Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Jo, a profi 1x08 - A Katakombák

2013. július 15. 13:00 - Zsoofka

Az előző részben elvesztettük Yannickot, Jean pedig a nemrég megtalált Adele-t. A tökeit egyszerre szorongatja a belső ellenőrzés és maffia. Ma kapunk apáca showt csókot, sorozatgyilkos MILF-et és a szokásos katyvaszt. Itt a vége.

Már az epizód első perce is elég bizarr. Talpig bőrbe öltözött nő épp letépi magáról a nyakörvét és egy terhességi tesztet szorongat. Az utóbbin + jel van, de a csaj nemigen örül ennek….

0.png

1.png

Jean egyre nagyobb szarban van a rendőrségen. Már 3 ellenőr baszogatja, az ál-lopott motorról, Yannickról, Charlieról. Uncsi, haladjunk. Jean is unja, bár egész együttműködő – de csak míg meg nem szólal a telefonja. Ügy van, menni kell, tessen azt írni a papírra, amit csak akarnak.

Az ügy áldozata a rész elején felvillanó hölgy, a gyilkosság helyszíne pedig a Katakonbák hátborzongató világa. 6 millió holttest van ott, egyel többe vagy kevesebb, mit számít. A nőnek egyébként átszakították a légcsövét, ja és kapott egy sátánista tetkót is a hátára. A boncasztalon kiderül: a hölgy szexuális játékok részese volt, sanyargatta testét, talán nem is önszántából. Ez az infó, kiegészítve az epizód elején látott öltözékkel, egy szado-mazo világot idéz fel, amelyben áldozatunk a többszörösen is sértett fél… Az egyik közeli kukában találnak egy véres védőruhát, olyat, amit a fertőzésekkel szemben viselnek a kutatók. Mégis, milyen fertőzéstől tarthatott a gyilkos? – teszi fel a kérést Bayard. Hááát az a 6 millió ember ott lenn, csak meghalt valamitől és lehet, hogy egy-két baci még túlélte az évszázadokat.

2.png

Jean továbbra is próbál kapcsolatot létesíteni lányával, vagy legalább megvédeni őt. A kollegáit is bevonja ebbe és ismét segítséget kér Jordan nővértől. Az apáca támogatást ígér családújraegyesítés ügyben, sőt a heti gyilkosságunkhoz is tippet ad: az a sok-sok ember ott a katakombákban pestisjárvány áldozata lett, talán ennek köze lehet a védőruhához.

3.png

Jean jónak tartja a tippet, irány vissza a Katakombákba. Talál egy megcsonkított koponyát, amelyből ő is kihúz egy porladó fogat. Vajon van még benne pestisbaktértium? Halottkémünk szerint ezek a bacik már halottak, más kérdés, hogy a kivont DNS-ből esetlegesen reprodukálni lehetne őket. Vagy nem. A tudomány ezen szürke területe meglehetősen veszélyes. Egy tüdőpestisjárvány viszont nem vicc: elég belélegezni a cuccot, a halálozási arány 95% az első 72 órában. Bioterrorizmus vagy szexuális gyilkosság? Jean az utóbbi mellett teszi le a voksát. Csakhogy közben kiderül: az áldozat Silvia, a mikrobiológus.

4.png

Silvia egy ideje furcsán viselkedett: hetek óta nem hívta fel imádott édesanyját, a lakása meg tele van klóros-szagú fogkefékkel, amelyekkel a padlót sikáltatták fel vele - merthogy minden olyan tiszta, mint egy sterilszobában… Bayard hisztizik egy sort: akkor most ki volt ez a Silvia? Egy okos tudósnő hogyan válhat valakinek a szexrabszolgájává? A nő egyik jegyzetéből kiderül: halála előtt tényleg dolgozott bacik újraélesztésén, de nem egyedül: a laboros papírokon szexuális üzengetések vannak. Irány a labor. Nézzük min dogozott a tudósnő halála előtt és ki volt a titokzatos szerető?

5.png

Hamar bebizonyosodik, a csaj a laborban is bacik re-aktivizálásán dolgozott, de a szeretőt nem lelik. Jean kerek perec megvádolja e szerepkörrel a labor főnökét, sőt még a vallatószobába is becipeli, de nem nyer hangszórót. A férfi határozottan tagad és talán nem hazudik. Cuddy egy elmés teszttel kizárja a férfi a gyanúsítottak köréből. A férfi inkább lovag, mintsem rabszolgatartó, nem ő volt Silvie „gazdája”.

Amikor a zsaruk egy szexi ajándék nyomába erednek eljutnak egy szépen berendezett lakásba, benne egy elegáns hölgyhöz, Madeleine-hez. Az újzélandi nő Silvie barátnőjének mondja magát, erős kisugárzása már ekkor megérinti Jeant és Bayardot is. Madeleine megerősíti a nyomozók gyanúját a titokzatos szeretőről, és e kapcsolat alá-fölérendeltségi viszonyairól.

6.png

Bayard nem bírja nézni Jean kínlódását, felkeresi Adele-t és próbál hatni rá. Isten bizony faszagyerek ez a Jean, tessék neki megbocsátani. Azaz nincs is mit megbocsátani neki, ő csak APAként próbált viselkedni és nem tehet Yannick haláláról. Menj picsába. Oké.

7.png

A gyanú hamar a titokzatos újzélandi nőre terelődik. Madeleine-n azonban nyomtalanul eltűnik. Még a lakása sem volt igazi, ahol a vele való első találkozás lezajlott. A nő igazi domina, jelleme megvan hozzá, az tuti. Meg kapcsolatai is vannak: egészen a külügyminiszter helyetteséig. A férfi valószínűleg ugyancsak Madeleine kuncsaftja lehet, és természetesen nem árulja el az asszonyt. Jean megint feketepontot kap, nem elég tisztelettudóan viselkedik a faszfej politikussal.

8.png

9.png

Cuddy újabb számonkérésére ámokfutással reagál: előbb lelökdösi az emeletről az unszimpi kábszeres kollégát (tudjátok: aki bemártotta Adele-nál), majd lesmárolja Jordan nővért. Isten megbocsát. Akkor jó.

10.png

100.png

1000.png

Amikor Jean a bűn újabb bugyrában készül megfürödni (épp néhány márkás itallal szemez egy kocsmában) feltűnik Madeleine. Ezúttal igazi dominaként. A furcsa pár csap egy görbe estét, sőt beszélgetnek is. A nő egyértelműen a nagy csábító szerepében tetszeleg: csábít, mert szexi, csábít, mert velejéig romlott. Az egyik kócerájban összefutnak Charlie-val. Jean leadja a sztoriját a nőnek, az meg gyilkosságra biztatja. Majd hipp hopp Madeleine kezébe kerül a fegyver, lőjjön ő, ha mer… Aztán amíg évődnek, Charlie lelép, senki sem lő. De újabb csók csattan, a nő mindent bevet. Majd mást gondol, dúdolva lelép.

11.png

12.png

Másnap reggel a rendőrőrsön kiderül mire volt jó a tegnap esti tipitapi: Jean megszerezte a csaj ujjlenyomatát, sőt tapintás útján diagnosztizált is: Madeleine 4 hónapos terhes… Az ujjlenyomat mesél a nő múltjáról: a csaj valójában Nicole, akit Amerikában 9 gyilkossággal is megvádolták, de ott már úgy tudják, hogy halott. Közben a bacik nagyon is élnek: talán már nagyobb mennyiségű pestisbaci van forgalomban Párizs utcáin. De miért kellett meghalnia Silvie-nek: mert rájött, hogy a dominája terhes? Vagy mert nem akart tömegpusztító vegyifegyvert létrehozni? Esetleg mindkettő?

A nő politikus pártfogóját szembesítik az új infókkal. A pasi szemei kerekednek ugyan, de a zsaruknak nem sikerül a maguk oldalára állítaniuk. Pedig Jean még a „terheskártyát” is kijátsza.

14.png

Jean épp ötletel Bayarddal, amikor telefont kap: Adele beteg. Hát mi tagadás, egész szarul néz ki. A férfi rögtön kapcsol: Adele-nek magas dózisú antibiotikumot rendel, mert a lánynak pestisfertőzése lehet. Madeleine-nek ez a specialitása: ott támad, ahol fáj. A lány végül túléli a támadást, sőt a betegágya mellett apukának is megbocsát.

Míg Jean doktorbácsisat játszik, társa kinyomozza a politikusunk aznap esti programját: a férfi és családja valamint egy külföldi delegáció (dél koreaiak) együtt vacsizik a követségen. Jean szerint a nő meg akarja gyilkolni az egész kompániát: így megkaphatja politikusunkat - mert biztos ő a gyermekének apja. Rohanás a követségre, talán még nem késő. Az egyik sütin meg is találják a fertőzést okozó anyagot. A politikus még mindig húzza a száját, de sikerül rávenni a segítségnyújtásra, a gyilkos asszony csapdába csalására.

13.png

Madeleine a kihallgató-szobába kerül. Bayard szembesíti a vádakkal, de a csaj kemény ellenfél – folyamatos replikával válaszol a vádakra. Közben por kerül a gépezetbe: a mostani mérgezési kísérletben új gyanúsított üti fel a fejét: a fogadás szakácsa. Pénzt kapott a számlájára az ellenséges észak koreaiaktól, egy alternatív elmélet szerint ő kavarta a mérget a vacsiba… A nagyobbik baj, hogy Madeleine DNS-e nem egyezik meg a néhai Nicole eltárolt mintájával. Mégsem ugyanaz a két személy? Vagy a hölgynek ott is volt egy-két jó ismerőse, aki megtett neki ezt-azt? Mondjuk kicserélte a mintákat? Mindenesetre a miniszterhelyettes nagyon is hisz barátnője ártatlanságában. Grállovaggént érkezik és kiszabadítja szíve választottját a gaz rendőrök karmai közül. Jean még keménykedik egy sort, de esélytelen. A csaj kisétál az ajtón.

15.png

Madeleine figuráját Jean Lady Heather-jének vagy Irene Adler-jének szánták és valószínűleg találkozhattunk volna vele a jövőben is. Persze csak akkor, ha nem hal ki a sorozat rögtön az első évad után. Nem így történt. Talán, ha bevállalósak a rendezők és nem 45 percben darálják le a sztorikat, hanem mondjuk 1,5 órában, mint a Sherlock alkotói. (Most szinte hallom, ahogy felszisszentek, na ne, másfél óra sok lett volna belőlük…) Vagy, ha egy kicsit kevesebb lett volna a korábbi sorozatok majmolása és több az eredeti gondolat, karakter.

Ez most így sikerült. Köszönöm szépen a figyelmet.

Címkék: jo a profi
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása