Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 2x15 - Homokember

2013. július 23. 13:00 - nyauuuuu

Mai idézetünk Andersen hasonló című meséjéből való (magyarul álommanó néven szokták futtatni). Gyönyörszép piros Cadillac-kel fejfájós ember érkezik egy templom elé. Odabent egy csoportfoglalkozás zajlik, első blikkre gyászfeldolgozás, egy hölgy könnyes arccal siratja a bátyját, nem tudja, mi lesz vele nélküle. Fejfájós úr is leül a többiek közé. A csoport vezetője meg is szólítja, így megtudjuk, hogy Andrénak hívják, a neje csontrákban halt meg. A foglalkozást követően süti-kávé mellett beszélget a bátyját-vesztett nővel, aki az akcentusa alapján kiszúrja, hogy Dél-Afrikából kellett André érkezzen. Belsőséges mondatokat váltanak, mintha nem is csak most találkoztak volna, hiába, a közös sors, a veszteség nagyon könnyen összeköt. A férfi felajánlja, hogy hazaviszi kocsival a gyalogláb lévő nőt. Julis a konyhában gezemicét rámolászik. mikor fura hangokat vél hallani. Kirongyol a nappaliba, ahol valami illékony, füstszerű szellemalak rajzolódik ki, majd eltűnik. André tényleg hazavitte a nőt, a házában kávéznak-beszélgetnek tovább. Csajszi közli, hogy ő már nem akar többet sírni, mire a fickó erőteljes győzködésbe fog, sírjon csak nyugodtan, szemében a szívemnek kedves pszichopata lángocskák éledeznek. Aztán biztosra megy: telefújja a nő szemét valamiféle piros porral, amitől az könnyezni kezd, és nem lát semmit. A pasi erre átalakul rém undorító bogárfejű izévé, és lenyalogatja a nő könnyeit. Az továbbra sem lát, úgyhogy vakon tapogatózva magára rántja a könyvespolcot, és többé nem kell aggódnia a fogyatékkal élés problémái miatt. Főcím.

01.jpg

Nick, Hank és Rosalee Monroe-nál vacsoráznak, és éppen Renard-ot tárgyalják kifelé. A hölgytől megtudjuk, hogy a férfiakat varázslószörnynek szokás nevezni (nem boszik, hol itt az egyenlőség), de szörnyek elvileg nem lehetnek hercegek. Ebből kilogikázzák, hogy a százados fattyú kell legyen, és valószínűleg a család többi tagja nem annyira rajonghat érte. És hogy ezért olyan fontos neki egy Grimm szövetséges, mert így előnyösebb helyzetben van a családdal szemben. Nick szerint muszáj a végére járniuk, hogy ki kinek az oldalán áll, és hány oldal van egyáltalán. Másnap reggel nyomozóink Wu kíséretében helyszínelik a megvakult gyászoló nőt, az őrmester ismét csillogtatja néhányszor a humorát, de az olvasókat megkímélném tőle. A helyszínen két kávéscsésze, és csak az egyiken van rúzsfolt, ebből Nick éles ésszel megállapítja, hogy Mollynak vendége volt (haver, hozzám ne gyere el, mert rosszabb napjaimon azt hiszed, egész futballcsapatot láttam vendégül, pedig csak lusta voltam mosogatni). A nő telefonjában szerepel a tegnapi programja, így a gyászcsoport is a nyomozók tudomására jut. Erőszaknak nincs nyoma, de a hulla szeme feldagadt és nagyon vörös, a kezén is van szorításnyom – szóval a boncolás majd többet elárul. A templomban sem kapnak túl sok segítséget, Andréról ugyan mesél a lelkész, de sokat nem tud róla mondani. Jön viszont a telefon a halottkémtől, úgyhogy Nick és Hank oda indulnak.

Adalind Bécsben egy idős asszonnyal találkozik, együtt teázgatnak. A néni rém csúnya boszorkányszörny, mindent tud, amit meg nem, azt megsejti. Így például érzi Adalind terhességét is, mire a nőcske robbantja az e heti bombáját: fogalma sincs, hogy a gyermeknek ki az apja, mert Renard mellett erősen versenyben van a tesója is. Egy biztos, a baba királyi származék, a nyanya megtiszteltetésnek tekinti, hogy segíthet. Itt megint aljas tervelés van, akárki meglássa. Az álomszép piros Cadillac fékez egy ház előtt, Andrénak még mindig nagyon fáj a kis feje, és még mindig gyászol, csak most egy másik csoportban adja elő ugyanazt. És visszatért bonctündérke! Jaj, de hiányoltam már, végre előszedték! A szokásos hozzáértéssel és magabiztossággal közli, hogy a halott nő amúgy megfulladt, de a halála előtt megvakult egy parazitás fertőzés következtében. Bonctündérke természetesen élete egy szakaszában trópusi betegségeket tanulmányozott Kenyában, így simán vágja, hogy ez folyami vakság, azzal a különbséggel, hogy ezek a férgek nem a csípés nyomán, a bőr alatt szaporodtak, hanem közvetlenül a szembe kerültek, és csak ott szaporodtak el. Viszont passzolja, hogy Portlandben hogy kaphatott el valaki egy ennyire trópusi betegséget.

02.jpg

André közben új lányt vitt hazáig, őt is megvakította és könnyeit lenyaldosta, fúj. Viszont a lány tesója hazaér, és a hátsó ajtón át berohan, a férfi elmenekül, a nővér viszont meglátja az elhajtó álomautót. Nyomozóink közben szorgalmas munkával kizárnak egy sor lehetőséget: a folyami vakságot okozó szúnyog nem él meg az Államokban, szóval ilyen eset még nem volt az országban. Molly sosem volt az államhatáron kívül, Afrikában pedig pláne nem. Nick már kezdi sejteni, hogy nem mezei szúnyog, hanem valami féllény felelős a parazitákért. Andréról fantomkép készült a gyászcsoport vezetőjének beszámolója alapján. Hank kapja a telefont az újabb áldozatról, aki ezúttal életben maradt. Juliette érkezik a fűszerboltba, arról faggatja Rosalee-t, hogy a szer, amit tőle kapott, okozhatja-e a hallucinációit. Látva, hogy a nő mennyire kivan, a rókuci felajánlja, hogy hazamegy vele. Julis ennek örül, most nem szeretne egyedül lenni.

03.jpg

A nővér beszámol az általa látottakról a nyomozóknak. A férfit nem tudja leírni, de a kocsiját igen – és itt kiderül, hogy szívünk Wu őrmestere penge az amerikai benzintemetőkben, azonnal vágja típusra, évjáratra, hogy csak egy 59-60-as Cadillac lehet a keresett autó, így piros-fehér színben azért elég feltűnő, lássuk be. Nővér még elkottyantja, hogy a húga is gyászcsoporton volt, aztán rohan hozzá a kórházba. A helyszín az előzővel egyező, itt is kettesben kávéztak – de vajon az elkövető miért vakítja meg az áldozatokat, hiszen nem bántja őket, agyalnak a rendőrök. Wu körözteti a Cadillac-et, Hank beküldi bonctündért a kórházba, összehasonlítani. Julis és Rosalee hazaérnek, a királylány elmeséli a gyógyszerbevétel óta megélt élményeit. Rókuci többször is biztosítja a saját épelméjűségében kételkedő nőt, hogy hisz neki. Megbeszélik, hogy Rosalee mivel is foglalkozik valójában (az alternatív gyógyászat ilyen szép körülírását szerintem le kéne védetni), Mielőtt nagyon belemélyedhetnének, Juliette megint hallja a hangot, és látja is az alakot felrohanni a lépcsőn, majd gomolyogni kicsit a hálószobában – ám Rosalee nem hall és nem lát semmit. Kínos, úgy tűnik, Julis mégiscsak hallucinál.

04.jpg

A századost rossz álmok gyötrik, majd felriadva Juliette-et találja maga mellett az ágyban. Próbálná győzködni a nőcit, hogy hess a sunyiba, az ő érzései már megváltoztak – mire a nő semmi perc alatt undorító banyává alakul, és csókot szeretne, mint régen. Szegény főrendőr csak ordítani tud a borzalomtól. Másnap reggel Monroe és Nick a lakókocsiban olvasgatnak, mikor Hank érkezik. Monroe olvassa fel a rég halott Grimm-ős beszámolóját a kenyai vadászatról, amikor két hét alatt sikerült egy könnydézsmáló bagócsot elejteni. Az elvetemült féllény amúgy csak Afrikában volt eddig honos, és olyan helyeken szeret lenni, ahol az emberek sokat sírnak. Gyakorta visszajár az áldozatai családjához, hogy a gyász okozta könnyekből ismét belakmározhasson. Viszont az agyában ocsmány vörös férgek hemzsegnek, valószínűleg ettől fáj folyton a feje. Bonctündér telefonál, a második áldozatnál ugyanazokat a parazitákat találta, viszont ezek sokkal nagyobbak, és egyre jobban nőnek. A nyomozók is vizitelnek egyet a kórházban, a nővér védené a húgát tőlük, most végre pihen, de hatalmas fájdalmai vannak, talán nem kellene kikérdezni – mikoris a tesó felijed, letépi a kötést, és mi látjuk, ahogy a randa férgek már teljesen felzabálták a szemét, és tekergőznek kifelé belőle. Hank-nek viszont kapása van, a Cadillac egy iskola előtt parkol.

05.jpg

A suliban gyászcsoport zajlott, úgyhogy a kifelé tartó tagok között simán kiszúrják a nőt hazavinni igyekvő Andrét. Természetesen nem lehet feltűnés nélkül odasétálni, hanem rohanni kell egyenruhában – úgyhogy a férfi visszafordul az iskola felé, és berohan az épületbe, a rendőrök meg eszük nélkül kergetik. Felszaladnak az emeletre, de nem lelik a pasit, úgyhogy szétválnak, Wu és Hank még feljebb mennek, Nick meg fülelni kezd, mert valami furcsát hall. Kis keresgélés után meglátja, hogy az egyik teremben a keresett személy épp az ablaknak verdesi magát (hát légy a nyomorult, mi mást tenne), mire fegyverrel a kézben benyomul és letérdelteti. Már épp megbilincselné, mikor André visszafordul és Nick szemét is telefújja vörös porral. A nyomozó másodpercek alatt megvakul, annyit még lát utoljára, hogy a bagócs egy asztal kidobásával kinyitja a zárt ablakot, és azon keresztül elmenekül. Hank és Wu is befutnak, de sokat már nem tudnak tenni a helyzet javításáért. Nick arra kéri Hank-et, hogy ne kórházba, hanem Rosalee-hoz vigye. André menekülés közben megállít egy autót, és a tulajt kikapva a kormány mögül azzal menekül tovább.

06.jpg

Rosalee és Monroe aggódva várják Nicket a boltban. A rókalány utánaolvas a parazitáknak, és az a helyzet, hogy a horgas tüskéikkel beleakaszkodnak a szembe, így lehetetlen őket kimosni. Mikor a nyomozók végre megérkeznek, a dúvad rögtön ráönti Nickre az összes információt a férgekről, amit sikerült megtudni, amin Rosalee viszont teljesen kiakad, mert szerinte ezt nem kéne. Nick szemét nyitva kell tartani, és lámpával belevilágítani, mert a paraziták jobban nőnek a sötétben. Miközben ezt intézik, világossá válik, hogy a látása elvesztése következtében Nicknek kiélesedett a hallása, olyan dolgokat is meghall, amit a többiek nem (itt azért erősen Sentinel-beütést éreztem a megvalósításban, ami engem kicsit zavart. Máshogy ezt nem is lehet?!). Közben Rosalee megtalálja a könyveiben a gyógymódot, de ahhoz ki kell vájni a könnydézsmáló bagócs szemét. Legfeljebb négy órájuk van megtalálni a lényt (mielőtt a férgek felzabálják Nick szemét), aztán rá kell venni, hogy átalakuljon, és kanállal kivájni a szemét. Közben Wu telefonál a kocsi-einstand hírével, amit Nick persze teljesen hall a másik szobából is.

07.jpg

A második áldozat nővére közben hazatér a kórházból, kicsit rámolászik a feldúlt nappaliban, mikor kezébe akad egy fénykép az édesanyjáról és a tesójáról. Ezen – érhetően – sírva fakad, mire az ott leselkedő bagócs azonnal átalakul, és örömkiáltást hallat. Nick a boltban üldögél, egy legyecskét hallgat, ami az üvegtetőn grasszál. Kiélesedett hallásának köszönhetően a Wu és Hank közötti telefoncsevejt is jól érzékeli, abból, hogy hol találták üresen a lopott autót, kikövetkezteti, hogy André visszament az áldozata családjának könnyeiből lakmározni. Együtt indulnak a címre, Nick azért, mert felismeri a bagócs hangját, meg amúgy is, Rosalee szerint is ott kell lennie, hogy gyorsan megkaphassa a szert. A nővér sírdogál, aztán zajt hall, körülnéz – és a bagócs leteperi a lépcsőre, hogy könnyeit vehesse. A csaj dörzsölt, védekezés közben az egyik kezével folyamatosan befogja a saját szemét, nehogy a bagócs beleköphessen. Aztán ügyesen hátralöki a fickót, neki egy szép vitrinnek. Nyomozóink közben a ház elé érkeznek, Hank és Monroe mennek elfogni, Nicknek a társa azt parancsolja, maradjon a kocsiban Rosalee-val. Az új hallóérzékeléssel rendelkező Grimm viszont kintről meghallja a dulakodást, úgyhogy ő is a többiek után rongyol, a rókalánnyal a nyomában.

08.jpg

A bagócs már majdnem célba ért, épp kifeszíti a csaj szemeit, hogy belefújjon, mikor Hank bekopogtat „rendőrség!” felkiáltással. A csokifiú berúgja az ajtót, és a hisztérikus nő vigasztalásába fog, csak eztán megy a hátsó ajtón át kifelé, a bagócs keresésére. Közben Nick és Rosalee is beérnek a házba, a Grimm ezerrel fülelni kezd. Hank nem leli a hátsó ajtónál Monroe-t. Nick elindul felfelé a lépcsőn, a padlás irányába. Monroe meglesz, a bogár nem, hiába keresik a hátsó kijáratnál, nyoma sincs. Nick viszont megleli, fent repdes a padlásszobában. Rosalee-t leküldi a többiekért, ő meg vakon, szálegyedül száll szembe a bagóccsal. Látványos verekedési jelenetet látunk, nem részletezném, hol ez, hol az kap pofont, elképesztő gyorsaság, fantasztikus rúgások, hajlékonyság, stb. – de persze a végén Nick földre viszi a bogárkát, aki még az eszméletét is elveszíti. Ekkor jönnek a többiek, Monroe undorodva bár, de ügyesen kivájja szegény féllény fél szemét, Rosalee kever, Nick szemére keni a trutymót – és láss csodát, Nick már lát is azonnal. Közben a bagócs magához tér, megpróbál ellógni a szituból – de a nővér, aki közben felfegyverkezett egy méretes séfkéssel (nekem is van egy ilyen, egy kedves ismerősömtől kaptam, imádom, bár bogárirtásra nem használnám soha), simán leszúrja szegényt. Ennyit az Afrikából szerencsét próbálni Amerikába érkezett legyekről.

09.jpg

Juliette a nappaliban kávézgat (egyedül), mikor ismét hallja a hangot, megint látja a szellemét – de az ezúttal hajlandó kitisztulni, és mi ámultan ismerjük fel, hogy ez bizony Nick, majd mint aki dolgát jól végezte, eloszlik. Végezetül ismét egy mátrix-alkalmazás letöltésének sikerességét láthatjuk, Monroe zöldségeket dobál, Nick pedig bekötött szemmel hiba nélkül eltalálja az összeset. Vagyis az éles hallás marad, mint új Grimm-képesség, ezentúl nyilván ezt is be fogja vetni a féllények elleni harcban. Ja, és a szemecskéje is meggyógyult.

10.jpg

Két bónusz-képet tennék még a végére, az egyiket azért, mert ez a kocsi tényleg álomszép, imádom, ha sok pénzem lesz, veszek egy ilyet:

11.jpg

És ezt szeretném még kiemelni. Sok-sok részen át folyamatosan ekéztem szegény színészt, hogy de vacak, egy arckifejezés, és kész. Ezúton szeretnék bocsánatot kérni, mert aki ilyen gonosz mosolyt is tud, azt meg kell követni:

12.jpg

Címkék: grimm
229 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyauuuuu 2013.07.26. 09:46:10

@nautilus64: Nem. Viszont tegnap erősen csuklott a tv2 éjjeli műsorszerkesztőjének az anyukája. Azt megemésztettem éjjel egyre, hogy 1.35-kor kezdik, fenn is maradtam. Ehhez képest a műsortervtől eltérően benyomták a Grimm elé a Tényeket, és 2.10-kor sikerült végül elkezdeniük. Megnéztem, de közben azért élénken megemlékeztem a felelősökről. Egy haszna mégis volt: az éjjeli időpont hatására egy, azaz egy darab, kb. másfél perces reklámot sikerült beletenni, ami üdítő változatosság volt a korábban megszokotthoz képest.
@Gabba: Az Észlelésben igazából nincs terápia, a doki jól elvan magának mindenféle beavatkozás nélkül. A Haláli zsaruk is biztos remek, de egyelőre minden időmet leköti a Célszemély, a 13-as raktár és a Grimm, több már nem fér bele. Majd egyszer, a jövőben talán :).
@nughop: Mi az a más ok?

W.Jack. 2013.07.26. 09:56:46

@nyauuuuu: Mert nekem a Gebrüder Grimm abszolút a 4-5 évesként ágyban esténként nagymamával összebújós, órákig mesélős időszakot idézi (akkor is, ha tök másképpen képzeltem el akkor:)), valamint az érettségi tételem is a Gebrüder Grimm volt :) Tehát emiatt kaptam fel a fejemet a sorozat indulásánál, és voltak részek, amikor csak emiatt maradtam:)

És igen, én is üdvözlöm a TV2-t:)

Gabba 2013.07.26. 10:13:34

@nyauuuuu: akkor én is hiába állítottam be a felvételt...
JQA

Pácsó Ármándó 2013.07.26. 10:26:50

@nyauuuuu: @Gabba: @nughop: @nautilus64: @Dogla: @aggyistenbiri: Én az igazak álmát aludtam, de a bóti már +van. (Csak sok munka, míg bele tudom szerkeszteni az aktuális reklámokat, de hát magamra vessek amiért nem maradok fent addig) :-)

W.Jack. 2013.07.26. 10:42:41

@Pácsó Ármándó: Has (Tőled tanulva) ez bizony ilyen:) Magadra vessél, hogy plusz munkád lesz így a reklámokkal:) Én sem maradtam fenn amúgy, hanem akkor keltem:)

Gabba 2013.07.26. 10:56:07

Írtam egy barátságos hangvételű WTF levelet a tv2-nek, kíváncsi vagyok a válaszra
@nughop:
@nyauuuuu: amúgy nekem az epizód címéről a Metallica Enter Sandman c. örökbecsűje ugrott be, na meg Álommanó, az NDK-s mesefigura.
Róla a comment:com is írt, meg esetleg nughop is fog...
comment.blog.hu/2009/07/30/az_ndk_tevemaci

nautilus64 2013.07.26. 10:56:10

@nughop: @Pácsó Ármándó: @Gabba: @nyauuuuu: hát itt senki se dolgozik? :D

Pácsó, nyauuuu elmondása szerint nem kell sokat szerkeszteni, nem volt sok reklám, így hamar meg tudod nézni :)

Gabba 2013.07.26. 11:04:10

@nautilus64: te mindig csak elégedetlenkedsz:)

W.Jack. 2013.07.26. 11:28:55

@Gabba: Nem nagyon tudok mesélni, én eleve erősen tv-mentes környezetben, ámde rengeteg könyvvel körülvéve nőttem fel, valószínűleg emiatt vagyok most is jobb olvasásban, mint nézésben:)

@nautilus64: Jelentem alássan én most is dolgozom, illetve nézem a pántlika lemaradóit:)

Pácsó Ármándó 2013.07.26. 11:34:02

@nughop: Miért kelsz fel éjjel? Ez összefügg azzal a hegyes fogú lénnyel aki a múltkor végig karcintotta a vékonybőrt a nyakadon? :-)

@nautilus64: Én szabadságon vagyok most. Már csak azt kell megtudnom, hogy pontosan melyik is volt az a reklám :-)

Pácsó Ármándó 2013.07.26. 11:55:14

Most kezdtem el nézni. Izgisen indul!

W.Jack. 2013.07.26. 12:01:51

@Pácsó Ármándó: Á, akkor hajnal hasadtával vissza kellett volna bújnom a pincébe:) Inkább a lekvárfőzés, paradicsomdarálás, paradicsomléfőzés, üvegbe töltikélés, azt követve kora reggeli kiladikolás okozta.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.07.26. 12:05:52

Nekem is időzítve volt a felvétel, és ha lemaradok a feléről, akkor nagyon haragos leszek.

Pácsó Ármándó 2013.07.26. 12:10:40

@nughop: Akkor Te egy házitündér vagy! :-)

(11perc: Wu őrmester jó)

Gabba 2013.07.26. 12:11:39

@aggyistenbiri: szerintem kezdheted ráncolni a homlokodat, Margit!

Pityu

Pácsó Ármándó 2013.07.26. 12:25:20

(15.perc Julis szerepel éppen)

Pácsó Ármándó 2013.07.26. 12:35:03

(20.perc Rosalee és Monroe, na meg a házias pulóverek :-)

Pácsó Ármándó 2013.07.26. 12:53:26

(25. Nick, Hank és Wu együtt)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.07.26. 13:00:51

Addig-addig biztattátok a Kalapost, hogy tényleg elkezdett hogyvoltot írni. Még nem elég részletes, valaki szóljon majd neki.

Pácsó Ármándó 2013.07.26. 13:03:37

@aggyistenbiri: Hrrrrr, Grrrrrr, Mrrrrr !
(Mondtam, hogy nem birim a kritikát!)
Ahhrrrgg! Rgrhooorg!

Pácsó Ármándó 2013.07.26. 13:11:20

(Nem bírom, de tanulok belőle:
32.32 Most mondanak lassan egy németes hangzású szót)

nyauuuuu 2013.07.26. 13:18:59

@Pácsó Ármándó: Na, akkor tk. kész is vagyok, csak képeket kell lőnöm, és megvan az ígért tőmondatos hogyvolt :).

Pácsó Ármándó 2013.07.26. 13:23:01

@nyauuuuu: :-)
A Grimm a tied, látod én milyen béna vagyok ebben :-)

W.Jack. 2013.07.26. 13:56:56

@Pácsó Ármándó: Ó, hát persze:)
Az inkább kettő Armaufdiga (kardigán)lesz:)

Gabba 2013.07.26. 14:09:17

megkapta a tv2 a levelemet, továbbították az illetékes elvtársnak.

izgulok

Pácsó Ármándó 2013.07.26. 14:11:45

@Gabba: Mi is!

@nughop: Ööö.. ,lehet!

(42.14 Ilyen úgyse lesz. Vagy mégis?)

Pácsó Ármándó 2013.07.26. 14:59:00

@nughop: Jól összeszedték! Én csak annyit értettem belőle, hogy fux-tejfel :-)

W.Jack. 2013.07.26. 15:00:38

@Pácsó Ármándó: Én elolvastam a lap tetején, hogy "Fuchsteufelwild":)

Gabba 2013.07.26. 15:15:06

@Pácsó Ármándó: az nem Mr.Tejfel lesz a Macskafogóból? :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.07.26. 17:24:10

na ja. sikerült netto 20 percet látnom belőle. francba. odáig jutottam, mikor Juis berongyol a patikába panaszkodni.
ezek után pláne érdekel, mit válaszol a tv2 Gabbának.
@nyauuuuu: ha nem tudnám, hogy már végeztél az írással, itt rimánkodnék, hogy kicsit részletesebben add elő a vonatkozó hv-t..., de késő, erről lecsúsztam.

(Nick nekem is egyre jobban bejövős, már-már jobban, mint Századosom.)

Pácsó Ármándó 2013.07.26. 17:46:26

@Gabba: Basszus! Azt hittem, hogy az a nagy G betű az egéren a Grimm rövidítése és Nick éppen átváltozott! :-)

@nughop: Mert Te tudsz olvasni! A vízen is! Meg a vízben! Meg úton-útfélen! Esetleg a sínek között! :-)

W.Jack. 2013.07.26. 18:11:38

@Pácsó Ármándó: Ezt konkrétan a nappali kanapéján sikerült elolvasnom, és csak véletlen lehetett. Te meg ugye nem csak olvasni tudsz, hanem írni is, nem is akárhogyan:) A vízen csak azért olvasok, mert a kapitány nélkül bérbe adott ladikok GPS-es nyomkövetését szeretem látni, és akkor már a kommentek olvasása is belefér:)
Sínek között még nem próbáltam az olvasást, remélem nem mostanában keseredek/bambulok el annyira, hogy ez bekövetkezzen.

nyauuuuu 2013.07.26. 18:18:12

@aggyistenbiri: Pedig nagy a kísértés, hogy tényleg tőmondatokra szorítkozzak :). De azért majd igyekszem, főleg, ha valami új boltot sikerül találnom, mert a régi, úgy tűnik, megint bemondta az unalmast.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.07.26. 18:22:48

@nyauuuuu: A tőmondatokkal nincs problémám,sőt! csak JÓÓÓ SOK legyen belőlük :) Ezek szerint még szerkeszthetsz rajta? Kezdhetem a rimánkodást? (nagyon gyakorlatlan vagyok benne, mondhatni szűz, de valamit majd csak kitalálok) :)

nyauuuuu 2013.07.26. 18:31:09

@aggyistenbiri: Nem kell rimánkodni, csak Pácsót ugrattam, természetesen ezúttal is bővelkedni fogok kedvenc többszörösen összetett mondataimban :). Még egyszer sem sikerült beleférnem a kiadott leütésszámba, bár mindig törekszem rá.
El ne kezdj olyasmit, amiben gyakorlatlan vagy, még a végén megtanulnád! :P

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.07.26. 18:43:03

@nyauuuuu: hogy én hogy mennyire megkönnyebbültem! szeretlek, hogy nem tettél ki ennek a traumának :)
valami jóféle bolt linkjét nekem is elküldhetné valaki.

nautilus64 2013.07.26. 19:50:35

@Gabba: nem elégedetlenkedek, csak kötözködök! :)

@nyauuuuu: hajrá nyauuuu, már úgy sem emlékszem, hogy ez melyik rész volt, Pácsó se segített sokat! :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.07.26. 20:06:01

@nughop: Szerintem te nem is vagy :) ennyire tökéletes nem lehet senki :) éjszaka szüretel, befőz, lekvárt főz, nappal dolgozik, gyermeket nevel fel, gyerekkorában könyveket olvasott, önállóan is meg a nagyijával együtt is, beszéli mind a 62569855689 nyelvet, a numeritkusat de pláne, tud kommunikálni a delfinekkel és a felhőkkel, és fogadom még széllel szemben is tud pipilni :D :D Imádlak! :D

W.Jack. 2013.07.26. 20:31:44

@aggyistenbiri: Ugyan, nagyjából másom sincsen, csak hibáim, de azok legalább teljesen az enyémek:) Nem azért szüretelek éjjel és főzök be éjjel, meg dolgozom nappal, mert ennyire szorgos vagyok, vagy szívem mélyén ez a legnagyobb vágyam, hanem mert az imádott (és némileg biztosan elkényeztetett gyerkőcömet) immáron közel 6 éve egyedül nevelem (és nem, a Szüleim már nem élnek, testvérem nincsen), így rengeteg kompromisszumot kell kötni, hogy helytálljon az ember anyagilag, és minden más téren is. Csupán ezért ilyen a hozzáállásom (és nem alvásom) a dolgokhoz, amilyen:)
Az meg már a Szüleim érdeme, hogy átadták a saját könyvmolyságukat, és hogy a nyelvek ismerete, meg a tudás néha olyan bónuszt jelent, ami átsegít sok nehézségen:)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.07.26. 20:35:44

@nughop: írtam hogy imádlak, tartom is továbbra :)

Pácsó Ármándó 2013.07.26. 21:11:22

@nautilus64: Nem-e? 5-10 percenként képbekerülhettél :-)

@nyauuuuu: Húú, most nagy kő esett le a szívemről. Már megijedtem, hogy jönnek a tőmondatok és a tőképek. Kitől tanulok így?? De most már újra kerek a világ és megnyugodva hátradőlök ...
(Abból a 2 boltból egyik se megy?)

nautilus64 2013.07.26. 21:19:11

@aggyistenbiri: "(Nick nekem is egyre jobban bejövős, már-már jobban, mint Századosom.)" - hát csak most jut el az agyamig, hogy mit írtál! ejnye-bejnye, leosztottuk már a lapokat, nem? szerencséd, hogy ott van az a már-már :D

Pácsó Ármándó 2013.07.26. 21:24:46

@nautilus64: Ez a kislány már megint csapong! A Biri :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.07.26. 21:27:19

@nautilus64: már elnézést, de nem véletlenül írtam oda az IS-t, nyauuuuu kezdte, ő volt!!!! (mutogat) én kihátrálok :DDDD (persze nem fogok:) )

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.07.26. 21:31:44

@Pácsó Ármándó: tök jó volt a hogyvoltod, élveztem mindegyik mondatát! Volt egy, amin nagyon nevettem: "42.14" Imádtam :D

nautilus64 2013.07.26. 21:37:32

@aggyistenbiri: mit udvarolsz már a Kalaposnak? nagyon nem vall Rád! :)

nyauuuu-t hagyd csak ki a mi kis leszámolni valónkból, ő meghagyta nekem :P

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.07.26. 21:46:23

@nautilus64: rendben. megszoktam, h meg kell védjem magam egyedül. Igen, Nick mostanában jó pasi lett. :D Nem igazán értem, hogy miért ragaszkodsz hozzá, ha van 64 más fiú. Kérlek, fejtsd ki. :)
(Kalaposnak nem udvarlok, értékelem, ahogy próbált hv-t írni)

nautilus64 2013.07.26. 21:49:32

@aggyistenbiri: értem

tipikus nő vagyok, mindig az kell, aki nem lehet az enyém :)

nyauuuuu 2013.07.26. 21:49:39

@aggyistenbiri: Szerintem neked is csak a borostája tetszik, attól kicsit kevésbé nyálas.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.07.26. 21:56:01

@nautilus64: :DDDDDD Te Dög Te!! :DDDD
@nyauuuuu: Borosta feltétlenül, meg az is, hogy megtanulta használni az arcizmait színészkedés közben.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.07.26. 21:59:55

@nautilus64: azért sokat hozzáad az értékéhez, hogy mennyire megkapható, nem? Hát de. Tudod te magadtól is!:D Most a Tiéd tetszik :)

2013.07.26. 22:00:18

Na helló, mi újság?
Kalapos merre kujtorog?
Valaki nem szeretne egy nagy halom ruhát kivasalni helyettem? :)

nautilus64 2013.07.26. 22:04:41

@Dogla: azt hittem már rég végeztél vele! hát ezért ráztam le magam rólad, hogy még mindig ott áll halomba? :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.07.26. 22:08:42

@Dogla: Pont végeztem a heti takarítással. Szerintem dobjuk szét, és tök hamar végzünk. én vállalom az ingeket nadrágokat. Többiek?
Ajtók-ablakok festését is intézem.

2013.07.26. 22:10:27

@nautilus64: Á, most kullogok be nekiállni, eddig pakolásztam, meg reménykedtem, hátha valaki besegít :)

@aggyistenbiri: Cuki vagy. Se ing, se nadrág. Szoknya minden mennyiségen. Ehh, megyek, nekiugrom.

nautilus64 2013.07.26. 22:11:26

@aggyistenbiri: én vállalom a tv-t és a távirányítóját, hátha már nem vagyok letiltva róla... :D jó, legyen, az ablakokat is, de csak egyet, ami a tv-re néz... XD

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.07.26. 22:21:33

@nautilus64: Haaaaaahhhhh!!!! NA NEM! de minden DE MINDEN távirányító az enyém! ez nem képezi vita tárgyát. Ha egyikhez is hozzányúlsz, elválunk. Értem? Köszönöm.
(Elváltam amúgy) :DDDD de a távirányító az enyém maradt. :)

Pácsó Ármándó 2013.07.26. 22:25:15

@aggyistenbiri: De tudod is hogy mit fed?

@Dogla: 1, Szia! Minden oké!
2, Itt vagyok!
3, Én nem :-)

@nautilus64: Le ne beszéld már rólam! :-)

@nyauuuuu: (Nem akartalak kihagyni)

@nughop: (Sie tun nicht - Téged se)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.07.26. 22:25:16

@nautilus64: ne vasalni valóról és távirányítókról értekezzünk már, könyörgöm. Mit szólsz Nick utolsó képéhez a nyau posztja alatt? marha jó, nem? :)

nautilus64 2013.07.26. 22:30:39

@aggyistenbiri: Nick az enyém, a távirányító a tied, ennyit engedhetek ;)

@Pácsó Ármándó: ok, meg sem szólalok :)

Pácsó Ármándó 2013.07.26. 22:34:14

@aggyistenbiri: Mintha a 2x06-ban is lett volna valamilyen mosolya. Nem emlékszem Krisztán :-) (tisztán)

@nautilus64: Mégmitnem! Bíztatni tessék!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.07.26. 22:35:50

@nautilus64: Alig használt FR-t elcserélném Nickre, így sincs biznisz? (a távirányítók maradnak nálam továbbra is)

W.Jack. 2013.07.26. 22:37:28

@Pácsó Ármándó: Köszönöm:) Közben Burg-ok :)

Pácsó Ármándó 2013.07.26. 22:43:26

@nughop: Mire?
Azon gondolkodtam, hogy ha vonaton utazol akkor is a sínek között vagy, ugye a két sínpár között.

@aggyistenbiri: Mi változott FR-rel kapcsolatban? Vagy mindig is ott volt Nick is, de most már jobban játszik?

W.Jack. 2013.07.26. 22:49:11

OlEisennivaPferd-ra :) Vonatfóbiám van :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.07.26. 22:50:31

@Pácsó Ármándó: szebb is lett és jobban is játszik. ez fontos. FR eléggé háttérbe szorult, el is vesztettem iránta az érdeklődésemet. Flansziáül még mindig szuper szépen beszél. Nem baj, ha téged is felajánlanálak cserealapnak a Kapitánylánynak? Köszi.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.07.26. 22:53:22

@nautilus64: Emelem a tétet egy Ármándóval. ne haragudj, de egy Piros Ász és mindent visz. Akkor innentől Nick az enyém, megbeszéltük? köszi.

Pácsó Ármándó 2013.07.26. 22:56:02

@aggyistenbiri: De egy dög vagy! :-)

@nughop: Jó étvágyat!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.07.26. 22:59:00

@Pácsó Ármándó: Mér'? Piros Ász vagy, vittem Nicket. Hol itt a probléma. Érezd magad kitüntetve. Hisztis.

nautilus64 2013.07.26. 22:59:48

@aggyistenbiri: nem ejtettek a fejem lágyára öregem! Pácsó nem képezi alku tárgyát! és még távirányítót sem adsz? Dogla távirányítója az ENYÉM, mégha Dogla le is tiltott róla! :) és Nick is az enyém, én nem csapongtam ám itt, szóval megérdemlem! :)

Pácsó Ármándó 2013.07.26. 23:06:07

@nautilus64: Te Doglánál távirányítóztál?

@aggyistenbiri: És az érzelmeim? Az smafu? És a rád pazarolt fiatalságom?!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.07.26. 23:08:52

@nautilus64: Nem csapongtál??? jó pár résszel ezelőtt már átengedted Nicket nagyvonalúan. korrekt ajánlattal álltam eléd, de akkor harcolhatunk. Visszavonom Ármándót, meg a távirányítót is. Háború van.

2013.07.26. 23:26:01

@aggyistenbiri: @nautilus64: Van egy rossz hírem, Drágáim.
Az előbb jött meg Nick és FR. Ide hozzám.

A távirányítót megkapjátok.

Jó éjt mindannyiunknak :))

2013.07.26. 23:27:26

@Dogla: Úgy értem a távirányítót megkapjátok, azért még háborúzhattok. A pasik az enyémek.
Reggel majd mesélek élményeket :))

nautilus64 2013.07.26. 23:34:21

@aggyistenbiri: lehet, mert nagylelkű voltam, de Te akkor is csapongtál
Kalapos! Nem csak távirányítózok Doglánál, ham még... :)
Dogla: hátrébb az agarakkal, hé! Nevető harmadikat nem játszunk! :D

Pácsó Ármándó 2013.07.26. 23:34:27

@Dogla: Gondolom a vasalás ugrott?!
Vagy esetleg (ki sem merem mondani) Nick és FR egy szál kötényben kivasalja a szoknyáidat?? :-)

nyauuuuu 2013.07.28. 12:15:24

@Dogla: Várom azt a mesét, de csak nem íródik. Ennyire titok? :)

2013.07.29. 16:53:04

@nyauuuuu: Vasárnap estig itt voltak, de aztán megjött RA és közéjük csördített, így a fiúk távoztak :)) (Nem tudom melyik leányzóhoz mentek tovább, de az engem már nem is érint igazán, majd ők elmesélik).
Részleteket mégsem mesélnék erről a pár napról, nem úrilányhoz méltó ilyet kifecsegni :)

nyauuuuu 2013.07.29. 20:07:02

@Dogla: Azért annyit még egy úrilány is elárulhat, hogy jól érezted magad? Kellemes társaság ők, vagy korántsem?

Pácsó Ármándó 2013.07.29. 20:37:34

@nyauuuuu: Várjál még, lehet hogy általános izomláza van a sok-sok, khm... ,vendéglátástól :-)

2013.07.29. 21:24:16

@Pácsó Ármándó: Nem kötöm a nózidRA :))

@nyauuuuu: Nagyon is jó társaság, úgyhogy szívből örülhet, akihez átmentek :)

nyauuuuu 2013.07.29. 21:45:55

@Dogla: :) Ennek örülök, akkor neked jó hétvégét volt. És mi van a vasalnivalóval? :D

2013.07.29. 21:54:46

@nyauuuuu: Izé, az még itt nevet :)

nautilus64 2013.07.29. 22:00:08

@Dogla: ejnye már, a pasikat nem ide küldted, minusz pont, ki se vasaltál? még egy minusz pont :D

nyauuuuu 2013.07.29. 22:00:19

@Dogla: Hozd el, nálam is figyel három kosárnyi (az annyi, mint három 13-as raktár :D), hozzácsapom a tiédet, és végignézem az évadot :D.

2013.07.29. 22:18:17

@nautilus64: Nem lehetne, hogy a mínusz pontok helyet mínusz (celsius)fokokat adjál? :)

@nyauuuuu: Viszem! :)

nyauuuuu 2013.07.29. 22:39:38

@Dogla: Elvileg nálad mindjárt ott a szél, hozzánk még órák múlva fog elérni.

2013.07.29. 22:42:44

@nyauuuuu: Egyelőre sehol semmi, pedig már a falat kaparom utána :(

Pácsó Ármándó 2013.07.30. 00:12:29

@nyauuuuu: De ne is erről beszéljünk, hanem hol van már a !

@Dogla: Biztos valami cinéc!

nyauuuuu 2013.07.30. 01:57:26

@Pácsó Ármándó: Mit keresel már megint rajtam?

Pácsó Ármándó 2013.07.30. 06:13:22

@nyauuuuu: Ez így eléggé, khm... :-)
Csak szeretném már olvasni a hv-t!

Gabba 2013.07.30. 09:55:43

@Pácsó Ármándó: bedibod ebédre a körömpörit, iszol rá egy sört, utána kávé, és 3-kor idekattintasz :)

amúgy jelzem, hogy a tv2 b@szott válaszolni...
sünt nekik análisan

nyauuuuu 2013.07.30. 11:41:11

@Pácsó Ármándó: Nem rajtam múlik, én szombat délutánra abszolváltam a feladatot, sajnálom. Ha gondolod, ezentúl ahogy kész vagyok, levélben elküldöm neked :).
@Gabba: Visszaélsz a hatalmaddal? :) Anno a tv2 nekem sem válaszolt, mikor azt firtattam, hogy mégis mikor szeretnék folytatni a sorozatot. Továbbították, aztán azóta is hallgatnak. Szerintem lassan átfogó támadást kell indítanunk ellenük. Viszont ezen a héten egész korán, éjféltől van műsorra tűzve.

Gabba 2013.07.30. 11:57:02

@nyauuuuu: miért pont én ne éljek vissza vele? :)

sztem majd betesznek elé megint valami szutyokműsor ismétlést , aztán várhatsz megint éjjel kettőig
süti beállítások módosítása