Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dexter 6x04 - A Horse Of A Different Color

2013. július 10. 15:00 - candyperfumegirl

Még az előző epizódban invitálta meg kedvenc sorozatgyilkosunkat legújabb országos cimborája, Sam tesó egy kis keresztelővel egybekötött kötetlen hangulatú tengerparti piknikre. A jó pásztor most Nicket, a nyáj elkóborolt, de visszatért báránykáját kereszteli éppen a tengerben, mindkettő arcán üdvözült vigyor. Dex nem érti, minek örülnek ezek ennyire, és a vallás létjogosultságáról elmélkedik, ha már úgysincs jobb dolga, és ráment a délelőttje erre a programra. A „spirituális cucc" továbbra sem hatja meg, de azt azért el kell ismernie, hogy a Sam tesó arcán látható őszinte boldogság mégiscsak irigylésre méltó.

different01.png

Ezen most nem lehet tovább filozofálni, mert meló van, Dexnek az apokaliptikus grillpartira kell menni helyszínelni, ahol vallási fanatikus főgenyáink felvonultatták az Apokalipszis lovasai szerepében tetszelgő feldarabolt áldozatukat az előző epizód végén. Dex egyik ámulatból esik a másikba, van az egész beteg koncepcióban valami művészi, és az biztos, hogy a gyilkos nem kevés időt, energiát és fantáziát ölt a művébe, ez pedig néhai tesójára emlékezteti. Debra is helyszínel, ő már felfedezte az alfa és ómega jelet a lovakra festve, úgy néz ki, van a gyilkosainknak egy kézjegye, remek. A kis csapat Deb hadnagytól várná az instrukciókat, aki még mindig nem nagyon tud új munkakörével mit kezdeni, még szerencse, hogy itt van újfiú Mike, hogy mondjon valami okosat. A 40 fokos miami hőségben is állig begombolt inget, öltönyt és nyakkendőt hordó nyomozó a gyilkossági csoportból elsőként és egyedüliként felismerte, hogy a gyilkosságoknak bibliai vonatkozása van, egészen konkrétan a Jelenések könyve látomásait eleveníti meg a gyilkos mindenféle posztmodern élőképek formájában.

Dextert most már határozottan felpiszkálta az eset, összerakja a feldarabolt testet, és felfedezi, hogy ugyanolyan szúrt seb végzett vele, mint a gyümölcsárussal, már ők is tudják, amit mi, hogy a két gyilkosság összefügg. Az áldozat szemében pedig találnak egy cetlit 1242-es számmal, na ettől nem lettünk okosabbak. Azt viszont érdemes lenne megnézni, hogy nem volt-e olyan a másik áldozaton is, és ha már a testén semmit nem találtak, most elő lehet venni a beleit, amit gondosan megőrzött a gyilkossági osztály, persze mint bizonyítékot, nem azért, mert már készülnek az éves kolbásztöltő fesztiválra. A belekben az 1237-es szám van elrejtve, nagyszerű, első ügynek egy sorozatgyilkos, sóhajtozik Deb hadnagy, ő meg már azt hitte, kezdhet gyűjteni egy yachtra. Óvatosan a terminológiával, sorozatgyilkosnak csak három áldozat után számít valaki, jelzi Dexter a szakértők csalhatatlan profizmusával, de ettől Deb nem lesz nyugodtabb.

different02.png

Maria közben Matthewshoz csörtet be, tele van a lovas témával a sajtó, nem ártana valakinek megszólalni a rendőrség oldaláról is, mielőtt közröhej tárgyává válnának, hogy nem tudnak még semmit. Matthews egyetért, pontosan az ilyen feladatokra tartja Debra Morgan hadnagyot, neki jó a beszélőkéje, majd megoldja. Deb ezalatt a hadnagyi feladatok között őrlődik, nyomozás, bürokrácia, belső viszályok, sajtótájékoztató, a lövöldözés miatt terápiára is kell járnia, ráadásul valami tekintélyt sem ártana kiépíteni eközben, nem lehet ezt bírni idegekkel. Mike az új ember éleslátásával csak annyit mond, hogy ha hadnagynak öltöznél, az segítene, mert semmivel nem lehet olyan jól félelmet kelteni egy rakás öntudatos pasiban, mint egy tíz centis tűsarkúval.

different03.png

Ideje mítingelni, mert csak úgy úszunk az új fejleményekben, és Deb már szólítja is új üdvöskéjét, Mike-ot, aki jobbnak látta az alapoktól kezdeni és egy gyorstalpaló bibliaórát tartani a tudatlan bagázsnak. János, Jelenések, világvége, és a gyilkosságok élőképek formájában elrendezve, amik egy-egy bibliai jelenetre utalnak. A belek a mérlegen jelentése bizonytalan kicsit, de a mérleg, megmérettetés visszatérő elem a Bibliában, a végítéletnél meg főleg, úgyhogy az is megvan. Masuka még azt is kiderítette a szúrt sebekben talált rozsdából, hogy a gyilkos fegyver egy rohadt régi, rozsdás vasdarab lehetett, jó eséllyel valami antik kard. A hullákban talált számok között meg pont 5 van, esik le Dexternek hirtelen, mi ez, egy visszaszámlálás? A világvégéig? Innen már nem kell sok, hogy megszülessen aktuális gyilkosaink beceneve, Doomsday Killer (egyelőre egyes számban), bár Deb inkább „vallási faszfej"nek nevezné őket.

different04.png

A vallási faszfejek eközben kávézgatnak, és rohadtul elégedettek magukkal, hogy beszart mindenki a lovaktól, érzik már az emberek a vesztüket, nagyon helyes. Ettől egyelőre csak a Mester kerül izgalmi állapotba, Travis jelenleg szarik a világvégére, mert a pincérlánnyal szemez. Mesternek ez nagyon nem teszik, mert a feladatra kell koncentrálni, ennek rossz vége lesz.

different05.png

Mivel Dexnek sikerült ismét összetörnie a kocsiját (a Fogtündérrel való baráti kocsikázás alatt ugye), Sam bratyó már törzsvásárlói kedvezményt ad neki. Dexter megbeszélni Sammel a Doomsday ügyet, milyen elcseszett figurák garázdálkodnak már Miamiban, van valami útmutatás a Bibliában ilyen esetekre? A Bibliában mindig fel lehet fedezni valami újat, mondja Sam tesó, de nem kell ezt túlbonyolítani, Isten nevében gyilkolni gáz. A hitre viszont akkor is szükség van, legyen egy nem látható felsőbb hatalom, amihez útmutatásért fordulhatunk. Erre Dex csak forgatja a szemeit, mire Sam bratyó nagyon találóan rákérdez, miért Dex, te kihez szoktál segítségért fordulni, ha elakadsz? Ezt tudjuk, a halott Harryhez. Na ugye.

different06.png

Debra beszerzett egy visszafogott de csinos kosztümöt, és másnap már abban parádézik, de egyelőre a 20. század legkegyetlenebb kínzóeszközeinek egyikével, a nejlonharisnyával vesződik, és ízeseket káromkodik közben. Halt már meg valaki elfertőződött nunitól? – gyorsan sikerült átlépni a testvéri viszonyban húzódó láthatatlan határvonalat a megengedhető, és a soha fel nem tehető kérdések között, kösz Deb. A sajtókonferenciára is készülni kell, be is állít hozzá Maria, akivel mostanában udvarias legjobb barátnős stílben kommunikálnak, ami csak egyet jelenthet, hogy legszívesebben megfojtanák egymást. Laguerta tanácsa, hogy nem kell a betanult szöveg, ha Debra önmagát adja, akkor hiteles lesz, és vegyen fel egy nyakláncot. A tanács kétélű fegyver, mert persze az őszinteség erény, de ha Debra önmagát adja, akkor lehet, hogy érdemes lenne a kérő esti híradóba tenni a nyilatkozatát, hogy ne kapjon szívrohamot az ORTT.

Dextert eközben a gyilkosságok foglalkoztatják, és nézegeti a szétdarabolt holttestet, hátha talál még rajta valami érdekeset. Eléggé szembetűnő, hogy milyen durva vágásokkal darabolták fel szerencsétlent, az összevarrás, festés, meg úgy általában az egész beállítás viszont precíz és aprólékos munka volt, nagyon úgy néz ki, hogy ez két különböző kéz nyoma. Vagyis két gyilkos van, egy mészáros és egy művész, naná, hogy Dex előbb jött rá, mint a kollégák.

different07.png

A Masuka vonalon is van esemény. Ryan nagyon beindult a műkéztől, amit Masuka megmutatott neki (és amit aztán jól el is tulajdonított), és addig üti a vasat, amíg meleg, szeretne hasonló ereklyéket látni más sztár sorozatgyilkosoktól, mondjuk Trinitytől vagy a Bay Harbor Butchertől esetleg...na ezt itt hagyjuk abba, ijed be Masuka, ezért engem simán kirúghatnak, válassz más hobbyt, kislány. Késő, mert a kis Ryan már fel is tette a műkezet az Ebay-re, sőt éppen ebben a szent pillanatban jár le az aukció és viszi el valaki, szarban vagy Masuka, de nyakig.

different08.png

Debra első sajtókonferenciájára sok mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy unalmas. Kicsit akadozva indul, majd vesz egy nagy levegőt és a következőt bírja mondani: „leszarok én mindent és mindenkit, én csak el akarom kapni ezt a kurva gyilkost". Nálunk ilyesmiért híradós karrierek törnek derékba, de Debnek szerencséje van, mert ez Miami és főleg egy tévésorozat, még előnye is származik a dologból: a közvélemény úgy látja, hogy van végre egy hadnagyuk, aki tesz is valamit a közbiztonság érdekében.

different09.png

A keresztelő óta Harrison valahogy folyton betegeskedett, és most jutott el arra a pontra az epizód, amikor a betegség igazán súlyosra fordul, olyan magas láza van, hogy már műteni. kell. Egész család be a kórházba, Dex majd szétesik, annyira aggódik, hol van már az első évad „én az összes érzelmet színlelem" figurája, igaz? Sam tesó is jön látogatóba, mert ha van olyan helyzet, amikor jól jön egy barát, ez pont az, és ez remek alkalom arra is, hogy elmesélje saját szívszaggató történetét. Sam apja hivatásos geciember volt, kicsi fia nem tudta, mivel foglalkozik, egészen addig a pillanatig, amíg el nem vitte magával, kinyírni egy embert. Nem elég, hogy végignézette a gyerekkel, még felis használta a gyilkossághoz. Sam tesóban annyi düh halmozódott fel, amennyit nem tudott jól levezetni, nem csoda, hogy rövid úton a börtönben kötött ki, ahol annak rendje és módja szerint összetűzésbe is keveredett a helyi faszacsávóval. A dolog odáig fajult, hogy Sam bratyó már majdnem megfojtotta az ellent a börtön kápolnájában, amikor csodás fényt látott, és jött a megvilágosodás. Rájött, hogy el kell engednie, és olyan boldognak még sosem érezte magát, na Dex mit szólsz, még mindig csak spirituális faszság? A hírekre való várakozás elnyújtódik, és Dex annyira nem tud magával mit kezdeni, hogy a végén már félig-meddig imádkozik, „figyelj Isten, ha megmented a fiamat, bármit kérhetsz cserébe"– valahogy így.

different10.png

Van egy kis közjáték Angel és Quinn nyomozókkal is, Debra adott nekik egy feladatot, hogy ne feledkezzünk meg teljesen róluk sem. Beszélni kéne egy Jeremiah nevű prédikátorral, aki nagy Jelenések könyve szakértő, hátha került már az útjába valami zavarodott fanatista, aki előszeretettel megrendezné a világvégét. Tanult nyomozóink viszont bénáznak, nem találják a címet, úgyhogy inkább jól beszívnak az Angel új kocsijában talált anyaggal. Ha jól sejtem, a kapuzárási pánik következő lépése egy párducmintás hálóköntös és két szilikonmellű szőke cicababa lesznek. Viszont bármilyen hihetetlen, ezek után még képesek a vidám fiúk dolgozni is, és határtalanul elégedettek magukkal, hogy nem csak megtalálták a címet, de beszéltek is a prédikátorral, aki valami egészen érdekeset mondott. Egy nevet egész konkrétan, James Gellar professzorét a Tallahassee egyetemről, akit három éve kirúgtak szélsőséges nézetei miatt, és azóta senki nem tudja, mivel tölti mindennapjait. Kivéve persze a rajongóit, Gellar prof ugyanis világvége témájú blogot vezet, ez pedig pirosbetűs ünnep a Miami rendőrségnek, ugyanis megvan az első számú gyanúsított névvel és arccal együtt. Hab a tortán, hogy a professzorról még azt is tudja a rendőrség, hogy ellopott egy felbecsülhetetlen értékű kardot a helyi múzeumból, ami a legenda szerint János evangélista kardja volt, megvan a gyilkos fegyver is?

different11.png

Gellar prof ezalatt képzőművészeti hobbijának hódol, valami szép képet festeget a búvóhelyükön, Travis meg a pincérnőt fűzi, ebből még baj lesz. A Mester figyelmeztette, hogy hanyagolja az ilyen gyarló testi vágyakat, Travis viszont egyelőre tesz az öregre, és éppen azt meséli újdonsült barátnőjének, hogy korán meghaltak a szülei, és a nővére nevelte fel. Nem annak szánja, de ez pont az a kapunyitó történet, amitől a lány együttérző és vigasztaló üzemmódba vált azonnal, és igen, ezt úgy kell érteni, hogy dugás lesz. Ami akár szuper is lehetne, ha a prof nem figyelné a szekrényajtó mögül az eseményeket NAGYON baljós tekintettel.

different12.png

A kórházban Dexter végre megkapja azt a jó hírt, amire vágyott, kicsi Harrison jobban van. „Hála Istennek!" –borul a doki nyakába a megkönnyebbült apa, Sam tesó meg sokatmondóan somolyog, tudtam én, hogy meglátod te is a fényt egyszer. Dex zavarban van, mint akit farokverésen kaptak a templomban, és mentegetőzik. „Ugyan, ez csak a kifejezés, az ember bele sem gondol, és ilyen felfokozott hangulatban bármilyen baromság kicsúszik a száján."

different13.png

Másnap reggel Travis mellett üres az ágy, mert a prof már serénykedett, megkötözte Travis barátnőjét, és olyanokat mond, amiből semmi jót nem lehet sejteni. Hamarosan megtudjuk, mi a terve a lánnyal, mert Deb csörög Dexternek, hogy helyszínelni kell. A helyi botanikus kertnél találtak egy felfestett alfa és ómega jelet, meg némi vért. Az üvegházban van egy fellógatott és kikötözött lány is fehér ruhában, még életben van, és kétségbeesetten próbál jelezni Debráéknak, hogy ne lépjenek közelebb. Késő, valaki hozzáér egy zsinórhoz, a csapda működésbe lép, ami nem csak felakasztja a lányt, hanem még két hatalmas szárny is kinyílik a hátán, ezt a képet sem kell sokat magyarázni: a Halál angyala. Ő már a 3. áldozat, tehát hivatalosan is sorozatgyilkosokról beszélhetünk, nem mintha eddig lett volna bárkinek kétsége efelől. A szekrényből meg furcsa zúgás hallatszik, és sáskák repülnek ki, mindenki rohan, amerre lát, a kialakuló káoszban Dexter észrevesz az utcán egy embert, aki tökéletes megelégedettséggel figyelni az eseményeket. Nem a középkorú professzor az, akiről Debra beszélt, mert ez egy fiatal srác, arcán átszellemült vigyor, Dexter biztos benne, hogy a kettes számú Doomsday gyilkost látja éppen. Most már látta Travis arcát, innen lesz igazán érdekes a dolog.

Címkék: dexter
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2013.07.10. 16:18:31

Nagyon jó kis rész volt, köszi az írást róla!
Ezek a halottkikészítési módozatok, baszki... Szerencsétlen "angyal" pl, ahogy meg van csinálva. Azon totál meglepődtem, hogy még élt, bár azt gyaníthattam volna, hogyha a többi "kép" is halottal van, hát ő is így végzi, de a halála akkor is durva volt.
És még milyen jóságok jönnek, ugye :)

Harrsonért őszintén izgultam, és tetszett, hogy Sam is ott van a kórházban.

ziggy stardust · http://fagyis.blog.hu 2013.07.14. 08:08:42

én ennél a résznél frankón szívdobogást kaptam, mikor a szerencsétlen áldozatnak annyi lett, le kellett állítsam a filmet, annyira kész lettem. micsoda beteg cucc, tényleg...
süti beállítások módosítása