Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Big Bang Theory 2x13 - The Friendship Algorithm

2013. július 25. 11:00 - Szakee

A srácok az ebédlőben vitatkoznak a pudingokról, ami csak elterelő manőver arra, hogy Sheldont szívassák kicsit. Shelly belekezd a kioktatásba a legjobb pudingokat illetően, Howard félbeszakítja, mire Sheldon olyan arcizomrángást generál, mintha áram rázná. Végül megengedik, hogy befejezze a mondatot, amit Sheldonon kívül senkit sem érdekel. Kripke érkezik, aki Leonardot „dicséri", mert húszezer mérésből sem sikerült értelmes eredményt összehoznia. Kripket ezért mindenki utálja, még Sheldon is, amíg ki nem derül, hogy az új gépet Kripke csak a barátainak engedi használni. Sheldon ezt a problémát úgy akarja megoldani, hogy összebarátkozik vele, ami neki nyilván nem akadály, eléggé kommunikatív.

vlckép00001.png

Főcím után Leo segít Penny-nek a Howardtól jövő e-mailek elkerülésében. Sheldon Kripkenek hagy épp üzenetet, olyan hivatalos hangnemben, amivel egy villamosszolgáltató ügyfélirodáján is megtapsolnák, de hát ő így szerez barátokat, jó ez így. Penny kikérdezi Leo-t, hogyan ismerkedtek meg Sheldonnel. Kiderül, hogy Leo jelentkezett Sheldonhoz szobatársnak, akkor még nem tudva, hogy mit vállal.

vlckép00002.pngSheldon kopogtat Penny-hez, köszönés nélkül átnyújt neki egy kérdőívet, amiben arra keresi a választ, miért szeretik őt a barátai. 211 kérdést kell megválaszolni, és még egy esszét is kell írni, nem egyszerű dolog Sheldon barátjának lenni. Tényleg, egy szintig vicces, ahogy Sheldon viselkedik, de már kezd egy külső szemlélő számára is irritáló lenni.

vlckép00003.pngSheldon átnézi Leo kérdőívét, de hamar észreveszi, hogy Leo csak szórakozott vele. Közben kiderül, hogy mindenki poénnak vette a dolgot, lehet, hogy Sheldonnak ebből is tanulnia kellene? Leo felhozza, hogy Sheldon sajátos ötleteivel nem lehet semmit sem elérni, példaként megemlíti, hogy úszni is a neten keresztül tanult, de nem vízben, csak a földön tud. Shelly-nek ez újabb ötletet ad, el kell menniük a könyvesboltba, hogy keressenek olyan könyvet, ami a barátkozásról szól.

vlckép00004.pngSheldon a boltban beszélgetésbe elegyedik egy nővel, aki nemrég veszítette el egy családtagját. Kár, mondja Shledon, mert ha barát lett volna, akkor könnyűszerrel betölthetné a helyét. Az eladó a gyerekkönyvekhez küldi, talál is egy jót, amit rögtön el is kezd olvasni egy kisszéken. Közben elkezd beszélgetni egy kislánnyal. A cukros bácsi felhang nagyon jól van beállítva, főleg amikor Leo akkor ér oda, mikor Sheldon elhívja a kislányt majmokat nézni.

abcd.pngA srácok valahol vásároltak, amikor hazaérnek, Sheldon már egy kész algoritmussal várja őket, amit a könyv alapján írt, így fogja majd Kripket a barátjává tenni. Az algoritmus jól működik, egész addig, amíg meg nem akad azon, hogy nincs közös hobbijuk Kripkevel. A srácok észreveszik, Howard pedig kijavítja a hibát, Sheldon képes befejezni a beszélgetést és lezuhan a gépe elé, hogy megtanuljon sziklát mászni.

Rögtön meg is fogjuk tudni, mennyire sikerült a neten megtanulnia sziklát mászni. Sheldon teljes harci öltözetben várja a bevetést, Kripke ehhez képest egy egyszerű rövidgatya-póló kombóval indul. Shelly már indulás előtt mentegetőzik, hogy hát gépen ez nem ilyen volt, de az i-re a pontot akkor teszi fel, amikor megkérdezi, milyen magasra kell másszon, hogy barátok legyenek. Már félúton van, amikor lenéz, és kiderül, hogy fél a magasban, de talál megoldást, mert elájul.

vlckép00008.pngDr. Cooper végül úgy dönt, hogy megpecsételje a barátság kialakulását, elhívja magához Kripket, ahol már a srácok és Penny vacsorázni készülnek. Kripke elmegy a fürdőbe, ami tökéletes idő arra, hogy Sheldon megszabaduljon egy jelenlegi barátjától, ugyanis 5 barátságot ápolni egy időben még egy olyan kivételes elmének, mint Sheldon Cooper sem sikerülhet. Kis meglepetésre Raj-t teszi ki a csapatból, de mint mindenre, erre is megfelelően megalapozott indoka van: igaz, hogy indiai, de még így sem menekülhet, ha nem ismeri Sheldon kedvenc aminosavát.

vlckép00009.pngKripke visszatér, és csak most veszi észre Penny-t (komolyan, hogy lehet úgy végigsétálni egy lakáson, hogy nem veszel észre a közepén valakit?). Ha Howard a szexista lúzer osztályozáson ötös, akkor Kripke itt legalább egy hetest érdemel. Sheldon nem kerülgeti tovább a témát, rákérdez Kripkenél, hogy miként használhatná az új műszert. Kripke pedig elmondja az igazságot, hogy bizony nem ő dönti el, hogy ki dolgozhat rajta, hanem rendesen fel kell iratkozni.

vlckép00010.pngAz utolsó jelenetben újra láthatjuk Sheldont, ahogy elájult falmászás közben, de most már nem Kripke, hanem a srácok kíséretében. Lehet, hogy megszerette ezt a sportot?

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása