Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkosság 1x02 - A ketrec

2013. július 11. 09:00 - BundásRigó

A köztévé kettévágta a pilotot, én viszont egyben írtam meg eredetileg, ez magyarázza a kurta-furcsa kezdést.

A szülők azonosítják a holttestet, majd megteszik a vallomásukat arról, milyen körülmények közt látták utoljára a lányukat (iskolai halloween buliba készült), érdekelte-e a politika (nem), mi a stájsz Jasperrel (nyáron szakítottak). A lánynál semmi különöset nem találtak, csak egy kulcsot meg egy nyakláncot. A nyomozók egymás közt a kampány dolgot forszírozzák, de Sarah már letenné a lantot, a főnök viszont betart neki, te találtad meg, egy napig még maradsz. A szülőket arra kérik, még ne verjék nagydobra, mert az hátráltatná a nyomozást. Holder bizonytalan igennel felel, mikor Stan azt kérdezi, megtalálja-e a tettest, de erről még magát sem győzte meg, nemhogy mást.

killing10.jpg

Sarah-ék Richmondéknál kérdezősködnek, de ők másik városban voltak aznap, és a lánynak sincs köze a kampányhoz. A munkatársak pattognak, ők felhasználnák ezt, különben tönkremennek bele, de a képviselő várni akar a sajtótájékoztatóval. Négyszemközt elmondja a munkatárs/ játszótárs Gwennek, hogy egy belső ember fúrja a kampányt, nézzen már csöndben utána. Mint kiderül, a stábból már jelentették a kocsi eltűnését, korábban egy női önkéntes vezette.

killing11.jpg

Felvirrad a második nap, a szakadó eső hangjával ez tisztára Survivor feeling. A suliban Sterlinget és Jaspert is előveszik, a lány pénteken látta utoljára Rosie-t, a fiú szerint ők sose jártak, csak elvoltak egy kicsit. Jasper apu érkezésével aztán vége a mókának, ehhez nincs joguk ügyvéd nélkül, hagyjanak minket. Ő az az ember, aki előbb üt, aztán kérdez, és a fiával sem tesz kivételt: előbb jön egy saller, csak aztán érdeklődik, hogy telt a hétvége. Holder Jasperre tippel, mint tettes, mert az egy kis köcsög, és korábban is kötött már el autót. Plusz, Rosie olyan cipőben nyomult, amit Larsenék tutira nem engedhetnek meg maguknak. Rossz hír jön, a képviselő mégis sajtótájékoztatót akar tartani, ezért Sarah felhívja rá a figyelmét, hogy neki mindegy, hogy Rich együttműködőként vagy kerékkötőként kíván-e szerepelni ezentúl, de a szavazóinak nem lesz az.

killing12.jpg

A suliban kihallgatják a kölyköket a halloween partiról, de senki nem emlékszik Rosie-ra, bár egy videón szerepel, ahogy Sterlinggel támasztják a falat. Sarah lelépne már, Holder jó utat kíván, elvégre ez már az ő nyomozása, világít rá, és még maradna. A gimis csajok ki is nézik maguknak, pedig nem egy DiCaprio. Amíg a rendőrök szétnéznek Larsenéknél, ők elviszik a két fiukat a partra, és Ádámtól meg Évától indulva kibökik, hogy a nővérük már a mennyben van. Otthon Larsenné húga(?), Terry takarít, és vagy lassabban pufferel, mint Sarah, vagy csak tapintatosabb, de még csak most kérdez rá, miért nem kereste az anyja azt a lányt napokig. A válasz masszív szemmeresztgetés.

killing13.jpg

Holder a sportpályán füves cigivel igyekszik bevágódni a kiscsajoknál, jó, hogy Sarah ezt nem látja, a tekintete már átlyuggatta volna a férfi koponyáját. A lelazult lányokból aztán kiszedi, hogy aki bulizni akar, az az alagsorba megy, mert ott a Ketrec. Ketrec? Oké, csá. Sarah-nak a főnök hozza a halottkém jelentését: csak az biztos, hogy a lányt megerőszakolták, és a halál oka fulladás, az időpont viszont péntek és hétfő között bármi lehet. Kösz bazmeg, mondja Sarah egy szuszogással. A főnök kicsit részletezi Rosie haláltusáját, de Linden látott már karón varjút, ez nem hatja meg, nem marad. Jóvan akkor. Sarah már szedné össze a saját gyerekét, amikor meghallja, hogy a kollégákat rádión Rosie iskolájához hívják. Francba, menjek? Ne menjek?

killing14.jpg

Richmond kocsiban van, beszédet tartani indul szakszervezetisekhez, amikor hívja egy riporter, hogy igaz-e, hogy halott tinédzsert találtak egy kampányautóban. Rich nem kommentálja, de biztos benne, hogy a szivárogtatás a két legközelebbi munkatársa közül az egyik műve lesz. A mitugrász Jamie, vagy a szeretőm, Gwen árul el? – sugallja a tekintete az esőfüggönyön át. Az iskola alagsorába csak bekukkant Sarah is, mi volt itt? Hát, az igazi bulit itt tartották, mondja Holder, és egy vérrel borított matrac mellett ott hever Rosie jelmeze is. Sarah még rágózni is elfelejt, ahogy a falon lévő véres kéznyomot fixírozza, innen tudhatjuk, hogy egyhamar bizony nem cseréli az esernyőt napernyőre.

16 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gebiszon 2013.07.11. 16:15:55

a furcsa kezdés adott :P nem valami stílushű XD node, fátylat rá.
ahogy már említettem függök, mint lajhár az ágon és várom a hogyvoltokat... (.nyal)
jasper apuci tipikus -sajnos csak- filmbéli hős, több kölköknek kijárna a füles (bocsi, mindig a képek ragadnak magukkal XD)
a szövegezés is jó ám, nem csalódtunk a múltkori után.

a füves jelenet nálam is hagyott kivetnivalót maga után, de hát muszáj volt beépülnie holdernek, munkahelyi ártalom

az anyát meg felpofoznám és kész.

aki nézte az eredetit, ott milyen környezetben zajlik a történet?
mert én ezt kezdtem el, és ha ez ilyen jó, akkor milyen variáció lehet ott? :D

Zsoofka 2013.07.11. 19:01:43

Engem az a kérdés foglalkoztat leginkább, ami elhangzott, de a válasz rá még hiányzik: anyuka miért nem hívta fel egész hétvégén a lányát?
A sorozat tetszik, de a színészektől nem vagyok beájulva: sem a főnyomoó csaj sem a kiscserkész újfiú nem hiteles nekem. Illetve az utóbbi erősen ripacs.

A politikusok közül szerintem a mitugrász fickó az áruló. A szőke szerető fején őszintének tűnt a döbbenet a kocsiban...

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.07.11. 19:16:42

@mokamini: az első részről lecsúsztam, a másodikat még nem láttam, de majd mindjárt. Miért, nem mondták el még, hogy miért nem kereste anyu? Most írhatnám, hogy bezzeg a dánok, de sem fontoskodni, se trollkodni nem akarok. megnézem inkább, a számat meg befogom.)

Zsoofka 2013.07.11. 19:49:13

@aggyistenbiri:
Nemtom miért nem mondták el, remélem nem azért nem hallottam a választ, mert bealudtam tegnap este :)
Én nem láttam a másikat :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.07.11. 20:20:01

@gebiszon: ugyanilyen sötét környezetben játszódik ott is, lehet nem véletlenül választották pont Seattle-t.:) @mokamini: és tényleg nem mondták el.

eddig az a bajom ezzel a változattal, hogy kihagyják a finom kis jellemrajzokat, akár a nyomozócsajét, akár az anyáét, és helyette inkább a sztorit pörgetik. Nem igazán tetszik, de nézem tovább.

Nemes-Takács Katát imádom a hangjával együtt, de amikor keménykedni akar (a hangjával), az annyira irritál. Nem áll jól a hangjának, bántja a fülem.
Mindez csak az én véleményem, nem is kell vele foglalkozni. :)

Zsoofka 2013.07.11. 20:24:40

@mokamini:
Megnyugodtam.... Most vót időm rendesen végigolvasni posztot, tényleg nem volt válasz :) Lehet azért borult ki anyuka olyannyira, mert a halálos hétvége előtt összevesztek a lányával valami faszságon... Nem mintha indok kellene a kiboruláshoz, miután megölik a gyerekét...

egyemakisszíved 2013.07.12. 10:08:07

Bocs, de nem azt mondták, hogy csak az biztos, hogy a halál oka fulladás, és még élt, mikor a vízbe került? Azt meg, hogy előtte megerőszakolták-e vagy nem, nem tudják igazolni, se kizárni, a víz miatt?

BundásRigó 2013.07.12. 11:22:51

@egyemakisszíved: De. Viszont nem értettem, ezért a feliratra hagyatkoztam.

egyemakisszíved 2013.07.12. 12:04:02

@BundásRigó: Köszi. Ilyen rossz feliratot csináltak hozzá? Így olvasva azt hittem, én értettem rosszul valamit, emlékeztem rá, hogy felkaptam a fejem miatta, mivel más volt, mint a dán eredeti, ahol egyértelműen kimondták már az elején, hogy a lányt megerőszakolták, sőt.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.07.12. 18:16:06

@egyemakisszíved: ...és ott megtudtuk azt is, hogy a szülők miért nem keresték pár napig.

gebiszon 2013.07.15. 12:53:31

@aggyistenbiri: köszi! akkor nem csak itt növelik a depressziósok számát az állandó esős-sötét környezettel XD

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.07.17. 20:59:25

@gebiszon: az viszont klassz, hogy Frans Bak zenéje maradt, kis változtatásokkal :)
az viszont nagyon nem jófejség, hogy lehet várni még 1 hetet a folytkövre.

gebiszon 2013.07.17. 22:14:32

@aggyistenbiri: nemáár!!
ajj. miért? nézettséggel volt gond?? a jó sorozatokat mind leveszik műsorról?? ajjj

BundásRigó 2013.07.17. 22:26:02

@gebiszon: BL selejtező miatt. na nem mintha nem tennének így is sokat azért, hogy kinyírják (lásd: bevezető dupla epizód szétszedése, ami mindenhol máshol jó volt egyben)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.07.17. 22:27:01

focimeccs van. és mi futball nagyhatalom vagyunk mint tudott. jövő héten lesz új rész.

Zsoofka 2013.07.18. 06:09:16

Annyira rosszul esett, hogy nem volt tegnap este film, pedig nagyjából ez az egy műsor, amit mostanában várok. Erre focimeccs. Pedig én szeretem a focit. De nem a magyart és főleg nem az egyetlen nézhető filmsorozat helyén :(
süti beállítások módosítása