Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A célszemély (Person of Interest) 2x10 - Shadow Box

2013. augusztus 05. 09:00 - AaannnaaA

Az évad során nem először kapunk olyan részt, amiben az izgalmak mellett a poénokon is csapkodva lehet röhögni, de ez az első olyan, aminek csapkodás lesz a vége. De menjünk szép sorban.

Az első képkockákon egy fiatal lányt látunk, a szüleihez beszél videó üzenetben; aztán egy motorboltban végrehajtott rablást nézünk végig. Szokás szerint később tudjuk majd meg, hogyan kapcsolódik a mai esethez. Addig is kora reggel irodában indítunk, John és Főncsi Medvét fürdetik. Az egész iroda úszik, dacára annak, hogy az eb meglehetősen békésen tűri a vegzálást. Mondjuk a seggét nem hajlandó letenni, holland vezényszavak ide vagy oda. Közben Főncsi ismerteti az új célszemély adatait: Abby Monroe, 26 éves lány, aki eddig egy hazatérő katonákat segítő szervezetnél dolgozott, ahonnan kilépett, most pedig a várostervezési irodában melózik. Viszont nemrég eldobta a mobilját, nem elérhető, szóval bujkál valami elől. John indul utánanézni, Főncsi minden tiltakozása ellenére a kutyamosdatás kellős közepén üget el. Ennek örömére Medve megrázza magát, beterítve Főncsit egy nagy adag vízzel és vizes kutyaszaggal. Sikítok a jeleneten, meg Főncsi szenvedő ábrázatán; menten visszatekerem vagy háromszor, hogy alaposan kiröhögjem magam.

1.jpg

Az őrsön Carterhez Cal Beecher érkezik, édelegnek egy kört a jól sikerült randijuk okán. Cal akár ma is ráérne repetázni, de nyomozónőnk dolgozik, méghozzá – mint elmondja a férfinak – Ian Davidson ügyén, akiről Simmonstól kapott névtelen fülest, ugye, az előző rész végén, és akit még az elmúlt évadban John lőtt le és Fuszkó ásott el. Carter persze erről semmit sem tud, csak azt, hogy a füles szerint egy rendőr Davidson gyilkosa. Beecher ismerte az elhunytat, de csak tippel: ha rendőr a gyilkos, talán egy HR-es lesz. Annyit tud, hogy az 51-es körzetben (ott volt Fuszkó korábban!) néhány rendőr dílereket zaklatott és elvette az árujukat, de ezen rendőrök többsége sitten ül, vagy halott, ha nem is mind. Neveket nem tud mondani. Nem tippel olyan rosszul, mint tudjuk. Fuszkó eközben zavart pillantással járkál a közelükben.

A beszélgetést Donnelly ügynök érkezése zavarja meg, aki sürgősen Carterrel akar beszélni. Amikor maguk maradnak, elmondja, hogy a HR nagy része sitten, így újra az öltönyös férfit üldözi, aki, mint tudjuk, John. Gebedj meg! Kérdi, hogy Carter még mindig el akarja-e kapni? Igen. Így Donnelly tovább fecseg: rájöttek, hogy John egyfajta magán kémszervezetnek dolgozhat, kínai háttérrel. Elég sok pénzük van ahhoz, hogy technológiát és embereket vegyenek, pölö Snow ügynököt a CIA-tól. Carter kibírja, hogy ne röhögjön fel közben, én nem. Donnelly többet nem mondhat, de felajánlja Carternek, hogy ideiglenesen csatlakozzon az FBI-hoz, akkor együttműködhetnek. Nyomozónőnk ígéri, hogy átgondolja, majd azzal a lendülettel Főncsit hívja, hogy Johnnal akar beszélni, mert gebasz van. Oké, mondja Főncsi, a várostervezési irodában megtalálod.

2.jpg

Carter odamegy, ahol vicces jelenettel szembesül: a helyi biztonsági őrök épp Johnt tájékoztatják egy esetről, aki marsallnak adja ki magát, a jelvénnyel, amit még az előző évadban szedett el a feleségverő Jenningstől. Carter érdekes pillantást vet hősünkre, de persze csatlakozik a beszélgetéshez, így tudjuk meg, hogy Abby Monroe (mai célszemélyünk), itt dolgozott, letöltött egy fájlt illegálisan, majd kisétált – csak utólag vették észre, hogy gond van. Mégis milyen információval távozott, firtatja Carter? Mérnöki tervrajzok a Hannover 1400 sz. épülettömbhöz, ahol viszont semmi kulcsfontosságú intézmény nincs, csupán pár iroda, egy befektetési bank és ennyi. Nem értik, mire kellhetett neki. Oké, és ha már itt dolgozott, mi van az adatokkal, amit magáról megadott? Nos, azok hamisak, a telefonszáma egy utcai fülkéé, tehát totál zsákutca.

Carter és John továbbállnak, nyomozónk már az iroda folyosóján Johnt piszkálja: lopott marsall igazolvánnyal ténferegni, he? Nem félted a segged, hogy lebuksz? Nos, egy ilyen jelvénytől mindenkinek megered a nyelve, ami John szerint vicces. Carter rámorran, hogy álljon le ezzel, főleg, hogy Donnelly újra a nyomában van. Tudom, mondja John, állítólag a kínaiaknak dolgozom, te meg kaptál ajánlatot, hogy lépj be az FBI-ba. Carternek leesik az álla. Lehallgatjátok a telefonom? Aha. Ez a Cal Beecher gyerek pl. egészen normális, de ha rosszalkodik, majd én lenyomom, folytatja John, mire Carter kiakad: húzzunk meg egy határt, ameddig fülelhettek. Erre John faarccal rávágja: ha intim lesz a helyzet, majd kikapcsoljuk. Carter nagy levegőt vesz, hogy nyugodt maradjon, én meg felvinnyogok a röhögéstől. Aztán legyint, Johnnal kár vitatkozni, inkább Abbyről kérdez. Hát, asszem elkéstem, mondja John, de addig is légyszi szerezd meg a térfigyelő kamerák felvételét, azzal elbattyog.

3.jpg

Amikor megvannak a felvételek, Johnék megnézik az irodában, és látják, hogy Abby egy motoros mögé felpattanva távozik az illegális fájlletöltés után. Carterrel beszélnek telefonon, aki nem tudta kideríteni a motoros kilétét, mert a lovat négy napja lopták egy kereskedésből. Nyomozónőnk annak a rablásnak a felvételeit is megszerezte, épp azt nézi, de nem látni ki az elkövető, mert a rabló bukósisakban van. Mi viszont itt jövünk rá, hogy ezt a felvételt láttuk a rész elején. Az elkövető betöri a vitrint, ahol a motorkulcsok vannak, aztán a kirakaton átugratva meglép a motorral. Hát ettől nem leszünk okosabbak, nyugtázza Carter, John azonban visszatekeri a felvételt, ami Carter gépén is megindul visszafele, mire a nő morcosan kérdezi: hozzáfértek a gépemhez? Az előbb beszéltünk a meghúzandó határokról, baszki! De kirohanása nem éri el hőseink ingerküszöbét. Különben is megfejtés van: John kiszúrja, hogy a rablónak műkeze van, tehát valószínűleg veterán katona, Abby pedig veteránokat segítő szervezetnél dolgozott kevéssel ezelőttig. Carter ebben a pillanatban megkapja a motor rendszámához tartozó másik eset jelentését is: három napja látták a motort egy építkezésen, ahol semtexet (robbanószert) és detonátort raboltak. Tehát Abby és ex-katona társa robbantásra készül, valószínűleg az épületnél, aminek tervrajzait ellopták – Carternek ez elég ahhoz, hogy körözést adjon ki a lányra, John pedig kijelenti, hogy neki kell előbb megtalálnia.

Később az őrsön Fuszkó egy másik rendőrt faggat Cal Beecherről. Hogy Carter miatt aggódik-e, vagy azért, mert hallotta, amint Carter Beechernek is beszél Davidson megöléséről, és emiatt a saját seggét félti – nos ezt nem tudhatjuk. A rendőr elmondja, hogy Beecher amolyan szépfiú, mindig jó ruhákban jár, jó kocsikkal, a csajok ragadnak rá. Fuszkó azonnal kapcsol: a kábítószereseknél volt beépítve, tapadhatott a kezéhez némi lóvé? A másik rendőr erre nem reagál, Fuszkónak meg lóg az orra.

4.1.jpg

4.2.jpg

Az irodában Főncsi arról beszél, hogy szerinte Abby nem venne részt robbantásban önként. Különben is, ha terrorcselekményt terezne, akkor nem ők kapták volna a számát a géptől, hanem a kormány, akinél a gép van. Jogos. Akkor már csak két nyom marad, összegez Főncsi: a nyilvános telefon, amit Abby a munkahelyén megadott, munkaáltatói valahogy csak elérték rajta, tehát a közelében lakik, John ügessen oda; a másik nyom a katonákat segítő egyesület, ahol korábban dolgozott, ide meg majd ő megy el. Indulnak, és miközben távoznak az irodából, John elmondja, hogy úgy kelt fel reggel, hogy rájött: boldog. A munkája miatt. Főncsi megilletődik egy pillanatra, örül neki, ez látszik.

John ideért a nyilvános telefonfülkéhez, és azonnal kiszúrja, hogy a vonalat leszerelték, és egy közeli házba vezették át, így megvan, hol lakik Abby. Betör a lakásba, kicsit túr, és megtalálja a lány halott öccsének – aki szintén katona volt – az emlékeit. Felleli Abby videóüzenetét, amit a szüleinek küldött arra az esetre, ha vele valami történne – ebbe is belepillanthattunk ugye, a rész elején.

Eközben Főncsi Abby családi barátjának kiadva magát elmegy a hazatért katonákat segítő központba a lány felől érdeklődni, ahol azt az információt kapja annak korábbi főnökétől Mr. Chapple-től, hogy ki kellett őt rúgnia, mert elvett a kasszából, aztán a számláikon lévő pénzzel is machinált. Főncsi kérdi, hogy mégis mi lehetett Abby oka minderre, Mr. Chapple szerint az, hogy megismert náluk egy ex-tengerészgyalogost, Shayn Colemant.

5.1.jpg

5.2.jpg

Kicsit később Főncsi már a kocsijában ülve hallgatja Carter beszámolóját: Shayn Coleman robbanóanyag szakértő volt Afganisztánban, de hazatért, miután elvesztette jobb karját egy robbanásban. John még Abby lakásában van, ő is részt vesz a beszélgetésben. Carter megkereste a srác szüleit, akik két hónapja nem hallottak a fiukról; annyit tudni még, hogy kilakoltatták a srácot és a menyasszonya is elhagyta. Szerinte ez elég ahhoz, hogy rossz dolgokat tervezzen, ezért körözést ad ki ellene. Főncsi bólint, de miután Carter leteszi a telót, ő és John tovább beszélnek.

Chapple ugyanis nyomkövetőt tett Főncsire, amit az észrevett, és egy autóra átrakott, viszont így már biztos, hogy Abby ex-főnöke nagyon meg akarja tudni, hol van a lány, amiért még a nehéztüzérséget is beveti. Főncsi látja, hogy Chapple két gyilokkal beszél (fegyver van náluk, öltönyben vannak és rohadtul nem rendőrök). Abban maradnak, hogy John megvárja Abby lakásában, míg az hazaér, Főncsi pedig betör Chapple irodájába szaglászni, ha már mindenki hazament.

Így is történik, ám amikor lopakodik befelé, bezony rá kell jönnie, hogy nincs egyedül: Shayn Coleman is itt van, és szintén épp betör. Sarokba szorítja Főncsit, hogy ki vagy és miért jöttél, de ő kontráz: ugyanazért mint te, és mivel zajt csaptál húzzunk bele. John mindent hall a fülesén, és indulna Főncsiért, de Abby ekkor ér haza, így vele kell foglalkoznia.

6.jpg

A két betörő eközben megszerzi amit akart: Főncsi a gépet másolja, Coleman pedig a széfből szed ki egy most még számunkra ismeretlen adatot. De aztán tényleg pucolni kell, mert megjött Chapple két gyilokja. Coleman kiüti az egyiket, Főncsivel kiügetnek az irodából, de a gyilokok már talpon vannak, és mennek utánuk. Shayn motorra ugrik, aztán meglátja a sántikáló Főncsit, és nyomában a két fegyverest, ezért felhajítja őt a hátsó ülésre, és elporzanak, miközben a két rosszfiú veszettül lő rájuk. Huhh, ez meleg volt.

Abby lakásában eközben a lány szabadulna meg Johntól, de az nem olyan egyszerű. Hősünk kérdi, miért akar ártani Chapple-nek, mire jön a válasz: mert hazug tolvaj. Abby nem mond többet, de John meggyőzi: valamikor én is katona voltam, mint az öcséd, bízhatsz bennem. Eközben Főncsi újra hívja őt, merthogy Shayn fegyvert fog a fejének, és többet akar tudni. John kéri, hogy adja át a telót, és nyugodt hangon közli – nálam van Abby, nálad a barátom, talán találkozzunk.

Nemsokára sor is kerül a „fogolycserére”, Johnék beszélgetnek előtte kicsit. Abby elmondja, hogy azért harcolnak Chapple ellen, mert a tag pénzt ad veteránoknak, de a kamatot folyton emeli, és ha már nem tudnak fizetni, elveszi a házukat. Shayn a haverjait is Chapple-hez vitte, egyikük öngyilkos lett az egész miatt. A rohadék százak ingatlanát vette el így. John elgondolkodik, Főncsiék pedig megérkeznek. Miután a pár elhajt, Főncsi megjegyzi, hogy tett a fiúra nyomkövetőt, így tudni fogják merre járnak. Nem mellesleg rohadtul élvezte a motorozást, talán vesz magának egyet – és azzal száguldozik a sánta lábával, mint Dr. House, teszem hozzá én. Na haladjunk.

7.jpg

Az őrsön Carterhez ismét Cal Beecher érkezik, Fuszkó pedig riadtan szemléli őket. Nyomozónőnk elmondja Donnelly FBI-hoz csatlakozós ajánlatát, Beecher helyesel, majd telefonja jön, mennie kell. Mi pedig azt is halljuk ki hívta találkozóra: Alonso Qiunn, bazmeg, a HR feje!! Fuszkó közben sunyiban klónozza Beecher telefonját, én meg helyeslően bólogatok. Aztán már látjuk is a két férfi találkáját: Quinn a feltörekvő alvilági nagykutyát, Peter Yogorovot akarja lenyomoztatni (láttuk őt a 1x07. részben, Elias ellenfeleként). Ha jól veszem ki a szavaikból Quinn és Beecher rokonok, baszki. Fuszkó követte őket, és a közelben hallgatózik, de a sunnyogásának Simmons vet véget, aki némi szájkaraté után elzavarja nyomozónkat.

John és Főncsi az irodában elemzik a Colemanra tett nyomkövető adatait, és látják, hogy a két fiatal ahhoz az épülethez megy, aminek a tervrajzait Abby ellopta. És hogy mit akarnak ott? Főncsi a Chapple gépéből lenyúlt adatok alapján úgy gondolja, az épületben lévő Merton Watts befektetési bankban tárolhatja a férfi az ex-katonáktól lenyúlt pénzt: amikor a katonák nem tudták fizetni a hitelt, a házukat vitte ez a bank, és az így szerzett haszonból nyilván visszaosztottak Chapple-nek, amit az náluk tárolhat. Nem számlán, hanem széfben. A fiatalok annak a tartalmát akarhatják megszerezhetni; a széf kombinációt lophatta el Shayn, amikor Főncsivel rajtuk ütöttek Chapple irodájában. Robbanószerük van, tervrajzuk van – Johnnak mennie kell, hogy megakadályozza őket. Látjuk Chapple-t is, amint utasítja a két gyilokot, hogy kapják el a fiatalokat, azok pedig indulnak, csak szereznek még egy társat, mert hárman hatékonyabbak. Oké.

8.1.jpg

8.2.jpg

Eközben, már jóval az éjszakában Donnelly hívja Cartert, hogy találkozzanak. Amikor a nő beül az FBI-os kocsijába, az szétkapja nyomozónk mobilját, hogy senki se tudja lehallgatni őket. Miután Carter rábólint, hogy ideiglenesen csatlakozik az FBI-hoz, elmondja, hogy a telefonok jeleinek követésével Johnékra bukkant; készenlétben áll egy csapat, ha újra telefonál, elkapják. Na basszus, mi lesz ebből?

Hajnalban Shayn és Abby betörtnek a Merton Watts bank épületének alagsorába, elhelyezik a robbanószerüket. Ekkor ér ide John, és kérdőre vonja őket: mégis mit terveznek a megszerzett pénzzel, miért nem törvényes úton iktatják ki Chapple-t? Abby elrebegi, hogy a pénzt szét akarják osztani azok között, akiktől a férfi elvette, bár még nem tudják hogyan. És persze próbálkoztak már a hatóságoknál is az igazuk bizonyítására, de Chapple beelőzte őket, hazug vádaskodónak tüntetve fel őket. Egy embere pedig meg is verte Abbyt a nyomatékosság kedvéért. John agyát elönti a szar, és úgy dönt, segít nekik – hiába tiltakozik Főncsi veszettül a vonal túlvégén.

Robbantanak hát, így jutva be a pontosan a széfek alá, majd elkezdik a bank aljzatát is aláburkolni robbanóanyaggal. Mi viszont látjuk, hogy ideér Chapple időközben három fősre duzzadt gyilok garnitúrája. Főncsi kiszúrja, hogy a vonalukat figyelik, gyanítja, hogy az FBI lesz az, ezért kéri Johnt, hogy ne telefonáljon és hagyja el a helyszínt, aki erre nem hajlandó, nem akarja cserben hagyni a fiatalokat, akik épp egy rosszfiúval tolnak ki. Jogos, de veszélyes.

9.1.jpg

9.2.jpg

Pár perccel később berobbantják az alagsor mennyezetét, aminek a hatására beszakad a bank aljzata, és az ölükbe pottyannak a széfek. Megkeresik Chapple-ét, kinyitják, és ekkor látják, hogy a férfi venezuelai számlákon tartja a lenyúlt pénzt, 30 millió dollárt. Elteszik a bizonyítékokat, és indulnának kifelé, de ekkorra ér ide Chapple három samesze, és cefetül lőnek rájuk, John meg vissza.

Donnelly is megkapta a riasztást a bank épületének alagsorából, plusz a megerősítést, hogy John telójának jelét fogták ugyanonnan, így elindul egy egységgel a helyszínre, Carterrel kiegészítve. Nyomozónőnknek még annyi ideje marad, hogy felhívja Fuszkót azzal, hogy „Szia Anya!”, majd gyorsan elsuttogja, hogy értesítse Főncsit, mert Donnelly Johnért indult a Bankba. Fuszkó telefonál is, Főncsi megerősíti neki, hogy John a banknál van, Fuszkó induljon és ő is útra kel. Kezdenek fogyni a körmeim a folyamatos rágástól, csak mondom.

Kilépünk egy kicsit az események sodrából, Simmonst lájuk civilben (így sem láttuk még), amint Alonso Quinn kocsijába száll be. Arról beszélnek, hogy Peter Yogorovval, a már említett új orosz maffiavezérrel kapcsolatot kell kiépíteniük (bár az sitten van éppen), mert Elias már nem kíváncsi a HR-re, ők viszont meg akarnak élni valamiből. Simmons bólint, majd mellékesen közli, hogy most hallotta: Donnelly az öltönyös nyakában liheg. Jó hír, mondja Quinn, rossz hír, mondom én.

10.jpg

És végre visszaváltunk izgalmaink színterére, a bankba. Most nyit, gondolom még nem érzékelték a problémát az alagsorban. Főncsi bemegy az ügyféltérbe, és utasítja Johnékat, hogy ők is tegyenek így, mert csinált nekik igazolványokat, úgyhogy idefentről még kijuthatnak. Cefet lövöldözés közepette szerencsére John felfedezte, hogy itt vannak a bankárok öltözői, ruhát kerít a fiataloknak, amiben felmehetnek az ügyféltérbe (mert a robbantás miatt most mind úgy nézek ki, mint a varacskos disznók, ugye). És hogy hogy jutnak fel? Hát robbantottak egy likat a padlón, majd azon át. Fel is mennek, de csak Abby és Shayn, John beszorul egy tűzpárbajba bassza meg!

Eközben odafent Főncsi sunyiban kiiktatja a bank kameráit egy kütyüvel; közben látjuk megérkezni Chapple-t is. Meg Donnellyt, hogy a franc essen bele!! A fiatalok megtalálják Főncsit, aki odaadja az igazolványukat azzal, hogy azt kell mondaniuk, egy tárgyalásra jöttek együtt; aztán Johnról kérdez, de ő az alagsorban ragadt, az FBI pedig ebben a pillanatban beront! Főncsi a fülesén kéri Johnt, hogy tűnjön el, de már nem tud – így elbúcsúzik: megismétli, amit tegnap mondott, azaz, hogy boldoggá tette ez a munka, és megköszöni a lehetőséget, azzal megszakad a vonal. Hősünk leteszi a fülesét, a fegyverét, és várja az FBI-t.

Főncsi, Abby és Shayn gond nélkül átmennek az FBI ellenőrzésén. Abby átadja Főncsinek Chapple bankszámla adatait, az pedig megígéri, hogy lefosztja mindet és jótékony célra elutalja. Chapple látja őket, gyaníthatja, hogy mi történik, de tenni nem tud ellene. Főncsi ígéri, hogy azonnal eltünteti az államból a két hőst. Fuszkó is megérkezik, odasúgja Főncsinek, hogy fedezi, mire Abby megkérdezi: mi lesz Johnnal? Főncsi nem válaszol, csak cefet elkeseredett fejet vág. Én is.

11.jpg

Donnelly boldogan rongyol be az alagsorba, megvan az öltönyöse – ööö akarom mondani négy öltönyös, merthogy Chapple három samesze is itt ragadt. Carter persze fapofával állítja, hogy nem ismeri fel Johnt, így mindenkit sittre vágnak. Basszátok meg magatokat!

12.jpg

... végül pedig Medve, némileg csökkentett adagban, mert elég keveset szerepelt ...

Bear1.jpg

Bear3.jpg

Bear5.jpg

11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2013.08.05. 09:21:52

Sajnos nem tudok minden érdekes sorozatra időt szánni, de nagy élvezettel olvasom a hogyvoltjaidat. Köszönöm!

AaannnaaA 2013.08.05. 11:06:50

@Is: Igazán nagyon szívesen!!!

Neoprimitív 2013.08.05. 18:38:41

Na, ilyen cliffhangert kell csinálni egy félévad végére (ha jól rémlik, akkor ez volt a karácsony előtti utolsó rész).

AaannnaaA 2013.08.05. 21:46:57

@Neoprimitív: Jaja. 3 hetet várhattunk a folytatásra. Bezzeg itthon most vasárnap leadták a következő részt is a mázlistáknak :))

higeona 2013.08.06. 14:19:18

@AaannnaaA: 3hét?!?!?!! Ez emberkínzás! A holnapot alig bírom kivárni.

AaannnaaA 2013.08.06. 17:19:49

@higeona: most akkor azt képzeld el, hogy a másik kedvencemben, a Grimm-ben tavaly egy szuper cliffhanger után egy hét híján 4 (!!) hónap szünetet tartottak. Az eredeti amerikai vetítésben! Lekáromkodtam az eget.
És ez még istenes ahhoz képest, amit az itthoni tv-k művelnek a szünetekkel, megvágásokkal - elég csak a Célszemélyre gondolni. Összetehetjük a két kezünket, hogy egyáltalán leadják itthon ezt az évadot.

Pácsó Ármándó 2013.08.06. 17:28:10

@AaannnaaA: Lehet ám kommentelni a Grimmben, ha tetszik! :-)

AaannnaaA 2013.08.06. 17:40:43

@Pácsó Ármándó: Aranyos vagy!! Látom jó sokat kommenteltek oda. Tényleg szuper sorozat a Grimm!!
Meg a Célszemély is. Ismered?

Pácsó Ármándó 2013.08.06. 18:17:00

@AaannnaaA: Személyesen nem, de sokan dicsérik és szüzek el vannak ájulva valamelyik férfi szereplőtől. Állítólag :-)

higeona 2013.08.07. 18:01:45

@AaannnaaA: Ok, egy szavam sem lehet. :)
@Pácsó Ármándó: állítólag... :D

Segna 2013.08.11. 23:52:03

na ezt pont nem láttam, hiánypótló volt! Köszi!
süti beállítások módosítása