Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos hajsza 1x07 - Hajtóvadászat

2013. július 22. 09:00 - Szencsike

Hamarosan új fejezetet nyithatunk Joe Carrol könyvében, a főgonosz innentől szép lassan bekeményít, nem lesz egyszerű menet a végéig, se nézőnek, se az írónak, se az olvasóknak. Eddig minden kicsi Joey megtalálása körül forgott, de az akció kudarcba fulladt, a szektások okosabbak voltak az FBI-nál. Team Emma felbomlott, még mindig a titokzatos Roderick adja az utasításokat. FBI egy helyben toporog, így Joe mindig egy lépéssel előttük járhat.

Emma és kicsi Joey reggelre megérkeztek valahova az egész éjszakán át tartó vezetés után, egy autószerelő műhelyben fognak találkozni egy szektás kollégával. Szegény gyerek még mindig anyuval akar találkozni, ez sem mostanában lesz. Jacob és Paul társaságáról is le kell mondania egy darabig a kölyöknek. Egy colos, sebhelyes arcú néger férfi fogadja őket, Bo a neve, a szükségesnél többet nem szokott beszélni. Kicsi Joey mosdóba menne, de egy ajtó mögül nyöszörgést hall. Az ajtó csak le van láncolva és kinyílik annyira, hogy a kisgyerek a láncok alatt és a résen bebújhasson a helyiségbe. Itt van egy nagyobb ketrec, ahonnan egy síró és rémült lány szeretné a segítségét kérni, de Joey kiszalad. Főcím.

pic1.png

Börtönben Joe bűnbánatos képpel nézi azt a videót, ahol Ryan a rendőri brutalitás jegyében kitöri három ujját. Olivia, Joe ügyvédje és kényszerű segítője, a börtönigazgatónak és a kollégáinak sorolja, micsoda bánásmódban volt része Joe-nak a börtön és az FBI részéről. Joe ezek ellen akar tiltakozni. Ugrás Claire-hez, ő Raktáros Charlie-ról vall Deb-nek és Ryannek. A nő csak anyai ösztöneire hallgatott, a férfi a fiához vitte volna, ezért ment vele. Viszont Charlie korrektül bánt vele, Claire úgy véli, nem bántotta volna, egy sajátos rend szerint él. Roderick itt is a közös pont, Charlie és Emma is tőle kaptak utasításokat. Deb szerint ő lehet a kisfőnöke a szektának, ám a szekta valós létszámát még csak megtippelni sem lehet. Deb csak annyit kér Claire-től, hogy ne lépjen le senkivel, aki Joey-val hitegeti, de méltóztasson megtisztelni őket azzal, hogy szól nekik, ha egy szektás keresné.

pic2.png

Bo csendben szereli Emmáék kocsiját, kicsi Joey rémült a lány miatt és szól róla Emmának. Ezt Bo meghallja, rákiabál mindkettejükre, tartsák távol magukat a lánytól. Emma rákérdez, de a férfi sem erről, sem másról nem kíván beszélgetni. Bv, szupercsapat rossz híreket kap, engedélyezték, hogy Joe-t áthelyezzék egy másik börtönbe. Az igazgató Ryant hibáztatja, a rendőrségi brutalitásnak ez lett a vége, a szállítás előkészületei már tartanak. Joe-ra az utazóbilincseket adják, Mike érkezik és kiküldi az őröket. Ő valójában Ryant fedezte ezzel, a két ellenfél ismét szemtől szemben, mire fel a költözés? Joe nem ad érdemi választ, inkább Claire-ről kérdez, hogy viseli el, hogy szívszerelme még mindig nem találta meg a kisfiát? A tématerelés gyanús, de Joe-t már viszik is. Deb lesz az egyik kísérő, Ryan bármennyire is menni akar, nem lehet, Deb biztosítja, hogy ezúttal nem cseszik el. Hát… őőőő… na persze, de legyünk optimisták. Ryan Mike-ot egy kis plusz feladattal bízza meg: nézzen utána a börtönigazgatónak.

pic3.png

Kicsi Joey egyedül üldögél a műhelyben, Emma Bo-val próbál csevegni Roderickről, a férfi alkalmi segítője a szektának, de nem kért felvételt. Joey akcióba lendül, mert neki legalább van lelkiismerete: megszerez egy kulcscsomót és kiszabadítja a lányt, Dana-t. Sajnos túl sok a kulcs, kint meg felfigyeltek az eltűnésére. Szerencsére még Bo belépése előtt ki tudja nyitni az ajtót, a lány vinné a gyereket is, de Joey maga sem tudja, hogy menjen-e vagy maradjon, ám az idegbeteg Bo miatt a lány után fut. Nem jut messzire, egy kocsi alá bújik, Bo tiszta ideg, nem fogja bántani a gyereket, ha előbújik. Ő találja meg a srácot, jól megrázza, Emma is felbukkan, lelövi Bo-t, ha bántja a gyereket. Bo elengedi őt, de rátámad Emmára, a harcnak a felbukkanó Charlie vet véget, kezében a szökött lánnyal.

pic4.png

Joe magabiztos mosollyal sétál ki a rabszállítóhoz, Ryan szorosan a nyomában, a börtönigazgató idegesnek tűnik. Kint Deb várja a kocsit, légi erősítés is megérkezett. Konvoj elindult, Ryan Mike-kal okoskodik, az igazgató tiszta, nincsen köze Carrolhoz, mellesleg van egy lánya is. Mike és Ryan az igazgató után vetik magukat, aki nem szeretne velük beszélgetni, arról meg hallani sem akar, hogy Carrol megzsarolta. Még arról sem akar tárgyalni, hogy a lánya, Dana két napja nem jár az egyetemi óráira. Igazgató feldúltan el, Mike és Ryan egy szavát sem hiszik el. Műhelyben Joey Emma és Charlie felügyelete mellett üldögél, a felnőttek a kis csapatukról beszélgetnek. Bo amolyan kisegítő féle, nincsen beavatva a tervekbe, nem fővonalas szektás, de hasznosak lehetnek a hozzá hasonló segítők. Dana a biztosíték arra, hogy hazajussanak oda, ahol már a többiek várják őket. Charlie is csak néhányukat ismeri, azokat, akikkel együtt jelentkezett. Emma az ő barátairól nem tud semmit se, Charlie szerint mindenkinek megvan a szerepe.

pic5.png

Bv-ben a biztonsági felvételeket nézik át, amit Charlie gépein találtak és a fogházban készültek korábban. Ryan Joe beszállásának a felvételeit kéri, hát gáz van, a felvétel össze van ollózva egy másikkal. Érdekes, az igazgató, meg épp most készül távozni. Ryan és Mike az igazgató után erednek, riasztják Deb-et is, ellenőrizzék a foglyot. A rabszállító sofőrje akadékoskodik, talán ő is benn van a buliban, talán nem, de a csőre töltött fegyverrel szemben már nem mer pofázni. Igazgató urat is megállították, innen párhuzamos a két esemény, Deb kinyittatja a rabszállítót, igazgató a csomagtartóját, mindkettő üres. Hát nagyon nagy trutyiban vannak az illetékesek. Egy város félreeső kis zsákutcájába egy fekete BMW érkezik, Joe száll ki Olivia kocsijának csomagtartójából. A börtönnél az igazgató teljes kétségben, a lányát félti. Ryan szerint ő nem fog meghalni, túl értékes fogoly, élnie kell, hogy Joe biztonságban lehessen. Joe-t Olivia juttatta ki, így az ügyvédnőt kell megtalálni. Hála a technikának, az ügyvédnő a mobilja alapján Richmondban van, így Ryan és Mike siethet utánuk.

pic6.png

Oliva a bűnrészességének teljes tudatában szállítja Joe-t egy találkahelyre. A műhelyben Joey Charlie-val beszélget, a raktáros anyut dicséri a kölyöknek és megígéri, hogy hamarosan találkozhatnak. A kiskölyöknek is akadnak értelmes pillanatai, igaz most csak a lányért aggódik, de Charlie túl meggyőzően állítja, hogy a lánynak semmi baja nem lesz, így Joey továbbra is agymosott. Olivia és Joe megérkeztek a céljukhoz, Oliviának már csak egy feladata van, felhívja Ryan Hardy-t. Joe-nak egy üzenete van hozzá, az ő hibája, hogy Olivia meghal. Itt végződik a kedves ügyvédnő élete, Ryan telefonon kénytelen végighallgatni, ahogy Joe megfojtja őt. Basszus, jómagam idegesen gépelek, Ryan a kocsi belsejét verné szét. Az a baj, hogy a következő jelentben James Purefoy túl jól néz ki öltönyben és belőtt séróval, ennyit a bosszankodásról. Joe egy üzletházban találkozik valakivel, egy harminc körüli fazon üdvözli őt, Roderick talán?

pic7.png

Ryan és Mike megérkezett, az ügyvédnő kocsija mellett már ott álldogálnak a civilek, akik felfedezték a hullát, egy férfi útbaigazítja Ryanéket, irány az üzletközpont. Ryan veszi észre Joe-t, a fazon nem Roderick, hanem David, sietniük kell, mert a két ügynök már az embereket löki fel, hogy elérje őket. David és Joe a lifttel indulnának a tetőre, mikor egy biztonsági őr véletlenül felfedezi őket. Ez a biztonsági őr nem is jelentheti őket, mert jön egy szőke tip-top üzletasszony, aki nyisssz, vesetájékon egy borotvakéssel élvezettel vágta fel a fazont. A nő neve Louise, Joe örül a találkozásnak. Ryan túl későn érkezik, az őr csendesen elvérzik, Ryant David kapja el, de sikerül megszöknie. A lépcsőfordulóban újra összetalálkoznak, de a bunyót maga a mester szakítja meg. Hiába van Joe-nál a fegyver, ha amatőr és drámaiatlan lenne Ryan parkolóházi halála, életben kell maradnia, hogy tanúja legyen a pusztításnak. Időközben érkezik egy helikopter is, ami Joe-ra vár, a fegyver Davidhez kerül, Joe Louise-szal indul a tetőre. David sem fogja megölni Ryant, elengedi miután Joe-k elmentek. Az igazi előny Ryannél van, hiszen David nem tehet vele semmit, egy kisebb verekedés után a fegyver Ryanhez kerül, lábon lövi vele Davidet, de nem ér időben a tetőre, csak a távozó helikopterre pazarolja el a lőszereket.

pic8.png

A műhelyben Charlie-ék is megkapták a zöld jelzést az indulásra, a két férfi még négyszemközt rendezi a számlát, viszlát Bo és kösz a halakat. A parkolóházban ismét válságtanács, ha ilyen semmit nem érő eszközökkel kajtatnak a szekta után, semmire sem fognak menni, állítja teljes bizonyossággal Ryan. Meg kell törni a rohadékokat, Daviddel el is kezdhetnék. Deb nehezen hozta meg a döntés, de ad 5 percet a kollégának, Mike is lelép, Ryan szabadon cselekedhet. Deb elküldi a többi kollégát is, Ryan a mentősöket távolítja el David mellől. Ryan legalább egy gumikesztyűt felvesz és úgy nyúl bele David lőtt sebébe, aki remélhetőleg még a gyerekkori bűneit is bevallja a fájdalomtól. David állítása szerint mindent kibír, de úgy tűnik elgyengült, hisz Ryanék eljutottak Bo szerelőműhelyébe, a férfi egy fejlövéssel fekszik a ketrec egyik részében, a másikban az igazgató lánya retteg, de él, Joey-t is említi, hogy itt volt, de a műhelyben már senki sincsen.

pic9.png

Ugrás Claire-hez, a nő csomagol, a tanúvédelem keretében költöznie kell. Még Ryan sem tudja hova megy, így biztonságos, igaz Claire a felháborodása miatt másképp látja a dolgokat, hát, akinek semmi nem jó… Az éjszaka sötétjében egy Audi kombi gördül be egy udvarház elé, emberek özönlenek ki az ajtón, a kocsiból Joe Mester és Louise szállnak ki. A tömegben felbukkan Charlie és Emma, Joe a meghatódott lányt kéreti magához egy ölelés erejéig. Joe észrevesz valakit a tömegben, a vigyorgó Emma is felfedezi kicsi Joeyt, és hívja hozzájuk. A gyerek nem akar menni, így a jó apuka maga megy hozzá, a hívők mosolyogva figyelik az egymásra találásukat.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása