Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Élet az emberek után 1x06 - Temetett és temetetlen kincsek

2013. július 09. 17:00 - Chat Géza

Folytatjuk a „Mi lenne,ha…?” kérdésfelvetés feszegetését. Mi lenne Földdel, ha csak úgy, mondjuk egy kevésbé békés UFO látogatás, sáskajárás, meteorit becsapódás, vagy valami isteni igazságtétel során az embereknek nyomnánk egy deletét. A bolygónk jól meg lenne, köszöni szépen, de az általunk épített és hátrahagyott dolgok nem bírnák a kiképzést.

001.jpg

1 nappal az emberek után. A Függetlenségi Nyilatkozat Philadelphiában pihen, ami azért egy nap után nem rohad szét, de azt nem árt tudni, hogy a föld alatt, egy vitrinben, nedvességtől, portól távol tartva tárolják. Felügyelet nélkül, ennek könnyen annyi lehet. A Szabadság Harangja is ott lóg az út túloldalán és a szakik szerint még ott is lesz egy darabig. 2 nappal az emberiség után. Kicsit csendes a Golden Gate híd. Ezt az építészeti, mérnöki csodát a köd fogja kinyírni, annak hála fog szépen elrozsdásodni. A hajók a mólóknál horgonyoznak, azok is még megvannak magukban.

1 hét múlva sincs nagyobb különbség, még minden egyben van, úgyhogy a semmiről talán nem is zengenék ódákat, ha nem baj. 2 hét múlva viszont már van esemény. A farkasok kiszagolják a kaját és betörnek a házakba, míg a kutyák kimennek a szabadba és valószínűleg ott halnak éhen, mert nem teszi le eléjük senki sem a Fifike, Csibész, Tappancs, Foltos feliratú tálkát, tele nokedlivel pimpelt löncshúskonzervvel. A kóbor kutyák azonban túlélnék, mert ők nincsenek hozzászokva a gazdik kényeztetéséhez. Emberekkel és emberek nélkül is ugyanazt a mocskot kell zabálniuk.

004.jpg

3 hónap múlva. Lascaux városában, az 1940-es években felfedezett pazar kis barlangrajz több ezer évig bírni fogja, ha a föld alatt marad. Jó az ilyet tudni. 4 hónap később. Van egy olyan, hogy Ítéletnapi Tároló. Tudtuk ezt? Itt csak magokat tárolnak, hogy egy nagyobb katasztrófa után is lehessen folytatni a mezőgazdaságot.  Lesz még apokalipszis után Meló-Diákos kukorica címerezés. De. Amíg volt áram, addig mínusz négy fokon voltak tárolva a magok, míg négy hónap elteltével már 25 fok a benti hőmérséklet, ami nem annyira mínusz négy fok ugye. 2 évvel később. San Francisco városában a villamos elszabadul és megkarcol pár autót, de a hajók tekintetében nagyobb a szopó, mert azok elszakadnak a kikötőtől és szabadon ringnak a vízen, nekimennek minden szarnak és elsüllyednek. Magyarán, a természet leforgatja a Titanic hármat, négyet, ötöt, hatot.

003.jpg

10 évvel az emberek után a Függetlenségi Nyilatkozat elég nagy szarban van. Ha, már egy sötétítő is lekerül az ablakról, akkor már kész is a baj. Lascaux városába, tudjuk, ahol faszán állnak a barlangrajzok, na, az szépen berepedezik és omladozik. Hogy miért? Mert az csak egy ócska replikája az eredeti barlangnak. A látogatók miatt kellett lekopizni az eredetit, hogy az ne baszódjon szét az emberi testhőtől. Az acélvázzal együtt, a kamu barlangnak szépen befellegzik. Ellenben az eredeti még bírja, és mivel nem buzerálták a modern emberek, ezért az még 20-30 ezer évig is ugyanúgy ott lesz.

