Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos hajsza 1x05 - Ostrom

2013. július 08. 09:00 - Szencsike

A Megan-hajsza utáni reggelen járunk, Emma, Paul és Jacob hármasban szunyókálnak az ágyban, forró este követte a fürdőt. Igaz, Jacob így reggel már nem olyan lelkes, Paul és Emma viszont összemelegedtek. Kicsi Joey eközben a telefonért lopakodik, sikerül megszereznie és tárcsázza anyu számát, okos kölyök, ám a konyhaasztal alá bújik el, ami annak a fényében vált rossz választássá, hogy Paul és Emma megéhezett. Claire anyunak csörög a telefonja rendőr-reggeliztetés közben, nagyon megörült fia hívásának. A rend éber őrei azonnal a hívás bemérést kezdik, csak Claire tartsa őt szóval, így kéri a csemetét, írja le a terepet, hol és kikkel van. Sajnos azonban Paul leért a konyhába, kicsi Joey csúnyán lebukott, a hívás megszakadt. Főcím.

pic1.png

Szupercsapat azonnal a hívás után nyomoz, de túl sok a zavaró jel, nem tudják pontosan bemérni a hívás környékét sem. Viszont nyomozóink egy meglepő látogatóval találkoznak, Carrol ügyvédje érkezett a börtönbe. A néger hölgy Carrolnak csak a fellebbezéseit intézte, Ryan nem szívesen látja Carrolnál a nőt, hiszen bekavarhat Joey megtalálásába, Deb szerint nekik most nincsen szavuk, Joe azzal tárgyal, akivel akar, Mike pedig siessen a mobillal! Eközben kicsi Joey épp Emmán kéri számon, miért volt ideges az anyukája, mintha nem tudná, ő hol van. Emma próbál mellébeszélni, de a gyerek tudja, hogy apunak köze van a dolgokhoz, aki rossz ember, a rendőrség is a nyomában van. Emma szerint a rendőrség az, akitől igazán félni kell, hazugságokat állítanak az apjáról, ezért kell Joeynak is elbújnia, nehogy árthassanak neki. A gyerek elbizonytalanodott a választól.

pic2.png

Paul caplat le a pincébe, Megan még mindig él, de Paul ígérete szerint ez hamar megváltozhat. Jacob a konyhában komoran iszogatja a kávéját, Paul nagy vidáman ad tanácsot, milyen kést használjon Megan kivégzéséhez, hát ezek az infók sem dobták fel Jacobot, sőt. Ismét leszögezi, ő nem meleg, soha nem is volt és nem is lesz az, csodás éjszaka ide-vagy oda. Paul szerint hármójuk kapcsolata magasabb szintekre emelkedett előző éjjel, ne rontsa el, koronázza meg Megan megölésével. Jacob kínban, Paulra hárítaná a feladatot, de a srác nem akar több hazugságot. Ugorjunk Joehoz, a kihallgatóba, ügyvédnője feszengve lép a kis szobába. Ő maga sem tudja, hogy mit keres itt, láthatóan nem is akar Joe közelében lenni. Joe-nak jogi tanácsra van szüksége, amit a nő meg is fog neki adni, mert tartozik neki. Ugorjunk 2010-be, ugyanez az ügyvédnő itt még határozott és ellentmondást nem tűrően dobja ki Joe-t, hiszen a sokadik fellebbezését utasították el, felesleges tovább dolgozni az ügyön. Vissza a jelenbe, Joe Oliviát besúgóként akarja használni, mindenről tudni akar amit az FBI csinál.

pic3.png

Szupercsapat javában dolgozik, az egyik tévécsatornán Oliviát látjuk, amint sajtótájékoztatót tart. Ryan felhangosítja az adást, Olivia mondandója egyszerű, mint a faék, egy Poe művet olvas fel, A vörös halál árnyékát. Gyorsan ugorjunk is egy fegyverraktárba, ahol egy húszas éveiben járó férfi telefonál egy másik férfinak, akció indul. Szupercsapat az elhangzott alkotást értelmezi, Carrol ezzel utasítást adott, Mike még mindig a mobillal totojázik, de Ryan tudja, hogy a megoldás már korábban megtalálta, Dutchess megye lesz a keresett hely. Deb engedi az akciót, folyamatos összeköttetésben lesznek, a Jenny-küldetés után Mikenak nyomatékosan felhívja erre a figyelmét, viszont Ryan előléphet, fegyvert kap és visszahelyezik az állományba. Ryan Clairenek számol be a fejleményekről, házról házra járnak majd, de felkutatják Joeyt és a helyi rendőrség is segít nekik. Claire menni akar, de Ryan maradásra kéri, hátha Joey újra telefonál. Ryannek mennie kell, egy ölelés után megígéri Clairenek, hogy nagyon fontos, kettejüket érintő dologról szeretne vele beszélni.

pic4.png

Team Emma, Paul egy bizonyos Rodericket akar felhívni, ám Emma megelőzte, de csak üzenetet tudott hagyni neki. Paulnak Joey-val is lennének tervei, de Emma leállítja a társat, Joey-t nem bánthatja. A kissrác a lépcső tetejéről hallgatja őket, megijed a felnőttek szavaitól. Olivia Claire-hez jött, nem válaszol a nő kérdéseire, viszont megad Claire-nek egy címet, hova menjen, ha látni akarja a fiát, egyedül kell mennie, FBI-t hagyja ki az ügyből. Mike és Ryan megérkezett a megyei kapitányságra, sajnos túl nagy az a terület, amit át kellene kutatni. Team Emma, Jacob bánatos képpel járul a társai elé, vagyis Megan még mindig nem halott, bánatában kirohan a házból, Paul utána. Emma Joeyt hívja ebédelni, de a gyereknek semmi híre, okos kölyök, végre megszökött. Jacobot a teraszon Paul szedné össze lelkileg, de a srác beszélni sem akar vele, mikor kijön Emma és jelenti Joey eltűnését. Átnézik a birtokot, de sehol nem találják, hát szétválnak. Közben a gyerek az erdőben rohan, megbotlik, de mázlija van, egy férfi épp arra jár.

pic5.png

Claire otthon jelenti a rendőrbírónak, hogy találkát beszélt meg valakivel a városban, szeretne egy kicsit kimozdulni. A férfi nem rajong az ötletért, Claire csak felügyelettel mehet el, Claire ráhagyja.  A rendőrbíró hívja Deb-et, beszámol neki Oliviáról és a hirtelen távozási szándékáról, így hivatalos parancsot is kap a követésre. Ryanék a helyi erőkkel konzultálnak, mikor a parancsnok felismeri Pault az egyik fényképen. Egy fiatal szőke rendőrnő, Ava keresi a kisbolt biztonsági felvételeit, egy kis technikai ügyeskedés után megjelenik Paul arca a képernyőn. Ezzel máris szűkítették a területet, Ryan Lopez járőrrel megy egyik irányba, Mike a rendőrlánnyal a másikba. Kicsi Joey a bácsival tart a házukhoz, megengedte, hogy tőlük hívja fel anyut. A férfi felesége felismeri a gyereket, benne van a tévében, a rendőrség keresi. Kicsi Joey még sem olyan okos, elhitte Emma meséjét, hogy őt bántani akarják a rendőrök. Ekkor megérkezik Emma is, játssza az aggódó dadust, Joey viszont elhúzódik tőle. A házaspár beinvitálná őket egy telefon erejéig, de Emma köszöni, menniük kell, majd ha visszatértek, Joey használhatja a mobilt. A gyerek megörül ennek, Emma így viheti a gyereket.

pic6.png

Eltávolodtak a házaspártól, a gyerek tényleg elhiszi, hogy hívhatja anyut, és találkoznak Paullal és Jacobbal. A srácok is örülnek a viszontlátásnak, Emma viszont elfelejtette megköszönni a házaspárnak a segítséget. Ő inkább visszakíséri a gyereket a házhoz, Paulra bízza az üzenet tolmácsolását. A házaspár már a rendőrséget hívja, mikor Paul beállít hozzájuk egy kapával a kezében. Ryan és Lopez a térképet böngészik, mikor Lopezt értesítik, hogy a házaspár bejelentette, látták a gyereket, irány oda! Emma és Joey hazaértek, a gyerek a szobájában vidáman lehuppan az ágyra, telefonálni akar. Emma hozza a telefont, biztos ami biztos, rázárja a gyerekre a szobaajtót. Viszont a lakásban már van valaki, egy fazon az akit az utcán ért a raktáros hívása. Roderick küldte, talán az, aki a fegyverraktárból telefonált, ő lenne Roderick? Mindegy, majd kiderül, Emmáéknak viszont pakolni kell, mert indulnak.

pic7.png

Claire egy kis étteremben üldögél, néhány asztallal hátrébb ott figyeli a rendőrbíró és a kollégája. Végre megérkezett a barátnője, a rendőrbíró talán nem gyanakszik annyira, viszont Claire feltűnően nézegeti az óráját. Ryan megérkezett a házaspár lakásához, sajnos túl későn jöttek, Paul halálos üzenetet hagyott hátra. Lopez rendőrt sokkolja a halott pár látványa, unalmas kisváros zsarujaként nem szokott hozzá a különös kegyetlenséggel meggyilkolt halottak látványához. Ryan viszont igen, így rájön, hogy nem sokkal az érkezésük előtt haltak meg, a legközelebbi farm az erdőn túl van, oda kell menni, Paul és Jacob épp besétál a házba, jó helyen járnak. Ryan Mike-ot hívja, meg van a hely, indulnak, Ryan ha lehet, ne hősködjön. Lopez ideges, de bírni fogja, ígéri az alkalmi kollégának. Paul és Jacob a házban találkozhatnak Roderick küldöttével, Hankkel, csomagoljanak és indulhatnak.

pic8.png

Debet is értesítették, azonnali készültség, ő is hamarosan indul, Olivia megfigyel és fülel. Claire-ék befejezték az ebédet, a nő rendeltet magának egy kávét, amíg kimegy a mosdóba, természetesen rendőrbíróval a nyomában. Mivel a férfi kényelmes típus, ő csak azt látja, ahogy a női mosdó ajtaja becsukódik. Arról maradt csak le, ahogy Claire kitárja a mosdó ajtaját, majd gyorsan kifut a vészkijáraton. A férfi régóta űzi a szakmát, így kisétál a vészkijáraton, de a parkolóban nem lát senkit, vissza az étterembe, Claire kibújhat az egyik kocsi mögül és futhat. Rendőrünk bemegy a mosdóba, de ott sincs senki, átverték. Ryan és Lopez kettéválnak, Lopez a pajta felől közelíti meg a házat. Azonban ő még látja, ahogy Hank kisétál a bejáraton és telefonál. A vonal másik végén a fegyverraktáros van, ő fuvarozza majd anyut. Lopez gyorsan befut a pajtába, sajnos Hank meglátta őt, a csomagtartóból kivesz egy fegyvert. Ryan a ház hátsó bejáratát kutatja, közben Lopezt Hank éri utol. A férfi úgy tesz, mintha ő csak véletlenül járna arra, ám Lopez egyre idegesebb, nem dől be a trükknek, Hank viszont gyorsabb és erősebb, Lopezt a saját fegyverével lövi le, a rendőr azonban még él. Hank második lövéshez készülne, de azt Ryan adja le.

pic9.png

A házban is hallották a lövések zaját, Hank után mennek, Emma Jacobbal, Paul külön. Lopeznek a súlyos sérülése ellenére a leszámoláson jár az esze, Ryan próbálja életben tartani, jelenti a kollégáknak, hogy mi történt, de sajnos túl késő. Lopez meghalt, Mike-ék hamarosan megérkeznek, Ryan be fog menni a házba. Kicsi Joey szembesülhet azzal, hogy be van zárva a szobájába. Ugrás bv-be, Olivia ismét Joenál, beszámol a hírekről: FBI megtalálta a házat, Joey még nincsen náluk. Üzenet átadva, hála a sajtónak, mindenkihez eljuthatott a tikos üzenet. Claire-hez is elment, de nem tud róla semmit. Joe köszöni a hasznos segítséget, de Olivia kiakad. Valami olyat tett, amit nem lett volna szabad, sosem akart Joe játékának részese lenni. Joe meglepődik a reakcióján, hiszen ő a nőt kifejezetten az agresszív, bevállalós stílusa miatt választotta annak idején, örüljön, hogy most ő a postás és nem a címzett. Ugrás 2010-re, Olivia az irodájában dolgozik, mikor Hank meglátogatja őt. Mikor Hank bevallja, hogy Joe Carrol küldte az addig mosolygós és gyanútlan nő majd összetörik a reszketéstől, és van is oka rá: Hanknél egy nyesőolló van. Vissza a jelenbe, Joe Oliva további utasításait diktálja, a nőnek hiányzik két ujja.

pic10.png

Claire a megadott cím felé siet, Raktáros szedi fel őt. Kicsi Joey bezárva a szobájába, de egy függönykarnissal sikerül letörnie a zára, de még mindig nem tud kijönni a felső zár miatt. Emmáék felfedezik a pajtában Lopez és Hank hulláját, Ryan a pinceablakon keresztül jut be a házba, ott találkozhat a Megannal, sikerül a lánnyal megértetnie, hogy segíteni fog neki, csak hallgasson. Joeynak siker kijutnia a szobájából, Ryan a felmegy a házba, megtalálja a gyereket, de Ryan nyakához Paul tartja a fegyvert.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása