Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Őslények kalandorai 3x10 (évadzáró)

2013. augusztus 03. 11:12 - FZoli9

Az előző epizód során Helen Cutter ismét felbukkant, majd megkaparintva a leletet – és mellékesen kivonva Christine-t a forgalomból – a jövőbe távozott. Szerencsére a versenypályán még ott a jövőbe nyíló anomália, így a csapat üldözőbe veheti az őrült nőszemélyt, mielőtt újabb hullákat hagy maga után. Ezúttal felkészülten mehetnek a jövőbe, Becker bepakolt egy adag sokkológránátot, a ragadozók ellen ideális. Használat közben füleket bedugni, szájat nyitva tartani, közelre nem dobni, szólnak az utasítások. Az ötösfogat már indulna az anomálián át, mikor a kézi detektor jelez, a Christine épületében lévő anomália újra megnyílt, talán Helen az?

vlcsnap-2013-08-02-14h15m47s53.jpg

Danny végül meghozza a nehéz döntést és kettéválasztja a csapatot. Sarah és Becker visszamennek az épülethez, ő pedig Abbyvel és Connorral átmegy az anomálián. Becker Danny kezébe nyomja a puskáját, Connor pedig megkapja a hátizsákját. Mivel az anomáliát veszélyes lenne nyitva hagyni, így Danny megmondja Sarah-nak, hogy zárja be és két óra múlva nyissa majd ki. A trió távozik a jövőbe, Beckerék pedig visszamennek az épülethez.

vlcsnap-2013-08-02-14h16m40s95.jpg

A jövő nem lett szebb a legutóbbi látogatás óta, bár feltűnően csend van. Danny elindul arra, ahol először látta Wildert Helennel, hátha találnak valami nyomot. A nagy csöndet hamarosan három támadó Megopteran töri meg. Míg Danny a puskával próbálja leszedni őket, Connor menekülési útvonalat keresve egy ajtót tör be, ami mögött egy anomália van. A trió félreugrik a rovarok elől, amik aztán egyenesen az anomáliába repülnek, ami valószínűleg megegyezik a Christine pincéjében találhatóval. Danny továbbvezeti Connorékat, egy épületbe mennek be. Azt már nem láthatják, hogy egy ragadozó is követi őket…

vlcsnap-2013-08-02-14h21m54s154.jpg

Christine egykori bázisa kong az ürességtől, főnökasszony halála után hamar lelépett mindenki. Az anomália felé menet Sarah-ék ismerős rovarhangokat hallanak, majd egy hullát is meglátnak, sajnos a jövőben lévő trió tippje jó volt. Az egyik Megopteran támadja meg a párost, mely rövid úton szétkapja Becker puskáját, aki így jobb híján fejbevágja a nagyra nőtt bogarat, sikeresen hanyatt is döntve azt. Sarah-val visszasietnek a főcsarnokba, ám ott a másik két Megopteran várja már őket. Szerencsére kéznél van pár jól megtömött szemeteszsák, amiket ledobnak az alattuk elhaladó lépcsőre, majd utánuk ugranak ők is. Megállni nincs idő, a páros tovább menekül a rovarok elől.

vlcsnap-2013-08-02-14h25m31s16.jpg

A jövőben a trió épp azt vitatja, Helen vajon mit keres a jövőben, amikor a ragadozó támadásba lendül. Danny megereszt rá egy lövést, majd bevágják az ajtót előtte, de ez nem igazán bizonyul tartós akadálynak, a ragadozónak félig-meddig sikerül benyomnia a fejét. Danny megpróbálja eljátszani a jó öreg „puskacsövet a torokba és bumm” kivégzést, ám a lény kikapja a kezéből a sörétest. Ha nehezen is, de végül sikerül kitámasztani az ajtót. Connor egyből piszkálja Dannyt, Becker nem fog örülni, épp az imént bukta el a kedvenc fegyverét. Sebaj, jön a válasz, majd szereznek neki egy barátnőt. A jó kedélyű társalgásnak Abby vet véget, az imént becsukott ajtón egy jókora ARC logót talált. Úgy tűnik az ARC-ba, vagy annak jövőbeli megfelelőjébe sikerült jutniuk. Helen azt mondta, minden itt kezdődött, tehát itt kell valahol lennie.

vlcsnap-2013-08-02-14h27m19s67.jpg

Sarah-ék a kocsival próbálnának menekülni, ám jóformán beszállni sincs idejük, a két Megopteran szorosan a nyomokban van. A nagy rohanás végül egy teherlifthez vezeti őket, ami nem bizonyul biztonságosnak, a két rovar könnyedén elkezdi átrágni annak rácsozatát. Pechjükre Becker áramot vezet a rácsba, ropogósra sütve a két lényt. Az anomália időközben már bezárult, itt más dolguk már nincs.

vlcsnap-2013-08-02-14h32m30s122.jpg

A jövőben a trió az ARC-ot fedezi fel és hamar rábukkannak Helenre, aki egy számítógépes konzolon dolgozik elmélyülten. Danny eltereli Helen figyelmét, így megkaparintja a nő pisztolyát, aki viszont közel nyomul hozzá és egy sokkolóval kiüti. Helen előhívja az árnyékban lapuló Abbyt és Connort, kissé meglepte, hogy megtalálták őt, de úgysem fogják megállítani. Előveszi a leletet, Nick halála óta nap, mint nap ezen dolgozott. Szerinte a férje megérteni a cselekedeteit, de Connor ezt önámításnak tartja. Helen a leletet a konzolba teszi, már mindegy, pár óra múlva a történtek nem történnek meg. Újra dolgozni kezd a konzolon – közben látható a jól ismert 333-as szám -, meg fogja menteni a világot. Az észhez tért Danny ezen jót nevet, mióta törődik Helen az emberiség sorsával, a nő viszont nem az emberiséggel törődik.

vlcsnap-2013-08-02-14h34m11s67.jpg

Helen végül egy időtérképet vetít ki a konzollal. Connorból előjön a tudós, Cutternek igaza volt, van rendszer, és nem feltétlen kell megvárni egy-egy anomáliát. Helen a korábban látott fém-üveg szerkezetét is a konzolba helyezi, majd némi mókolás után kiveszi és megnyit egy anomáliát. A trió helyében ő kihasználná a hátralévő időt, nem lesz hosszú, majd földhöz vágja a leletet - összetörve így annak belsejét - és távozik az anomálián át, mely be is zárul utána. Sajna a konzol sem bírja tovább és leáll. A jelenben Sarah és Becker visszaérkeznek a versenypályára, az idő lejárt, így újra megnyitják az anomáliát, ám azon át senki nem jön.

vlcsnap-2013-08-02-14h34m36s101.jpg

Connor sejti, hogy Helen kidolgozott útvonalat követ, a konzol memóriájából vissza tudnák követni, azt viszont előbb be kéne üzemelni. Ekkor jön Danny mentőötlete, használják a zseblámpák elemeit. Egyből nekiállnak összemacgyverkedni az áramforrást, közben Abby felidézi, hogy Helen a 333 nevet adta a fájlnak, amin dolgozott. Connornak leesik Helen terve. A 333 egy az afrikai Nagy-hasadékvölgyben található lelőhely száma, itt találták meg az emberiség első ismert családját, akik máig ismeretlen körülmények közt egyszerre haltak meg. (Offtopic megjegyzés: Ez tényleg létezik, nem a sorozat íróinak agyszüleménye.) Helen az első embereket megölve akarja megállítani az evolúciót és eltörölni az emberiséget a Föld színéről.

vlcsnap-2013-08-02-14h36m46s124.jpg

Míg a srácok a konzol beüzemelésével vannak elfoglalva, Abby zajt hall, így elindul utánanézni. Elszörnyedve veszi észre, hogy a korábban kitámasztott ajtó most tárva-nyitva áll, a ragadozó valószínűleg itt bent van. Egy vascsövet magához véve óvatosan visszavonul. Connor eközben a konzolon dolgozik, sikerül elővarázsolnia Helen útvonalát, mely úgy tűnik, két anomálián vezet át. Egy fém-üveg szerkezetet helyez ő is a konzolba, indulhat a letöltés. Abby közben visszaér a fiúkhoz, jó lesz sietni, a ragadozók már a közelben járnak. Danny egy láncot vesz fegyverként magához, miközben Connor felidézi a leleten álló számsort, ezt beütve ténylegesen megkezdődik a letöltés, ám az elemekből nyert energia rohamosan fogy, a ragadozók pedig már bent járnak.

vlcsnap-2013-08-02-14h38m25s76.jpg

A letöltés végül sikerül, Connor megnyitja az anomáliát és ekkor látják meg ténylegesen milyen közel jártak már a ragadozók, konkrétan felettük voltak. A trió gyorsan átmegy az anomálián és Connor bezárja maguk után azt. Connort az érdekelné, hol vannak, Dannyt viszont az, hol van Helen. Abby bakancsnyomokat talál, Helen erre járhatott. Connor eközben a fenyőkből megtippeli a kort, ahol vannak: vagy a jura, vagy a kréta. Dannyt a fauna érdekelné. Az van sok, szép számmal húsevő dinoszauruszok, mint pl. a Spinosaurus, természetesen a T. rex, vagy ragadozó madarak. Sajnos ez utóbbit nem példának szánta Connor, a csapat útja a második évad első részéből ismerős raptorfaj három ifjú példánya mellett vezetett el. Ők éppen vígan falják egy negyedik társukat, ám felfigyelnek hőseinkre, és támadásba lendülnek.

vlcsnap-2013-08-02-14h39m00s191.jpg

Abby elszakad a hármastól, ám az utolsó pillanatban Connor és Danny felrántják egy fára. A három raptor nem igazán akar a fa alól tágítani, ráadásul a szerkezet is lemerül, így nem tudják az utat, sem anomáliát nem tudnak nyitni. Dannynek szerencsére sikerül a távcsövén keresztül Helent észrevennie, ám ha nem mennek utána, végleg elveszítik a nyomát, tehát ötlet kell, sürgősen! Jöhet Becker gránátja. Danny ledobja, füleket befogni, Connor még hozzáteszi a szájakat kinyitnit, majd eszébe jut Becker figyelmeztetése, ne dobják közelre! Sajnos már késő, a robbanás ugyan kiüti a három raptort, de Connort is lelöki a fáról, ráadásul Helen is felfigyel a zajra.

vlcsnap-2013-08-02-14h39m47s142.jpg

Connor szerencsére életben van, de nincs eszméleténél. Helen közben elérte a helyet, ahol a végső anomáliát kell megnyitnia, pechjére az pont egy Pteranodon fészekben nyílik meg, így a nőt egy felbőszült példány veszi támadás alá, melynek következtében elejti a nyitószerkezetet, ám végül sikerül távoznia. Abby Helen után küldi Dannyt, majd ő hátramarad Connorral. A csapatfőnöknek nincs más választása, az anomáliához rohan – az elejtett szerkezetet nem veszi észre -, és átmegy rajta, a pliocén Afrikában találva magát. Azt már nem láthatja, hogy egy felnőtt raptor felfigyelt rá és követi őt az anomálián át.

vlcsnap-2013-08-02-14h40m18s206.jpg

Abby Connort próbálja ébresztgetni, sajnos az egyik ifjú raptor gyorsabbnak bizonyul, így aztán az ő figyelmét próbálja magára vonni. Időközben a fiú is felébredt, egy követ vág a dinó a fejéhez, felhívva magára is a figyelmet. Nem is Abby és Connor lenne, ha nem kezdenének el vitatkozni ki ment meg kit, a raptor is kapkodja csak a fejét a két ember közt. Végül Connor felé indul, aki egy vastag ággal kiüti. A páros odébbáll, mielőtt a többi raptor is felébredne. Éjszakára keresnek egy biztonságos helyet, majd reggel megkeresik Dannyt.

vlcsnap-2013-08-02-14h40m40s175.jpg

Danny a madarakat figyelve halad Helen után, őt pedig a felnőtt raptor követi. Úgy tűnik Helen elérte a célját: egy 13 Australopithecusból álló családra bukkant egy folyó mellett. Mérget önt a vízbe, melyből az ősemberek isznak, majd várja a hatást. Danny későn ér a helyszínre, az utolsó Australopithecus a szeme előtt szenved ki. Az exrendőr szomorkásan baktatna el, amikor fentről egy ismerős hang közli vele, hogy elkésett: Helen!

vlcsnap-2013-08-02-14h41m08s182.jpg

Az átkozott nőszemély még köszönetet is mond, ha Danny nem vitte volna el az ARC-ba, most ő sem lenne itt. Danny megvádolja Helent az ősemberek megölésével, amit ő nem is tagad. Ha nincs emberiség, békésen fejlődhet a többi faj, nem lesznek háborúk, környezetszennyezés és ragadozók sem. Na de ők ketten még mindig itt vannak, veti közbe Danny. Helen ezen csak nevet, kicsit több ősembert kell a teljes pusztuláshoz megölnie, ám ez a szám nem túl nagy, hamar végez majd, az sem érdekli, ha ő is meghal. Danny szerint az emberiség ennek ellenére ki fog fejlődni, Helen nem küzdhet a természet ellen. A nőt ezek a gondolatok férjére emlékeztetik, ám tévedésnek tartja őket. Elbúcsúzik Dannytől, majd a táskájába nyúl a pisztolyáért. A Dannyt követő raptor viszont nem vár, Helenre veti magát és mindketten lezuhannak a szikláról. Danny épphogy félre tud lépni a két zuhanó test elől, majd egyből indulna végezni mindkettőjükkel, ám erre már nincs szükség, a raptor és Helen is halottak. Jó fiú, dicséri meg Danny a lényt, majd elsétál.

vlcsnap-2013-08-02-14h42m23s158.jpg

A krétakorban Abby és Connor egy fa tetejére fészkelték be magukat, éjszakára itt biztonságban lesznek. Connornak minden porcikája fáj, így Abby figyelemelterelésként kis álmodozást játszik vele. Hunyja be a szemét, képzeljen el egy kellemes helyet, ő konkrétan egy tengerpartot, melegen süt a nap. Connor persze a lényegre tér: Abby ott van? Bikini van rajta? Végül kibújik a szög a zsákból és felteszi a régóta érlelődő kérdést: visszaköltözhet Abbyhez? A lány válasza persze igen. Jó éjszakát kívánnak egymásnak, remélhetőleg reggel találkoznak.

vlcsnap-2013-08-02-14h42m53s214.jpg

A jelenben Sarah rója a köreit, Becker szerint nem kell aggódnia, a többiek visszajönnek. A lány viszont nem a türelmes fajta, van egy ötlete. A pliocénben Danny némi túra után egy másik, ép és egészséges Australopithecus családot talál, így végre önfeledten nevet egyet, a küldetés sikerült, megmentették az emberiséget. Már csak az a kérdés merre is van a haza? Újabb túra után sikerül visszajutnia az anomáliához, ám az bezárulni készül. Danny hiába rohan, az anomália bezárul. Dühödten ordítva és reményvesztetten térdre esik: a múltban ragadt.

vlcsnap-2013-08-02-14h44m01s126.jpg

Az ITV-nek meg lett volna pofája ekkora cliffhangerrel elkaszálni a sorozat…

Címkék: primeval
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása