Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Haláli zsaruk 1x01 - Pilot 2/2

2013. július 23. 12:00 - Gabba

Wes elölről, Travis hátulról zúdul be az ojjektumba, de gyanús alakok helyett csak egy pár hónapos szőke kiscsákót találnak a kertben, aki mérges arccal skubizza a fontos játszanivalójában őt megzavaró csúnya bácsikat. Előkerül a fiatal anyuka is, aki nem más, mint Irene, Toby szerelme. A gyerek is Tobyé, aki viszont erről nem beszélt senkinek, még saját családjának sem. Fény derül a Santoritól kapott pénzre, amit Toby azért kért kölcsön, hogy kifizethesse Irene helyett a számlákat, nem kábítózott, hónapok óta tiszta volt. A Chevelle Irene unokatestvéréé, akit hosszabb időre bevarrtak, a kocsi most is itt áll a ház előtt, ponyvával letakarva. Akkor ez a szál elvarrva, kereshetnek tovább.

Pilot13

Hőseink szétválnak, Wes felkeresi volt feleségét, Alexet, hogy vele beszélje meg az ügyet. A ház előtt locsolgatja a szép ződ gyepet, amikor megérkezik a nő és egyből leveszi, hogy Wes gondban van, akkor szokott így füvezni. Wes mesél a nyomozásról, meg hogy szerinte nem Zach a gyilkos, bár számos közvetett bizonyíték szól ellene, majd megemlíti a terápiát, amin Alex kellőképpen meg is ütközik: Travis-szel elmész terápiára, de velem nem? Nem önként jelentkeztem, mentegetőzik Wes, majd megkérdezi, amire a terápián nem tudta a választ, hogy honnan kapta Travis a nevét. A tűzoltó, aki rátalált, egy csutkababáról nevezte el, árulja el Alex, akinek ezt maga Travis mesélte el még régebben. Még megtudjuk, hogy Wes korábban tehetséges ügyvéd volt és azért váltott, mert szerinte rendőrre nagyobb szükség van, ezt viszont Alex, aki még most is praktizál, nem tolerálta és ezért elváltak. Lassan kifogynak a témákból, egyre hosszabbra nyúlnak a hallgatások, végül Wes elköszön és lelép.

Pilot14

Travis is hazaérkezik, valami nagyméretű raktárban álló lakókocsi az otthona, tud élni a csávó. (Én régebben kertben álló villamosban akartam lakni, szerintem az vagányabb.) A bejáratnál a korábban látott riportercsaj, Sandy Lu várja a 2-es Csatornától, és ragyogó mosollyal elhívja vacsorázni. De nem beszélek a Whitaker ügyről, mosolyog vissza Travis.

Pilot15

Másnap reggel a nyomozók felkeresik Jonelle-t, a boncolóorvost, akivel, minő meglepetés, Travisnek nemrég egyéjszakás kalandja volt, ami után nem hívta fel. A csaj emiatt azóta is dühös Travisre, mérges arccal boncolja szegény Toby hulláját és dobálja  a mérlegre a belső szerveket. Szavait teljes egészében Weshez intézi, ezekből megtudjuk, hogy Toby testén több szúrásnyom van, amik a cserkészkéstől származnak, a nyakán viszont egy tűszúrás nyoma, és a szervezetében is talált heroinra utaló nyomokat. Mégis szúrta volna magát, de miért a nyakán, Wes szerint még az is lehet, hogy erőszakkal adták be a srácnak a herkát.

Pilot16

Visszamennek a volt kábszeresek lakóparkjába, ahol Vincent éppen emlékkövet állít Tobynak. Vincent 15 éve tiszta, korábban már kétszer elítélték, ezért nála szóba sem jön a szer, mert a harmadik eset után életfogytot kapna, a közelben álló Marcus egyetértőleg bólogat. A gyerekről ők sem tudtak, sőt az éppen arra járó Gretchen is megdöbbenve hallgat, neki is újdonság ez a hír.

Pilot17

A nyomozók megállnak egy benzinkútnál, és amíg Wes tankol, Travis bemegy a shopba valami kaját venni. Odabent csak két feka nézelődik, de leginkább egymást és a tulajt figyelik, nem a chipses polcot. Ez Travisnek is feltűnik és SMS-t küld Wesnek, aki ki is szúr egy gyanús országúti cirkálóval érkezett arcpiercinges tesót, nyilván a bentiek társát. Udvarias beszélgetésbe kezd vele, de a tesó nincs barátkozó hangulatban és elővillantja az ölében heverő duplacsöves shotgunt. Ajjaj, ilyet nem szabad hordani, hívjuk a rendőrséget, mondja megjátszott rémülettel Wes, ó, már itt is vannak, rikkantja és rövid úton ártalmatlanná teszi a meglepett csávót. Travis ezalatt odabent intézkedik, pisztolyt ránt és elkiáltja magát: Ez itt egy rablás, mindenki a földre! A két másik feka erre dühös lövöldözésbe kezd, mi akartuk kirabolni a helyet, ordítják, Travis kénytelen lelapulni a földre. A megoldás Westől érkezik, aki az einstandolt cirkálóval belehajt a shop kirakatába, záporoznak az üvegcserepek, és a két nyomozó diadalmas arccal bilincseli meg a rablókat. Ura voltam a helyzetnek, veti oda Travis a társának.

Pilot18

Telefon érkezik Ellentől, a töredékes ujjlenyomat Zaché, hőseink indulnak vissza a központba. A sajtómunkások a lépcső körül tolonganak, köztük Sandy, aki megkérdezi Travist, hogy tényleg Zach-e a fő gyanúsított. Wes szeme villámokat szór, te dumáltál a sajtónak, Travis tiltakozik. Megérkezik az ügyésznő, Laura, ő is mérges, így ront be Sutton százados irodájába. Miért nem az általam kért emberek vezetik a nyomozást, miért szivárogtatnak a maga emberei infót a sajtónak?, sorolja a kérdéseket. Wes előadja az eddig megtudottakat, de az ügyész ragaszkodik Zach letartóztatásához. Laura és Sutton pár percre félrevonul, az irodában hagyott Wes és Travis egyre jobban belelovallja magát a veszekedésbe, te mondtad el a riportercsajnak, én ugyan nem, nélkülem egy esetet sem tudnál megoldani, te meg félsz felrúgni a szabályokat, ordítják egymásnak, majd bunyó kerekedik, aminek a százados irodájának üvegajtaja látja kárát. Azonnal vegye el tőlük az ügyet és adja oda Scottnak és Goodingnak!, utasítja az ügyész a századost. Kösz fiúk, szól oda Sutton Traviséknek.

Pilot19

Wes hazamegy, ami az ő esetében azt a szállodát jelenti, ahol a válás óta lakik, és a bárban iszogatva nézi a tévét. Sandy Lu a 2-es Csatornától éppen Brady Gooding nyomozót interjúvolja Zach letartóztatásáról, Wesnek hirtelen leesik, hogy nyilván Gooding súgott a sajtónak korábban azért, hogy megkaphassa az ügyet. Miközben saját fejét ütögeti a felismeréstől, dr. Ryan lép oda hozzá, aki a századostól értesült a két páciense közt történt afférról. Kedvenc dokinénink szerint a tartós kapcsolat legbiztosabb alapja az, ha a társak közösen utálják ugyanazt a dolgot, ez Wes és Travis esetében azt jelenti, hogy mindketten gyűlölik, ha a rosszfiúk megússzák a büntetést. Ők ketten egyformák, mint a testvérek, azért is veszekszenek folyton. Beszélgetés közben Wesnek beugrik valami: Mondja, a diszlexia örökletes?, kérdezi, amire a doki igenlő választ ad. Beszélnem kell Travis-szel, mondja erre Wes és elrohan.

Pilot20

A lakókocsiban Travis éppen közelebbi ismeretség készül kötni Ellen szexi fekete fehérneműjével és az abba csomagolt bájakkal, az intim pillanatot azonban Wes dörömbölése töri meg. Az ajtón keresztül kiabál befelé, Zach és Toby mindketten diszlexiásak, és a Toby által utoljára hívott szám azért nem csörgött ki, mert a srác valószínűleg felcserélte az utolsó két számot. Wes viszont lefuttatta a hívásvariációkat és összevetette a működő telefonszámokkal és mit talált? Marcus Hunter cégét, azét a Marcusét, aki a rehabtelepen a biztonsági főnök. Travis erekciója kezd alábbhagyni és egyre inkább kifelé fülel, amit Ellen persze enyhén szólva sérelmez. Gyere ki, dumáljunk, sajnálom ami történt, teszi még hozzá Wes és ez a kulcsszó, Travis ajtót nyit. Ellen mérgesen magára kapja a ruháját és elviharzik, de még visszaszól: És én ennek a csávónak hímeztem bele a nevét a bugyimba!

Pilot21

A páros együtt agyal tovább, Toby nyilván rájött, hogy valaki a rehabosok közül újra drogozik és felhívta Marcust, de mivel a szám nem volt benne a gyorshívó listában, ő maga pötyögte be, de a végét felcserélhette. Elrohannak a drogcsoport kutyájáért, Hudsonért, persze Randi tudta nélkül, a kutya a régi ismerős láttán örömében hosszan nyalogatja Travis arcát. Fúj, ez undorító, fintorog Wes, dehogyis, mondja Travis, a kutyának mondtam, zárja a beszélgetést Wes. A Range Roverrel elhajtanak a lakóparkba, Marcus már várja őket a bejáratnál. Vincent is előkerül, Travis szabadon engedi a drogkereső kutyát. Hudson hamar szagot fog és berohan az egyik házba, ahonnan az akvárium műsziklája alól elő is kerül egy csomag herka. A szoba Vincenté, aki viszont közben eltűnt, de már itt is van, furgonjával igyekszik a kijárat felé. A nyomozók elállják az utat és pár lövéssel megállásra kényszerítik, majd kirángatják a copfos drogost. Miközben azon vitatkoznak, melyikük lövése sebesítette meg Vincentet, az üres furgon gurulni kezd és nekiütközik Wes szemefénye Roverének. Oké, beismerem, hogy nekivágtam az ajtót a parkolóórának, tesz megkésett vallomást Travis vigyorogva.

Pilot22

Újra a kapitányságon, a nyomozók előadják a teljes sztorit Suttonnak és az ügyésznek. Toby rajtakapta Vincentet a szerrel, ezért fel akarta hívta Marcust, de mellétárcsázott. Vincent el akarta hallgattatni, hiszen ha lebukik, irány a börtön, ezért felkapta az első keze ügyébe kerülő eszközt, a fecskendőt, és nyakon szúrta Tobyt. Ő még el tudott menekülni a saját házába, ahol azonban Vincent utolérte és a cserkészkéssel megölte. Majd kivitte a holttestet a sikátorba, a furgonban meg is találták a Tobytól származó vérfoltokat. Az ügyésznő nem lelkesen, de bocsánatot kér a párostól, Zachet szabadon engedik, aki apjával együtt felkeresi Irene-t és a gyerkőcöt.

Pilot23

Az utolsó percekre visszatérünk a csoportterápiás foglalkozásra, Wes és Travis felváltva sorolják, miket tudtak meg egymásról az elmúlt napokban. Vidám a hangulat, Travis ezt kihasználva úgy dönt, felhívja Alexet és kihangosítja, hátha mond még egypár intim dolgot Wesről. Wes kétségbeesetten tiltakozik, a hangulat tovább emelkedik, a nevetés, viháncolás egyre hangosabb, miközben a kamera ráközelít az ajtón lógó táblára: Csendet kérünk, bent terápiás foglalkozás zajlik.

Pilot24

Címkék: haláli zsaruk
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W.Jack. 2013.07.24. 14:19:31

Nagyszerű lett, köszi a hv-t:) Csak az a szép zöld gyep, bizony :) "amikor megérkezik a nő és egyből leveszi, hogy Wes gondban van, akkor szokott így füvezni." :D
"(Én régebben kertben álló villamosban akartam lakni, szerintem az vagányabb.)" Ezek szerint már nem? :)

Gabba 2013.07.24. 15:28:33

@nughop: tulképp még mindig, de csak nem akarnak elhárulni a projekt előtt tornyosuló akadályok :(

fofofo 2013.07.24. 16:02:01

az is lehet, hogy a nézni fogom, de a posztokat mindenképpen követem majd

fofofo 2013.07.24. 16:04:01

csak ne lenne ez a borzalmas cím. pedig már tudhatnám, hogy arra nem lehet adni (lásd pl. szívek szállodája)
süti beállítások módosítása