Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A célszemély (Person of Interest) 2x09 - C.O.D.

2013. július 31. 11:00 - AaannnaaA

Késő este nyitunk egy taxiban, az utas a vezetőhöz beszél, és arra kéri, várja meg a környéken. Mindehhez belóbálja az ősi trükköt, nevezetesen félbe tép ötszáz dollárt azzal, hogy a másik fele akkor lesz a sofőré, ha megvárja. Nyilván hatásos módszer, de én tuti nyakon vágnám ilyen tahóságért – nem véletlenül nem vagyok taxis, ugye.

Másnap reggel Főncsi már figyeli az új célszemélyt, aki taxisofőr – gyanítom az előző este látott tag lesz az. A neve Fermin Ordoñez, és azt lehet még róla tudni, hogy tegnap csontig kiürítette a bankszámláját – John szerint tehát bajban van, vagy most fog belekeveredni. Mindenesetre folyamatosan szemmel kell tartani, aminek első lépéseként Főncsi száll be a kocsijába, és kér egy fuvart. Legyen szíves lassan hajtani, mert könnyen rosszul leszek, mondja (szerintem meg idő kell az összes kütyü bevetéséhez, mondom én). És tényleg, miközben Johnnal halkan tovább beszél fülesén a férfiről fellelhető információról, klónozza Fermin mobilját. A tag amúgy 2005-ben disszidált Kubából, kiváló baseball játékos volt odahaza, itt is az lehetett volna, de két évvel a disszidálás után egy sérülés megakadályozta ebben. Szar ügy.

1.jpg

Főncsi, ha már erre jár, meghekkeli a fedélzeti számítógépet, nyilván képért és hangért. A taxisofőr azonban némileg megzavarja az ügyködésben, mert hallja Főncsi Johnnal való motyogását, és beszélgetést kezdeményez. Főncsi rögtön a munkájáról vált pár szót vele, hogy milyen veszélyes, főleg, hogy nem lehet tudni, ki ül be hátra, nem árt a jó emberismeret. Engem minek gondol, kérdi, mire viszonylag gyorsan jön a válasz: tanár vagy inkább könyvtáros. Főncsi idült fejjel vigyorogva bólint, közben én is hasonló fejet vághatok a képernyő előtt.

Megérkeznek, Főncsi gáláns borravalót ad, mi pedig látjuk, hogy Fermin kasszájában bent ülnek a félbe tépett bankjegyek, tehát tényleg őt láttuk tegnap este a titokzatos utassal. Szóval Főncsi ki, John pedig motorral taxisunk után ered. Nem sokkal később incidensnek lesz tanúja, az egyik utas dühöngeni kezd a kocsiban, de Fermin lazán kihajítja a tagot

2.jpg

Főncsi az irodában dolgozik tovább az ügyön, hívja Cartert, hogy van-e infója taxisunkról. Nincs, ezért az lesz a feladata, hogy az elmúlt 36 óra GPS koordinátái alapján megnézze, merre járt a taxis, történt-e az útvonalán valami szokatlan. Főncsi mellesleg megkérdi, hogy ment a randija Cal Beecherrel, mert úgy hallotta elég jól. Carter rávágja a telefont, én meg sikítok a röhögéstől.

Ezután nyomozónőnk újságot vesz a kezébe, ami a HR letartóztatásáról számol be. Mi is extra információhoz jutunk az ügyben: a gép jóvoltából ugyanis hallhatunk egy beszélgetést, ami arról szól, hogy Elias végzett a HR-rel (azaz nincs több közös ügy), de nem ártana tudni, ki maradt még a szervezetből. (Csak sejtjük, hogy Elias valamelyik emberének beszélgetését hallottuk.) Ezután Simmons és Alonzo Qiunn HR főnök találkozóját látjuk. A HR vezetője arról beszél, hogy vissza akar kerülni Elias kegyeibe, Simmons hozzon össze találkozót az embereivel, és persze vigyen erősítést. Oké, azzal Simmons már hívja is Fuszkót.

3.jpg

De még nem tudunk meg többet, Ferminhez térünk vissza. Műszaki üzletbe tér be, a tulajdonos, Aziz, úgy nézem ismerőse. Szavaikból kitűnik, hogy egy laptopot értékesített Fermin nevében, nyolcszáz dollárt ad érte. Amikor célszemélyünk kisétál az üzletből, John látja, hogy a kapott pénzt a csomagtartóba teszi, úgy véli a többi lóvé is ott lehet, amit a bankszámlájáról vett ki.

Ezután betér egy kubai étterembe, ahol a helyi góréval, név szerint Sr. Mendozával találkozik. Így tudjuk meg, hogy Mendoza megígérte: áthozza Fermin hátramaradt feleségét és fiát Kubából. A férfi letesz negyvenezer dollárt, a góré azonban közli, hogy felment az ár, ez csak egy emberre elég, szíveskedjél még egyszer ennyit hozni. És azt mégis hogy? Hát, oldd meg! Fermin leverten kullog el, Főncsiéknek is rossz érzése van.

Miközben John követi taxisunkat, Főncsi feltörte a kubai kormány adatbázisát (mi mást?), ahonnan kiderítette, hogy Fermin disszidálása miatt a családja veszélynek van kitéve, így nem csoda, hogy a férfi kétségbeesetten el akarja hozni őket onnan. Látjuk, amint taxija mellett várakozik, majd kiderül, hogy kire: egykori csapattársára, akivel együtt disszidáltak, és aki azóta is játékos, míg Fermin sérülése miatt ugye már nem. Fermin elmondja, hogy bajban van, erre a tag némi lóvét nyom a kezébe, majd otthagyja. Nesze neked együttérzés. Taxisunk lógó orral áll tovább.

4.jpg

Eközben halljuk, ahogy Simmons hívja Fuszkót: legyen jelen a mai találkozón Elias embereivel. Nyomozónk rohadtul nem akar menni, de némi fenyegetés hatására végül ráál. Aztán már látjuk is a találkozót: Elias jobb keze jött el, emlékszünk, a sebhelyes arcú fickó, aki gyakran mászkál rendőr egyenruhában, a HR-t pedig Simmons, Fuszkó és egy új arc képviseli. Simmons elmondja, hogy amikor Elias ki akarta iktatni az öt rivális maffiacsalád fejét, egy főnök, Grifoni, életben maradt (emlékszünk, előző évad 19. rész). Ő most tanúvédelem alatt áll, Simmons kiadja a címét, ha cserébe Elias hagyja a HR-t újjászerveződni. A rosszarcú felhívja főnökét a börtönben, aki jóváhagyja a bizniszt azzal, hogy ne a címét adják ki Grifoninak, hanem ők maguk intézzék el. Simmons bólint, az üzlet megköttetett.

5.jpg

Eközben Carter a Főncsitől kapott taxis GPS adatoknak jár utána. Az egyik helyszínen, ahol Fermin előző este 25 percet eltöltött, kollégájába, Terney nyomozóba botlik. Kiderül, hogy ez bizony tetthely, egy jópár órája halott férfi hever itt, körülötte azonban nem nyomozók, hanem a titkosszolgálat sürgölődik. Cartert persze ez nem riasztja el, rögtön a vezetőjükhöz lép, Regina Vickers ügynökhöz, információt szeretne. A nő ad is egy keveset: az áldozat Vadim Pushkov, orosz vót a lelkem, és leginkább azt keresnék, ami nála lehetett, de eltűnt, úgy mint telefon, vagy laptop (!). Egyik sincs, mondja Terney, csak egy nyugta, miszerint a repülőtéren vásárolt valamit még este, illetve kisebb halom félbe tépett pénz (!). Mi így már biztosan tudjuk, hogy ezt a tagot vette fel tegnap este a kocsijába Fermin, tőle kapta a félbe tépett bankjegyeket. Jajj.

Carter hívja a hírrel Főncsit, aki kéri, derítsen ki, amit csak tud, hogyan kapcsolódhat taxisofőrünk a bűnügyhöz. Eközben John még mindig Fermint követi, akihez egy szőke nő száll be a taxiba. Főncsi elmondja, hogy Pushkovról, a halott oroszról még nem tud sokat, de ha a titkosszolgálat is érdeklődik iránta, vszg bűnöző lehetett.

6.jpg

Közben Főncsi nem tud rákapcsolódni Fermin telefonján keresztül a szőke utas telefonjára, aki ráadásul nem közli a címet, ahova menni akar, csak utasítgatja a sofőrt hogy jobbra vagy éppen balra menjen. John rosszat sejt, és tényleg, a nő ugyanis zsákutcába hozta Fermint. Meglóbál egy száz dollárost, de mielőtt átadná, kérdései vannak: naná, hogy Pushkov után érdeklődik, illetve hogy mit hagyott maga után a kocsiban (gondolom ő is a laptopot keresi), de Fermin adja a hülyét. A nő ledobja a százast, kiszáll, de előtte felhív valakit, és ennyit mond a telefonba: Intézd el!

Újra nyílik a taxi ajtaja, John vágódik be a hátsó ülésre. Fermin rohadtul nem akar új utast látni, de nem nagyon van más választása, lévén elölről és hátulról egy-egy autó zárja el az utat, bennük fegyveresekkel. John utasítja, hogy merre menjen, aztán gáz és nyomás! Miközben száguldanak, John cefetül viszonozza a tüzet – és szerencsére kijutnak. Huhh!

7.jpg

Kicsit később egy elhagyott helyen John kiszedi a GPS-t a taxiból, hogy ne lehessen követni őket. Időközben Főncsi annyit derített ki, hogy az előbb látott szőke utas észtül beszélt, tehát nyilván az észt maffia üldözi Fermint. Ettől az információtól nem lettünk boldogabbak, Fermin amúgy is ideges, és meg van ijedve, de végül némi nyaggatásra elmondja Johnak, hogy este a reptér mellett vette fel Pushkovot, aki meglehetősen idegesnek tűnt, és oroszul hablatyolt a telefonján. Mivel Fermin érti kicsit a nyelvet, annyit kivett a szavaiból, hogy el akart adni valamit, utasokról beszélt, illetve még a H-SAID szót hallotta. Hát, ettől nem vagyunk okosabbak. Azt elismeri, hogy az orosz a laptopját a kocsiban hagyta, amit sofőrünk piacosított (ezt láttuk a rész elején ugye, amikor az érte kapott pénzért ment a boltba). Nos, bármit akar az észt maffia Fermintől, az összefügg a laptoppal, bár még nem tudjuk mi volt rajta; irány tehát a bolt, ahol átvették tőle.

Amikor ideérnek, Azizt, a tulajdonost holtan találják. John betesz egy kütyüt a halott gépébe, aminek segítségével lemásolja azt, Főncsi pedig megnézi a kapott adatokat, hátha van benne hasznos információ. John már csak arra kíváncsi, az észtek honnan tudhatták, hogy ide kell jönniük? Főncsi szerint Pushkov jelzőt építhetett a laptopba, hogy jelezzen, ha valaki bekapcsolja a gépet, és a rosszfiúk ezt mérhették be. Főncsi átnézi Aziz levelezését, és látja, hogy valóban eladta a laptopot egy „d3mn8” nick nevű alaknak, így következő lépés az ő hollétének kiderítése, ez Főncsire vár, ugye. Mert ha a vevő rájön, mi került a kezébe, biztos el akarja majd adni, így Főncsi le tudja nyomozni őt. Johnék pedig odébb állnak, mert Fermin még veszélyben van.

8.jpg

John a kocsiból hívja Cartert, tájékoztatja arról, amit eddig megtudott, kéri, hogy figyeljen a szőke nőre, hátha felbukkan még a nyomozás során, és szól, hogy van még egy holttest, nemsokára átküldi a címet. Ezután lelkiznek még egy kört Ferminnel a kocsiban, a férfi eléggé elkeseredett a helyzete miatt, meg hogy nem tudja a családját áthozni, mert még több pénzt kértek értük – szóval totál reménytelen helyzetben van. Úgy látom John nagyon együtt érez vele.

Közben az őrsön itt van Vickers ügynök, aki kis nyaggatásra segít Carternek némi információval. Elmondja, hogy Pushkov hekker volt, néhány éve hitelkártya adatokat lopott, azzal bizniszelt. Most nem tudják, mihez juthatott hozzá, de gyanítják, hogy veszélyes a dolog. Közben nyomozónk telefonjára megjön az sms Johntól Aziz holttestétnek a fellelhetőségével, így Carter kéri az ügynöknőt, tartson vele a tetthelyre, ahol a laptop utolsó ismert birtokosát megölték. Oké.

John és taxisunk még mindig úton van; eközben Főncsi d3mn8-at keresi, és bár még nem találta meg, arra viszont a Fermin által elmondottak alapján rájött, mi lehetett a laptopon. Pushkov ugyanis szerinte a repülőtéren okkal tartózkodott, ott lophatott információkat utasokról, útlevél adatokról stb, ami nyilván a maffiának is kellhet okmányhamisításhoz. De a megszerzett információk csak akkor hasznosak, ha senki nem tud arról, hogy eltűntek, ezért ölnek meg az észtek mindenkit, aki kapcsolatba kerülhetett a laptoppal. Szívás.

9.jpg

9.1.jpg

Ebben a pillanatban azonban felbukkan d3mn8 a süllyesztőből, megpróbálja eladni a laptopot, ötvenezret kér érte, mert rájött, mi van rajta. Főncsi azonnal kapcsolatba lép vele, mint leendő vásárló, és megbeszél egy találkát a taggal. Kora este John megy oda Ferminnel együtt, de a találka helyszínén d3mn8 nem tartózkodik, mindösszesen egy kamera figyeli a megjelenőket – nyilván az eladó azon keresztül csekkolja a felhozatalt.

Fuszkónak hívása érkezik, Simmons jelzi, hogy ma lesz az akció, amikor Grifoniért mennek, úgyhogy tessék szépen készenlétben állni. Fuszkó most már kerek-perec nemet mond, de a HR-től nem lehet ilyen könnyen megszabadulni. Amint ugyanis Simmons rávágja a telefont, Fuszkó azonnal kap egy mail-t fenyegetésként, annak a kamerának a felvételével, amin látszik, hogy elcsípi őt Davidson nyomozó (aki ugye a HR-nek dolgozott, később meg akarta ölni Fuszkót, de John közbelépett, Davidson hulláját pedig Fuszkó Simmonssal együtt ásta el – első évad 15. rész). Szóval a HR-nek van tényleges bizonyítéka arra, hogy Fuszkóval láttak utoljára egy eltűnt, és feltehetően halott rendőrt. Ez bizony komoly gond!

10.jpg

Főncsi üzenetet kapott d3mn8-tól, hogy biznisz lefújva, nem tetszett neki John képe, azonban Főncsit nem lehet ilyen könnyen lerázni, mert a kamera jele alapján bemérte a hekker tartózkodási helyét, ami egy billiárd terem. John azonban nem tud indulni, mert összefut az észtekkel, cefet bunyó kezdődik. Főncsi ezért úgy dönt, egyedül megy megkeresni a hekkert, na jó, Medvével felszerelkezve.

Fuszkó hívja Johnt, hogy segítséget kérjen a HR ügyében, azonban hősünk épp az észtekkel verekszik, és nem tud beszélni, Fuszkó ezért visszahívja Simmonst azzal, hogy elvállalja a feladatot. Ne már!!! Eközben Carter és Vickers ügynök Aziz boltjának biztonsági felvételeit nézik át, és meglátják, hogy halála előtt ott járt Fermin szőke utasa, akinek most már neve is van, Irina Kapp; amúgy meg körözés van ellene. Végre nyomozóink is tudják, hogy a nő áll az ügy hátterében, és nagyon veszélyes.

11.1.jpg

Főncsi megérkezett a biliárdterembe, ahol meg is találja a keresett hekkert, aki némi szájkaraté, és persze a meglóbált százezer dolcsi hatására (ami ugye duplája a kialkudottnak) átadja a laptopot, és megígéri, hogy jó hosszú időre eltűnik a színről. Főncsi hívja Johnt, hogy végzett, de távozni már nem tud, mert itt vannak az észtek, élükön Irinával, és útját állják, baszki!!

Irina első utasítása, hogy társai az egyre jobban bepörgő Medvét lőjék le. Basszátok már meg magatokat, csak mondom! Szerencsére a billiárdterem közel van oda, ahol John az előbb a rosszfiúkkal verekedett, és még időben közbelép, sőt még Fermin is besegít egy billiárdgolyó jól irányzott elhajításával az egyik rosszarc fejéhez. Carter telefonál, hogy úton van a rendőrség is, ideje innen olajra lépni.

11.2.jpg

11.3.jpg

Fuszkó ezalatt a korábban már látott másik HR-essel vár Grifoni lakása előtt, ekkor szólal meg a telefonja, és hívja vissza John. Most viszont már nyomozónk nem mondja el, korábban miért hívja, lerázza Johnt (süketek párbeszéde!), és társával Grifoniért indul. Aki azonnal nevetni kezd, amikor meglátja őket, merthogy itt ma nem őt fogják lelőni, azzal a testőre tüzet nyit, és lazán lelövi Fuszkó társát. Neki pedig annyit mond: Elias szólt, hogy jönni fognak, és üzenete van a HR-nek. Hogy mi az, még nem tudjuk meg, mert Johnékra váltunk ismét.

12.jpg

Fermin ki van akadva a szétvert kocsija miatt, de Főncsi szerint nem kell aggódnia, nemsokára kap újat, addig pedig Carter veszi pártfogásába, és elviszi Vickershez. Carter elmondja az ügynöknőnek, hogy Fermin milyen sokat segített a nyomozásban, és van nála valami, amit a nő keres. Át is adja, kis szívességért cserébe.

Ennek eredményét egy három nappal későbbi jelenetből tudjuk meg: John a parkban labdázik Medvével, Fermin is itt van, Carter pedig a férfi feleségével és fiával érkezik. Nagy családi összeborulás (lehet, hogy ciki, de én meg is könnyezem). Carter eközben Johnnal beszélget, aki örül, hogy a családot sikerült áthozni, de ha már erre jár, megkérdezi Cartertől, hogy mi van Fuszkóval? A nő nem tud semmit, de ígéri, hogy rápillant. Jó.

13.jpg

És tényleg, mi van vele? Nos, nem ugyanezen napnak a délutánján Simmonssal beszél az őrsön, átadja Elias üzenetét, ami annyi, hogy a HR kapja be, sőt ő maga is kiszáll. Simmons sem rest, azonnal hívja Catert (persze név nélkül) az információval: Davidson nyomozó halott, és rendőr a tettes. Többet ugyan nem mond, de ez elég ahhoz, hogy Carter szemöldöke felszaladjon, Fuszkó meg leizzadjon. Bezony.

... és természetesen Medve, aki ebben a részben jó sokat szerepelt...

Bear1.jpg

Bear2.jpg

Bear2.1.jpg

Bear3.jpg

Bear4.jpg

Bear5.jpg

Bear6.jpg

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyauuuuu 2013.08.14. 02:13:01

Köszi a hv-t, nagyszerű lett. Nekem ez a rész lett az egyik kedvencem. Annyi érzelem és őszinte segíteni vágyás volt benne, hogy az már csapkodta az én biztosítékaimat is. A szívem majd megállt, mikor Medvére fogták a fegyvert! Cuki az a kutya nagyon :). De még Fuszkót is folyamatosan sajnáltam a kutyaszorító miatt.

AaannnaaA 2013.08.14. 10:44:45

@nyauuuuu: Örülök, hogy ennyire bejönnek a részek. Ezt konkrétan én is megkönnyeztem.
Ha tovább jutsz majd az évad nézésében, látni fogod, hogy az igazi érzelem cunami most következik, hogy aztán olyan izgalmak jöjjenek, amit az eddigiek alapján még el sem gondolnánk.
Jó szórakozást hozzá!

Gabba 2017.03.19. 09:26:18

Az azonos cím okán küldöm mindenkinek, aki szereti:

youtu.be/2ogXmrZTppA
süti beállítások módosítása