Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos hajsza 1x08 - Csapdában

2013. július 29. 09:00 - Szencsike

Nyissuk meg az új fejezetet, amit Joe szeretne, kezdődik a keménykedés!

Az alvó Joeyval kezdünk, a szektaházban. Az ágy mellett Joe üldögél, ébredés után a gyerek riadtan mászik az ágy végébe. Joe megígéri a gyerkőcnek, hogy sosem kell tőle félnie és adjon neki egy esélyt az újrakezdésre. A gyerek sokatmondóan hallgat, Joe hagy neki még egy kis időt és távozik a szobából. Kint Emma várja, szerinte is csak idő kell a gyereknek, de most az a legfontosabb, hogy Joe találkozzon a gyülekezettel, a csapatában fiatalok és idősek egyaránt vannak, mindegyikük áhítattal néz Joe-ra. Főcím.

pic1.png

Bv, a média tele van Carrol szökésével, mikor Ryan beér a műszakkezdésre. Rögtön el is késik egy fejtágításról, amit az egyik fejes tart, nagyon ég a ház az FBI táján, Carrolt el kell kapni! Ryan rögtön Debhez megy, a néger főnök Nick Donovan, egyenesen az FBI-vezérkar csúcsáról, sajnos az „Én vagyok a főnök, mindenki azt teszi, amit mondok! hozzáállásával sokat fog még ártani az ügynek. Ryan infókat akar Claire-ről, de mivel Debnek nincsen jogosultsága a védőőrizet megismeréséhez, nem tud semmit, Ryan az elfogott szektást akarná kikérdezni, ha fővezér hagyná, de hamvába holt a projekt. Ryant konzultánsként szerződtették a Carrol-ügyben, viselkedjen is akként. Deb tiltakozik, hisz maga Carrol szánt Ryannek főszerepet, de Ryan nem veszi a szívére az elutasítást, inkább megy a csapathoz konzultálni. Fővezér ezt győzelemnek könyveli el, pedig nem az. A másik szobában Ryan a fogvatartott szektást akarja kikérdezni, de Mike kénytelen felvilágosítani, hogy Fővezér lesz a kihallgatója.

pic2.png

Nézzük meg szektásainkat, Emma még nem fogta fel, hogy mennyien vannak a brancsban, Joe megköszöni neki, amit a fiáért tett és kifejezi együttérzését Paul&Jacob ügyben. Ekkor egy rendőrautó száguld be a ház elé, maga a havenporti seriff jött el személyesen. Nem buknak le, ugyanis Joe és a seriff egy nagy ölelésben borulnak össze, ő lenne ugyanis Roderick. Négyszemközt Joe ötöst ad az eddig munkára, jön eggyel a férfinak, de valójában Roderick hálás Joe-nak. Meg is tudjuk miért, ugorjunk 2004-be, Roderik a beszélőn van és kiderül, hogy Joe két áldozatát valójában ő ölte meg, Joe csak elvitte helyette a balhét. Tök érdekes, hogy a gyónáskor ott van bent egy őr is, mégsem derült ki semmi, soha. Vissza a jelenbe, Roderick tényleg hálás a mesternek, mert miatta lett az, aki.

pic3.png

Bv, hát Fővezér megszívta a kihallgatással, a szektáspajtás csak Ryannel hajlandó beszélni. Ryan jófiú, engedélyt kér a főnöktől, mit csináljon, Fővezér rábólint és plusz juttatásként Ryan letegezheti őt, milyen kedves. Kihallgatóban szektás keresztülnéz Fővezéren, csak Ryanre koncentrál. Mindenhol ott vannak, de az FBI sosem találja meg őket, az ő útjuk viszont halottakkal lesz kikövezve. Ryannek kezd fogyni a türelme, a fogoly nem akar mondani semmit, ráharap a kezére és egy véres rángógörcs után meghall. Eközben Roderick a házat mutatja meg, az informatikai szobában bujkál Raktáros Charlie, bűntudata van amiért Claire-rel nem végzett jó munkát. Joe megbocsájtja, kijavíthatja a hibát. Joe is kap egy saját dolgozószobát, Joe rögtön kiadja az első feladatot, Claire-t meg kell találni. Roderick az FBI köreiben kezdené a nyomozást, egy táblán rajta van mindenki: Deb, Ryan, az elhunyt Troy ügynök, igaz ő már át van húzva, a rendőrbíró, Mike, közöttük lesz az, aki nyomra vezeti majd a keresőket.

pic4.png

Szupercsapat az öngyilkosság módszerén agyal, a férfi bőre alá volt elhelyezve egy méreganyag. Egy kolléga jön a halott szektás anyagával, Ryan reflexből már nyúl érte, de Fővezér kikapja a kezéből és elsétál vele. Szerencsére Mike-nak megvan a gépén is az anyag, a szektás régen katona volt, nem bánt kesztyűs kézzel az iraki foglyokkal. Sajna Fővezér dühösen ront rájuk, valaki feltörte az e-mail fiókját, ezek szerint Mike így szerezte meg az infókat. Mike beismeri, Fővezér négyszemközt akar vele beszélni. Deb sem örül hírnek, de a visszatérő Mike is csúnyán kikapott: Fővezér hazaküldte, Ryan rögtön kiáll a kollégája mellett, ne őt büntesse, nem az ő ötlete volt. Fővezért nem érdekli, Ryan beolvas neki, hogy semmire sem mennek, ha nem tudnak semmiről Fővezér hülyeségei miatt. Fővezér az Örülj, mert még kedves voltam a beosztotthoz és amúgy kuss van! szöveggel, jön, Mike mehet a hotelba. A hotelhez érve, néhány fazon hangosan beszélget. Az épületbe érve viszont Mike kissé paranoiás lett, nem száll be egy nő mellé a liftbe, inkább a lépcsőházat választja, de a nő Mike emeletén száll ki és mintha követné az ügynököt. Mike megérkezett a szobájához, a nőnek feltűnik a férfi idegessége, kedvesen segítséget ajánl neki, a folyosó végén két férfi bukkan fel. Mivel Mike nem kér a nőből, ő továbbmegy a szobájához, Mike belép a sajátjába, de ott már várnak rá. Raktáros Charlie és Üzletasszony Louise.

pic5.png

Később Ryan hívogatja kollégát, de nem veszi fel a telefont. Mitchell kolléganővel beméreti a hívást, elvileg Mike a hotelban van. Ryan megérzései jól súgtak, mert a hotelba ment, ahol csak Mike feldúlt szobáját találja. Joe eközben piál Emmával, mivel törött kézzel nem lehet a üveget felbontani, Emma veszi le a kötést, érezhető, hogy Emma mást is levenne Joeról. A pillanatot egy Aaron nevű szektás kolléga zavarja meg, Roderick telefonált, az akció rendben ment. Aaron el, Emma Roderickról kérdez. Joe tanítványa volt, nemcsak az iskolában, de azon kívül is. Ugrás 2003-ba, Joe és a padawanja egy pincehelyiségben vannak, egy asztalon már várja őket egy lány, megkötözve de még életben. Joe ezen a szegény lányon mutatja be, és magyarázza el, hogyan kell ölni, élvezettel és hatékonyan. Vissza a jelenbe, Emma igazán szeretne Joe ágyába bebújni, de a férfi még a feleségét szereti, úgyhogy Emma dühösen fogja a borospoharát és Joe után megy a többiekhez.

pic7.png

Egy kikötő raktártelepére érkeznek meg szektásaink, Roderick, Charlie és Lousie és a többi gyülis. Egyikükön sincsen semmi, amivel eltakarhatnák az arcukat, ennyire bíznak magukban és a sikerükben? Ryan a hotel előtt várja Deb-et, a biztonsági kamerák rögzítették Mike elrablást, sikerült azonosítani Charlie-t és Louise-t. A vonal másik végére Fővezér is megérkezett, most kifejezetten segítőkész. A kocsi rendszámát csak részben sikerült azonosítani, de találtak több egyező rendszámú autót, az egyik járgány a newporti kikötőben áll, ez lehet a nyerő autó. Fővezér, hiába akar tiltakozni a megérzésen alapuló döntés ellen, mégis kiadja Ryanéknek a parancsot, mehetnek a kikötőbe.

pic6.png

Szektásaink Mike-kal kérdezz-felelek játékot fognak játszani, egy apró kis csavarral: ha Mike nem ad őszinte választ, megverik. A puszta kéztől fognak haladni az egyre durvább eszközökig, ennek ismeretében mondja meg: hol van Claire? Csak ennyi, basszus, Mike is ezen csodálkozik, de erre kérdésre még ő sem felelhet, mert nem ismeri a védőőrizet részleteit. Rossz válasz, első menet következik, Charlie kezdi verni őt. Mike legalább védekezhet, nagyjából kiegyenlített a küzdelem, Roderick újra felteszi a kérdést, a válasz ismét ugyanaz, mint az előbb. Viszont Roderick elárul egy titkot: mivel Mike az FBI-os tanulmányai során a személyvédelemre szakosodott, tudnia kéne, hol van Claire. Akár tudja Mike, akár nem jöhet a következő menet, az eszköz két vascső, sajnos Charlie a gyorsabb és az erősebb.

pic8.png

Végre valahára Ryan és Deb is megérkezett, Ryan megy be, Deb kint marad. Az épületben a helyzet egyre rosszabb, jöhet a harmadik menet, válasz sem változik, csak az eszköz, ezúttal kések, Charlie tüdőtájékon szúrta Mike-ot. Az ügynök még így sem törik meg, Louise fejezné be, amit a kolléga elkezdett, de Ryan végre megérkezett és mindenkit lelő a szektásokból, aki csak feláldozható mellékszereplő, kivéve Roderick, Louise és Charlie triót, akiket Deb is hiába üldöz kint, elmenekülnek. Később Mike-ot már a mentőbe rakják, megússza a véres játékot, de hosszú műtét vár rá. Ryan bemegy hozzá, ne legyen egyedül, mikor felébred, és talán a bűntudata is enyhül egy kicsit.

pic9.png

Carrol-rezidenciára bűnbánattal és nulla infóval érkeztek az életben maradtak. Roderick megígéri, hogy meglesz Claire, ennyivel tartozik a Mesternek. A bűnbánatot Charlie fogja gyakorolni, mivel csalódást okozott ismét, kész feláldozni önmagát, az élete tényleg Joe kezében van, mert ő döfheti belé a kést. A szőnyeg viszont nem lehet véres, Louise egy nejlont terít le, Charlie azon végzi be az életét, miután Joe elbúcsúzott tőle. Menjünk inkább a kórházba, Mike kint van a műtőből, Ryan mellette, Deb is bejött. Mike tényleg tudhatta, hol van Claire, minden összeköttetése megvan ehhez, de mégsem vallott. Vissza a rezidenciára, Roderick szenved, Louise ajánlana neki piát, vagy szexet, de most nincsen egyikhez se kedve a férfinak. Minden megváltozott, mióta Joe itt van, de erre vágytak, vagy nem? Emma már Joe szobájába is bejutott a törölközők ürügyén. Náluk legalább egyértelmű, hogy mindketten akarják a dolgot és ágyba mennek, addig Roderick és Louise között a verés az előjáték.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása