Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Shameless 2x06 - Édes jó anyám

2013. július 17. 09:00 - nyinanyeznajova

Debbie szokás szerint a napköziben tevékenykedik, mikor idős nőt pillant meg a házuk előtt. Kedvesen eligazítja az idősotthon irányába, mire a jövevény feltápászkodik kerekesszékéből és közli, hogy nem megy ő semmilyen otthonba, inkább vesz egy fürdőt. Az idegen fájdalmasan kapaszkodik fel a tornácra, Debbie pedig finoman megérdeklődi, hogy amúgy kit tisztelhet a váratlan vendég személyében. A válasz felkészületlenül éri: Ó kicsim, hát én vagyok a nagyanyád. Megdöbbenni nincs időnk, a sittről frissen szabadult nagyi már az emeleten van és utasítja Carlt, hogy hozzon egy feszítővasat és egy kalapácsot, hogy lyukat üthessenek a fürdő falában. Ez nem a legújabb házalakítós műsor, ahol egy börtönviselt, tetovált, feltehetően drogfüggő hölgy jó útra térve alakítja szebbé az ízlésficammal rendelkezők otthonait, fegyházas poénok elsütése közben - ez a falba rejtett zsákról szól, melynek tartalma egy köteg pénz, pár üvegcse (az egyikben egy erősen megfeketedett ujj) és egy stukker. Debbie és Carl ámulnak, nagyi pedig ad nekik egy kis pénzt - legyen ez közös kis titkuk megpecsételése.

sh1.jpg

Steve energikusan pattog fel Tenyérbemászó Tony tornácára, hogy némi kenőpénzzel rávegye a szuperzsarut, hogy felejtse el a múltban történteket és ne vegye annyira a szívére, hogy visszajött a városba az ígérete ellenére. TT álszentsége nem ismer határokat mikor kínban pillogva a kovácsoltvas rács mögül közli, hogy őt nem lehet megvesztegetni, mire Steve rávilágít, hogy a ház, amiben él maga egy vesztegetés, úgyhogy hagyjuk ezt a dumát, tessék, itt egy boríték, melyet ízlésesen elhelyez a rendőr jobb ingzsebében, tekintse adománynak, ha úgy jobban esik a kis lelkének. Steve dolga végeztével összetalálkozik Lippel és elcsevegnek egy kicsit a frissen visszatért férfi brazíliai pillanatairól, valamint Tenyérbemászó Tonyról - ekkor szakítja félbe őket a teraszon kávéját kortyolgató Fiona, nem értve a TT iránt hirtelen feltámadt érdeklődést. Steve elkeni a témát, a lány pedig Liphez fordul: hol voltál egész éjjel, a nagyit kiengedték a sittről, kinek börténévei hátterében megbúvó okok közt egy csomó droglabor üzemeltetése és két főiskolás srác halála is szerepet kap - utóbbi az egyik labor robbanása következtében. Steve nem győz álmélkodni, majd ebédelni hívja Fionát, aki szemrebbenés nélkül közli, hogy van valakije. Ugyanezt a választ kapja a férfitól is, aki brazíliából importált magának új barátnőt, majd sokatmondó vigyorgások és fájdalmasan vágyódó pillantások közepette megbeszélnek egy duplarandit.

sh2.jpg

Frank az Alibiben igyekszik meggyőzni a kocsma egyik vendégét, hogy pénzügyi szakértőnek tettesse magát Sheila jelenlétében - a nő ugyanis meglepően határozottan kijelentette, hogy nem engedi, hogy Frank kezelje Eddie biztosítását, lévén, hogy a férfi alkoholista. Gallagher épp egy kéziköny szavait mantrázza, mikor szembe találja magát frissen szabadult anyjával, Peggyvel, aki megparancsolja, hogy keressék meg egykori bűntársát, a jelenleg plasztikai sebészként dolgozó Dr. Noah Pitts-et, mert lenyúlta a pénzét. Másnap Frank sikertelenül próbál megszökni az anyja elől, ezért a nő fia aktuális lakhelyére megy, hogy összeszedje tékozló gyermekét. Sheila magán kívül van az örömtől, ám mamus nem osztozik az érzésben - mikor indulásra szólítja fel Franket, Sheila megkéri őket, hogy szerezzenek be neki pár dolgot Karen és Jody másnap tartandó esküvői partijára, ha már úgyis a városba mennek - mire Peggy féleszűnek és bolondnak nevezi viselkedése miatt, valamint azt mondja, hogy egy ilyen nő még Franktől is nagy szégyen - erre Sheila érthető módon nagyon megbántódik és ordítva követeli, hogy távozzanak.

