Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A férjem védelmében 4x03 - Két lány, egy kód

2013. augusztus 07. 13:00 - fuszulykavirág

Eli egy csapat újságíróval kezdi a napját, egyikőjük kivételesen bosszantja: interjút akar Alicia mamájával, Willel és persze magával Aliciával is. Még jó, hogy Peterről ír cikket. Mandynek hívják a bosszantó újságírót, bevallja Elinak, hogy biztos infói vannak egy afférról, ezért akar interjút Aliciával. Alicia amúgy éppen tárgyaláson van, két fiatal lányt képvisel, akiknek van egy hangfelismerő szoftverük, ami állítólag nagyon fasza. Meg van egy keresőmotor, ami egyik napról a másikra a korábbi első helyett a 28. oldalon listázza őket a találatok között. Ez pedig éppen azután történt így, hogy a keresőmotor reklámhelyet ajánlott nekik, ők pedig nem vettek.

1.JPG

A keresőmotoros faszi képviselete szerint meg azért csúsztak vissza a lányok, mert szar a termék, és rossz értékeléseket kaptak. Clarke közben kiadta az iroda tárgyalóját színészeknek, úgyhogy a népes társaság minden ügyféllel együtt egy kis lyukban nyomorog. A gonosz keresős ember felajánl a lányoknak 123ezer dollárt, és bár többet buktak, mégis elfogadnák, merthát az is pénz. Will egy nap haladékot kér tőlük. Közben az ellenfél ügyvédje, Viola, inkább Clarke-ot akarja meggyőzni az alkuról, elvégre most ő a pénzember. Folytatódik a tárgyalás, a keresős ember azt állítja, nincs köze a keresés eredményének a hirdetésekhez, ha akarná, se tudná befolyásolni a dolgot.

Will azért kiszedi belőle, hogy dehogynem, elvégre naponta felülvizsgálják és javítják a keresőalgoritmust, úgyhogy akkor bizonyítékként ki is kérik ezt. A létező kb legnagyobb üzleti titkot. És ki kell adniuk. Kérnek egy nap haladékot. Eli szembesíti Aliciát a bosszantó újságíró állításával az afférról, és hát ez kellemetlen téma. Persze már nem tart a viszony Willel, de a nőnek állítólag hotelszámlái vannak, és le akarja hozni a sztorit. Alicia ki is borul, a liftig alig bír eltámolyogni. Eli megpróbál Kalindától segítséget kérni szorult helyzetükben, de Kalinda ráteszi a telefont, mert azt hiszi, Peter kampányába kéne bedolgoznia, az meg nem játszik.

2.JPG

Nick reggelire rántottát rendel, amit Kalinda nem valami készségesen kezd el készíteni, ezért aztán szó szót követ, késekkel fenyegetik egymást, végül pedig Kalinda elküldi a férjét a háztól, de lesz még ennek folytatása. A tárgyaláson meghallgatnak egy keresőmotor optimalizációval foglalkozó faszit, meg a reklámos nőt, akit visszautasítottak a lányok. Az a lényeg, hogy szabira ment a reklámos, és senki nem tudta, hogy ők nem vettek reklámhelyet, így nem is változtathattak az algoritmuson emiatt. Ezt hívják úgy, hogy kellemetlen fejlemény. Alicia szól Willnek a másik kellemetlen fejleményről, az újságírónőről, Will pedig megígéri, hogy utánanéz, fizetett-e szálloda szobáért a kérdéses napon.

3.JPG

Viola picit több pénz ajánl, Will pedig beleröhög a nő arcába, mert rájöttek mi volt a szitu: nem a visszautasított reklámajánlat miatt kerültek hátra a lányok, hanem azért, mert a keresőmotoros faszi felvásárolta a konkurenciájukat. Aztán nyilván a magáét tolta. Cary észrevette az összenézésekből, hogy Viola és Clarke egyezkedtek, árulkodik is Diane-nek, aki lebassza ezért Clarke-ot, aki pedig leoltja Diane-t, hogy ő csak a cég sikerén fáradozik, ezért is emelt az ajánlatán a nő. Eli egyeztet az újságírónővel, nem Alicia és Will viszonya a téma, lehet fellélegezni. Na de akkor milyen affér? Alicia el is szalad Elihoz, és persze Peterről van szó, meg valakiről a kampánystábból, de még semmit nem tudni.

4.JPG

Kalinda randizik a Lana nevű FBI ügynök csajával, Nick meg jól kifigyeli őket. A tárgyaláson közben újabb váratlan fordulat: a lányok egyeteme igényt tart a találmányukra, a hangfelismerő szoftverre, mert az egyetem eszközeivel, az egyetem diákjaiként fejlesztették ki azt, szóval az az egyetemé. Kalinda besegít Elinak a Florrick család újabb félredugós ügyében, és megkapják az újságírótól az aktus részleteit. Aliciát Peter várja otthon, aki azt állítja, hogy ez most nem igaz, nem volt semmilyen affér, viszony, kósza pásztoróra semmilyen kampánystábtaggal, de Aliciát igazából nem is érdekli a dolog.

5.JPG

Az egyetem igazgatója amúgy a saját könyve után járó jogdíjat se fizette be az egyetemnek, pedig a szabály szerint az se őt illette volna, és a keresőmotoros faszi cégét is ugyanúgy az egyetemnek követelhette volna ennyi erővel, de nem tette, úgyhogy talán hagyjuk ezt. A bíró úgy dönt, hogy most már aztán tényleg ki kell adniuk a keresőalgoritmust, üzleti titok ide vagy oda. Peter nagyon zavarban van, amikor Kalindával találkozik, de a lány segít az állítólagos affér-ügyben, szóval mindenki hálás. A keresőmotoros faszi úgy nyilatkozik a bíróságon, hogy ő bizony ki nem adja az algoritmust, mert azt az alkotmány első kiegészítése védi és punktum.

6.JPG

Kalinda és Lana újra randiznak, eléggé kellemetlen, amikor Nick is felbukkan. A házaspár kioson, Nick azt mondja Kalindának, hogy leszbi, Kalinda pedig behúz neki egyet. Fantasztikus összhang. Ha a keresőalgoritmust az első kiegészítés védi, akkor annak minden tartalmáért felelnie kell a keresőmotor gazdájának, az interneten meg ugye bárki bármit leírhat, szóval höhö. Ha ragaszkodik a szerzői joghoz, akkor bizony egy rakás rágalmazási perre is készüljön fel. Viola egy millió dollárt ajánl Clarke-nak, aki nem fogadja el, és Willnek is ezt tanácsolja, egyértelműen nyerésre állnak. Kalinda megtalálja és kikérdezi az állítólagos viszonyt, Indira Start. Ott rontja el a lány, hogy azt állítja, egyszer Alicia rajta kapta őket, és áldását adta a kufircra. Nyilván hazudik a csaj.

7.JPG

Az ügy viszont mégsem zárul fényes sikerrel és milliós megállapodással: a keresőmotoros faszi munkát ajánlott a két lánynak, hogy irányítsák az általa felvásárolt, korábban konkurens hangfelismerő szoftvert, ők pedig máris ejtették az ügyet. Így nem lesz jutalék sem. Eli szembesíti Aliciát az állítólagos találkozásával a szeretővel, de persze hazugság volt az egész. Nick nagylelkűen megbocsát Kalindának a csajozás miatt, de most már minden térjen vissza a rendes kerékvágásba. Picit még megfenyegeti Lanat is, de Kalinda csak nevet rajta, ahogy elképzeli, hogy az elítélt Nick újat húz az FBI ügynök Lanával. A Florrick páros pedig egyre inkább kezd házaspárként működni.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mézescsók 2013.08.07. 14:13:45

Köszi a hv-t, ezt a részt nem láttam.
Mindenesetre nem lennék kampányfőnök Florrickéknél. Nincs megfizetve!
Feleség se.

mézescsók 2013.08.07. 14:32:22

Ja: miért gondolod, hogy elkezdenek házaspárként működni? Előtte azt írtad, hogy Alícia magasról tesz arra, hogy volt-e félredugás a férje részéről. (Ami nem csoda.) Vagy éppen azért?

fofofo 2013.08.07. 15:41:29

ez a Clarke milyen figura? az elején kötözködő buzgómücsing volt, ha jól emlékszem, de azóta fejlődik valahova a karakter? (továbbra sincs otthon se rendes kábeltv, se vezetékes net, el kellene költözni)

polkupyörä 2013.08.07. 20:25:58

Nem akarok nagyon kötözködni, de ezt sajna muszáj: a "search engine" inkább keresőprogram, mint keresőmotor (Google pl.)
Amúgy kösz a hogyvoltot, szeretlek olvasni.

fuszulykavirág 2013.08.08. 12:32:11

@mézescsók: a házaspárként működéssel az van, hogy nincs már gyűlölködés, hanem inkább az együttműködés jellemző, néha egy kis hangyányi intimitás. Aliciát tényleg őszintén nem érdekli, hogy volt-e félredugás, de attól még szereti Petert (talán nem szerelmes, de szereti).
@fofofo: Clarke eleinte tényleg kötözködő buzgómócsing volt a legidegesítőbb fajtából, de mostanra szerintem már látszik, hogy egy egészen dörzsölt fickó, aki tényleg a cégnek akarja a legjobbat. csak az eszközökben nem értenek mindig egyet.
@polkupyörä: nyilván egy "alternatív goggle-ről" szólt az epizód, de a magyarban pont annyira létező kifejezés a keresőmotor mint az angolban a search engine. Sőt, még wikipédia cikk is a keresőmotorról van, és nem a keresőprogramról. Ha jól emlékszem, a szinkronos epizódban is a keresőmotor kifejezés volt használva, szerintem nincs vele gond :)

Gabba 2013.08.09. 10:42:19

azért ez a Nick se egy könnyű eset, még szerencse, hogy Kalinda viszonylag kezelni tudja (nem irigylem érte)

mézescsók 2013.08.12. 15:19:03

@fuszulykavirág: Kösz.
Néha felötlik bennem, hogy ugyan miért van még mindig együtt ez a pár (szóba se essék, hogy akkor nem lenne sorozat). Az elején még világos volt: a férj szakmai, magánéleti lebukásával felborult a feleség élete. Nemcsak egzisztenciálisan, hanem lelkileg is újra kellett építenie magát úgy, hogy egyrészt a gyerekei, másrészt a ráju eső közfigyelem miatt egy pillanatra sem engedhette el magát. Szerintem nem szerelmből maradt a férjével, mert már akkor sem lángolt érte, sőt, fegyelmezett gesztusai, arca, stb. ellenére pokolian bánthatta mindaz, ami a prostivonalról kiderült. Nem a megcsalás ténye miatt, ilyesmi bármikor bárkivel előfordulhat, hanem Alicía alapvető zárkózottsága miatt. Mintha szögesbakanccsal gyalogoltak volna át hitvesi ágyon. Szóval nem gondolom, hogy a férje iránti szeretetből maradt mellette, hanem egyszerűen nem tehetett mást. Mert ilyen a jelleme: nem hagy cserben senkit, hát még azt az embert, aki a gyerekei apja és akihez valamikor nyilván vonzódott. Az már mellékes, hogy a Florrick név sokat segített a pályája felépítésében. Mint ahogy időnként megszívta miatta.
Na, de most miért vannak még mindig együtt?
Érzelmek zéró - legfeljebb tisztelet annyi, ami egy volt házastársnak kijár és talán egy-egy mosoly -, nincsenek pici gyerekek,akiket megviselhetne a robbantás, mindkettőjük pályája a zeniten, anyagilag külön egzisztencia, gondolom szökőévenként találkozás egy étteremben, hogy hol is tanuljon tovább a kölyök és ki mennyivel járul hozzá, stb. Szerintem már nem ártana a férj pályájának, ha elválnának (legfeljebb, ha egy újabb közelgő választás előtt állnánk), az elődjével is megesett és nem ezért vesztett.
Szóval csak ezért torpantam meg azon, hogy elkezdenek házaspárként működni.

mézescsók 2013.08.12. 15:21:56

@fuszulykavirág: Ja, és bocs, nem kötözködni akartam. Ilyesmit sose, csinálok kánikulában.
süti beállítások módosítása