Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos hajsza 1x09 - A szerelem fáj

2013. augusztus 05. 13:00 - Szencsike

FBI válságülés kellős közepe, Deb és Ryan felelnek a nyomozás eddig állásáról, ami még a következő: kb. 100 vagy még több embere lehet Carrolnak, többségük hamis személyazonossággal él. Valahol van egy menedékhelyük, és a lehető legjobb erőforrásokból dolgozhatnak. Ezzel párhuzamosan láthatjuk a szektásainkat, a napi lelkigyakorlatra készülnek, mindenki mosolyog, boldog emberek benyomását keltik. Deb szerint a közös az lehet, hogy mindegyikük elveszett lélek, aki fogékony egy erősebb vezető karizmájára és a szekták szokásos agymosásaira. Mindezeken túl képesek lennének akár gyilkolni is, vagy szimpatizálnak a gyilkos eszmékkel. Az FBI-jal egy irodalomtanár járatja a bolondját, aki rendkívül lojálisnak tűnik a hívei felé, egy személyes beszélgetés révén még a történetüket is szeretné megismerni, hogy beilleszthesse a készülő új műbe. Főcím.

pic1.png

Deb és Ryan a meghallgatás után az esélytelenek nyugalmával készülnek a döntésre. Fővezér utoléri őket, de csak Debet kívánja tájékoztatni. A csapat maradhat és tovább nyomozhat, de Fővezér irányít, a felső vezetés jóváhagyásával. Debet viszont lefokozták Ryan bébiszitterévé, bár a vezérkar kivágná a férfit az ügyből. Ugorjunk néhány száz kilométerrel arrébb egy csendes pennsylvaniai házikóra, ahol egy kedves, középkorú szőke hölgy érkezik meg a csomagjaival, de házban már vannak: Jacob és Paul. A hölgy Jacob anyukája. Szektásoknál Joe előtt egy izgulós szőke hölgy álldogál és próbálja elnyökögni, mi lenne az ő története a regényben. Joe karizmatikus egyénisége őt is zavarba hozza, de lássuk mit is gyónt meg Joe-nak 2007-ben a beszélőn. Amandának hívják, szegény lány itt is úgy izgul, mint tinilány a Justin Bieber koncerten, de a lüke külső mögött egy igazi gyilkos rejtőzik. Megölte a férjét, aki megcsalta őt a titkárnőjével. Mindkettejüket feldarabolta és szétszórta a floridai mocsárvilágban, majd elautózott Joehoz, bízva az ő segítségében. Hű bazdmeg. Vissza jelenbe, Amada története egyszerű, mint a faék, a szerelem lesz a fő mondani valója. Segíteni akar Joe-nak visszakapni Claire-t.

pic2.png

Jacob kénytelen végighallgatni anyukája értetlenkedését, miközben jó barátja a kanapén haldoklik. Emlékszünk, Pault kilyuggatták a SWAT-osok, kicsi Joey kiszabadításakor. Szegény anyu hiába magyarázza csemetéjének, hogy az ő életük is nehezebb lett mióta Jacobot gyilkosságért és gyerekrablásért körözik. Az újságírók állandóan a szülők nyomában vannak, ők bizony nem ilyen gyereket neveltek fel. Jacob azt legalább hitelesen állítja, hogy még senkit sem ölt meg, de nem tudja sajnálni a szüleit. A szülői szeretetet még a gyerek hülyesége sem tudja feledtetni, kölcsönös sírás és egymás nyakába borulás a következő lépés. Szupercsapatnál égnek a vonalak, minden jöttment szektásokat vél felfedezni mindenhol. Ryan sem túl lelkes a buzgóságtól, de nem tud mit csinálni. Az viszont biztos, hogy Joe felhívja őt, csak egy kedves bájcsevegés a szokásos dolgokról: mennyire nehéz a szerelem, vajon meg lehet törni ezzel az embereket? Közben a fél iroda már a hívást nyomozza, de túl jó a szektások technikája.

pic3.png

Union Hill városka gyorsétterme, két barátnő jött kajálni. Egy vékony szőke hajú és kis molett barna. A barna mosdóba megy, néhány lépésre tőle feltűnik Izgatott Amanda és kolleginája, Louise. Amanda beveti magát, odasiet a szőkéhez nagy táskájával, leül hozzá, pakolászni kezd a cuccai között az asztal alatt és lenne egy üzenete. A szőkének Ryan Hardy-t kellene megkeresnie és megmondani neki, hogy a szerelem fáj. A barna visszajött, már ketten nem tudják hova tenni Amandát. Az asztal alatt egy szigonypuska feszül Amanda kezében és egyenesen a barna hajú nőbe lövi a szigonyt. Te… jóóóóó… éééég. Szőke hajú sikítozik, Amanda mosolyogva kéri, hogy adja át az üzenetet, majd lelép Louise-szal.

pic4.png

Szupercsapat megérkezett az étterembe, a szőke sokkosan meséli mi történt Claire nevű barátnőjével. Ryannek súg az ösztöne, a halott nő elvált, a házasságban felvett vezetéknevét használta, ám leánykori neve Matthews. Vagyis a nőt Claire Matthews-nak hívták. Ryan azonnal ráparancsol Fővezérre, bizonyosodjon meg, hogy az ő Claire-ük jól van, és nem juthat tévé közelébe, amíg az ügy tart. Claire Matthews-ok veszélyben vannak. Jacob anyukája nővér volt, most ő próbálja meg Pault egy kicsit helyrehozni. Szegény Jacob még mindig hisz Emmában, hívogatja folyamatosan régi párját, de semmi válasz. Paul mindig tudta, hogy Emma átveri őket, sosem bízott benne. Ugrás 2008-ba, Emma Paulnak ad egy feladatot: ha be akarja bizonyítani, hogy közéjük tartozik, megöl egy általa kiválasztott lányt, Jacob lesz a kísérője. Vissza a jelenbe, Paul annyira izgatott, hogy félrebeszél delíriumos állapotában, Jacob nyugtatja meg.

pic5.png

Joe mosolyogva nézi a híradót, Izgatott Amanda jól végezi a munkáját. Jön Emma, szegénykém, azt hitte, egyszer lefeküdt Joe-val, már bizalmaskodhat vele nyilvánosan, de Joe nem vállalja fel vele a kapcsolatot a hívők előtt. Emma nem is érti, de Joe-nak nem kell folytatni a kellemetlen csevejt, Roderick zavarja meg őket: semmi hír Jacob&Paul-ról, de tovább keresi őket. Emma biztos örülni fog nekik. Ugorjunk a fiúkra, anyunak rossz híre van, Paul vérmérgezést kapott, vagyis nincs sok ideje hátra, főleg, ha orvos sem látja. Jacob talán a csodában bízhat, de anyu kénytelen kidobni a fiát, mert az apja idetart. Szupercsapatnál sikerült végre eljutni Louise és Amanda azonosításához, és a környékbeli Claire Matthews-ok biztosítása is zajlik. Menjünk egy társasházhoz, egy nőt épp most értesíthettek, hogy figyelje a híradót. Tehát ő is egy Claire Matthews és az adás szerint jelentkeznie kéne a helyi rendőrségen. Valaki kopog, Izgatott Amanda állítja magáról, hogy rendőr, szegény nő jóhiszeműen beengedi. Csúnya vége lesz, Claire az ablakon kizuhanva végzi. Fővezér sajtótájékoztat, bárki, aki látja Amandát azonnal szóljon a rendőrségnek, Claire Matthews-ok meg keressék fel a rendőrséget védelemért. Debnek jó híre van, egy Claire már biztonságban van. Ryan nem érti, hogy ezekkel a gyilkosságokkal mi Joe célja, mert ha minderről Claire tudomást szerez, önként fog Joe karjaiba futni.

pic6.png

Később Ryan próbálja megmagyarázni Fővezérnek, mi is mozgathatja Amandát: Joe elhitette vele, hogy fontos küldetése van, ő is része lehet készülő varázskönyvének. A küldetésként be kell bizonyítania, hogy a szerelem fáj. Fájdalmakról Paul is tudna mesélni, egyre rosszabb az állapota, kórház szóba sem jöhet, az kész lebukás, és apu is feldobja a gyereket, ha megérkezik. Jacob hiába állítja anyunak, ő nem ölt ember, anyja nem hisz neki. Ugrás 2008-ba, a srácok elkapták a kijelölt lányt, a kocsijuk csomagtartójában retteg. Paul nosztalgiázik egy kicsit, apja egyik haverja katona volt, belőle is katonát akart faragni, de nem sikerült. Paul 12 évesen ölte meg a családi barátot, Jacob gyomra nem veszi be, kicsit túl sok az infó, inkább törődjenek a lánnyal. Sajnos visszanyal a fagyi, Paul Jacobra hárítaná át az első késdöfést, szintén bizalmi alapon. Paul a tétovázásból rögtön vágja, hogy Jacob még nem lépett a gyilkolás útjára és röhögni kezd, ha ezt Emma megtudja, de inkább elintézi ő a lányt. Vissza a jelenbe, Paul megerősíti Jacob szavait, a fiú nem gyilkos.

pic7.png

Beesteledett, szektásaink esznek, isznak, moziznak, biliárdoznak, dumálnak a klubhelyiségben, milyen jó dolguk van. Emma bosszúsan figyeli, ahogy Joe jól érzi magát másokkal. Roderick szánja meg a lányt, de Emma nincsen csevegős kedvében, a pia jobb társaságnak tűnik a seriffnél. Roderick kitartó fickó, csatlakozik Emmához. A seriff családja aktív szereplő a közösségi életben, apja katona volt, anyja élénk figyelemmel követte a politikát, szegény srác meg belekényszerült a közszolga szerepbe, de Joe megmentette a lelkét. Emmára is ráfér egy kis segítség, hiszen valahol van a barátja, ki tudja él-e, hal-e. Emma azt állítja, hogy fontos neki Jacob, ám Roderick lenyomozta a mobilját, dugig van Jacob nem fogadott „Segíííííts, lééééééciiiiiii!” üzeneteivel, talán mégse törődik vele annyira. Fővezér és Ryan még mindig agyalnak, Ryan szerint a gyilkosságok inkább Claire-nek szólnak, hogy előjöjjön a védőőrizetből. Debnek is hírei vannak, egy egyetemista Claire Matthews még hiányzik, sőt fesztiválozik valahol, nem lehet elérni. Szupercsapat azonnal a lány után megy.

pic8.png

Paul még mindig haldoklik, Jacobnak viszont van egy kis sikerélménye. Emma nem vált be, de Roderick jelentkezett, hamarosan biztonságban lehetnek. Sajnos az öröm nem tart soká, apa hamarosan ideér, menni kéne. Jacob vinné Pault, de ő nem akar menni, sőt valami tartozásról beszél. Ugrás 2008-ba, már elintézték a lányt, Jacob sokkos, sosem látott ennyire közelről gyilkosságot. Paul nyugtatgatja, neki ez természetes, de Jacobnak nem, sőt ha Emma megtudja, neki lőttek. Paul kedveli Jacobot, a közös titkuk marad, így Jacob jön eggyel. Vissza a jelenbe, ez lenne a tartozás, Paul úgy akar elmenni, hogy jelentett valamit az élete. Paul utolsó szeretlekje után Jacob egy párnával fojtja meg barátját. Menjünk fesztiválozni és reménykedjünk, hogy a rendőrség és az FBI előbb találja meg Claire Matthews-t, mint Izgatott Amanda. Üldözött Claire már be is pasizott, a tömegben Ryan keresi őt, Louise is feltűnik egy pillanatra, így csak őt tudja bejelenteni és követni kezdi. Claire új barátja szerencsére figyeli a híreket, ha ő is egy Matthews, azonnal keressen egy rendőrt. Sajnos Amanda kiszúrja őket, a lány futni kezd, a srác azt hiszi, hogy feltarthat egy pszichopatát, de téved és egy késdöfés után Amanda szalad is Claire után. Ryan megtalálta a földön heverő srácot, szerencsére Amandát is meglátta, utánuk mehet.

pic9.png

Claire elért egy rendőrt, aki jelenti, hogy meg van a lány, de Louise lelövi az egyenruhást. Amanda is megérkezett, Claire csak az építés alatt álló házba tud bemenekülni, Amandával a nyomában. Louise-t viszont Ryan tartja fel, és lelövi a nőt, ezután rohan be a házba. Amanda Ryan elől bujkál, szerzett egy szögbelövőt, Ryan karján próbálta ki a működését, újabb előny Amandánál. Claire segítségért kiabál, viszont már rég Amanda fogja, mikor Ryan megtalálja őket. Ryan túsztárgyalni próbál, de Amanda nem adja fel egykönnyen az elveit, rühelli, ha valaki megcsalja a párját, Clairenek meg kell halnia. Megérkezett az erősítés is, Amanda kezében a szögbelövő vészesen remeg. Ryan szánja-bánja, amiért szeretni merte Claire-t, de kész áldozatot hozni, mert még mindig szereti őt. Amanda összezavarodott, Ryan lőtávolba ért, az lesz a happy end, ha ő meghal, ez Joe célja, és Amandának csak lőnie kell egyet. A nő lőne is, de annyira kimerítette ez a beszélgetés, hogy Ryan megmenthette Claire-t, hisztérikus Amandát pedig elfogták az ügynökök.

pic10.png

Szektaházban Roderick jelent, Ryan bizony ismét okosabb volt az okosoknál. Roderick ágyastársa, Lousie halott, Amanda fogdában, mi jöhet még. Joe részvétét fejezi ki Louise miatt, Rodericket nem rázta meg az ügy. De legalább van jó hír is, bemértek egy kódolt mobil hívást, Fővezérét, a technika segítségével sikerült megfejteni az üzenetet és kideríteni Claire hollétét. Bv-ben Ryan Amanda kikérdezését tervezi, de ez nem lehetséges, Fővezéré az elsőbbség, majd a nőt átszállítják a fővárosba, FBI központba. Debnek sem könnyű feldolgozni, hogy kikerült minden az irányítása alól, de nem lehet mit tenni. Ryan el, Fővezér Debtől szerzi meg az infókat, Ryan tényleg szereti Claire-t. Emma Joe dolgozószobájában tölti ki a Mester italát, hátha ma este elszórakozhatnak. Sajnos Joe helyett csak Roderick jött meg, akinek van egy kis meglepetése: visszahozta Jacobot, aki nagyon dühösnek látszik.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

orchidea25 2013.08.07. 07:05:03

Szencsike, nagyon jól összefoglalod a részeket, nem rajtad múlik, hogy teljesen kifulladt már az I.évad... Pedig igéretesen kezdődött a sorozat és Kevin B. jól hozta Ryan H-t, de aztán annyi baromság történt és a "gonoszak" mindig megmenekültek az utolsó pillanatban vmi mondvacsinált hülyeséggel, hogy kezdett elegem lenni. Plusz: Joe karaktere alapján egyáltalán nem tudom elhinni, hogy ennyi embert mozgat, semmi olyan erő nincs benne, ami alapján el tudnám fogadni, hogy vakon mennek utána, a céljuk számomra teljesen homály, szóval hihetetlen az egész! Kár a sorozatért....
süti beállítások módosítása