Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Így jártam anyátokkal 2x08 - Atlantic City

2013. július 26. 15:00 - sawyer_15

No, ott fejeztük abba, hogy Lily és Marshall egy kisebb vargabetű után újra together forever, volt öröm és bódottá. A cím alapján a mai részben utazik egyet a társaság, de hogy hogyan kapcsolódik be a sztoriba Atlantic City, azt így kapásból akkor sem tudnám kitalálni, ha kartelláras féldinnyéket vernének szét a fejemen. Sebaj, majd kiderül. Kezdésként Lily Marshall híres-hírhedt palacsintáját kóstolgatja, a srác ugye eddig jutott a szakácskönyvben a szakítás okozta mélystressz legsötétebb időszakában, és az első szárnypróbálgatások tapasztalatai alapján a világnak is jobb volt ez így, de a közvetlen környezetének mindenképpen. (Bár a szatmártivadari Tiszavirág kemping séfje is ennél a pontnál hagyta volna abba, és akkor nem hányok ordítva három napig a halászlevétől.) Reggeli közben kibújik a szög a zsákból, Lily ugyanis elszólja magát, hogy ő továbbra is házasságban gondolkodik. Naffene.

02.png

Hirtelen mindketten zavarba jönnek, elvégre 7 hónap különtöltve az testvérek között is legalább fél év, nem vérfertőző kapcsolatot feltételezve meg még talán több is. S azóta nem is beszéltek róla, hogy áll-e még a dolog, mármint a házasság ez esetben. Lily benne lenne, Marshall kéreti magát egy sort, „én benne lennék”?!? ez a szöveg így kevés lesz, mint a ballib trafiknyertes. Marshall rendkívül követelőző: Tessék rendesen csinálni, térdelj le (na, nem a békepipa miatt, még mielőtt…), hanem legyen speech, sajtótájékoztató, és a fényezésemet tartalmazó dicshimnuszt elsőbbségi levélként tessék elküldeni, csak a korrekt tájékoztatás végett. Lily dicséri egy sort, Marshall gyorsan enged, persze, hogy feleségül veszlek. Azért még odaszúr egyet: De ne is álmodj róla, hogy gyűrű nélkül megfektethetsz.

05.png

A régi szép első évados lánykérés emlékére dugnak egyet a padlón, a nosztalgia és a korhatárkarika kedvéért ezúttal is full dressben, de legalább juharszirup inklúdid, akármilyen műveletet jelentsen is ez. A boldogság pillanatai után a párra rátör a pánik, elég nagy problémát jelent ugyanis, hogy annak idején Marshallnak kellett tudatni az egész családdal az esküvő lefújását. És hát a voltak páran, akik nem fukarkodtak az erős kifejezésekkel, a nagyi véleményéből kijött volna egy poszt a szlengblogon, kereszthivatkozásokkal, trackback-ekkel tűzdelve.

06.png

Lily rákérdez, anno elég nagy gebaszt csináltam, ugye? A szellemi nehéztüzérség villámreagálású hadtestébe a csajjal, de izibe. Kiállni a család elég egy bazinagy ceremónia keretében, túlélni megvetéssel súlyosbított szemráhányó pillantásokat, anélkül, hogy beszakadna a háta, na, ez sok Lily-nek, úgyhogy inkább elrepülne Atlantic City-be, és még aznap összeházasodna. Oké, helyben vagyunk, indul a projekt.

08.png

Elsőként Robinhoz rohannak be a stúdióba, elújságolják a hírt, irány Atlantic City és a házasság. Robin kicsit tétovázik, van ez a munka nevezetű komoly dolog, be kéne mondanom a híreket (kb. valóban felúsznak az amazonasi piranják a fürdőszoba műanyag összefolyójáig, ha az nincs bűzelzáró fedeles kúpzárral ellátva?!). De az asszisztens megnyugtatja, hogy majd Mike, az operatőr beugrik helyetted, meg tudja oldani ő is. Mike szemében egyébként annyira izzik az értelem szikrája, ahogy a szerencsebambusz kap lángra egy monszunidőszak közepi zuhéban, kész csoda lesz, ha a nyálát nem csorgatja a kamerára. Robin ezzel megkapta „A fontos a munkád számunkra” havi motivációs aranyoklevelet.

07.png

A következő állomás Ted, aki szintén hezitál a nagy projektje miatt. Lily gyorsan meggyőzi. Ez lesz a sztori, amit majd mesélünk a gyerekeinknek életünk hátralévő részében, Ted, benne akarsz lenni, vagy azt meséljük, hogy eközben te egy födémszerkezet huzalozási rajzán molyoltál? A tűpontos érvrendszer hideg logikája alatt meghajol  Ted felelősségtudata, let’s go to atlantic city, ja, és légyszi, majd hagyjátok ki a sztoriból, hogy bizonytalankodtam.

09.png

Barney éppen pedikűrösnél van, súlyosbító körülményként még büszke is rá. Lily-nek gratulál a házasság miatt, Marshall meg azonnal lekapja a tíz körméről, megházasodsz, te megőrültél? Barney nem sokat teketóriázik, de ha már ott vannak, mindenki beszáll egy pedikűrre, ami nagyjából kimeríti a csoportosan elkövetett garázdaság fogalmát, de legalább egy vicces képet égettek a retinánkba az alkotók.

11.png

Az ötösfogat valóban elrepül Atlantic City-be. Megérkeznek egy kaszinóba, ami tele van vén fószerrel, meg mammerral. Királyság, legalább könnyű lesz találni valami régit. Meg valami kéket is, az egyik félkarú rablónál egy idősebb néni már úgy is kezd lilulni, már amennyiben az esküvői hagyományok nem tiltják az efféle árukapcsolást. Barney kissé réveteg szemekkel régi barátként üdvözli a várost: Jó újra itt lenni, my old friend. Megjelenik egy kínai tag, aki országos régi jó haverként köszönti Barney-t, mandarinul mellesleg, amire Barney akcentus nélkül válaszol. Hoppá, kiderül, hogy Barney már járt itt párszor. Nem vagyunk meglepve, ez borítékolható volt, akárcsak Hujberferi ecseris iskolázottsága.

13.png

A wedding chapel előtt áll a pár. Marshall, készen állsz? A pasi kész, mint az M3 nyíregyházi szakasza, de Lily-nek még szüksége van fátyolra, csokorra, mégiscsak esküvőn vagyunk, mindjárt elszalajt valakit a sarki közértbe két adag gyorsrizsért is. Robin, túl csinos rajtad ez a ruha, kapkodjad lefelé, nem lehetsz csinosabb a menyasszonynál. Jóérzésű ember most nyomná tele Lily száját a cseresznyésrulettbe szánt 50 centesekkel, de ettől a társaságtól már megszoktuk, hogy minden elvetemültségre képesek, még a toleranciára is. Lily így tovább osztja a feladatokat, fátyol-csokor, találka 20 perc múlva a kápolnában, balra el.

15.png

Ted azonnal előáll az ötlettel, hogy rohangászás helyett inkább játsszanak, ha már egy kaszinóba vetette őket a sors, meg Lily szeszélye. Lily-nek meg behazudják, hogy nem találtak fátylat. Ilyen tanút minden vőlegénynek: ha kell, bármit igazol, ha kell, bármit cáfol. Marshall rögvest beleegyezik, Barney meg elkocog fátyolért, 1 perc múlva meg is szerzi, valószínűleg eggyel több meghiúsult házasság miatt kesereg most valaki valahol. Barney máris elkezdi szervezni a legénybúcsút, strip-klub vagy magánshow egy szobában? Marshall nyekereg egy sort, nincs rá elég idő, 18 percünk van. Na ja, attól függ, kinek mire, nekem péntek reggel kevés az Astoriától a Deákig, de Jack Bauer ezalatt elrepül Mexikóba, közben kipeckelt szájjal és hátrakötött kézzel darabokra szed egy atombombát. Ted is elmereng, 18 perc?

18.png

Pont ennyi idő és egy stripklubban tett látogatás múlva találkoznak a csajokkal a kápolna előtt. Robin szerzett magának egy rajzolt cicis-bikinis kötényt, vagy otthonkát, vagyhogyhívjákot, Lily csokra meg a nászindulót játssza, asszem kiborult két csordultig telt giccslavór, aggódom, hogy bele ne fulladjon valamelyik szereplő a gejlbe. Szerencsére a házassági ügyintéző visszavesz a szirupból: az öregecskedő nő echte mintha a dabasi járásközpont lakcímkártya-ügyintézés ablaka mögül települt volna át a sorozatba, pont mielőtt belehal az unalomba két parkolókártya kiadása között. A vén bútordarab unottan elkántálja a szokásos szövegét a szívélyes ceremóniaszervezésről, a kiegészítő szolgáltatások széles választékáról. Lily leállítja a lemezjátszót, semmi extra, csak egy gyors házasság. A nő pillantása maga a megvetés vizuális megtestesülése: Tudják, hogy ez nem Vegas, ugye?

20.png

Szóval itt nem lesz olyan egyszerű az instant házasságkötés, három nap az ügyintézés, legkorábban hétfőn mehet a móka. Lily próbálja kötni az ebet a karóhoz, de mi ma akarunk megházasodni. Nehéz eldönteni, hogy mi a megsemmisítőbb, az öreglány válasza, vagy az a tömény unalom, amivel előadja: Ha nem akarnak hétfői esküvőt, és egy izgalmas kenósorsolás sem érdekli magukat, akkor nem tudok segíteni. Ted eddig teljesen belefeledkezett Robin rajzolt melleibe, most kibányássza magát a pixeldomborulatok közül: akkor miért jönnek ide párok tömegével házasságot kötni? A nő szerint nem hirtelen elhatározásból, hanem a fehér homok meg a riviéra érzet miatt. A nő valószínűleg akkor járt utoljára odakint, amikor a Bee Gees élte virágkorát, mert a mostani helyzet inkább a Kispált idézi, a part kivetett rothadó félbálnával.

23.png

Lily egyre kétségbeesettebben keres valami esélyt, az ügyintézést koloniál stílusú ülőgarnitúraként uraló nő megvillantja jószándékát: indokolt esetben egy bíró engedélyezhet rövidebb átfutási időt, tessenek a bíróságon próbálkozni. Lily szerint ha szeretik egymást, az biztos elég indok lesz, a nő visszakézből lehűti, a legutóbbi indokolt eset Irakba ment harcolni a hazáért. Irány a bíróság, Ted a házasság csodáját ismét a jpg formátumú mellek között próbálja megtalálni, teljesen rá van kattanva Robin pólójára. Barney-t meg újabb ázsiaiak üdvözlik veszett lelkesen, a suit-up és legendary mondások áderjánosi akcentussal súlyosbított idézgetésével. Ted csodálkozásában szinte kinézi magát a saját fejéből, ez meg mi volt? Barney laza válasza a rész beszólása: szerintem kínai fickók.

28.png

A bíróságon ezúttal egy fiatal ügyintéző szopatja őket. Elsőre Lily-éket hamis illúziókba ringatva ad valami pozitív választ, aztán a mondat második felével kinyiffantja az éppen éledező reményeket. Eklatáns szép példája ez a ritka nagy vérgeci hivatalnoknak, na. Lényeg, hogy előbb rendezik meg a töppedt ikerszarkómások Miss Universe szépségversenyét a szakonygyarmati kultúrban, minthogy ők találnak egy bírót, aki foglalkozik a házasságuk gyorsításával.

24.png

25.png

Lily B-terve, hogy a férfiwc előtt addig várnak, amíg egy bírónak ki kell mennie a mosdóba. A bírók is csak emberek, biztos nem kell túl sokáig várni. Erre a mondatra kapunk egy kellemes vizuális poént, lásd fentebb. Elég kiugrani a snack automatához, máris keselyűként csapnak le a helyedre a kivénhedt nyugdíjas szerencselovagok. Ted ekkor már nem tudja magát türtőztetni, félrehívja Robint, ha már úgyis várakozni kell, üssék el az időt egy rapiddugással a mosdóban. Ja, és ha lehet, hagyd magadon a cicis pólót. Robin könnyen belemegy, ahhoz képest, hogy előreküldhette volna Tedet a pólóval, kezdd el, azt’ majd ha meguntad a szövettant, a hús-vér részhez csatlakozom.

30.png

Lily elkap egy mosdóba igyekvő bírót, indulhat a meggyőzés. A bíró már kezd megenyhülni, és beszédet tart Marshallék kapcsolatának nagyszerűségéről: 10 év egymás mellett, kitartás jóban-rosszban, kétségek nélkül, szép, na. Itt Marshall egy pillantással elárulja magát, a bíró elkezdi feszegetni a témát. Barney pedig rögtön beárulja, hogy szakítottak a nyáron, Tedék meg dugtak a wc-ben. Akkor ezzel a nullásliszt megkapta azt a gellert, amivel a szarospalacsinta belekerült a ventillátorba, annyi a határidő rövidítésnek. Lily nem képes belenyugodni, hogy nem fog összejönni a házasság, így egy huszárvágással feloldja a gordiuszi tojást. Ki kell hajózni nemzetközi vizekre, ott majd szépen összeadhatják őket. Azzal a lendülettel elmegy hajóskapitányt keresni a kaszinó bingózó nyugdíjas-közönsége között. Robin utánamegy, hogy leállítsa, a srácok meg elmennek játszani.

31.png

Marshall beleszalad egy kissé leharcolt hajóskapitányba, aki momentán két dolgot szeret, összeesketni boldog párokat és keresni ötezer dollárt. Lily pörög, és úgy próbálja begyűjteni a pénzt a haveroktól, mintha hosszúlépésre kérne kölcsön az agárdi popstrandon Edda koncertre várva. Marshall meg kiborul, hogy a csajának elment az agya nyaralni a félbálna mellé a fehérhomokos strandra. Barney távolba révedő szemekkel állítja, hogy ő meg tudja szerezni a pénzt. És ennek a kínai fickókhoz van köze, meg is lepődtünk volna, ha ez a szál elvarratlan marad.

32.png

Szóval a kínaiak régi haverjai a kaszinóból, mindig itt lógott velük, volt egy enyhe szenvedélybetegsége, vagyis úgy volt ő a kínai szerencsejátékkal, mint Baukó Éva az alkohollal. Aggodalomra nincs ok, érzem, hogy ma nyerő szériát fogtam ki, amúgy is csak most az egyszer játszom. Meg is esküszik, hogy meglesz a pénz. Ezután valami nagyon furcsa szerencsejátékot játszanak a kínaiakkal, van benne kocka, dominó, szerencsekerék, helycsere, zseton, babzselé, épp csak hosszúszemű hántolt rizsszemek, meg egy fej nélkül rohangáló kakas hiányzik. A többiek értetlenül kapkodják a fejüket, mint rosszul rögzített szélkakas a tornádóban, de aztán Marshall ad egy tippet, amivel Barney megnyeri a pénzt.

35.png

Megvan a zseton, irány a nemzetközi vizek. A szerelmespárok boldogságát a saját anyagi boldogulásával egy polcra helyező hajóskapitány kezdené, vicces vagy komoly verzió legyen? Komoly, a faszi láthatóan elkomorul, hogy az obszcén poénok arzenálja ezúttal a fegyverraktárban marad. Azért belevág, a „családotok és barátaitok előtt” résznél Marshall és Lily elkomorul. Megint jön a „Mi volt ez a nézés?” kérdés. Marshall és Lily rájött, hogy mégsem akarják megtenni, nem így. Kell még egy esküvő, egy komoly, amitől eláll a lélegzet. És Lily ki fog állni Marshall családja elé, bármennyire is félt tőle eddig.  A hajóskapitány visszavonja a frigyet, ezentúl nem vagytok férj és feleség, lehet készülni a nagy lagzira.

39.png

Zárókép, otthon, a lakásban Marshall és Lily a nappaliban pocol, amikor Ted Robin csajos pólójában kocog ki egy sörért. Hogy előtte mi történt, azt talán jobb is, ha nem tudjuk meg soha.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fofofo 2013.07.26. 15:52:32

jó volt ez is, köszi. hasonlataidért továbbra is rajongok :)
süti beállítások módosítása