25 évvel az emberek után. Valamikor egyszer Centrália szénbányászatból élt, de mára hót üres. Ezen a városon prezentáljuk hát, hogy a természet milyen szépen tudja megöszögetni a házakat, mert a természet már csak ilyen. Meg is mondja a szaki, hogy mindegy mi van, lehet bármennyi faszagyerek az ember, a természet akkor is a Föld maga kis fenyítő nigája, ami nem rest bántani a kisebbet, ha becsületsértésről, vagy uzsipénzről van szó. 50 év múlva az Ítéletnap Tárolóban elkezdenek elpusztulni a magok, a salátáéval kezdve a sort. A Szabadság Harangja ugyan kettétörik és a földre zuhan, de nem lesz az enyészet martaléka. A kóbor kutyák elég jól tartják magukat. Igaz, létszámban nem éppen egyeduralkodók, de azért, na.

002.jpg

100 év múlva a Golden Gate már a rozsda miatt pompázik vörös árnyalatában. És amint elpattan egy acélsodrony úgy hullik darabjaira az egész. A Mona Lisa vesztét saját kabinja fogja okozni, amint az megreped és egy kis levegő vagy nedvesség bejut, máris hányhatjuk a kereszteket. 300 év múlva Philadelphia egy baszott nagy erdővé alakul és a Szabadság Harangjából csak a felirat fog látszani, míg a Függetlenségi nyilatkozat egy lágy szellőnek hála semmivé lesz. 2000 évvel az emberek után a Notre-Dame még mindig talpon lesz, ahogy a milói Vénusz is, csak nehogy itt teljesen magunkba roskadjunk. 20 ezer év múlva az Ítéletnap Tárolóban az összes mag elpusztul, de 10 millió évvel az emberek után már teljesen tök mindegy bármilyen lenyomatról beszélgetni.

A műsor a Spetrum műsorán látható, július 1-től, minden hétköznap 19:00 órától.

12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lutria 2013.07.09. 18:22:51

Az azért kicsit erőltetett volt hogy a függetlenségi nyilatkozat azért kezd megsemmisülni mert egy lezuhanó téglát a szél nekifújja az ablaknak és betöri,majd a szél letépi a sötétítőt,azután pedig a többi ablakot is betöri stb...

nekem gyanus volt mar az elejen is... 2013.07.09. 18:52:57

cél nélküli káromkodás nélkül nem is lenne rossz ötlet az irás...

Mercel 2013.07.09. 23:54:39

Azt hittem értelmes írás lesz.
Nem az volt.

"Frigyes"

Óz, a nagy varázsló 2013.07.10. 02:14:56

@nekem gyanus volt mar az elejen is...:

Ja, meg ha lenne benne értelmes gondolat, vagy legalább egyetlen értelmes mondat.

De nincs.

Ráadásul a magyarsága is pocsék.
A nulla helyesírásról nem is beszélve.

Kék az ég 2013.07.10. 06:10:48

Ez most mi alapján volt?

Ilyenről a History Channel már 4 évvel ezelőtt csinált nem is egy sorozatot !

------------------------------------
www.history.com/shows/life-after-people/episodes

-----------------------------------

Liba Tóni 2013.07.10. 07:41:59

Felesleges a sok káromkodás. Élvezetesebbnek vártam, de csalódtam a stílus miatt. Biztos vagány, de egy kicsit kulturáltabb hozzáállással több olvasód lenne.

BigPi 2013.07.10. 07:55:40

Elvártam volna, hogy egy magyar blogon a szerző az ilyen írást megpróbálja honosítani.
Bőven van hazánkban is elhagyott ingóság és ingatlan amin keresztül lehet látni a pusztulás folyamatát.

innovation 2013.07.10. 08:50:57

Szerintem itt inkább azt kell figyelni, hogy a postoló hogyan égeti az eredeti forgatókönyvet. Valljuk be, amerikaiaknak szól ez a sorozat és néhol nagyon bugyuta. Ezt ügyesen visszaadta.

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2013.07.10. 08:54:30

@BigPi: Ez a blog nem arról szól.
@innovation: köszönöm. Végre valaki.

@Liba Tóni: Itt még kurvára visszafogtam magam, de amúgy is a büntetlen nyomatékosító káromkodás éllovasa akarok lenni.

gabuscica 2013.07.10. 10:00:13

Milen jó poszt is lehetett volna ez a sok gyenge nyegleség nélkül...
süti beállítások módosítása