Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkosság 1x01 - Pilot

2013. július 04. 11:00 - BundásRigó

Borongós hajnalon indulunk, egy vörös hajú nő fut az erdőben. Engem kicsit Sydney Bristow-ra emlékeztet, de persze nem olyan menő. Közben néha beflesselünk egy lánykát, aki éjjel, hiányos öltözetben menekül, és ha jól sejtem, a helyszín ugyanaz. Szegény próbál nagyon kicsinek tűnni, de egy lámpával őt üldöző valaki megtalálja. Úgy tűnik, a lány sikoltozása nem a szőke herceget vonzotta oda. A vízpartra kiérő vörös aztán meglát valami tájidegen dolgot, én kapcsolódási pontra számítok holttest formájában, de nem az, pontosabban nem emberi, hanem egy állattetem. Disznó? Kutya? Jegesmedve? Szerintem a nő sem tudja eldönteni, mert marad, aztán csörög a telefonja, és jön a főcím seattle-i látványelemekkel és sok esővel.

killing00.jpg

Megtudjuk, hogy az első napon vagyunk, de azt nem, hogy minek az első napján. Az előbbi nő, Sarah Linden gyilkossági nyomozó érkezik egy pajtához, ahol a járőr szerint egy holttestet találtak, de mivel ő ért ide először, menjen csak, és keresse meg egyedül. Megy is, véres ruhadarabok után talál egy felakasztott véres kis csomagot. De meglepiii, mert ez sem hulla, csak egy guminő, amivel a marha vicces kollégák köszönnek el, Sarah ugyanis még ma lelép. Otthon a pasija várja, és egy kis csevegésből megtudjuk, hogy a nőnek van egy fia, és nemsokára esküvő is lesz, ma meg költözés, ha az összetolt bútorokból meg a dobozokból még nem derült volna ki a kedves nézőnek, mi el-mond-juk.

killing01.jpg

A munkahelyen is csak ezen jár az esze, de megzavarja egy fickó, aki a dobozával már be is venné magát az irodájába. A flegma pofák és a folyamatos rágózás valószínűleg a keménycsajvagyok attitűd része, aki leszarja, hogy a pulcsija Mark Darcy-i mélységeket hódít meg, az bezzeg bántja, ha egy nappal korábban ott az új fiú, bizonyos Holder. Jön a főnök, mert meló van, egy parkba kell menni, a csaj meglepődik: ez az uccsó napom. Megható, de este hatig még nekünk dolgozol, vidd az új fiút is. Holder a kocsiban azzal kábítja, hogy beépített ügynökként is dolgozott már, de Sarah ezt nem veszi be. A parkban egy járőr referál, holttest az nincs, csak egy véres kardigán, meg egy bankkártya, Stanley Larsen névre kiállítva. Sarah fejben már délen van, le is passzolná az ügyet a Sekszuális Gyilkosságiaknak, de Holder, a Sima Gyilkosságiak újseprője ebbe nem megy bele, a repülőd csak kilenckor száll fel, addig hatszor kikérdezzük ezt a Larsent.

killing02.jpg

Meg is ismerkedhetünk Stannel és szimpatikus munkatársával (aki lazán leoszamázza a közel-keleti bolttulajt), majd csörög a mobil, és síri hangon beleszól az asszony, azonnal gyere haza Stan. Én a komplett IMF bizottságra számítok a kiskonyhában, de csak a vízvezetékkel van valami, végre nem csak kint csupa víz minden, hanem már bent is. Egy kis softpornó után Stan visszamegy dolgozni, így a rendőrök épp elkerülik. Az oszlopon figyelő Darren Richmond választási plakátjaival át is kötünk magára Darren Richmond polgárjenő jelöltre, aki egy temetőben mereng, amíg a telefonja meg nem szólal neki is, irány a kampányközpont. Kis dobálózás az adatokkal, finom utalás, hogy a kolléganő több mint munkatárs, aztán mindenki nagyon boldog, mert egy képviselő asszony is támogatja ezt a jó embert, ez meg a vetélytárs bénázásával összeadva biztos győzelmet jelent.

killing15.jpg

Két ocsmány kötött pulcsi összecsapni készül, Sarah-ék ugyanis megérkeznek a Larsen házhoz, és a feleséget találják otthon. Stan most dolgozik, mondja, és éjjel is itthon szokott lenni. Múlt éjjel is, főleg hogy kempingeztünk hétvégén, és hulla fáradt volt, de egyébként se jár el. Holder csalódott, úgyse fog minket felhívni, Sarah meg szarik bele, alig várja, hogy Kaliforniában legyen. De meglát egy pink bringát, és miután elítélő pillantásából kiolvassuk, hogy neki valószínűleg sosem volt ilyenje, biztosra megy, és megkérdezi, van-e Larsenéknek lánya, vagy csak nemi identitászavarral küzdő fia. Van lányunk. Vitték kempingezni? Nem, egy barátjánál maradt.

killing04.jpg

Ez a barát, Sterling (Abigail Hobbs a Hannibalból), elég ideges, a suli folyosóján kérdezősködik a Larsen lány után, de a többiek sem látták. Aztán mikor már felnőttek is keresik, tehát komoly az ügy, az ilyenkor legkézenfekvőbb megoldást választja, és azt hazudja, Rosie vele volt egész hétvégén. A rasztás tanár (?) viszont négyszemközt rápirít, ezt ugye te sem gondoltad komolyan. Mrs. Larsen otthon próbálja felidézni, mikor látta utoljára a lányát. Sarah érezteti, milyen szar anyának tartja, aki egész hétvégén nem hallott a 17 éves lánya felől, és még most sem veri ki a jeges veríték, hogy két rendőr kérdezgeti, mit viselt Rosie pénteken. A lány tipikus tini szobája láttán Sarah csak a szemét forgatja, őt biztos kutyakennelben nevelték ilyen tökössé, közben befut egy telefon, amitől anyu elég ideges lesz.

killing05.jpg

A suliban a képviselők is ott vannak, valami fórum lesz a végzősöknek. Darren Richmond a szabadidőtárs/ kolléganőt, Gwent szeretné meggyőzni, hogy költözzön hozzá, ő viszont nem akarja a munkát a magánélettel keverni, és különben is, tudom, hogy a temetőben kódorogtál ma reggel. Nagyon úgy fest, hogy a fórum lefújva a diák eltűnése miatt, Richmond azért megkérdezi, hogy a nyomozás tényleg fontosabb-e a kampánynál, de hát annak idején mi is nehezen értettük, miért szakítják meg a Kacsameséket. Sterling a rendőrök láttán okosabbnak látja lelépni. A rasztás tanár finoman érezteti Holderrel, hogy a Rosie-ra tett megjegyzései enyhén pedók, a részletekkel pedig fárasszák Sterlinget, ha megtalálják. Sarah-t hívják a fia iskolájából, be kéne jönni. Kár volt úgy megvetni Larsenéket, mert ő sem a nevelés csúcsa, a kölyök nem igazán rajong se a költözésért, se az új apaképért, és momentán az anyjáért sem.

killing06.jpg

Holder a kutyás keresőkkel órákig semmire sem megy az erdőben, míg Sarah a szúrós tekintetével körbe nem pásztáz, akkor varázsütésre mindjárt jelentkezik egy kolléga, hogy lehet, hogy találtak valamit. A nő szerint Larsen fater még mindig gyanús, Holder szerint nem. Richmond tanácsost a kollégái győzködik, hogy használja fel a kampányban az eltűnt lányt, ha még meg is gyilkolták, az nekik annál jobb, de Rich feltámadt lelkiismerete ezt nem engedheti. Aztán egy Meg nevű nő telefonál, hogy egy riporter nem hagy neki békét, tud Richmond utazgatásairól. Nem, nem csak azokról, hanem AZOKRÓL is. Hmm. Ez nyugtalanító.

killing07.jpg

Közben Sterling belefut Larsen apuba az úton, és elköpi neki, hogy Rosie szerinte az exével, Jasperrel van, mert annak a szülei épp két kézzel szórják a pénzt olyan helyeken, ahol van értelme naptejet árulni. Ő le is adja a drótot az asszonynak (Mitch, wtf?), megvan a lányunk, már Sarah-t is hívja a főnöke, hogy csak a barátjával lógott a csaj, de őt nem könnyű meggyőzni. Azonban az erdőben semmi extra, hát legyen, itt végeztünk. Jasper, az elkényeztetett suttyó archetípusa, technóra videojátékozik épp, mikor Stan beront, hogy hazarángassa Rosie-t, de csak egy szétkokózott ribit talál az ágyban, aki ránézésre Jasper anyja is lehetne.

killing08.jpg

Sarah újabb rágót töm a szájába, a már bent lévő húsz mellé, mikor hívja a pasija a hétvégi progi terveivel. Érdekes módon a munka közben Kaliforniáról ábrándozó nő Kalifornia közben a munkáján filózik, és hanyagolja a pasit egy földút kedvéért. Mint kiderül, van a közelben egy tó, amiből nemsokára persze, hogy kihalásznak egy autót. Stan épp akkor ér a parkba, amikor a csomagtartóban a nyomozók megtalálják Rosie Larsen holttestét, és telefonon az asszony is egyenesben hallgatja végig az eseményeket. Az autó a rendszáma alapján a Richmond kampánystábhoz kapcsolható.

killing09.jpg

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gebiszon 2013.07.04. 13:06:43

huh, én ráfüggtem rendesen :D
mellesleg tetszik a hogyvolt is, Larsenék 'mindenhol vizes' jelenete nagyon beleégett a kedves Bundásrigó (lol) retinájába ;) de nem baj az. valószínűleg ennyi jut a nézőknek a softpornóból egy időre...

fryci 2013.07.04. 15:07:09

Az Egy gyilkos ügy (AXN) amerikai változata, én előbb láttam az eredetit, nagyon tetszett.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.07.04. 19:43:50

@fryci: nagyon tetszett az eredeti! láttad ezt a változatot? nézzem?

sovesztomesz 2013.07.04. 21:50:32

Észak-Amerika ezen része (Seattle/Vancouver) az egyik legcsapadékosabb, kb. évi 180 napot esik az eső, mérsékelt-övi monszun; és még ne is legyen ilyen környezetben depis a film :-)? Egy időben a "depis" zenék fellegvára is volt a hely(grunge).

Mondjuk nem vágtam hanyatt magam a filmtől, de időtöltésnek elment.

fryci 2013.07.05. 11:23:29

@aggyistenbiri: Nem, most kezdtem el nézni én is, az első rész nagyon hasonló volt, még nem tudom , érdemes lesz-e, mert a másikban a szereplők egyenlőre nekem sokkal jobban bejönnek.
süti beállítások módosítása