Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A célszemély (Person of Interest) 2x11 - 2 Pi R

2013. augusztus 07. 09:00 - AaannnaaA

Múltban nyitunk, 2010 van, egy férfi rendőrségi bejelentését hallhatjuk: metró vezető, aki elgázolt egy fiatal fiút, talán nem is baleset volt, hanem belökték. Persze ez csak a szokásos mézesmadzag, a részleteket majd csak az epizódból tudjuk meg. Amit a jelenben kezdünk, a Rikers fegyházban, ide hozta ugyanis az FBI Johnt és a másik három tagot, akikről úgy vélik egyikük az „öltönyös”, és igazukat bizonyítandó mindegyiktől DNS mintát vesznek. Szorul a hurok.

Donnelly és Carter a börtön igazgatójával kiegészülve egy másik helyiségből szemléli őket, FBI-osunk pedig utasítja az igazgatót: 72 óráig indoklás nélkül bent lehet tartani őket, és ő ezt ki is akarja használni, tehát különítsék el a rabokat mindenkitől. Oké, mondja az igazgató, de ez a maximum, ez itt ugyanis egy fegyház, nem Guantanamo. Donnelly kiböki Carternek, hogy a DNS eredményét várja, mert van New Rochelle-ből mintája (1. évad 21. rész), meg ujjlenyomata Carter jóvoltából (1. évad 1. rész) össze kell csak hasonlítani, és megvan az öltönyös kiléte. És azt mi tudjuk, hogy New Rochelle-ben tényleg John volt ott, ha a DNS-ét összehasonlítják a meglévővel, bukta van. John tehát egyszemélyes cellába kerül, ahol – milyen meglepő – amint egyedül marad, megszólal egy becsempészett mobil. Főncsi az, naná, és biztosítja róla, nemsokára kihozza hősünket. Ámen.

1.jpg

Persze a számok nem állnak le, csak mert John böriben van. Főncsi tehát a Brooklyn Középiskolába jött helyettesítő tanárnak, most Mr. Swift néven (egyszer poénból lehetne Mr. Emerson is, csak mondom). Matek órát tart az arra érdemteleneknek – a nebulók ugyanis fülük botját sem mozdítják a tananyag hallatán, mindegyik kis gyíkarc az okostelóját cseszteti. Sebaj, Főncsi azért felad egy egyenletet, hátha van megoldás, de csak értetlen arcokkal találkozik, aztán az örömmel, hogy kicsengettek. A gyerekek távoznak, Főncsi pedig Fuszkót hívja, úgy látom az ügyön ők fognak együtt dolgozni. Na, ez érdekes lesz.

A mai célszemély az egyik nebuló, Caleb Phipps, akiről Fuszkó annyit derített ki, hogy volt egy Ryan nevű bátyja, aki két éve metróbalesetben halt meg (akkor gondolom erről hallottunk a rész elején), nyomozónk ígéri, jobban körbejárja az eseményeket. Főncsi megpróbál a gyerek mobiljára kapcsolódni, de nem tud. Viszont lát pár gyanúsan viselkedő diákot a folyosón (talán drogdílerek?), sunyiban lekapja őket, majd a képeket átküldi Fuszkónak, hátha jó lesz az még valamire. Nem mellesleg, mielőtt elhagyta a tantermet, kikukázta Caleb kidobott órai jegyzetét, és látja, hogy megfejtette a feladott egyenletet – pedig amúgy közepes jegyei vannak a srácnak. Főncsi rögtön felfigyel az ellentmondásra.

2.jpg

Amikor távozik az iskolából, Carter várja a bejáratnál – John ügye a téma. Nyomozónőnk annyit már elintézett, hogy hősünk ujjlenyomatát törölte a rendőrség rendszeréből, már csak a levett DNS mintával kellene manipulálni (egy szigorúan őrzött laborban tartják), amihez Főncsi segítségét kéri, akinek kissé leesik az álla a csodálkozástól. Az enyém nem, végülis Carter szabálykövető, az igaz, de hőseinkkel együttműködve nem kevés embert megmentett már, amit nagyon szeret, meg hát John hozta vissza a fiát, amikor Elias elrabolta, úgyhogy gyanítom messzebb is elmenne Johnért. De félre a kitérővel, haladjunk.

Főncsit délután az igazgatónő letolja egy kamu ürüggyel az óráján a táblára felírt egyenlete miatt (merthogy azzal segített a diákoknak), de a letolás után egy tanár társa szolidaritást vállal vele – Chris Beckner az, informatikát oktat. Legalább valaki normálisnak tűnik még ebben az idiótagyűjtőnek kinéző suliban is.

Nem sokkal később már azt látjuk, hogy Főncsi betör az igazgatói irodába, némi adatért Calebről. Fuszkó hívja közben, és elmeséli, hogy Caleb ott volt a testvére halálakor, ő volt az egyetlen szemtanú. Ez meredek, baszki. Főncsi feltöri az irodai számítógépet, és látja, hogy Caleb egyik tesztjét szándékosan rontotta el, hogy csak a fele legyen jó. Látszik, hogy úgy válaszolgatott a kérdésekre, hogy a bekarikázott válaszok kiadják az "időpocsékolás" feliratot. Vajon miért titkolja, hogy zseni? Nos, erre rá kell jönni.

3.1.jpg

3,2.jpg

Másnap Főncsi ismét órát tart a fiú osztályában, de előtte szembesíti őt a kikukázott órai jegyzetével, s rajta az egyenlet megoldásával. Caleb lerázza azzal, hogy a tanár kukabúvár. Az órán Főncsi a Pí-ről beszél, hogy az értéke a 3,14 után a végtelenben folytatódik, anélkül, hogy valaha ismétlődne, és hogy ez mennyire nagyszerű dolog, mert minden szám benne van stb. A diákokat úgy nézem végre valami megfogja, nemcsak az okostelefonjukat nyomogatják.

Fuszkó eljött Caleb édesanyjához, kamu ürüggyel betület, és amíg az asszony nem figyel, egy kamerát rejt el, hogy mindent láthassanak. Aztán hívja Főncsit, hogy szerinte a nő iszik. Amúgy meg van infója a Főncsi által tegnap lefényképezett két iskolai tagról, tényleg drogdílerek, de a főnökük ismeretlen - szóval csak óvatosan. Eközben látjuk, hogy Caleb nézeteltérésbe keveredik velük, mert beugat, hogy ne áruljanak drogot kisgyerekeknek; szorult helyzetéből az épp megjelenő Főncsi húzza ki. Amikor Caleb odébbáll, egy darab papír kiesik a cuccai közül, még jó hogy az informatikusok koronázatlan királya megtalálja, mert azon bezony valami zseniális alkotás sorai lehetnek - gondolom ezt abból, hogy Főncsinek enyhén megnyúlik a képe.

4.1.jpg

4.2.jpg

Délután van, most Chris Beckner tart informatika órát célszemélyünknek. A tanár a hackerekről mesél nekik, hogy az internet létrejöttének kezdetén milyen vagány csapatnak számítottak, különösen egy, aki sohasem bukott le, és felforgató volt ugyan, viszont a tevékenységével sokat tett a netezők közösségéért. Mindezt egy másik teremben a laptopján Főncsi is nézi, és közben olyan fejet vág, mint a macska, aki megette a kanárit - kutya legyek, ha nem ő ez a soha el nem kapott szuper hacker.

Fuszkóval beszél, és elmondja neki, hogy Caleb tényleg valami zseniális dolgot hoz épp létre, amit kézzel ír (ebből talált meg Főncsi egy lapot), és az iskolai gépén gépel be. De amíg ennek jobban utána jár, Fuszkó legyen szíves a két drogdílert követni, akikkel célszemélyünk ma tengelyt akasztott, mert gond lehet. Így is történik.

Este nyomozónk a két tag után üget, akik láthatóan pénzt adnak valakinek, az meg másvalakinek stb, nehéz lesz lenyomozni így a dílerek góréját - Fuszkó viszont kitartó. Eközben Carter - Főncsi utasítására - erősen csinosban egy szórakozóhelyre jött, ahol a bárpultnál egy csávóval kezd szemezni. Amikor a tag már kellőképpen bemákolt, hazavinné Cartert, így beszállnak a tag autójába, de elindulni már nem tudnak, mert az egyestés udvarló beájul (gondolom nyomozónk az italába kevert valamit). Ezt kihasználva Carter DNS mintát vesz a tagtól, szerintem sejtjük milyen célzattal. Johnért mindent, ugye.

5.jpg

Mindeközben pedig Főncsi a laptopján át most éppen Calebék nappalijában mozizik, ahol anyus részegen terül el a kanapén, célszemélyünk pedig útra kel – Főncsi gyalogosan üget utána. Fuszkó tájékoztatja, hogy követte a drogpénz útját, már csak a górét várja, aki felveszi a lét. Te merre jársz amúgy, kérdi Főncsitől? Itt vagyok, épp téged nézlek - jön a válasz. Mivanmivanmivan? Hát csak az, hogy míg Fuszkó a pénzt követte, Főncsi meg Calebet, a két szál összefutott, és igen, célszemélyünk jött a drogpénzért, ő a dílerek góréja. Többek között azoké, akikkel a suliban összetűzött, ugye. Hőseinknek egyszerre esik le az álla, velem együtt.

Másnap Caleb informatika órán csücsül, amikor üzenetet kap a számítógépére, amit persze Főncsi is lát: 2-kor találkája van drog biznisz ügyben, követni kell, mondja Fuszkónak. Az óra végeztével Főncsi indulna is, de aztán furcsa dolgot lát a laptopján: Beckner, a szimpatikus informatika tanár odamegy Caleb gépéhez, és letölt róla egy file-t, amiről nem tudunk mást, csak hogy a neve 17-6-21. Ez rohadtul nem jó, így ennek is utána kell járni.

6.1.jpg

6.2.jpg

6.3.jpg

Caleb üget tehát a találkozójára, Főncsi utána veti magát, és még a folyosón elcsípi azzal, hogy visszaadja a legutóbb elvesztett papírját, amin a munkája van, és javasol hozzá némi okosságot. Caleb meglepődik - tényleg, ez jó ötlet, de tovább is áll a találkozóra, Főncsi pedig Fuszkó autójába vágódik be, és együtt követik a fiút.

Amikor Caleb megérkezik a céljához, nem az várja, akire számított, hanem egy nagymenő drogdíler, akit ő túrt ki a bizniszéből. A tag megfenyegeti, hogy vagy elővesz egy halom lóvét holnapra, amivel megrövidítette, vagy kinyiffantja. Caleb bólint, majd rabolok bankot, vagy ilyesmi. Persze, az csak ilyen könnyen megy. Fuszkó és Főncsi kicsit távolabbról aggódva hallgatóznak, le vannak döbbenve, hogy mi lesz itt még...

Mindenesetre továbbra is szemmel tartják a srácot, este a lakása előtt ülnek a kocsiban, és kamerán át figyelik a ténykedését. Közben beszélgetnek. Nem értik, miért akaszt egy zsenipalánta tengelyt veszélyes drogdílerekkel. Fuszkó szerint a bátyja miatt, akit látott meghalni. Amikor Ryan a metró elé esett, az első jelentés a rendőrségre még úgy futott be, hogy két férfival vitatkozott, azok lökték a metró alá. Aztán Caleb változtatott a vallomásán, és balesetnek mondta a történteket. Talán ismerte az elkövetőket, talán maga akar bosszút állni, ehhez kell a drogpénz. Szép elmélet, már csak bizonyítani kell.

7.jpg

Főncsi ekkor kiszúrja, hogy működésbe lépett a suliban az informatika teremben elhelyezett kamera: Beckner tanár úr ismét anyagot tölt le Caleb benti gépéről. Mégpedig a srác munkáját, baszki, amin eddig dolgozott, ezt Főncsi veszi észre. Sőt hallja is, amint megbeszél valakivel egy találkozót, ahova gondolom az ellopott anyagot fogja elvinni. Főncsi úgy dönt a nyomába ered, nyomozónk marad a célszemély megfigyelésére.

Beckner korábbi egyetemi osztálytársával jött találkozni, aki menő informatikai cégnél dolgozik, és akinek sajátjaként mutatja be Caleb találmányát, ami nem más, mint egy új adattömörítési módszer, melynek segítségével most épp pendrive-ra tett 235 TB anyagot. Az nem semmi baszki, kérek én is egy ilyet! A tény viszont az, hogy a tanár ellopta Caleb anyagát, és Főncsi egy másik asztalnál ülve mindezt hallotta.

Másnap délután Beckner klónozott mobilját figyelve Főncsi észreveszi, hogy a tanár este 8-kor Calebbel akar találkozni, ő viszont arra az időpontra a drogdílerhez ígérkezett el, hogy odaadja neki a pénzt, amit az követel - két helyen egyszerre viszont nem tud lenni, már csak az a kérdés, melyikre megy el.

8.jpg

Este Carter is akcióba lép, saját maga tör be a laborba, ahol az öltönyösök levett DNS mintáit tartják, és Johnét a bárban felszedett fickó DNS-ére cseréli. Wow! Merész és ügyes!

Főncsi otthonában figyeli Calebet, aki még nem indult el a találkozójára, Fuszkóhoz pedig megérkezett az a rendőr, aki jelentette Ryan metró balesetét. Arról kérdezi, hogy miért jelentett először szándékosságot, aztán változtatta meg balesetre? Talán titkol valamit? Mi történt valójában? A rendőr pedig beszél: az az igazság, hogy tényleg baleset történt. Nem volt ott más, csak Ryan és Caleb, nem lökte senki a sínekre Ryant. Akkor mégis mi történt? Nos, ugráltak a síneken, hogy ki tudja kibulizni az érkező metró előtti utolsó pillanatokat, és Ryan ráfázott. Ezt nem írta bele a jelentésbe, hogy megkímélje Calebet a további szenvedéstől. Fuszkó az információval hívja Főncsit, aki közli, hogy ő meg nem tudta követni a srácot, úgyhogy most szarban vannak. Megoldás: ő elmegy a Becknerrel való találkozó helyszínére megfigyelni, Fuszkó menjen el a drogdíler-partyra, hátha valahol feltűnik célszemélyünk. Hát jó.

9.jpg

Nyomozónk látja, hogy díleréknél már elfajult a helyzet, mert majdnem 9 óra, tehát Caleb egy óra alatt nem bírt ideérni, vagyis nem fog jönni, ezért a vezető kiadja az ukázt: levadászni Calebet! Fuszkó ígéri, ezt ő elintézi. Eközben Főncsi megérkezett a sulihoz, de a fiú itt sincs. Összefut viszont Becknerrel, aki a „Mit csinál itt ilyenkor?” kérdésre össze-vissza kezd zagyválni. Erre Főncsi az orra alá dörgöli, hogy tud az ellopott anyagról, amit elvitt a barátjának, úgyhogy Beckner színt vall. De nincs itt semmi félre csalingázás, tanítványának akar segíteni, megmutatja a szerződést is, amit a barátja informatikai cége ajánlott: Caleb nevére szól. Szóval a fiú nagyon gazdag lesz a programmal, amit írt, aminek a neve ugye a „17-6-21” (ezt másolta át a tanára). Főncsinek a számsor hallatán valami más jut eszébe, cefetül megnyúlik az arca, és elrohan.

Calebet látjuk, kicsivel később, lent van a metró egyik állomásán, és a családja fényképét nézegeti. Főncsi érkezik, csendesen leül a fiú mellé a padra. Kitalálta végre a titkát: Caleb ugyanis öngyilkos akar lenni, ma 17 éves, 6 hónapos és 21 napos, pont annyi idős, mint amikor a bátyja meghalt a metróban – szerinte az ő hibájából. Főncsi nagyon gyengéden beszélni kezd a fiúhoz, hogy meggyőzze, ne kövessen el butaságot. A szeretteinek szükségük van rá, mondja Főncsi, és ő már csak tudja, hiszen ő is azt hitte, jobb a szeretteinek, hogy halottnak hiszik, most pedig már nincs visszaút. Calebnek potyognak a könnyei (az enyém is), és amikor a metró befut, ő a helyén marad. Megérkezik Fuszkó, ő távolról figyel csendben. Huhh, ez megrendítő jelenet volt.

10.1.jpg

10.2.jpg

Másnap reggel először Donnellyt látjuk, amint megtudja kollégájától: a levett DNS minták nem egyeznek a New Rochelle-ből származó mintával, szóval egyik rab sem az öltönyös. Donelly kiakad, azonnal kéri a minták újbóli ellenőrzését – szerinte valaki belenyúlt a rendszerbe. Paranoiás a lelkem, mindenhol összeesküvést lát, de az igazság az, hogy beletrafált, mint tudjuk. Ja, és kéri, hogy Cartert is hívják ide.

Eközben az iskolában kezdődnek az órák, a kapuban Főncsi még elcsípi Calebet. Kicsit beszélgetnek, lelkiznek, a fiú köszönetet mond – nagyon aranyosak, na. Főncsi inti a fiút, hogy vigyázzon a programjára, amit írt, mert forradalmi dolog, és vele új idők jönnek az informatikában – mint annak idején, amikor a részben már korábban említett szuper hacker (aki soha nem bukott le) az otthon buherált számítógépén felforgatta az épp induló internet világát. Átadja a pí első 3000 számjegyét kinyomtatva (erről meg az óráján beszélt, ugye) azzal, hogy benne van valahol az ő telefonszáma is, Caleb elég okos, hogy egyszer kibolhássza belőle. Azzal elköszönne, de a fiú még utána szól: ő is nagyon sokat olvasott erről a szuper hackerről, de soha sehol nem említették, hogy otthon buherált gépen dolgozott volna. Főncsi elüti a választ: biztos én olvastam valahol. Ja persze, mondja a srác arckifejezése, és mondtam már én is: tuti, hogy a mi drága jó informatikus zsenink volt az a legenda.

11.jpg

Carter indul a Rikersbe, Johnt épp szabadlábra helyezik bizonyíték hiányában. Donelly lohol be: senki nem megy sehova, végzést szerzett, aminek az értelmében mind a négy fogoly marad, mert nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. Ne máááááár! Carter is morcos, de Donnelly nem enged: hónapokig üldözted az öltönyöst, és vallató voltál Irakban, mondja nyomozónőnknek, ideje hát, hogy kiszedd a tagokból, melyikük a hunyó! Kezdjed Johnnal! Arrrggghhh!

12.jpg

.... jelen részben Medve nem szerepelt, így most elmarad a szokásos cukiságban tobzódás ...

32 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2013.08.07. 10:35:37

De izgalmasan alakul...!
És megint nagyon jó a hogyvolt, köszönöm a szokásos magas színvonalat!

AaannnaaA 2013.08.07. 10:43:58

@Is: Szívesen!!
Próbálok tippelni a hozzászólásaid alapján, jól sejtem, hogy nem nézed, csak olvasod? Ha igen, érthető, követhető vagyok?

Is 2013.08.07. 11:28:00

Igen, csak olvasom. Ha mindent néznék, ami egy kicsit is érdekesnek tűnik, akkor semmi másra nem lenne időm.
És igen, számomra teljesen követhető.
Nyilván, ha vannak régi visszautalások, arra nem feltétlenül emlékszem, csak halványan, de szerintem nagyjából úgy, mint aki régebben látta az adott részt, szóval én teljesen jól tudom követni. Hála neked!

AaannnaaA 2013.08.07. 11:48:21

@Is: Na, az előző kommentem megette a blogmotor.
Szóval nagyon örülök, hogy követhető. Amúgy a sorozat szerintem annyira összetett, hogy aki hetiben nézi, néha annak is felszalad a szemöldöke, hogy mi vaaan?
Ilyenkor vagyok én itt, tessék kérdezni. Ugye...
Nagyon jó szórakozást kívánok, lesz még izgalom bőven :)

Flankerr 2013.08.07. 15:39:33

Teljen jól követhető a hogyvolt, élvezem minden percét, újraélem az élményeket..:)

AaannnaaA 2013.08.07. 15:53:37

@Flankerr: Köszi, jó ezt olvasni :)
Jó szórakozást Neked is!

higeona 2013.08.07. 17:57:12

@AaannnaaA: Tényleg ne aggódj, nagyon jó a hv! Ha meg valami egészen véletlenül nem lenne világos, én úgyis vinnyognék.

AaannnaaA 2013.08.07. 18:10:16

@higeona: Aranyos vagy, köszönöm!!
A mai kommentektől hízott egy adagot a májam! Örülök, hogy örömet szerezhetek, ezért csinálom :)

zitoka 2013.08.08. 01:44:34

Tökéletes hogyvoltok! Én sem nézem a sorozatot ( hol adják egyébként?), 2-3 részt láttam véletlenül, csatorna lapozgatás közben,de itt mindig olvaslak. Tiszta, érthető, világos, követhető,de nem merev, pont annyira vicces és szubjektív amennyire kell...adhatnál tanácsot az Így jártam anyátokkal-t író "kollégénak". Bár gondolom, "kollégáról" vagy jót, vagy semmit... :)

AaannnaaA 2013.08.08. 08:05:39

@zitoka: Köszi!
Most már komolyan kezdek megijedni, hogy összebeszéltetek, és addig hízlaljátok a májamat, míg megérek vágásra :))
A Célszemélyt amúgy itthon jeleneg a Viasat3 adja vasárnaponként, heti két részt egymás után, kb. du 6 órai kezdettel. Viszont azt mindenképpen jeleznem kell, hogy rettenetesen meg van vágva, úgyhogy az élvezhetőség rovására megy. Szinte minden lövöldözést kivesznek belőle. Legalábbis így tudom. Az első évadot még rendben leadták (én is ott figyeltem fel rá), azóta viszont nincs TV-m, illetve csak pár csatorna maradt bent meglehetősen "hangyánsan" az előfizetés lemondása után, és amennyit a hangyák miatt bele bírtam sandítani (egy-két perc), az bezony meg van vágva. De majd ha jön erre másik kommentelő, ő megerősít.
Így javaslok khm. alternativ nézési módokat, ha belepillantanál a sorozatba - meg hát az alter-ben reklám sincs, ugye :)
A HIMYM-be beleolvastam, a magam részéről egész jól elvoltam vele. Mondjuk nem nézem a sorozatot, de megértelek, ha rajongóként zavaró, hogy az író pl. nem kezeli olyan szeretettel a sorozatot, mint Te igényelnéd.
Így volt velem a Célszemély kezdetén is, sikítófrászt kaptam attól, aki írta, és amikor három rész után feladta, kikuncsorogtam, hogy átvehessem. Persze nem kell isteníteni, nem is ezt várja az olvasó, de jó, ha kedveled azt, amit írsz.
De pl. a Homeland hogyvótjaimra nekem is akadt, aki azt mondta, hogy sz.r, talán más hozzáállást várt volna. Igaz, hogy a Célszemély az igazán nagy kedvenc, meg az Armitage-os sorik (látszik is a hogyvótjaimon már a képmennyiségben is), de azért a Homeland-et is nagyon szerettem. Ha nem így lett volna, nem írom. Talán valakinek mégsem jött át. Hát így.
Te jó ég, kisregényt írtam :))

Mindenesetre örülök, hogy olvasod és jól szórakozol, várlak szeretettel a következő részeknél is :)

Neoprimitív 2013.08.08. 21:54:54

A hogyvolthoz gratula (bár ez nem meglepő). Annyit azért hozzátennék a készítők fényezése érdekében, hogy nagyon kevés olyan sorozat van, amelyik egy párosra épít és akkor is nagyon jó részt tud csinálni, ha a pár egyik tagját kivonják a forgalomból. Ez az epizód úgy volt nagyon jó, hogy közben John gyakorlatilag biodíszletként sem nagyon jelent meg.

AaannnaaA 2013.08.08. 23:44:20

@Neoprimitív: Köszi :)
Teljes mértékben egyetértünk, "fél párossal" is tökéletesen működött.

SPOILER!
És még nem értünk a 2x16-hoz. Na ott leszek igazán kíváncsi a nézői reakciókra. Én nagyon bírtam.
SPOILER VÉGE

higeona 2013.08.09. 13:07:27

@AaannnaaA: Hmmm, máj! Imádom! De azt hiszem, most kénytelen leszek máshonnan beszerezni, mert ha levágunk, akkor hogyvolt nélkül maradunk... Jaj, nehéz kérdés! Nem tudom a többiek hogy vannak vele.

AaannnaaA 2013.08.09. 13:34:12

@higeona: Na szép! Ha másra nem is, hogyvót írásra még jó vagyok, mi? :))
Pedig nagyon szépen tudok ám nézni is. Ja, hogy ez itt nem látszik? Akkor marad az írás... A légyeg, hogy legyen valami ürügy, hogy megmaradhassak. Májamat meg majd elrejtem. Ugye.

higeona 2013.08.09. 13:49:23

@AaannnaaA: Hát, igen, az írás sokat nyom a latba. De ha olyan jól elvagy máj nélkül, hogy el tudod rejteni, igazán nekem adhatnád! Vagy ha ragaszkodsz az elrejtéshez, rajzolhatnál kincskereső térképet.(Azt hiszem kezdünk a Hannibálos sorozat vizeire evezni...)

AaannnaaA 2013.08.09. 14:43:08

@higeona: Ááá, nem bírom én anélkül. Marad a helyén, csak bő ruhák alá rejtem, mert az emberek nem értenék, mi az a duzzanat az oldalamon, ami ráadásul hetente kétszer (a kommentek számával) nő. A végén már olyan bő ruhám lesz, mint egy kinyitott napernyő :)

higeona 2013.08.09. 23:33:16

@AaannnaaA: Úgy legalább majd átadják a helyet neked a buszon :)Legalábbis reméljük...

Segna 2013.08.11. 23:19:04

Még, hogy nem volt cukisági faktor?! és John narancs-pizsiben, morci képpel?! majdnem olyan aranyos így mint Medve...

Odáig süllyedtem, h várom a vasárnapot egy sorozat rész miatt. Ez a TE HIBÁD! ;-)
Tudom, tudom, majd rendesen is megnézem, vágatlanul...
várom a 12/13-t h mit vágtak ki belőle...

AaannnaaA 2013.08.12. 11:25:29

@Segna: Uhh, kíváncsiságból tegnap megnéztem ezt a részt a netről leszedve magyarul. Hát jól meg volt vágva, így a jó lelkek, akik a szinkronnal összeillesztik az eredetit, vért izzadhattak. Néhány helyen felirat volt a szöveg alatt szinkron helyett, mert ott olyan részeket vágtak ki a magyar változatban, ahol párbeszéd is volt, nem csak pl. lövöldözés. Anyukáját a Viasatnak!!
Szóval azt mondod, cukiságként ha Medve épp nem szerepel, rakjak be Johnt? A 2x15-ben megint nincs Medve, épp azt írom. Kíváncsi vagyok, a kommentelők mit szólnak egy ilyen utolsó mondathoz: "és most a szokásos cukiság adag, Medve hiányában Johnnal" :))

Segna 2013.08.12. 11:45:08

@AaannnaaA: a rajongó szüzek nevében nem tudok nyilatkozni, de az éltesebb delnők forrón üdvözölnék a kezdeményezést!
Zoés nézések előnyben!!

Pácsó Ármándó 2013.08.12. 13:11:22

@Segna: @AaannnaaA: Azt hiszem a múltkor alul fogalmaztam a rajongók ügyében. Szóval valamely férfi főszereplőért odavannak a koravén csitrik, fiatal szüzek, a tűzrőlpattant menyecskék, a rutinos háziasszonyok, az éltesebb delnők, a kortalan dívák, a kacér vénlányok, a dévaj matrónák és az excsajok szellemei is. Állítólag :-)

A kutyás képeket mindig megnézem!

AaannnaaA 2013.08.12. 13:29:37

@Pácsó Ármándó: Azt hiszem az összes női kategória nevében, akit felsoroltál, bizton állíthatom, hogy ez így igaz, a "valamelyik férfi főszereplő" pedig Jim Caviezel, ott az első fényképen.
De a sorozat rajongóinak nevében őszintén mondhatom, hogy nem emiatt nézzük a sorozatot. Férfi rajongói is vannak szép számmal, többen mint nők. Ez ugyanis egy rendkívül szövevényes, több szálon futó, izgalmas akció sorozat - ha esetleg utána túrsz a neten kicsit a kritikáknak, ugyanerre a következtetésre fogsz jutni. De még jobb, ha belenézel. Beránt, és nem bírod abbahagyni. Ezt biztosan állíthatom.
Ha rászánod az időd, és belepillantasz, kíváncsi lennék a véleményedre. Hm?

Segna 2013.08.12. 15:22:39

@Pácsó Ármándó: ez így egzakt, lévén, hogy többé-kevésbé lefedi a 16-88-as női hölgyeket... ;-)
Egyébiránt nem csak a ffi főszereplőért nézzük a sorozatot - az a Hawaii Five-0 ;-)
Itten jellemfejlődésre, cselekményre, szövevényre és ármányra is figyelni kelletik, lássuk be sajnos immár üdítő kivételként a sorozatok közt.
De óvatosan a belenézéssel, beránt. Tényleg. Én vagyok rája az élő tanú. Addiktív erőst.

Pácsó Ármándó 2013.08.12. 15:48:47

@AaannnaaA: @Segna: Kedvező bolygó együtt állások esetén nem zárom ki a bizonytalan talán lehetőségét, bár az aktuális hogyvoltokhoz képest erős hendikeppel rendelkezve, mint párhuzamosak találkoznánk az S03E23 végtelenjénél :-)

AaannnaaA 2013.08.12. 16:08:49

@Pácsó Ármándó: Nyugodtan kezdd el, nem kell rögtön beérni a jelenlegi vetítést.
Igazából az is nagyon érdekelne, ha első nézőként elkezdenéd, és elmondanád a véleményed, hogy tetszett. Itt bármelyik rész hogyvótja alatt megoszthatod a tapasztalataid. Persze ahogy jónak látod, és időd engedi.
Ha nem, a kutyás képek akkor is itt várnak :)

Segna 2013.08.12. 16:13:13

@Pácsó Ármándó: nem merném határozottan állítani, h értem a s03e23 végtelenjében találkozást, de lehet, h csak a meleg teszi...
úgy érted, hogy az elejétől a végéig nézés a végtelenben találkozás...?
Én letöltve hétvégi házi maratonban zárkóztam fel... ;-)ab ovo usque ad mala...
Jobban át is látja az ember a szövevényeket...

Pácsó Ármándó 2013.08.12. 16:24:58

@AaannnaaA: Rendben.

@Segna: Úgy értem mire végeznék vele, az aktuális hv. már a 3. évad 23. részénél tartana. Ködös voltam, bocsi.
Házi maratonban utoljára a Stargate: Universe második évadot és a Trónok Harca első évadot néztem meg. Külön napokon :-)

Segna 2013.08.12. 22:06:59

@Pácsó Ármándó: Te jó ég! SGU évad egyben?! Te nagyon fanatikus rajongó lehetsz. Üdv a klubban! Remélem csak a nagy sorozat és persze Atlantisz miatt nézted meg, h meglegyen a grand slam. AaaannnaaA-t győzködöm, h nézze meg az Atlantiszt, de azt kérte, h zanzásítsam neki az előzményeket. Felnyögtem. 1 mozifilm, 10 évad SG1 (na jó 7 évad)... míg az SGA-hoz ér... Segíthetnél, hátha rád jobban hallgat ;-) Én csak Sheppard keltás, meg O'Neill viking bájával tudok érvelni.

AaannnaaA 2013.08.12. 22:33:26

@Segna: Nem kell győzködni, ha végre nem heti 3 poszt lesz terítéken, Atlantisz van első helyre betárazva. Plusz a hogyvótokba is mindig belesunnyogok, lassan az összes poént elspoilerezem magamnak :)

Segna 2013.08.12. 23:02:34

@AaannnaaA: a világért se hanyagold a hv-ket, akkor Sheppard várjon inkább...

OFF Ray Donovan 01x03-nál ne feledd mit ígértél a képgalériába! ;-) OFF

AaannnaaA 2013.08.12. 23:03:44

@Segna: Már élesítve van, de nem felejtettelek. 2 kép, ahogy ígértem :)
süti beállítások módosítása