Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

True Blood 5x12 - Save Yourself

2013. július 24. 09:00 - Szencsike

Évadzárunk ebben a részben, kiderül mi lesz Lilith kiválasztottjaival, svédasztal lesz-e a tündérekből és más egyebek. Köszönöm az eddigi figyelmet, augusztus 6-án lesz a magyar premier, várlak titeket a hatodik évadban is!

Tündérkékkel kezdünk, Russellt próbálják feltartóztatni a fényükkel, de a háromezer éves vámpír csak vigyorog és még jobban szomjazza az édes tündérvért. Sookie fénye kissé berozsdállt, ám a többiek sem elegek ahhoz, hogy visszatartsák Russelt. A tündérek a lehető legváratlanabb helyről kapnak segítséget, Erik egy karóval a kezében öleli magához apja gyilkosát, Russell élete egy vértócsában végződik. Erik elégedett önmagával, az eszméletére tért Steve Newlin zokogva iszkol el a helyszínről.

pic1.png

Főcím után, Sookie rohan a tesójához, hiába féltik őt a tündér rokonok a vámpíroktól. Nora is eljött Erikkel, Sookie után veti magát, a tündérvér illata őt is meghülyítette. Erik megtiltja neki, hogy Sookie csodás véréből igyon, Nora kénytelen-kelletlen Godrickra esküszik, hogy sosem bántja a vámpírok kedvenc pincérnőjét. Bill a központban Lilith suttogó hangját hallja, mikor az őrök meghozzák neki a reggelijét, Samet. A legfontosabb étkezés nem kezdődhet nyugodtan, lecseszi az őröket, akik ugyan vámpírok, de nem ismerték fel a szagról, hogy a férfi alakváltó. Bill engedi Samet beszélni, aki Emma ügyben kérné a segítségét, de Bill elutasítja. A férfi máris túl sokat tud, baj lehet ebből. Sam jobbnak látja, ha menekül, légyként repül el a fogságból. Vicces figyelni, ahogy Bill ide-oda ugrándozik Sam után a teremben, de nem tudja elkapni.

pic2.png

Nora és Erik visszatértek a Fangtasiába, a volt kancellár nem is hiszi, hogy sosem találkozott még tündérekkel, de ha ennyire karrierista volt, törődjön bele. Sajnos Tara rossz hírrel fogadja őket, elvitték Pamet. Erik összeszedi a pénzét, ami elég sok, ránézésre újabb pár száz évre elegendő lesz, de vissza fog térni a Hatósághoz, utódja kiszabadítása érdekében. Tara is velük tart, hiába idegesíti Norát, Tarát sem szabad bántania. Sookie és Jason már a nappaliban ücsörögnek, Jasonnek kivizsgálásra kellene mennie, ami jogos, mert szülőket haluzza a kanapéra tesója mellé, akik feltűnően vámpírellenesek. Jason talán egyet is értene velük, de betoppan Erik-Nora-Tara, küldetés van, menniük kell, ha az estét túlélik Sookie visszakapja a házát. Ha Bill és Jessica kiszabadítása nem lenne elég ok számára, Pam-nek jön egy szívességgel Tara miatt. Jason kiakad, húga nem megy sehova, Erik beszól neki, Jason vissza, ki pisil messzebbre vámpír-ember játéka. Nora éhesen bámulja Sookiet, apu és anyu nem támogatja a felszabadító projektet, Erik elárulja Billt, ő az oka, hogy a vámpírok megőrültek. Senki más nem tud rá hatni, csak Sookie, és ne felejtse el Pamet se, szúrja be Tara. Sookie vállalja a küldetést, Jasont apu beszéli rá, így megvédheti a lányt és vámpírokat is ölhet.

pic3.png

Bill eligazítást tart a katonáknak, hát szépen elszúrták azzal, hogy beengedtek ide egy alakváltót, lelepleződhetnek és Lilith szent személye és terve is veszélybe kerülhet. Szegény katonák átalakulnak rágcsáló- és rovarirtókká, minden gyanús élőlényt öljenek meg az épületben. Katonák el, Bill magabiztosan járulhat Salome elé, aki a néger kancellárt keresi. Bill bevallja neki, hogy megölte, mert nem akarta, hogy ő legyen Lilith kiválasztottja. Sőt, 180 fokos fordulattal Bill Saloménak ajánlja fel a hűségét, mert Lilith azt kérte tőle, hogy szolgálja Salomét, aki a faj új vezetője lesz. Eközben a börtönrészben rémült emberek várják a biztos halált vámpírkajaként felszolgálva. Luna üldögél az egyik sarokban, a szomszéd cellában Emma kisfarkas, próbálja nyugtatni a gyereket. Visszatért a Légy, Sam feltérképezi az épületet, ha jönnének Lunáért azonnal váltson alakot. Egy másik börtönrészben Jess parázik ezerrel, itt mindenki őrült vallási fanatikus, Pam Erikről képtelen ezt elhinni, de sajnos a világ már csak ilyen. Mindig jönnek őrültek, akik leigáznák a világot, mindegy, hogy vámpír vagy ember.

pic4.png

Nappal lett, Alcide és apu próbálja békésen élni a magányos farkas életet, már egész jól összejöttek, még vadásztak is. Apu elfilózik milyen nehéz szülőnek lenni, de megpróbálná jóvátenni a dolgokat. Alcide-nak bizonyíték kell, nem ígéret. A békés együttlétet Martha és Rikki érkezése zavarja meg, a lánnyal vámpírvért itattak, totál KO. Egy Légy röpdös a központ szellőzőjében, a fő veszélyforrás,  Bill épp Saloméval alussza át a nappalt. Sookie és Jason vámpír utasaik koporsóival a csomagtartóban megérkeztek egy fegyverbolthoz, az itt elfogott és lelőtt Obamásé volt. A boltban már apu és anyu is ott van, büszkén figyelik, ahogy csemetéjük felszerelkezik a harca, miközben Sookie csak lelkizne vele. Farkasaink Rikkiből ezüstoldattal űzik ki a vért, miközben a híradóban tényleg beszámoltak a Russel és Steve vacsorájáról készített felvételekről. Alcide-nak is kezd megjönni az esze, ezt az ezüstoldatot használná JD ellen egy tisztességes harchoz. Rikki egy kis érzelmi zsarolással kicsikart vallomás után elmeséli, miért is kapott vért: JD összehívta a falkát és erőszakkal kényszerített mindenkit, hogy igyon. Sajnos néhány fiatalabb lány számára mást is kitalált… Apunak támadt egy ötlete, Alcide játsszon JD szabályai szerint, igyon egy kis vért, de a legjobbat, mert apunak bizony ütős anyaga van.

pic5.png

A Légy Steve szobájából repült vissza a cellába, Samnek van egy ötlete. Emberbárban hamarosan záróra, Lafayette a két kolléganőt egy kis koktéllal lepi meg és egy rögtönzött kis bulit tartanak. Lelépnek az utolsó vendégek is a bárból, csak a helyi alkesz nőci, Jane Bodehouse marad, mikor megérkezik Andy és Maurella, Andy kénytelen színt vallani Hollynak. A tündérke csak egy kis sót kér tőle, mikor az alkesz hölgy megszólítja és egy közös pásztoróráról érdeklődik, amit az erdőben háltak el jó régen. Pech, mert Holly is meghallja és az italtól jókedvűen vallja be, hogy roppant féltékeny lenne, ha Andy más nővel lefeküdne. Hát, semmi jót sem ígér a magánbeszélgetés, amire Andy kéri, miközben Maurella nyakalja be a sót mögöttük. Holly átlát szegény emberen, az igazán sokkoló rész az, mikor tündérke bejelenti, hogy elfolyt a fénye, és villog a lába köze. Megindult a tündérszülés.

pic6.png

Bill és Salome egy ébredés utáni szexszel kezdik az estét, Bill mindent megtesz, hogy a próféta kedvében járjon. Sookie és Jason javában úton vannak, a lány még mindig hisz Billnek. Csupa bölcs gondolat hangzik el Jasontől, vajon megismerheti-e két ember igazán a másikat vagy sem, szokatlan tőle ez a sok bölcsesség. Igaz apu és anyu is bele-beleszól a beszélgetésbe. Utazó vámpírjaink is felébredtek, Erik átvenné az irányítást. Lássuk végre azt a tündérszülést, Maurella a biliárdasztalon fekszik, orgazmus közeli állapotban készül 73. szülésére, amit szegény Hollynak kell levezetnie. Lafayette, Arlene és az alkesz Jane figyeli az első sorból. Tündérke rendesen kivágja a magas cét és töri el a sörösüveget a hangjával, mikor megszüli a kislányát, Andy boldog mosollyal örül a kis jövevénynek. Azonban a szülésnek még nincs vége…

pic7.png

A vámpírbörtönben megérkezett egy reszkető és kissé nőies mozgású Steve Newlin, az emberek a cella legtávolabbi részébe húzódnak, csak egyikük se legyen vacsora. Steve azonban a kedvencéhez jött. Emma sikerrel kiszabadítva, az előtérben azonban a recepciós lány még feltartja őket csupa lényegtelen dologgal, majdnem le is buknak, mert nem volt meg a jellegzetes déli akcentus. A következő akadályt a vörös hajú kancellárasszony jelenti, tessék azonnal eltakarítani a szemetet, amit Russell-lel okoztak. Merlotte’s-ban Maurella négy kislányt hozott a világra. Tündérkének, mintha sosem lett volna terhes, olyan vékony alakja lett a szülés után, hát az embereknél ez nem ilyen egyszerű. Lényeg, hogy a kislányok nevelése Andyre hárul, a fele mindenképpen érje meg a felnőttkort, majd Maurella szépen elsétál. Farkasfalka is összegyűlt egy vámpír kivégzése végett, előtte még lecsapolják az értékes vérét. Alcide és apja is megérkezett, hát ütős cuccot kapott Alcide, mert sokkal erősebb lett, mint JD, meg is öli az eddigi vezért. Erősítésként, visszatartva a többieket, Martha is megjött és ő is a többiekkel együtt teheti le a hűségesküt Alcide-nak, aki új korszakot nyit a farkasok életében: mostantól a falka az első.

pic8.png

Erik és kis kompániája megérkezett a Hatósághoz, vesztegzár van, az őr nem engedhet be akárkit, így jelenti a két kancellár érkezését. Foglyokat is hoztak, egy vámpír kémet – Tara – és két embert vacsorára – Sookie és Jason. Sajnos akinek az őr jelentett, az Bill, ő csak akkor veszi észre Sookie-t mikor Erik kocsija elhaladt a biztonsági kamera előtt, baj illata száll a levegőben. ÁlSteve és a kancellárasszony az élőadásra készülnek, tisztára kéne mosni a vámpírbecsületességen esett foltot az esti híradóban. Szegény Luna akadozva olvassa fel a súgógép szövegét, a kancellár kezd egyre idegesebb lenni. Luna egy ponton rosszul lesz és vért hány, majd visszaváltozik Steve Newlinból önmagává. Kihasználja a vámpírnő döbbenetét és beszámol a fogvatartott és kajaként használt emberekről. A vámpír tönkreteszi a kamerát, kimereszti agyarait, mikor egy Légy száll be a szájába. Micsoda egy beteg kivégzés, Sam a nő testében változik vissza önmagává. Luna meg összeesik.

pic9.png

Salome teljes pompájában készül Lilith befogadására, Bill egyre gyanúsabban viselkedik, ahogy kukkolja a nőt. Vámpír és féltündér-ember szabadcsapat készül az akcióra, videokamerák kikapcsolva, recepciós lány vértócsa, Salome meg sem tudja inni Lilith vérét a biztonsági készültség miatt. Jason elfoglalja a recepciót, Erik és Nora a konferenciateremben ölik az őröket. Sookie és Tara Jess-t és Pamet szabadítják ki, ha Erik és Nora kiiktatták a biztonsági berendezéseket, itt természetesen Erik ismét jobban akarja tudni a dolgokat, mint Nora, de kénytelen engedni a lánynak, aki maga tervezte a programot. A celláknál Pam és Tara végre egymásra talál, Jess vigyorog, ő előre tudta az összeborulást.

pic10.png

Bill túlságosan is magabiztosan sétál be Salome szobájába, aki ezúttal egy szűziesen fehér ruhát választott az újrakezdett ceremóniához. A nő bocsánatot kér Billtől, hogy elvette előle a feladatot, a férfi bánatos képpel veszi tudomásul Lilith döntését. Akkor előre a világ megváltására, Bill még próbálkozik egy kicsit elterelni a nőt, de Salome Lilith gyönyörét akarja, és húzóra megissza a szent vért. A vámpírvérben úszó előtérbe visszaértek Sookie-ék, Jess örömmámorban úszva borul Jason nyakába, de a srác tulajdonképpen szakít vele, nem szerethet egy vámpírt. Erikék is megjöttek, mehetnek innen, de Sookie és ő nem száll be a liftbe, ők elmennek Billért a jelenlévők nem túl nagy örömére.

pic11.png

Salome eközben javában haldoklik, Bill kárörvendően vallja be, hogy ezüsttel dolgozta meg a vért, amit a nő megivott. Ez ráadásul nem is Lilith vére volt, mert az Bill zsebében lapul egy kis fiolában. Saloménak is be kell látnia, hogy Lilith jól választott, Bill egy karóval segít a nő szenvedésein, kár azért a szép ruháért. Billen van a sor, hogy megigya a vért, de a dicsőséges pillanatot Erik és Sookie érkezése teszi tönkre. Megy a kölcsönös sértegetés, Sookie-nak ennek ellenére töretlen a bizalma Bill iránt, a volt kedves mégis leszörnyetegezi szegény lányt, a hit nevében. Bill végre magára talált, önmaga lehet, Lilith vezeti a tetteit. A szófosás után Bill meghúzza a szent italt, de se gyönyör, se egyéb beteljesülés nem jött el, csak a pusztulás, egy nagy vértócsa lesz Billből. Sookie csendesen sírdogál Erik széles vállain, mikor valami történik. A vértócsából a véres Bill emelkedik ki, Erik és Sookie menekül. Bill újjászületett.

Címkék: true blood 18+
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2013.07.24. 13:46:28

Amilyen érdekes és jó volt Russel karaktere, olyan kurtán-furcsán oldották meg a feszültséget Erickel. Persze, semmi gond, Eric mellett állok :) , de ez a lezárás nagyon váratlan volt a számomra, szinte mellékszál jelleggel oldották meg.
De egyébként ütős évadzáró lett, elég jó cliffhangerrel.
Kösz a kitartó hogyvoltozást!

Szencsike 2013.07.24. 13:52:58

@Is: Igen, egyetértek, nekem is hiányérzetem volt, hogy "csak ennyivel" elintézték Russellt, több drámát vártam volna. De legalább Erik bosszúja beteljesedett, muhaha :D
Várlak a hatodik évadban is :D
süti beállítások módosítása