Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 2x16 - Névtelen

2013. július 30. 15:00 - nyauuuuu

Kezdésként valaki kitépi az Alice Csodaországban című könyv belső címlapját, miközben megkapjuk a soros idézetünket – mely ezúttal a Rumpelstiltskinből való, eredeti Grimm, magyarul Pancimanci néven lehet megtalálni. Hatalmas buliban nyitunk, egy csapat fejlesztő-programozó-dizájner ünnepli, hogy piacra került végre a Fekete erdő 2 című opusuk. A vezető fejlesztő Jenna, őt és a csapatát éltetik erősen. Közben egy ismeretlen bemegy az egyik irodába, irdatlan hosszú karmokat növeszt magának, melyekről valami folyadék csordogál alá. Mivel füstölögve marja a padlót, feltehetőleg valami erős szerves sav lehet. A koccintások-pohárköszöntők után Jenna az egyik beosztottjával, Brodyval félrevonul az egyik irodába, a fiú etyepetyére vágyna, a nő kissé húzódozik, elvégre ez egy munkahely. Egy-smár után Jenna zajt hall, ez elég alapot ad húzódozásának konkrét visszautasításba való átmeneteléhez, így szabadkozva bár, de távozik. Brody berág, azt hiszi, valamelyik kollégája bújt meg az irodában, így felháborodva a keresésére indul – mire a savas körmös illető belemar a hasába, nem kicsit. Fájdalmas nyöszörgéseit hallva Jenna visszafordul a folyosóról, de az irodában már csak kedvese kettévágott holttestét találja meg. Borzalmas sikollyal fejezi ki iszonyatát. Főcím.

01.jpg

Főrendőrnek csörög a telefonja, ismeretlen számról keresik, mire elővesz a fiókból egy másik készüléket, abba üti bele a számot (micsoda konspiráció), majd rövid csevejt bonyolít a szívemnek kedves, pszichopata tekintetű sofőrrel. Egy találkozóban egyeznek meg, mivel bátyó még nem tért haza. A háttérben egy másik fickó erőst figyeli a sofőrt, lesz itt még bonyodalom. Juliette hazaér, fennhangon szólongatja a kísértetét, hogy itt az alkalom beszélgetni, de az nem bújik elő, mire a nő kicsit hülyén érzi magát. A rendőrség Brody holttesténél helyszínel, Wu ismerteti a részleteket. Nick három méterről nézegetve kiszúrja, hogy nem simán kettévágták a hullát, hanem savval égették széjjel (múltkor még ultralátása nem volt, ugye?). A tettes a falon üzenetet is hagyott (játssz velem), amit senki nem ért egyelőre.

A cég főnöke jó véleménnyel volt Brodyról, és bár nem örült neki, hogy viszonya van Jennával, nem szólt bele a dologba. A csapat tagjai Jenna, Brody, Vicky és Rashid voltak, ők négyen találtak ki egy olyan kódot, ami lehetővé teszi, hogy akár több százan is jelen legyenek egyidejűleg egy helyen a játékban, ami korszakalkotó megoldást jelent. Ettől olyan értékes az új játék, ezért fog mindenkit gazdaggá tenni, aki részt vett a fejlesztésében. Jenna totál maga alatt van, sírdogál, már három hónapja találkozgatott Brodyval. A csapat tagjai közül senki sem tudja, mit jelenthet a falra kent üzenet. Hirtelen megszólal az egyik asztalon a telefon, és a gyilkos személyesen közli, játsszanak vele. A kijelzőről viszont leolvasható, hogy az épületből telefonál, így rögtön abba az irodába rohannak – de már nem találnak ott senkit. Van viszont egy csomagocska, benne Brody személyije félbevágva, és három kitépett belső címlap: a már látott Alice Csodaországban mellett az Egy jenki Artúr király udvarában és a Rage Richard Bachmanntól (egy magyarul soha meg nem jelentetett, korai, álnéven írt Stephen King-regény). A lapokon egy-egy szó, összeolvasva egy kérdést ad ki: mi a nevem?

02.jpg

Wu az őrsön meséli már, hogy bár a tetthely dugig be van kamerázva, a gyilkosság előtt távvezérléssel kikapcsolták az egész hóbelevancot. Főrendőr, a két nyomozó és Wu azon törpölnek, mi lehet a célja a gyilkosnak az üzenetekkel. Végre eljött az őrmester ideje, ő mindhárom könyvet olvasta, mivel csak egy macska várja otthon, így szabadidejében főleg játszik – és ez a gyilkosság valószínűleg erősen összefügg a játszással. Főrendőr áldását adja Wu tevékenységére, bármi legyen is az. Őrmi távozik, a három ott maradott „klubtag” pedig megvitatja, hogy Hank szerint a gyilkos tuti keverék, Nick reméli, hogy csak sima sorozatgyilkos, főrendőr pedig inkább Hank-kel ért egyet. Nick „otthon” megbeszéli Monroe-val az esetet, a dúvad sem ismer ilyen keveréklényt. Közben a mosott ruhákat hajtogatja, mely tevékenységről automatikusan adódik a kérdése: beszélt-e Nick mostanában Juliette-tel. A válasz nem, de mivel a nő sem hiányolta őt, hát… Eddie megérti, és biztosítja róla, hogy nála ellakhat, amíg csak akar.

03.jpg

A játékos cég főnöke hívja Nicket, eszébe jutott, hogy Jenna Brody előtt egy Ridley Cooper nevű férfival járt, aki lehet, hogy nem viselte túl jól a szakítást. Titokzatos férfi ül egy csomó monitor előtt, félelmetes sebességgel egy sudoku-t variál. Juliette felébred éjjel, és bátorítja magát, hogy merjen beszélni Nick-kel. A szelleme most éppen zuhogó esőben magyaráz valamit (mi persze tudjuk, hogy mit), de Julis nem érti, és mikor megérinti, a jelenés köddé válik. A sikertelenség hatására Juliette csúnyát mond.

04.jpg

Nick és Hank másnap reggel Cooper-hez kopognak be, aki nagyon készséges. Amúgy a húgával él együtt, mindketten játéktesztelők, nem kicsit kockák, ha engem kérdeztek. Előző este a Fekete erdő kettőben lógtak, elvégre a tesztelés a munkájuk, és amúgy is a cégnél megvannak a hangfelvételek az előző esti játékról. Mikor a nyomozók elmesélik nekik, hogy Brody meghalt, először nem is fogják fel, hogy igaziból, ugyanis előző este Brody-t a játékban is kettévágták – mégpedig egy Névtelen nevű felhasználó, három órával a valódi gyilkosság előtt. Meg is mutatják, Névtelen a legjobb játékos, az avatarja viszont egy eléggé visszataszító kinézetű goblin. Ha nem akarja, nem fogják tudni megtalálni. Wu közben kitalálta, mi a közös a három könyvben: mindhármat álnéven adta ki az írójuk. Vagyis ez is a névkitalálósdi játék része, akárcsak a Névtelen nevű avatár. A közös töprengés után Nick elmondja a feladatokat: a valós világban a tervezőkkel kell beszélniük, de a virtuális világban is meg kell figyelni Névtelen tevékenységét, és hogy kit akar ott kinyírni.

05.jpg

Monroe a dédnagyapja egyik gyönyörű óráját odaajándékozza Rosalee-nak a boltba, épp azt látjuk, ahogy végtelen szeretettel beállítja (mármint az órát, nem Rosalee-t). A lány ismeri annyira Eddie-t, hogy tudja, ez olyan, mintha hatalmas gyémántköves gyűrűt kapott volna – és úgy is áll hozzá az ajándékhoz. Már épp egyesítenék ajkaikat, mikor berobog Juliette, és elmeséli a szakadó esős látomását. Monroe-nak beugrik, hogy aznap este, mikor Juliette kómába esett, pont szakadt az eső, úgyhogy megörülnek, hogy talán kezd visszatérni a nő emlékezete. Meg is hívja kettejüket magához, hogy ha megint lát valamit, akkor Monroe és Rosalee rögtön el tudják majd magyarázni neki, hogy mi az. Eddie húzódozik a feladattól, de Rosalee megsajnálja Juliette-et – a szemek játékából látszik, hogy a dúvadnak nem sok esélye van. Főrendőrnek csörög a telója, a sofőr megjött, óvatos volt, nem követték. A találka részleteit később kapja meg, sms-ben.

06.jpg

A főnök a játékot magyarázza a nyomozóknak, és hopp, már megtalálta Névtelent – aki éppen Molnárleányt, valós nevén a fejlesztői csapatba tartozó Vicky-t nyírja ketté. Nick már hívja is a lányt, azonnal zárjon be mindent, ne engedjen be senkit, míg ők oda nem érnek, Hank pedig erősítést kér Vicky lakásához. A lány rettegve becsukdos mindent – mi pedig látjuk, hogy a jószándék már elkésett, a szörnypofa ott vicsorog az ablaküvegen. Vicky hívja a sírdogáló Jennát – de igazából a gyilkos az, kérdezi a nőtől, hogy kitalálta-e már a nevét, és hogy igyekezzen, elvégre Vicky félbeszakította a karrierjét, csak hogy neki segíthessen ebben. Nickék odaérnek Vicky lakásához, minden zárva, a nő sem jelentkezik, mondja Wu – mire Nick telefonján a sokkos Jenna telefonál, elmeséli a hívását. Ajtó betör, szokásos benyomulás – de elkéstek, Vicky halott. Nick lezáratja a környéket, és beviteti a két, még életben lévő fejlesztőt az őrsre. A tetthelyen késsel átszúrva egy félig kitöltött sudoku hever, és a felirat a falon: találd ki a nevem.

07.jpg

Monroe és Rosalee Juliett-nél vacsiznak, némi „hogy ismerkedtél meg Nick-kel” beszélgetéssel tarkítva, de jön a soros látomás. A szellem-Nick ezúttal egy könyvet lapozgat (mi tudjuk, mit), a mozi persze csak Juliskának áll nyitva. Juliette megint meg akarja fogni a szellemet, mire az ismét eltűnik. Wu megfejtette a tetthelyen hagyott sudokut, az eredmény egy dátum, március 12., 19 óra 15 perc. Mennek is vele Jennához, hátha ő tudja, mi történt akkor. A nőnek elsőre nincs ötlete. Wu tovább töpreng a könyvlapok fölött, aztán megvilágosodva berongyol főrendőrhöz (ott beszélgetnek Jennával). Megint az álnevekkel jön elő, és azzal, hogy a Nome de Blume a hely, ami a dátumhoz tartozik – mire Jennának beugrik, hogy anno volt egy informatikus, aki randira hívta abba az étterembe. Nagyon csúsztak a határidővel, és az ő gépe épp bekrepált. Felhívtak egy éjjel-nappali szervizt, mivel hajnali három volt. A kiérkező informatikus nem csak a gépet csinálta meg, hanem a nem jól működő kódot is kijavította, tökéletesre – ettől olyan szuper a Fekete erőd kettő, ha még emlékszünk. Cserébe randira hívta a lányt, aki azonban felültette, és nem ment el, ráadásul a kódért kapott pénzt sem osztották meg a pasival, egyszerűen elfelejtkeztek róla. A pasi nevére sem emlékszik, T-vel kezdődött és különösen hangzott. Jennát védett helyre szállítják főrendőr utasítására.

08.jpg

Juliette meséli, hogy Nick egy régi, kézzel írt könyvet olvasott, amiben volt egy ijesztő rajz is – mire Monroe megdicsőülten felkiált: a lakókocsi! Hát, ezt talán nem kellett volna, tekintve a beavatatlanok nagy számát a helyiségben. Rosalee sem hallott még róla, de Julisnak beugrik, hogy a kómája napján ő is volt benne. Mindenáron azt akarja, hogy Eddie vigye el oda, mert úgy érzi, az emlékei attól visszatérnének. Elege van a látomásokból, és ha nem tud visszaemlékezni Nickre, akkor inkább mindörökre elfelejti őt (bárcsak!). Főrendőr megírja a találka helyét és idejét a sofőrnek, de nem csak ő, hanem a rossz arcú megfigyelő is megkapja az sms-t, és indul is a Lotus Kávézóba.

09.jpg

Az informatikus nem alkalmazottja a szerviznek, csak vállalkozóként bedolgozik nekik. Neve, számlaszáma, címe eltűnt a rendszerből, feltörte és minden nyomát eltüntette. Így Nicknek és Hanknek máshol kell kutakodnia – amihez főrendőr sok szerencsét kíván. A lakókocsiban gyorsan meglesz a haragos kobold, Hank szerint ritka rusnya. A Grimmoire oldalakon keresztül neveket sorol – szerencsére mind ugyanabból a néhány betűből áll, anagrammák. Wu már táplálja is őket be az őrsön a számítógépbe, csupán kétszázhuszonegy variáció van, amit T-vel kezdődik. Már csak a Fekete erdő játékosainak neveivel kell őket összevetni. A művelet kissé időigényes, de eredményt hoz, a kobold aktuális neve Trinket Lipslums. Tehát már csak elő kell csalogatni, a játék segítségével. Jenna játszik otthon, karaktere egy hídon áthaladtában összefut Névtelennel – aki meg is szólítja őt. Persze, megint azt firtatja, hogy a nő kitalálta-e a nevét. Jenna közli, hogy tudja, ki ő, majd ki is mondja a nevet – ezzel egyidejűleg kettévágja Névtelent a játékban. A fickó otthon rémesen begurul, tör-zúz a kis kalickájában, és gyorsan át is alakul, hogy lássuk a zöld pofáját. Mikor kissé lehiggad, rákeres, honnan játszott a nő, és közli: a játék még nem ért véget.

10.jpg

Főrendőr randizik a sofőrrel, megörülnek egymásnak, hogy mindketten élnek. A bátyó épp Kínában van valahol, a sofőr meg elvileg Olaszországban, helyette egy másik ember ment. Mindenki ideges, szorul körülöttük a hurok. Rengetegen ármánykodnak a különféle kormányokban. A bátyó és a másik hat család azon ügyködik, hogy szétbomlasszák a szövetséget. A sofőr és társai ellopták a bátyó iratait, melyben arról értekeznek, hogy bármi áron meg kell ragadni a hatalmat, ha törvényes úton nem megy. A szövetségesek és támogatók nevét tartalmazó pendrive-ot átadja főrendőrnek. Aggódik az Ellenállással fennálló kapcsolat miatt is, egy Meissner nevű bécsi vezetőjük módszerei megkérdőjelezhetőek. Főrendőr szerint viszont Meissner kell nekik, mert leplezi a szándékaikat. A családok el akarják törölni a demokráciát, hogy visszakaphassák a kiváltságaikat. Mire idáig érnek a csevejben, a százados kiszúrja a rossz arcút, hogy az épp távozik a kávézóból, méghozzá az aktatáskáját hátrahagyva. Hatalmas lélekjelenléttel felkapja a tatyót, és épp kivágja a hátsó ajtón, mire rossz arcú távirányítással felrobbantja. Visszarohan a pánikoló tömeget félrelökdösve az első ajtóhoz, és egyszerűen keresztüllövi a fegyverrel közeledő robbantót. Odamegy, és előveszi a fickó útlevelét, ha jól látom, francia volt.

12.jpg

Jenna lecsukja a laptopját, és átmegy a másik szobába. A kobold közben a savas körmeit használva kinyitja az ablakot, és bemászik hozzá. Átmegy a lány után az ajtón – de nem Jenna, hanem egy rendőrnő van ott, aki azonnal fegyvert fog rá, Nick-kel egyetemben. Menekülőre fogja, és mivel Wu és Hank a bejárati ajtón nyomul befelé, az ablakon mászik ki. A tűzlétrán feljut a tetőre, Wu próbálja követni, a többiek a lépcsőn mennek. A kobold a körmeivel szétsavazza a létra rögzítését, így szegény őrmi ég és föld között félúton elakad, fél kézzel kapaszkodva. Nick és Hank felérnek, nevén szólítják a koboldot. Az úgy látszik, nem hallott még a Grimmekről, mert átalakulással próbál rájuk ijeszteni – persze hiába. Látván, hogy helyzete reménytelen, közli, hogy nem veszíthet – és ezzel a lendülettel leveti magát a tetőről, szépet plattyan az úttesten. Wu segítségért esdekel.

13.jpg

Főrendőr beteszi a kapott adathordozót, érdekes módon tudja a titkosítás jelszavát, és láss csodát: a világ minden részéről egy csomó nevet nyer, címmel együtt, akik támogatják a bátyját. Nick hazaér Monroe-hoz, a dúvad a lépcsőn ülve várja. A dúvad elmeséli a Juliette-tel kapcsolatos fejleményeket, és hogy ha nem viszi el a csajt a lakókocsiba, akkor Julis el fogja felejteni Nicket – mégpedig úgy, hogy elmegy Portlandből örökre (végre, bárcsak – de persze tudom, hogy úgysem).

Címkék: grimm
131 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pácsó Ármándó 2013.07.31. 22:06:22

@nughop: Hát, ha Biri mondja de viszont. És akkor hagyjuk a leleményes "átköltést" azonban ugyebár?
A másik dolog: Rendben!

@aggyistenbiri: Mér jó a Rudi?

W.Jack. 2013.07.31. 22:07:21

@aggyistenbiri: Tessék ismét segíteni, ugyanis újfent elvesztettem a fonalat, holott tudom, hogy nőként főleg illene vigyázni a v/f-onalaimra:)

W.Jack. 2013.07.31. 22:11:53

@Pácsó Ármándó: Köszi :) Amúgy megnyugtató, hogy Neked is rá kellett kédezned, hogy mi a helyzet a kis pirosorrú rénszarvas druszájával :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.07.31. 22:15:54

@nughop: Áááá-val és "jaj ne már"-ral is lehet kezdeni mondatot. És nem, most nem segítek :D

W.Jack. 2013.07.31. 22:19:21

@aggyistenbiri: Hümmm....(megkockáztatom, hogy ez is szabályos mondatkezdés:))

Pácsó Ármándó 2013.07.31. 22:27:07

@nughop: Akkor láttam/halottam utoljára Kriszti -i Rudolfot, amikor a Dalnokok Ligájában parodizálva elénekelte a Lyukasóra című számot: www.youtube.com/watch?v=qsj01oq3Ywk
2:40-től.
3:20-tól Gabbának kötelező reája nézvést, ámbátor.

W.Jack. 2013.07.31. 22:37:48

@Pácsó Ármándó: Petite Dan:) Natürlich megnéztem mi passiert ab 3:20. A zene illetve zaj eléggé belerondított a csillagfényes éjszakába, de aztán a myhí(hím) a(nem ű)ek kikapták a telefont a kezemből, hogy "jajj micsoda macska" :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.07.31. 22:39:38

@nughop: Elhatárolódtam!
@Pácsó Ármándó: Ez most muszáj volt, mi? De utállak.

Pácsó Ármándó 2013.07.31. 22:46:08

@nughop: @aggyistenbiri: Kíváncsiak!
Következő kísérletünk "kádves gyárékek": A következő percekben NE gondoljatok a PIROS elefántra!

@JónapotPiri: Te rudiztál, te nagyonte! :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.07.31. 22:49:28

@Pácsó Ármándó: Kicsit undokoskodik az ember lánya, erre jössz és szétzilálod a játszóteremet. Neked is muszáj mindenbe beleszólnod. Utállak.

Pácsó Ármándó 2013.07.31. 22:56:34

@aggyistenbiri: És kinek van hosszú szőke haja kettőnk közül hát? (A többieknek segítek: nem nekem)
És kinek van fekete bőrbikinije tépett harisnyával? ((A többieknek segítek: nekem nincs)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.07.31. 23:02:00

@Pácsó Ármándó: És Hát De Viszont ki az aki mindig elrontja a játékomat? (segítek, nem Dogla)

Pácsó Ármándó 2013.07.31. 23:06:20

@aggyistenbiri/1: Ja tényleg! :-)

@aggyistenbiri/2: Ööö.. Nyau+4u?

Pácsó Ármándó 2013.07.31. 23:19:15

@aggyistenbiri: De ne marjuk egymást, mint a Vörös Savina és a Naga Jolokia! Inkább mesélj, mit szoktál hallgatni mostanában Krisz Rudin kívül?

Pácsó Ármándó 2013.08.01. 00:00:18

@aggyistenbiri: Csak viccelsz, úgy hiszem. De most komolyan, Dvorzsákot csiped?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.01. 19:30:49

@Pácsó Ármándó: Nem igazán ismerkedtem még a munkásságával, persze az Új Világot mindenki ismeri, azt szeretem. Én igazából Muszorgszkij rajongó vagyok, ha szabad így fogalmaznom. A Baba Jaga kunyhója szerintem mindent visz. (tényleg, lehet hogy nicket váltok és ezentúl BabaJaga leszek:) az oroszoknál így hívják illetve nevezik a vasorrú bábát):)
Volt egy csodálatos, orosz népmesés könyvem gyerekkoromban, legközelebb ha otthon járok, meg is keresem.
Kedves Hallgatóink, "Üdvözlöm Borbála" sznobkodását hallhattuk, a szó ismét a stúdióLYé. (mert a helyesírás szabad madár, és nem zárható kalitkába)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.01. 20:07:34

@Pácsó Ármándó: Ó basszuskulcs! Te vagy az, aki a tőmondatokat és tömör megfogalmazásokat kedveli! Ezt elbaltáztam, ne hari! Többet nem fordul elő, becsszó.

W.Jack. 2013.08.01. 20:28:53

Írásban is hangot adok itt a reménynek (tudom, akkor vegyek magam elé kottafüzetet)hogy ma relatív pontosan (azaz magyar kereskedelmi televíziósan) indul a Grimm következő része.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.01. 21:09:51

@nughop: Izgulok is rendesen! Okulva a múlt heti malőrből, már eleve +1 órára állítottam a felvétel végét. Jut eszembe! ÉS HÁT DE VISZONT, meghallgattad a zenét, amelyet Neked és Gabbának címkéztem fel?

W.Jack. 2013.08.01. 21:14:19

@aggyistenbiri: Nos:) Meg nem hallgattam, csak elolvastam a szöveget, majd segítséget kértem, hogy vki segítsen megérteni:)

Pácsó Ármándó 2013.08.01. 21:14:21

@nughop: Hánykor lesz?

@aggyistenbiri: Én mindent kedvelek, ha akarok. (Ha például hosszan írnék poénból hv.-5/10percről-percrét, akkor óhatatlanul spoilereznék) Komolyan tök jó, ha bővebben válaszolsz, nem kell itt szégyenlősködni meg mentegetőzni.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.01. 21:37:47

@nughop: Segíthetek? Egyetlen mondatban: Nagyon egy hullámhosszon vagytok :) Kedves Hallgatóink! Tank Aranka tanácsait hallhatták.

@Pácsó Ármándó: Na de ez az! És! Deviszont én is spoilereznék. Nem bírnám megállni, hogy ne csepegtessek egy kis jövőbeli infot. Alkalmatlan vagy erre a posztra, ahogy én is. Nem mintha engem bárki is felkért volna rá :D
Egyébként a Három Csajok hol vannak? Kérdezem diszkréten.

W.Jack. 2013.08.01. 21:44:23

@Pácsó Ármándó: Angeblich 0:05-kor, de sosem lehet ebben biztos az ember:)

@aggyistenbiri: Ja vagy úgy:) Tehát a 3.30-on, én ugyanis zömmel azon kommunikálok:)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.01. 21:47:40

@nughop: Nem, nem! (fejcsóválás, ciccegés) Kicsit szállj ki a napi rutinból. Most a Bartók Rádió Budapest adásában vagyunk.

nyauuuuu 2013.08.01. 21:48:23

@aggyistenbiri: Én vagyok, de csak ritkán és fél szemmel. Baba Jaga zseniális, de azért engem az Éj a kopár hegyen tud megborzongatni, akármi is történjen. Csukott szemmel, fejhallgatóval egészen túlvilági élmény tud lenni.

Pácsó Ármándó 2013.08.01. 21:49:39

@nughop: Nem tom Wine-bála mennyire rádijós :-)

@aggyistenbiri: Tudnék alkalmas is lenni, mert nekem ez viszonylag és viszont, de!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.01. 21:52:36

@nyauuuuu: :DDDD IGEN! Már régóta figyellek, leszel a barinőm? :)

Pácsó Ármándó 2013.08.01. 21:54:55

@nyauuuuu: A kopár hegyen biztos mindig fú a szél és ezért hideg van. Ha ott élnék, én is badger-onganék!

W.Jack. 2013.08.01. 22:02:05

@aggyistenbiri: Pedig mi úgy szoktunk beköszönni, hogy "ez itt az fm 3:30, üdvözöljük kedves hallgatóinkat" és az "óha, húha, khmm" témában is szoktunk egymással interjút készíteni:)

@Pácsó Ármándó: A jelek szerint eléggé :)

nyauuuuu 2013.08.01. 22:04:34

@aggyistenbiri: Már mert szeretem Muszorgszkijt? :) Zenei érdeklődésem szerteágazó, de Krisz Rudolf és Kozsó nem tartoznak bele. Még így is akarod? :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.01. 22:13:49

@nyauuuuu: Ne ábrándíts már ki magadból szándékosan. Hiszen poén volt Rudi meg Kozsó is. Most tényleg olyannak ismertél meg, mint aki ilyen zenéket hallgat és még szereti is.
Nem is tudok erre jelzőt találni. Szóljon inkább a Bartók Rádió: Jó Napot Kíván Borbála hosszú nevű hallgató küld egy zenét
www.youtube.com/watch?v=ZjeAvf-6chM

Pácsó Ármándó 2013.08.01. 22:31:37

@aggyistenbiri: Eztet én is szeretem!
(Nyaúk is humornak szánta a megjegyzését. Ráadásul ő használja a vigyorjelet)

nyauuuuu 2013.08.01. 22:37:51

@aggyistenbiri: Ebből a típusú zenéből nekem ez a kedvenc:
www.youtube.com/watch?v=2-_g8NZr1tA
@Pácsó Ármándó: Köszi, tigrincs, hogy legalább te látod a jeleket :).

Pácsó Ármándó 2013.08.01. 22:41:03

@nyauuuuu: Hú! Aka: Óha! Játszottál is vele? Igenlő válasz esetén "Már régóta figyellek, leszel a barinőm? :) " :-)

nyauuuuu 2013.08.01. 22:53:04

@Pácsó Ármándó: Sajnos, nem. Nincs olyanom, ami elvinné. De vágyaim közé tartozik. És persze, nem egy végigjátszásos videót megnéztem nyálcsorgatva :).

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.01. 22:56:06

@nyauuuuu: Újat mutattál :) és HÁT ÉS DE marha jó! Kétszer néztem-hallgattam meg.
És harmadjára is meg fogom hallgatni, nagyon bírom a patetikus nagyívű zenéket, a gyengém.
@Pácsó Ármándó: Osztozunk? De ezt kérdezd
meg tőle te. Mindent hadd ne én cipeljek a csoffadt vállamon.

nyauuuuu 2013.08.01. 23:01:18

@aggyistenbiri: Tessék, hallgasd ezt, nem kell kapcsolgatni elég sokáig :):
www.youtube.com/watch?v=UAlfKzLFU0I

Pácsó Ármándó 2013.08.01. 23:02:24

@aggyistenbiri: Mér csoffadt? Hiszen még fiatal vagy. Nem sportolsz/mozogsz valamit?
Osztozunk? Hogy azután őt is felajánljad valami borostás fazonért? Nahiszen!

@nyauuuuu: Ennek örülök!

nyauuuuu 2013.08.01. 23:03:22

@aggyistenbiri: Ja, nézz játék-végigjátszásokat is. Hihetetlen egy játék, eszméletlen grafikával és játékmenettel. Önmagában, moziként is élvezetes (már ha olyan játékos játszik, aki ért is hozzá).

nyauuuuu 2013.08.01. 23:51:28

@Pácsó Ármándó: Ez nagyon cuki volt :). A fiatalember képezi a csere alapját énérettem? :D

nyauuuuu 2013.08.01. 23:59:04

Mindjárt kezdődik. Élőben fogom hogyvoltozni, jó? :D

nyauuuuu 2013.08.02. 00:13:06

Idézet. Szörnyek. Gyilkosság. Nick és Monroe. Bíróság. Julis. Főcím.

nyauuuuu 2013.08.02. 00:21:22

Julis. Rosalee. Nick. Jee, ez tök jó! Jaj, ne, ez az egész rész róla fog szólni?! Reklám, hurrá.

nyauuuuu 2013.08.02. 00:45:39

Nyomoz. Izgi! Fúj. FR. Cuki. Telefonál. Odamegy. Wu. Együtt. Hoppá. Fúj. Hoppá! Na tessék. Hmmmm. Kettő, egy. Reklám.

nyauuuuu 2013.08.02. 01:01:38

Jaj, ne! Ezt most így hogy?! Ő is itt van? Hoppá, hoppá, hoppá! És igen! Csirió. Hoppá. Helyes! És vége.

Jó volt? :)

W.Jack. 2013.08.02. 06:11:43

@nyauuuuu: Pazar:) Én azért jobban értem az összetettebb mondataid alapján a történetet, különösen amikor csak olvasva próbálok lépést tartani az eseményekkel:) De ezt most láttam:) és tényleg leírtál minden lényegeset, anélkül, hogy elvetted volna attól az izgalmakat, aki nem az éjjel nézte meg:) Jó lett no:)

Pácsó Ármándó 2013.08.02. 06:21:14

@nyauuuuu: És a képek?
Kitől tanultad ezt a lényegre törő tőmondatos hv-t? :-)

nautilus64 2013.08.02. 09:31:18

@nyauuuuu: bakker, így is tudtam melyik rész ez! :D Dogla egyik kedvenc epizódja, na jó nekem is bejött

olvasgatlak titeket, de nincs mit hozzáfűznöm, úgy hogy meghúzom magam inkább :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.02. 19:13:36

@nautilus64: Depedig de! Gyere beszélgetni, már amúgy is hiányoltalak.
@nughop: Ugye?
@nyauuuuu: Összefutott szomszéccság, hogy min nyerítek ekkorákat :) Akkor most kész van a HV és lehet már kommentelni, igaz?
Köszönöm. Nagyon jó írás volt, a legjobb formádat hoztad, nagyon tetszett!:D Amitől hülyét kapok, az amcsiknak az a szokása, amikor a vetett vagy vetetlen ágyra felpakolják az utcai cipős lábukat. Vagy bármire, ami ülő-fekvő alkalmatosság. Ezen kész vagyok mindig. És ne haragudj Ármándó, de ezt most pont a Rozáliád tette meg. Szólj neki pls, hogy ilyet többet ne. Köszi. (jut eszembe, nyauuuuu az enyém, lestipistopiztam már előtted, hamarabb kellett volna felébredned, öcsi.)

W.Jack. 2013.08.02. 20:03:26

@aggyistenbiri: Megette az előbb az éter a kommentemet:o. Tehát még egyszer: igen:) nemdebár? dedebár:)

nyauuuuu 2013.08.02. 21:06:16

@aggyistenbiri: Akkor már csak azt mondd meg nekem, miért töltöm minden péntek éjszakámat-szombat délutánomat (mikor hogy) azzal, hogy míves mondatokban foglaljam össze nektek a részt, ha ennyi is elég? :) Cipős láb engem is eléggé feszélyez, de bevallom, nekem a filmben fel sem tűnt.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.02. 21:09:59

@nyauuuuu: Könnyű kérdésre csípőből jön válasz: a képek miatt. És persze de viszont ne felejtkezz el a Read-Only üzemmódúakról sem.

Gabba 2013.08.02. 21:11:02

@nyauuuuu: cipős láb a levesben is elég gusztustalan :)

Pácsó Ármándó 2013.08.02. 21:14:39

@nyauuuuu: @nughop: @aggyistenbiri: @nautilus64: @Dogla: Naszóval, én még nem láttam, úgyhogy...
Nekem az nem tetszik, amikor egy amcsi lakás be van bolyhos világos színű padlószőnyeggel fedve és simán sétálnak rajta cipővel. Az ágyra rakott cipős láb se szimpi (kivéve speciális helyzeteket magassarkú cipő esetén)
Piri: Tisztelt Kegyed nagyon belejött az "emberkereskedelembe". Pedig csapong!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.02. 21:17:02

@nughop: az a süni olyan aranyos :) Gimis koromban időszámításunk előtt 666-ban találtunk egy sünbébit, és jól felneveltük, és kivittük falura nagyihoz és szabadon engedtük. Mint a helyesírást. :)
Azt tudtátok, hogy a süni gyerekek neonzöldet kakilnak? Láttam. Takarítottam is folyamatosan.

Pácsó Ármándó 2013.08.02. 21:19:15

@aggyistenbiri: Ööö.. , mit adtatok neki enni?

@Gabba: Valóban! :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.02. 21:24:57

@Gabba: És ha bőrből van a cipő? Még lehet, hogy zamatosabb is. Kicsit nyitottabbnak kéne lenned a külföldi konyhára, lehet ízlene És Pedig.
@Pácsó Ármándó: Világos bolyhos szőnyeg és kinti cipővel! Igen! Történelmi pillanat, valamiben egyetértünk. (Milyen emberkereskedelem? Nem fizettem érte semmit neked. Enyém, és kész. Nem képezi vita tárgyát)

Pácsó Ármándó 2013.08.02. 21:33:53

@aggyistenbiri: Végül is én feltételhez kötöttem a barátkozást és az nem teljesült, szóval "okos enged, ... "
Amúgy meg milyen süni?

@nyauuuuu: Nem bánom a hosszabb hogyvoltokat, mert úgy fejlődsz. Szerintem a mostaniak kidolgozottabbak/stílusosabbak mint a korábbiak.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.02. 22:32:59

@nyauuuuu: "Jaj, ne, ez az egész rész róla fog szólni?!" Nagyon betojtam én is. Egyébként (most majd lepődj meg), amikor elkezdett a saját hangján külföldiül beszélni, na akkor határozottan sziNpatikussá vált. Aztán persze megint mindent elrontott a lakókocsis szirénázásával.

Gabba 2013.08.02. 23:22:34

@aggyistenbiri: @Pácsó Ármándó: a sünhöz még annyit, hogy a Le a cipővel! - ben megette Csepcsányi szappanát.
(A könyből készült filmről amúgy múlt nyáron íródott itt hogyvót :)

Gabba 2013.08.02. 23:25:43

@Gabba: mármint Nyár a szigeten volt a köny címe

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.05. 20:14:56

nagy a csönd, mindenki szabadságolta magát?

W.Jack. 2013.08.05. 20:35:59

@aggyistenbiri: Azt mondták, hogy ebben a melegben azt kell:) De ha a mindenkibe én is beleszámítok, akkor nem, mindenki biztosan nem, én ugyanis csendben fődögélek a hőségben, de azért dolgozom:)

Pácsó Ármándó 2013.08.05. 20:47:51

@nughop: Gyümölcsök, zöldségek, vitorlák, evezők a helyükön? :-)
Én most tömöm magamba a barackot (gyümölcs formájában) és ragad a kezem. Ezt az orrommal gépeltem be. Próbáltam máshogy is, de úgy egész betűcsoportokat sikerült leütnöm :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.05. 20:54:33

@nughop: oly rég láttalak! mostanában alig kunkorodsz erre, fájdalom. Naná hogy beleszámítasz a halmazba :)
@Pácsó Ármándó: kézmosás szokott segíteni kisonokám! bedugjalak a hidegvíz alá?!

W.Jack. 2013.08.05. 20:58:02

@Pácsó Ármándó: Egészségedre váljék!:)
Egyelőre mindenki a helyén (ha előkerülnek az evezők, az nem a legjobb jel:)) És, illetve Sé éppen egy csomó paradicsomnak keresek gazdát, mert lassan kinövik a befőttek, lekvárok és egyebek a pincét:)
Bele sem gondolok mi lehetett az a máshogy amivel egész betűcsoportokat sikerült volna leütni, illetve most majdnem rákérdeztem, hogy egész pontosan mekkora volt az a csoport:) (Elnézést kérek:))

Pácsó Ármándó 2013.08.05. 20:59:57

@aggyistenbiri: (Neked mindig azon jár az eszed!)
Lehet, hogy ma vagy holnap végre megnézem a S02E17-et!

W.Jack. 2013.08.05. 21:01:10

@aggyistenbiri: Kunkorodnék, de mostanában csak ritkán adatik meg, hogy ilyentájt már a gépet püfölhetem:) Miközben persze nagyon várom a következő - nem annyira velős:) - hogyvoltot, hogy kikommentáljam magamból a mondanivalómat:)

Pácsó Ármándó 2013.08.05. 21:03:32

@nughop: A nagylábujjam természetesen! :-)
(TZFGHVB betűk például)

A paradicsomot nagyon szeretem (sóval vagy borssal), kár hogy olyan messze laksz. Egyébként is piros színűt kell ennem.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.05. 21:04:29

@nughop: ááá, megint csak csütörtökön kapjuk meg, fogadom :(

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.05. 21:09:07

@Pácsó Ármándó: figyi, szaktanácsadást kérek. De ez most komoly! Tudod, le szoktam rágni izgalmamban a végtagjaimat és miután azok elfogytak, a posztíróiéra is rámegyek, mint egy packwoman. Na de az egeret nem tudom kezelni orral. Te ezt hogyan oldod meg?

Pácsó Ármándó 2013.08.05. 21:09:48

@aggyistenbiri: Ööö.. mit is írtál a "be" és "a hidegvíz alá?!" közé?!

(Ekkor Biri művelt agytekervényeiben oly nyomdafestéket nem tűrő gondolatok fogalmazódtak meg, hogy az ablak alatt elhaladó kocsis szemlesütve elpirult volna ha hallja, de hangosan csak ennyit prüszkölt maga elé: "Gyagyás!")

Pácsó Ármándó 2013.08.05. 21:14:49

@aggyistenbiri: Ugyanolyan komolyan mint Te: Oldalról tudod tolni jobbra-balra-felről le SÉ lerről fel, ha van megfelelő mennyiségű víz(szia nughop!)szintes síkfelület a környezetében. Aztán fölülről becélzod és lecsapsz. Persze a kis pisze orrú tinédzserek hátrányban vannak.

W.Jack. 2013.08.05. 21:24:04

@Pácsó Ármándó: Valahogy pont nem ez lett volna az első tippem :)
Valóban kár, mert ezek olyan szép pirosak és még só is akadna hozzá:)
@aggyistenbiri: Én meg pont csütörtökön szabadnaposítom magamat, így olvasni is csak késő este fogom majd:(

Pácsó Ármándó 2013.08.05. 21:27:28

@nughop: Szerintem már lesz holnapra.

@aggyistenbiri: Szívesen! FPS-t (lődözős játékokat) ne játssz orr-egérrel!

W.Jack. 2013.08.05. 21:32:09

@Pácsó Ármándó: Tessék mondani: van garancia a próféciákra és megérzésekre?:) Mondjuk én csak örülnék neki, ha már holnap közkinccsé válna:)

Pácsó Ármándó 2013.08.05. 21:39:07

@nughop: Persze hogy van! Nyauuuuunál lehet beváltani! - mondanám, ha elő akarnék belőle csalogatni egy-két keresetlen szót/mondatot. De nem akarok! Keresse csak őket!
Az eddigi statisztikára alapoztam, tehát ez tudományos tippelés volt. Én is szívesen olvasnám holnap!

W.Jack. 2013.08.05. 21:56:12

@Pácsó Ármándó: Ó, hogy bonyolult matematikai képletek szülte tudományos tippelés, az más:)
Apropó olvasás: vajon szabályos dolog kinyomtatva papír alapon olvasni dolgokat, csak azért, mert az úgy kényelmesebb?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.05. 22:00:34

@nughop: igen, szabályos!!! A Criminal Minds soriból a zseni Reid (akit imádok), kinyomtatva kéri a híreket, hozzászólásokkal együtt: "mert a számítógép lelassít"

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.05. 22:07:42

Nautilus és Dogla nagyon nem jelentkeznek, hiába hívom őket.

Pácsó Ármándó 2013.08.05. 22:08:15

@nughop: @aggyistenbiri: Szerintem nincs rá szabály lányok, mindenki tegyen kedve szerint!

W.Jack. 2013.08.05. 22:09:46

@aggyistenbiri::) Majdnem olyan cuki (nem is szeretem ezt a kifejezést, de tényleg az), mint Nolan:) Sőt:még a rajzolmányai is tetszetősek:)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.05. 22:13:55

@nughop: Ugye? Imádom! lecserélném rám az avatáromat, csak előtte körbeszimatolok, szabad-e (nem fogok). most viszont mennem kell. viszlát holnap.

W.Jack. 2013.08.06. 18:47:56

@Pácsó Ármándó: Cserébe egy kis piros paradicsom (meg egy falatnyi Balaton, kis kikötő és egy kis pókháló): kepfeltoltes.hu/view/130806/Vonallemwas_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Pácsó Ármándó 2013.08.06. 18:57:16

@nughop: Az a sárgászöldes kúpalakú izék micsodák?

W.Jack. 2013.08.06. 19:20:00

@Pácsó Ármándó: Az kérlek szépen egy orvos által Amerikából Európába költöztetett burgonyaféle, emígyen festett, amíg nem került a vederbe: kepfeltoltes.hu/view/130806/Paprika_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Pácsó Ármándó 2013.08.06. 19:31:04

@nughop: Hűha! Sé 6-os bordás betonvasból hajt ki? "Es ist 1 magische Sache!" ahogy egy művelt japán mondaná!

W.Jack. 2013.08.06. 19:37:25

@Pácsó Ármándó: Ühüm:) Ezért ebben nem csak A és C vitamin van, meg kriptoxantin, hanem még vas is:)

Pácsó Ármándó 2013.08.06. 19:46:55

@nughop: Akkor nagyon hasonlít a paprikára. Azt is a kriptoxantin miatt eszem, mint a macska a kolbász a fokhagyma miatt :)
süti beállítások módosítása