sh3.jpg

Fiona talpig díszben ül Steveutánzattal az étteremben, mikor megjelenik az igazi Steve, oldalán egy gyönyörű brazil nővel. Hello, hello, puszi, puszi, ő itt Estefania, nem nagyon beszél angolul. Semmi gond - vágja rá Steveutánzat, ő kint élt fél évig Madridban - hadarja lelkesen és már löki is spanyolul. Estefania értetlenül mosolyog, mire Steve rángó szemhéjjal közli gyatra másával, hogy a hölgy portugálul beszél, mivel brazil. Egy percig megy a két férfi közt a cerkaméregetés: honnan van az inged, az öltönyöd, mi a munkád, mennyi pénzed van - mindez persze viccnek álcázva - mikor Fiona észreveszi Estefania ujján a gyűrűt. Steve szemrebbenés nélkül beközli, hogy ja igen, két hete házasok, mire Fi kényszeredett halloweeni töklámpásokat meghazudtoló mosollyal gratulál, majd elnézést kér és tövig nyomja a nyelvét Steveutánzat torkába mielőtt kiszaladna a mosdóba. Dühtől könnyes szemekkel próbál nyugalmat erőltetni magára, mire befut Steve és ködös mesét kezd el előadni házasságának körülményeiről: csempészett odakint ezt-azt, ami miatt egy haverjának levágták az egyik fülét, így szívességként és becses szervének megőrzése érdekében ígéretet tett Estefania apjának, hogy a lányt elhozza Brazíliából magával és amerikai állampolgárt csinál belőle - magyarán elvette egy drogbáró lányát. Fiona ki van borulva, Steve viszont igyekszik elbagatellizálni az egészet és vágytól remegve közli a lánnyal, hogy mennyire hiányolta. Tíz másodperc pillogás és szemtorna, majd durván esnek egymásnak, gumilabdaként pattogva a helyiség egyik faláról a másikra, egymásba kapaszkodva és lihegve, épp csak sikerül visszafogniuk magukat. Fiona gyanús energiával vágtat vissza az asztalhoz, hosszas távollétét arra fogva, hogy telefonálnia kellett, majd Steve is visszatér némileg megtépázott inggel, nem túl meggyőzően előadva, hogy összefutott egy volt osztálytársával. Steveutánzat hol az egyikre, hol a másikra néz és leesik neki a tantusz, dühödten hagyja ott őket, arra hivatkozva, hogy nem illik mással szexelni a mosdóban, miközben te épp egy randin vagy valakivel. Nem bírom a manust, de ez most jogos.

sh4.jpg

Kevnek gondjai támadnak, amikor a nappaliban ott találja talpig feketében Ethel feleségtársait, akik öreg férjük, Clyde meggyilkolásának hírét hozták. Szegény lányt eléggé megviselik a hallottak, Kevet pedig az a tény, hogy a nők már intézik, hogy a kislány visszakerülhessen abba a vallási szektába, ahonnan elhozták. A férfi megpróbálja rábeszélni V-t, hogy fogadják örökbe Ethelt és Jonaht, Veronica viszont annyira nem díjazza az ötletet a pénzügyek miatt. Kev mindennel próbálkozik és épp az általa boszorkányoknak nevezett nők gonoszságát ecseteli feleségének, amikor megjelenik Ethel és védelmébe veszi társait, azzal érvelve, hogy neki ők a család. Eközben Mamus Dr. Pitts rendelőjében várakozik, hogy behajtsa egykori bűntársán a neki járó 200 ezer dollárt, aki csak némi fenyegetés után kezd el hajlandóságot mutatni arra, hogy rendezze tartozását. Peggy nem teketóriázik, azt mondja nincs ideje, legyen meg a pénz holnapra, amit a doki természetesen megtagad. Eltökélt kegyetlenség az öreg arcon, egyértelműen nem fog tágítani addig, míg meg nem kapja a jussát - ezt bizonyítandó Frankkel a sportpályához viteti magát, ahol feltett szándéka, hogy elrabolja Pitts lányait, hogy így bírja fizetésre. Épp indulnának a lányokért, amikor a nő rosszul lesz, olyannyira, hogy le kell ülnie és elő kell kotornia a szokásos amerikai naranccsárga dobozkát, ami tudta nélkül kiürült. Peggy nincs jól, ezért elküldi Franket gyógyszerért, akinek van egy olyan sanda gyanúja, hogy sok pénzről lehet szó, nem véletlen akar az anyja emberrablásba keveredni - és az sem, hogy neki egy fityinget nem akar adni, hosszas könyörgései és "észérvei" ellenére sem. Frankben munkálkodik a svindler ösztön, így visszamegy a dokihoz, hogy beszámoljon anyja terveiről. Pitts odaad Franknek 75 ezer dollárt és megfenyegeti, hogy ha Peggy a családja közelébe mer menni, akkor még komoly problémák lehetnek, túl sok mindent tud az öreglányról ahhoz, hogy ezt ép bőrrel megússza. Frank nyugtával dicséri a napot és visszatér anyjához, akinek azt hazudja, hogy 50 ezret kapott csavaros elméjének köszönhetően, de a nő nyugodtan adhat neki pénzt az ebül szerzett vagyonból, ha úgy gondolja. Peggy maró gúnnyal közli Frankkel (immár sokadszor), hogy egy semmirekellő, a 200 ezret lealkudni 50-re valóban nagy tehetségre és éleselméjűségre vall. Mamust persze nehéz átverni, hazafelé a kocsiban számolgatva a pénzt egy csavarhúzót vág fia lábába, hogy visszaadja még azt a 25 ezret, amit lenyúlt tőle.

sh5.jpg

Másnap Karen és Jody esküvői partija javában zajlik, evés, ivás, rágcsálnivalók zsebbe tömködése szorgosan. Steve és új felesége is tiszteletüket teszik, a férfi a hóna alatt a hagyományos és teljesen felesleges, nászajándékba vásárolt konyhai géppel jelenik meg, szokás szerint vágyódó pillantásokat vetve Fionára. Lip eközben Karenék háza előtt ül, láncdohányol és egyik sört a másik után tünteti el - majd mikor kellően bátorra itta magát ő is tiszteletét teszi a partin, amire nincs is meghívva. Sheila nincs túl jól, ezért nyugtatóit alkohollal keveri, hogy fel tudjon oldódni. Beszédet mond, ami jól indul, de a pia és a gyógyszer keveréke miatt elveszíti a józan ítélőképességét, így pár mondat után rátér Eddie-vel való szexuális életükre, a Frank és Karen közt történtekre, valamint megismerkedésére a Gallagher családdal - amikor Peggy harsányan félbe szakítja, hogy ideje lenni befogni a száját. Sheila nem tette túl magát az előző napi gorombaságon, így a két nő csúnyán összeszólalkozik, mindketten egyre idegesebbek, míg Peggy végül előrántja a pisztolyát, hogy így torolja meg a másik sértéseit. A vendégek felhördülnek, mindenki szentségel, ám Steve közbenjárásának köszönhetően nem történik nagyobb baj, csak egy villanykörtét sikerül szétlőni Sheila helyett. Frank kihasználja a fejetlenséget és kihívja a rendőröket abban a reményben, hogy újra börtönbe zárják Peggyt, de Tenyérbemászó Tonynak hála erre mégsem kerül sor. Lip a lépcsőn találja a pityergő Karent. Úgy tesznek, mintha minden rendben lenne, Lip felvázolja, hogy Karen férjhez ment, jön a baba és még konyhagépet is kaptak... a baj csak az, hogy Jody flepnis, a gyerek pedig az övé és ez így nem helyes, azt akarja, hogy Karen menjen abortuszra. A lány dühében pofon vágja és visszamegy a partira.

sh6.jpg

Ethel elmeséli Maliknek, hogy mi történt a férjével és azt is, hogy társai már dolgoznak azon, hogy visszakerülhessen a szektába, hogy aztán feleségül adják egy újabb aggastyánhoz. A fiú azzal érvel, hogy a lány nem gyerek többé, vállalnia kell a felelősséget azért, hogy mi jó neki és Jonahnak, nem engedheti, hogy mégegyszer megismétlődjön az, amin egyszer már keresztül ment. Ethel megérti mit kell tennie, így mikor este Kev bekopog hozzá a teli bőröndjét gondosan elrejti - és bár terveiről egy szót sem szól, nyilvánvaló, hogy el fog menni, könnyes szemmel köszöni meg a férfinak mindazt, amit érte és a fiáért tettek. A reggel nem hoz meglepetést: Ethel és Jonah holmijai mind egy szálig eltűntek és a Kev által a kertben elásott, az egykori embermagas cannabis bokrok hagyatéka is, az utolsó levélig. Malik segítségével túladnak a füvön, buszra szállnak és új életet kezdenek a gyerekekkel.

sh7.jpg

Frankről nem mondható el, hogy ő lenne a legboldogabb manó a Mikulás gyárában: megérkeznek Eddie biztosítási papírjai, melyekből kiderül, hogy az utolsó pillanatban megváltoztatta a kedvezményezetett feleségéről a lányára, keresztbe húzva ezzel a férfi számításait. Frank dührohamot kap, mire Sheila kirakja a házból, így nincs más hátra, Gallagher kénytelen haza menni, ahol anyja várja a konyhában, hogy közölje vele: mától oda költözik a fia szobájába, akinek kötelessége innentől kezdve minden kívánságát lesni és teljesíteni. Franknél ez az utolsó csepp a pohárban; magából kikelve zúdítja Peggyre az összes sérelmét majd felszólítja, hogy hagyja el a házat. A nő szemrebbenés nélkül végighallgatja, majd közli, hogy nem ő tehet arról, hogy a fia egy vesztes, már így született, ő mossa kezeit. Aztán mintha mi sem történt volna, kiadja az utasításokat az elkövetkezendő napokra vonatkozóan - a megtört Frank pedig engedelmeskedik.

Címkék: szégyentelenek
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása