Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Haláli zsaruk 1x01 - Pilot 2/1

2013. július 23. 11:00 - Gabba

Nyomozópárosról szóló sorozat készült már kismillió, magam is hogyvoltoztam már ilyesmit (itt meg itt), ez most egy újabb próbálkozás. Igen, nálunk adta már a TV2 és a Super TV2, de most az AXN-en megy, ezért írunk róla. Aki még nem látta a sorit, csatlakozhat, még csak a pilot ment le, aki viszont már látta, az olvassa el a hogyvótot. Nincsenek nagy drámák és könnyek, van viszont pörgés, könnyedség és sok jó beszólás. Két részre bontjuk a pilotot, amint azt a tévé is tette.

Pilot00

Valahol LA-ben, egy ajtón tábla, csendet kérünk, bent terápiás foglalkozás zajlik. Vezetője Dr. Emma Ryan a csodálatos Sonya Walger alakításában, akibe a Lost óta szerelmes vagyok, csak Andie MacDowell meg ne tudja. A mai téma a partnerek közti intimitás, Dr. Ryan bemutat a csoportnak két újonnan érkezőt, West és Travist. A bemutatkozás kicsit akadozik, a régebbi tagok megértően bólogatnak, hát igen, nem könnyű a meleg pároknak. Az új fiúkról azonban kiderül, hogy társak ugyan, de nem úgy... Nyomozópáros ők, akiket a főnökük küldött párterápiára, mert Wes fegyvert szegezett Travisre valami egyelőre nem ismert afférból kifolyólag. Az már az elején kiderül, hogy nem sokat tudnak egymás személyes dolgairól, meg is van az első feladat, töltsenek ki egymásról kérdőívet, de előtte játék. A nyomozóknak azonban pont ekkor SMS-e érkezik, meló van, közlik nehezen titkolt megkönnyebbüléssel a csoporttal és gyorsan lelépnek.

Pilot01

Lepukkant környék, sikátor, kövér posztos rendőr kíséri a nyomozókat az áldozathoz, közben arról mesél, hogy neki is terápiára kéne mennie a feleségével, az asszony szerint ugyanis ő szexfüggő, mert havonta egynél többször akar dugni. Az áldozat fiatal fehér srác, jó minőségű ruhájában, manikűrözött körmeivel nem illik a környezetbe, Wes szerint máshol ölték meg és idehozták. Iratok nincsenek nála és még a cipőjét is lelopták, na nem mintha még szüksége lenne rá. A tetem mellett cserkészkés, úgy tűnik, ezzel ölték meg. Miközben az áldozatot vizsgálják, a bámészkodók között észrevesznek egy gyanúsan ácsorgó srácot, lábán vadiúj cipő. Wes és Travis elindul felé, erre a srác felhúzza a nyúlcipőt (he-he) és menekülni kezd.

Pilot02

Hova rohansz, állj meg, azanyád, az üldözés gyors és heves, végül azonban egy bérház hátsó udvarán sikerül elkapniuk a csávót. Nála van az áldozat telója és tárcája, ebből kiderül, hogy a szerencsétlen neve Toby Whitaker, apja pedig nem más, mint Franklin Whitaker főbíró. Travis laza pisztolylóbálással és némi fejbelövés és helyben történő elásás ígéretével ki akarja szedni a srácból a beismerő vallomást, de az esküdözik, hogy nem ő tette, sőt nem is ismerte az áldozatot. A nyomozók végül elengedik, de a cipőt levetetik vele.

Pilot03

Beszállnak Wes szemefénye Range Roverébe és a központban jelentést tesznek főnöküknek, Sutton századosnak, aki azonban a terápiára járás és az azt megelőző fegyveres incidens miatt, na meg a helyi főügyész nyomására, le akarja venni Travis Marks és Wes Mitchell nyomozókat az ügyről és helyettük az éppen érkező Scott - Gooding párost jelöli ki. Hőseink tiltakoznak, közben jócskán beszólogatnak a konkurenciának, végül Sutton beadja a derekát és mégis náluk hagyja az ügyet. Majd elmerengve közli, hogy a párterápia nála is bevált, közelebb kerültek egymáshoz a nejével, ő maga pedig figyelmesebb szerető lett, jaj. Travisék nem kíváncsiak a részletekre, inkább elhúznak Ellenhez, az igazságügyi szakértőhöz.

Pilot04

A nő nem mellesleg Travis jelenlegi szerelme, West ezt erősen zavarja is, Travis ezért megpróbálja hivatalos mederben tartani a beszélgetést. Kiderül, hogy a késen talált vér Tobyé, és van rajta egy ujjlenyomat töredék, ami viszont nem szerepel a nyilvántartásban. A nyomozók indulnak kihallgatni Whitaker főbírót, közben Travis mentegetőzik, folyamatosan gyanúsítottakkal és hullákkal van körülvéve, ezért randizik élő kollégákkal. A bíró háza körül már nyüzsög a sajtó, Travis ki is szúr egy új arcot köztük, aki persze nő és csinos, ez persze Wesnek újból nem tetszik. Te meg másfél éve nem jártál senkivel, szól be neki Travis. Whitakertől megtudják, hogy Toby évekig heroinfüggő volt, de már kilenc hónapja tiszta. A nyomozók a másik fiúról, Zachről is érdeklődnek, a bíró szerint előző este végig itthon volt és hajnalig leckét írt, mert a diszlexiája miatt nehezen megy neki a tanulás. Egy óvatlan pillanatban Travis lenyúlja a bíró telóját és kikeresi benne Zach számát, így majd könnyen a nyomára bukkannak.

Pilot05

Következő állomásuk az a lakópark, ahol a rehab után a gyógyultak laknak, egy Vincent nevű copfos hajú arc a vezető, a mellette álló nagydarab Marcus meg a biztonsági főnök, akinek jogában áll random módon ellenőrizni a lakókat, nem kezdtek-e el újból drogozni. A nyomozók átnézik Toby szobáját, de nem találnak semmit. Enyhén egzaltált csaj lép be, Gretchen, aki szerint Toby és Zach nemrég valami pénzen veszekedtek, tuti, hogy Zach a gyilkos. Gretchen korábban járt Tobyval, biztos féltékeny a testvérre, mindenesetre ő is felkerül a gyanúsítottak képzeletbeli listájára. Wes telója csörög, megtalálták Zachet, nyomás oda. A helyszín a Rosslyn Hotel teteje, a kétségbeesett Zach éppen leugrani készül, rohanás fel.

Pilot06

Óvatosan közelítik meg a tető szélén egyensúlyozó srácot, aki csak azt hajtogatja, hogy a bátyja miatta halt meg. Ez a ház nem elég magas, ha leugrasz, csak életed végéig nyomorék leszel, közli vele Travis empatikusan, majd a háttérbe vonul és átadja Wesnek a terepet. Kiderül, hogy Toby tartozott a dílerének és 5000 dolcsit akart kölcsönkérni Zachtől, de ő nem adott. A cserkészkést régebben adta neki ajándékba, de nem ő ölte meg. Miközben hátrafordulva magyaráz, Zach lába megcsúszik a peremen, szerencsére a tűzoltólépcsőn éppen időben bukkan fel Travis, és sikerül elkapnia a zuhanni készülő fiút. Lekísérik a mentőbe, majd Travis azon kezd agyalni, hogy a dílerek nem adnak hitelbe anyagot, itt valami sántít. Elgondolkozva nyitja a Range Rover ajtaját és nekiüti a parkolóórának, na ezt nem kellett volna. Wes pattogni kezd, lepattogzott a festék, behorpadt az ajtó, nézd meg mit csináltál! Ugyan, az már ott volt, fölényeskedik Travis, de Wes csak mondja tovább a magáét. Legalább beismernéd, dühöng hangosan.

Pilot07

Még az irodába érve is ezen rugózik, amikor Ellen érkezik, átnézték a Toby által hívott számokat. Az utolsó kimenő hívás hajnali 3-kor volt, de a szám nem volt benne a gyorshívó listában, sőt nem is élő szám, pár hónapja kikapcsolták. A gyorshívóban viszont szerepel Dominic Santori száma, aki ismert díler, de még sajnos nem sikerült lebuktatni. Nyomozóink felkeresik a kábszeres csoportot, ahol a Randi nevű jónő éppen Hudson kutyával gyakorol. Természetesen Travis korábban már vele is járt (mármint Randival, még mielőtt a zoofilia vádját sütnénk az amorózóra), a nyilvántartás szerint Santori fedőcégként luxusautó-kereskedést üzemeltet, Lamborghini, Bugatti, Wartburg Hycomat, ez kell nekünk, csillan fel a motorbuzi páros szeme.

Pilot08

A szalonba éppen egy 750 000 dezső értékű fekete Lamborghini Murciélagot tolnak be, csak 4000 darab készült belőle, mondja Wes áhítattal. Travis szerint ez tiszta pénzkidobás, ennyi pénzen három Chevrolet Camarot is lehet venni. Odalép hozzájuk Santori, Travis lazán arról érdeklődik, mennyibe kerül a Lambo kábszer nélkül. Santori gyanút fog és tárcsázza az ügyvédjét, a nyomozók közben nyomják az adatokat és a kérdéseket, Toby Whitaker legalább hétszer hívta magát a halála előtti héten, mennyi pénzzel tartozott magának, miért, stb. A nyomaték kedvéért Travis pisztolyt ránt és belelő a Lambo hátuljába, Wes mentegetőző arccal közli a megdöbbent Santorival: A társamat nem érdekli a luxus, ő a Chevykért van oda. A lövés viszont telibe találta a titkos rekeszt, a lyukból fehér por pereg kifelé. Heroin, emeli fel Travis diadalmasan a bűnjelet.

Pilot09

A kétségbeesett Santori alkut ajánl, elmond mindent, csak ne emeljenek vádat ellene. Megtudjuk, hogy Toby nemrégiben 5000-et kért tőle kölcsön, persze, hogy adott neki, mert így a zsebében tudhatta a főbíró fiát, ez bármikor jól jöhet. A srác egy 69-es Chevrolet Chevelle-lel jött, az oldalán lángnyelves matrica, de nem ő vezette, hanem valaki más. Drogot viszont nem adott neki, mert Toby már jó ideje tiszta és azt vállalta, hogy autómosással dolgozza le a tartozását. A nyomozók otthagyják a megkönnyebbült dílert és indulnak előkeríteni a kérdéses Chevyt. Miközben Wes telefonál, Travis a szalon előtt hajladozó felfújható reklámfigurát lazán lelövi, az áldozat kilapulva a földre hullik. Utálom az ilyeneket, közli az elhűlten néző Wes-szel.

Pilot10

Travis valami lepukkant roncstelepre irányítja West, ahol váratlanul pár rosszarcú keríti be őket, puskát szegezve rájuk. Szóljatok Zsugának, hogy T-Bone van itt, nyögi be Travis a varázsigét, ami csodák csodájára működik. Előkerül a főnök, kétméteres tetovált latino, akiről kiderül, hogy a lelencgyerek Travis fogadott bátyja, szép család, mi tagadás, a tesók nagy örömmel köszöntik egymást. Nagyon szép roncstelep, nyögi zavart mosollyal Wes, miközben bevonulnak az irodába. Zsuga a számítógépen hamar megtalálja a lángnyelves Chevyt, egyik haverja cserélt benne nemrég műszerfalat, persze számla nélkül, ezen a piacon a kápé a király.

Pilot11

A rendszám is megvan, zsír, Wes máris hívja a központot, a kocsi valami elítélt kábszeres nevén van, nyomozóink indulnak a megadott címre. A két zsaru óvatosan körbeveszi a házat és fegyvert szegezve, harci kiáltással beront...

Pilot12

Címkék: haláli zsaruk
23 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W.Jack. 2013.07.23. 11:40:42

Szuper lett, köszönet érte, térdelőrajtban ültem, méghozzá tűkön:)

"Nyomozóink felkeresik a kábszeres csoportot, ahol a Randi nevű jónő éppen Hudson kutyával gyakorol. Természetesen Travis korábban már vele is járt (mármint Randival, még mielőtt a zoofilia vádját sütnénk az amorózóra)," Itt hangosan felnevettem, így fel kellett olvassam a teljes hogyvoltot, ergo csoportos hála van most:)

2013.07.23. 11:41:09

Na ezt a hogyvótot már vártam, ha már említetted, hogy lesz. Szóval köszönöm szépen!
Úgy látom egész jó kis sorozat lesz ez, főleg nyomozópárosunk okán. Lehet meg is veszem netboltban, és elteszem olyan időszakra, amikor lesz időm megnézni. Addig marad az olvasás, úhgyhogy várom a pilot folytatását.

Pácsó Ármándó 2013.07.23. 11:47:44

Wartburgból is volt hycomat? Nem csak Trabiból?
Pár részletet láttam belőle, de annyit nem tv-zek, hogy nézzem.

@nughop: "Nyomozóink felkeresik a kábszeres csoportot, ahol a Randi nevű jónő éppen Hudson kutyával gyakorol."
Én idáig jutottam és elsütöttem egy vádat :-)

Gabba 2013.07.23. 12:13:58

@nughop: csoportterápia ott is? :)

@Dogla: jó bizony, bár emiatt James Onedin kicsit randomizálva lesz

@Pácsó Ármándó: neked is van fantáziád ... :)

2013.07.23. 12:53:54

@Gabba: Hát ezt szomorúan hallom, de értem, hiszen Te sem van időmilliomos...
Na megyek elolvasom a második részt.

Pácsó Ármándó 2013.07.23. 12:59:44

@Dogla: Nekünk "G"-seknek mikor lesz (már) olvasnivalónk szerinted?

Gabba 2013.07.23. 13:22:23

@Pácsó Ármándó: ha 20 másodperccel később kérdezted volna, már tudnád a választ :)

Pácsó Ármándó 2013.07.23. 13:24:06

@Gabba: Látod, csak szólnom kell! :-)

W.Jack. 2013.07.23. 16:12:00

@Gabba: Igen, olyasmi:) (Fegyvert ugyan nem szegeztem egyikre sem, de jeleztem, hogy úgy itt hagyom az egész kócerájt, hogy csak néznek, és mindenki csináljon amit akar)

@Pácsó Ármándó: :D

nautilus64 2013.07.23. 21:44:48

jajj, hogy ez az a sorozat, nem ismertem fel a címéről, csak amikor megláttam a képeket! (gondolom megint valami jó kis magyar névadás) láttam belőle pár részt, nem rossz, meg kellene már nézni teljesen. :)
egyébként jó írás, jöhet a következő! :)

Gabba 2013.07.24. 13:37:20

@nautilus64: köszi, ezzel elleszek a 13. raktár új évadáig ...

a te projekted hogy áll amúgy?

Pácsó Ármándó 2013.07.24. 13:40:43

@Gabba: Nau64 project? Mi is ez?? :-)

fofofo 2013.07.24. 15:55:46

Jó lesz ez. Bár azért Onedinék is hiányoznak.

Gabba 2013.07.24. 16:59:08

@fofofo: James is jön, jövő héten folytatom!

fofofo 2013.07.25. 10:16:12

@Gabba: ilyen ez a nép, csak követelődznek! (vagy követelőznek, nemtom)

Gabba 2013.07.25. 11:40:14

@Pácsó Ármándó: @nughop:
direkt utánanéztem, egy német oldal szerint az NDK-ban csak egy helyen, Borsdorfban gyártottak Wartburg Hycomatot. Idézem:

"Der Wartburg Hycomat wurde in der DDR nur in Borsdorf von einer Werkstatt (PGH Mechanik) eingebaut und berucht hauptsachlich auf den Trabant-Hycomatteilen. Ausschliesslich für den Wartburg war ein spezielles Laufrad für den Keilriemen (vom B1000) eingebaut."

Wunderschön, nicht war? :)

W.Jack. 2013.07.25. 11:54:26

@Gabba: Csodaszép, valóban :) Én egy c-t elvennék belőle, meg dobnék két pöttyöt az egyik a-ra :) Köszi az infot, kedves, hogy utánanéztél :)

Gabba 2013.07.25. 12:08:39

@nughop: nincs a telómon umlaut, schade! :)

W.Jack. 2013.07.25. 12:19:26

@Gabba: Ne haragudj, nem kötekedés akart lenni, és nem is hálátlanság, azt hittem, hogy neten talált info volt, amit csak átmásoltál, és a német oldalt akartam megróni a hibáért :)

Gabba 2013.07.25. 12:34:33

@nughop: dehogy haragszom, hát úgy ismersz? :)

W.Jack. 2013.07.25. 12:49:31

@Gabba: Fogalmazzunk úgy, hogy érzem, hogy mostanában kicsit sok van a rovásomon :)

Gabba 2013.07.25. 14:02:29

@nughop: esetleg valahol máshol, de nem nálam :)

Pácsó Ármándó 2013.07.25. 15:55:44

@Gabba: Köszi! Nem gondoltam volna, hogy van Wartburgban is!
süti beállítások módosítása