Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fald fel Amerikát! - Ínyenceknek 1x01 - Sertésmustra

2013. július 07. 18:00 - Chat Géza

Üdvözlet! Kis kitérőt teszünk a bélpoklos Adam Richman anti-bajpassz versenyzabálásáról, hogy megmutassuk a legínycsiklandóbb fogásokat szerte Amerikában. Ebben a 2012-es szériában Adam eléggé le van soványkodva – amíg rá nem jöttem, hogy archív felvételekről köszönget vissza- , úgyhogy tényleg már csak az ízre, nem pedig az irdatlan mennyiségre megy rá. A mai adásban sertésből készült nyálcsorgató finomságokkal barátkozhatunk, hogy azokat hol készítik el a legjobban. Amerikai magyarok, most figyeljetek!

ffa ínyencek.jpg

Adam Richman oktatja a történelmet, hogy honnan és mióta van Amerikában sertés, de ez legalább olyan szarul áll neki, mintha a házi barkácsról tanítana gyerekeknek. Lépjünk is túl ezen és nézzük mi van a jó öreg Detroitban. A bírósági negyedben a Slows étteremben adják a legjobb sertésből készült bármit. Itt a legfaszább az enchilada, de nem is ettől olyan patinás a hely, hanem inkább a Tripla Veszedelemtől. Mákos zsemlébe vágott bacon, három napig párolt, sütött sertés hús, plusz néhány szelet natúr grillezett sonka. WoW! Ezt még a helyi szószokkal lehet szétcsapatni. Adam bekér egy narancsos BBQ szószt. Legyen elég annyi, hogy nem köpte ki. Sőt, gusztustalanságba hajló nyammogások közepette nyállal nyelve habzsolta.

New England és a Nosh ételbár a következő megálló, ahol a négyhúsos hamburger rántja be a gyanútlanul arra kószálókat. Már most, látatlanba szórnám befelé pofazacskó mögé, pedig még nem is tudok róla semmit, hogy mi mennyi állati alkatrész van beleaplikálva. Az Apokalipszis Most hamburger négy darab sajtos húspogácsából készül, benne olyan kuriózumokkal, mint sertés hasaalja és hízott kacsamáj – de a sznoboknak csak foie gras. Finom és kész.

A St. Louis városában lévő Iron Barley az a hely, ahol a faszénen sült hátszínt, valamint a Monte Cristo hot-dogot kell feltétlenül megkóstolni. Na de van itt tölgyfa parázson sült hátszín is, ami leginkább azért melós egy kaja, mert nem fér el az egység konyhájában, így az udvaron kell elkészíteni. Nyilván ez legyen a legnagyobb probléma az életben, de azért érezzük a helyzet komolyságát remélem. Azon kívül, hogy a titkos fűszerporral megszórt hátszínt a tölgyfatüzelésű sütőbe rakják, és hagyják megsülni, semmi más odafigyelést, kényeztetést nem igényel ez a frenetikus étel. Na, de van itt más is, mint mondjuk a Monte Cristo hot-dog. Vegyünk két darab, 35 dkg-os chicagoi hot-dog virslit, amit vajon ropogósra sütünk. A tetejére két szelet svájci sajtot helyezünk, majd egy fém (kutya)tál segítségével kicsit megpároljuk. A párolást elősegítendő, egy kis erőlevest locsolunk a sütőlapra. Ez ám a tudomány, nem ami a Nasa-ban megy. Ez még mind semmi. A hot-dog kiflik belsejét vajjal és – FIGYELEM! – eperlekvárral kell jó alaposan megkenni, és kész is. Nyilván nem lett szar az íze, úgyhogy Adam is befalja tisztességgel.

Philadelphia dúskál az isteni kajákban, mint a sertés sültes szendvics, amit a Dinicben készítenek a legjobban. Hús és sajt és párolt brokkoli szár. Ez mind benne van egy friss olasz kifliben. Szafttal is meg van támogatva a szendó, hogy ne legyen fújtós, oszt kalap, kabát. Adam már zengi is az égi imákat a piaci zabáról.

Az utolsó megálló Raleigh-i The Pit étterem, ahol egészben készítik el a malacot. A hely attól olyan autentikus, hogy az étkezőasztaloknál ülve is kristály tisztán lehet hallani, ahogy a konyhán sertepertélő mesterszakácsok kimért eleganciával és rendkívüli cizelláltsággal a sütőre basszák a sertést. A több óráig tartó sütés után kézzel szedik le a csontokról a húst, így semmi sem vész kárba, majd a megmentett húscafatokat összemixülik némi almaecettel, meg valami titkos lőrével. Ha ez még nem lenne elég, a tulaj meglepi Adamet egy kis itókával, ami nem más, mint egy fasza kis Moonshine whisky. Mintha ezt a kifejezést már hallottam volna.

A műsor a Spektrum csatornán látható, szombaton és vasárnap 17.00 órától

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása