutya, aki volt, nem hisz a lánynak. Biztonságos házban Tyson és Claire kibeszélhetik Ryant, amíg a mosdóban van. Tyson tudja, hogy mennyire fontos neki Claire, hiába nem akarja Ryan a kapcsolatukat, Claire meg tudni szeretné volt-e más nője Ryannek? Voltak mások is, de nagyon hamar vége lett velük, viszont volt egy Molly nevű lány, akivel sikerült összehozni valami komolyabbat is. Ugorjunk 2009-be, egy bulin vagyunk Ryan és egy szőke, mosolygós lány dumálnak, ő lenne Molly. Jön Tyson és egy öleléssel üdvözli a lányt, mint új barátnő, és bízva abban, hogy elárulta Ryan titkos hobbiját, hogy zoknibábokkal játszik, odaédesgetheti magához, de nem. Ryan és Molly forró csókot váltanak. Remélhetőleg Molly nem szektás. Vissza a jelenbe, mivel Claire a mérce, Molly hiába próbálkozott, szakítottak. Ryan visszatért, Claire a nagy nevetés közepette egy nyomkövetőt fedez fel a pólójába dugva. Vagyis lebuktak.

pic6.png

Claire javában aggódik és bocsánatot kér Tysontól, mekkora bajt hozott rá, a férfi már előkészíti a fegyvereket, ő nem fog meghátrálni a harc elől. Vannak fegyverek, töltények, már csak a szektások hiányoznak. Emma és kicsi Joey ebédelnek, és apuról kérdez pár kényes dolgot. Mivel apu is kajálni jött, Emma kettesben hagyja őket. A gyerkőc hallgat, de mivel apu rosszul áll neki egy édesség elkészítéséhez, megered a nyelve. Apu szívesen venné, ha segítene, mert a kedvencéről van szó, amit régóta nem evett. Szegény gyerek lelkiismeret furdalással, de bevallja, hogy neki is az a kedvence, beáll apu mellé kuktának. Viszont mikor megtudja, hogy nemsokára láthatja anyut, már vigyorog. Beesteledett, anyu eközben a BH felső emeletén kuksol, Ryan feszülten várja a támadást, Claire drága most akar vele lelkizni, hagyja a családi átkot, Joe-t és próbálják meg ismét. Végül mindketten kimondják, hogy szeretlek, meg is csókolják egymást, kettejük közül Claire hisz a kapcsolatban, Ryan nem, de a férfit ismerve már ez is sikernek számít.

pic7.png

Kint szektásaink várakoznak, a Brock nevű megy felderíteni a házat, ám Tyson mellényt átlövő puskája okozza a vesztét. Kettéválnak, Ryan visszamegy Claire-hez, de valami zajt hall és a földszinten marad. A zaj forrása Claire, lejött megnézni mi történt, de lövések hallatszanak Tyson oldaláról. Roderick hangja csendül fel, ha Claire kijön, senki nem fog meghalni és még Joeyhoz is elviszi, ilyen egyszerű az alku. Az egyik szektás a teraszajtón kopogtat, közben Tyson ismét lövöldöz, így kimennek hozzá. A jóbarátot meglőtték, a konyhába viszik, de ismét zajong valaki, Ryan kimegy, Claire egy pisztollyal maradjon Tyson mellett. Nem is Claire lenne, ha nem lépne le mellőle, kiszalad a házból, egyenesen a szektásokhoz, azonnal vigyék őt Joeyhoz. Ryan felfedezte a nő szökését, de csak a távolodó autót látja.  Ryan visszarohan a kocsijához, de az összes kerék ki van lyuggatva. Jacob aludni próbálna, ha sötét gondolatai nem állnának az útjában, de kopognak, Emma jött hozzá. Jacob egy szót sem szól a lányhoz, aki ismét a régi lemezzel jön, sajnálja, legyenek újra barátok. Meg is csókolja a srácot, és láss csodát, Jacob belemegy a játékba, már a ruhák is lekerültek róluk.

pic8.png

Szupercsapat megtudta mit jelent a kód a levelekben, találtak egy weboldalt, itt lehet kapcsolatba lépni a szektásokkal. Egy e-mail cím kell és egy név, és valaki keresni fogja a jelöltet. Vissza Jacobékhoz, javában dúl a lámúr, mikor a szomorkás tekintetű Paul megint feltűnik, Jacobnak el is ment a kedve, Emma menjen a szobájából, ő pedig berobog a fürdőbe. Ott Paul ismét megjelenik, Emma az oka, hogy halott, Jacob álljon bosszút érte és egy kést nyom a barátja kezébe. Jacob nem Emmát fogja megölni, hanem Pault, belé döfi a kést, hagyja őt végre békén. Emma az ágyon üldögélve hallgatja, ahogy Jacob kiabál magában a fürdőben. Jacob egyre véresebb és véresebb Paul miatt, de végül sikerül megölnie a kísértetet. Kisétál Emmához, elmeséli, hogyan ölte meg Pault a párnával, Emma őszintén megrendül a sztoritól, Jacob viszont megfenyegeti őt, rákapott a gyilkolás ízére, vigyázzon magára. Tyson kórházban, Ryan mellette, Joe pedig ismét telefonál, hogy megint az orra alá dörgölhesse a győzelmét. Ugorjunk a múltba, Tyson Ryant győzködi Mollyról, ne hagyja el a lányt holmi átkok miatt, kezdjen végre új életet. Vissza a jelenbe, Joe-nak látogatója érkezett, egy mosolyogós szőke hölgy ugrik a nyakába. Molly.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása