Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Észlelés 1x08 - Kilimandzsáró

2013. június 28. 09:00 - nyauuuuu

A doki az ambícióról beszél, és arról, hogy a sikert neurológiailag meghatározza, hogy valaki mennyire tud a feladatra koncentrálni. Ennek illusztrálására felébreszt egy az óráján szunyókáló focistát. Kéri a félévi dolgozatokat is, mert Lewickinek szerinte az az ambíciója, hogy még aznap este elolvassa az összeset. Bár általánosságban elégedetlen velük, Brian Cahill dolgozata meglepetés Maxnek. Ő a Csipkerózsikát játszó futballsztár, a dolgozata viszont nagyon jó. Daniel a dékánnak magyarázza, hogy a dolgozat túl jó, vagyis biztosan plágium, ilyet az a fiú magától nem tud írni. Paul szerint Cahillnek egész jók a jegyei, de Pierce úgy véli, csak olyan tanároknál kap jó jegyeket, akik a sztársportolósága miatt pozitívan diszkriminálják. Ezen jót elvitatkozgatnak, aminek telefoncsörgés vet véget: gyilkosság történt.

01.jpg

Michael és Kate éppen randiznak, a pasi egzotikus kaját főzött a saját két kis kacsójával. Épp learatná a jó szakácsnak járó jutalmat, és csókolózásba bonyolódnának, mikor Kate telefonja megcsörren. Jól mutatja Hathaway iránti érzelmeit, hogy azonnal fel is kapja, és közli a rövid csevegés végén, hogy mennie kell, mert Daniel az. Mark ezen nem is csodálkozik. Kate Paultól kérdezgeti a gyilkosság részleteit: a rendészet egy holttestet talált a Brooks Hallban, egy elsőéves, Christina Lake az áldozat, kitörték a nyakát. Moretti nem érti, miért őt hívták, az ügy a rendőrség hatásköre. Valóban, vizsgálódtak is már, de Haley dékán felkérte az FBI-t is, hogy a szülők felé bizonyítsa, hogy mindent megtesznek a diákok biztonságáért – bónuszként pedig Pierce felhívta Reardont, és gyakorlatilag megzsarolta, hogy nem segít többet, ha az FBI nem nyomoz ebben az ügyben. Kate meg van döbbenve, de mivel a főnöke telefonon is ráerősít, nincs választása.

A helyszínen kezdik a kérdezősködést. Míg odafelé mennek, Pierce meglát egy diákot, akire eléggé mérges, mert nem ment az órájára, miközben itt ácsorog és beszélget a társaival. Kate szerint beszélnie kellene a fejével, ebben az ügyben úgysincs neurológiai szál, inkább professzorkodjon, mint nyomozzon. Danielt nem lehet lerázni, a gyilkosság az ő iskolájában történt, és kész. Az áldozat alsó szomszédját hallgatják ki először, aki a szobák elhelyezkedése miatt mindent hall állandóan. Christina – szokás szerint – egész este bömböltette a zenét. Szegény alsó szomszéd a félévi zh-jára tanulna, de már három napja csak üvölt a zene. Egy fiatalembertől megtudjuk, hogy az áldozatnak nem volt baja senkivel, ezer barátja volt. Olyan fajta volt, hogy minden lány őt utánozta, minden srác őt akarta. Egy afroamerikai lány arról mesél, hogy Christina most szakított Billy Mitchell-lel, a lány dobta a srácot, aki ezt eléggé rosszul viselte, egész héten attól volt hangos a koli, hogy a szakításon vitatkoztak. Mivel Billyt legutóbb a virrasztáson látták, párosunk odaindul.

02.jpg

Billy ott áll Christina fényképe előtt gyertyák karéjában, de ahogy Kate megszólítja, már el is rohan. Moretti kisestélyiben és magassarkúban nem sprintel túl jól, de a fiú egy iskolai wc-be bújik, úgyhogy nem nagy truváj elkapni és őrizetbe venni. A kihallgatásán Billy állítja, sosem bántotta volna a lányt, gimis elsős koruk óta járnak együtt. Korábban ő szeretett volna átmenni az MIT-re, mert ott erősebb a vegyészet, de a lány könyörgött, hogy maradjon. Viszont két héttel azután, hogy ezt Billy megígérte, Christina kirúgta, mert egy Karl nevű európai tetű meghülyítette. A fickó egy herceg, és a címe miatt úgy megy végig a lányokon, mint az influenza. Billy szerette volna, ha Christina nem foglalkozik a herciggel, és a halála estéjén veszekedtek is emiatt, de a fiú közli: mikor ő eljött, a lány még élt, ezt Karl is megerősíthetné, mert vele volt – talán ő a gyilkos is. Kate már csak azt szeretné tudni, hogy ha ártatlan, akkor miért szaladt el. Volt egy joint a zsebében, inkább lehúzta a wc-n, azért rohangált.

03.jpg

Karl Hesse-Branderberg hercege, és meglehetősen problémás gyerek. A bulvársajtó tele van a viselt dolgaival, de mindig mindent megúszott, hála a család befolyásának. Reardon közben utánanézetett, a ficsúr előző este elrepült az országból, természetesen a magánrepülőjén, és nem követte a leadott repülési tervét sem, pillanatnyilag nem tudni, hol tartózkodik. A doki visszakerekezik az egyetemre, és megint látja a harmadik bekezdésben szereplő diákját, akire annyira zabos volt. Nem teketóriázik, bár a fiatalember elég elfoglalt, közli vele, hogy beszélniük kell. Felelősségre vonja, hogy nem jár órára, nem adja be a dolgozatát, ráadásul reggel hétkor csókolózik egy lánnyal, ami azt kell jelentse, hogy egész éjszaka bulizott. A fiú nem is érti, a profnak mi köze a magánéletéhez. Pierce szerint ez a diák az egyik legokosabb az egyetemen, de ha így áll az egészhez, nem fog bejutni az orvosira. Mire a srác rákontráz: ki mondta, hogy ő oda akar menni? Az élet nem csak szakokról szól, van együttese, barátnője… és rengeteg ideje is lesz rájuk, ha a prof kirúgja, márpedig ha nem készül el másnap estére a dolgozatával, ez fog történni.

04.jpg

Ha már így belejött, Daniel egy másik lecseszést is foganatosít, az aluszkáló futballsztár van épp soron, ezúttal Lewicki jelenlétében. A doki nagyon szarkasztikus és gúnyos, és persze, Max-szel azt tesztelik, sejt-e egyáltalán bármit is a zseniális esszéjéből a fiú. Ennek hatására Cahill bevallja, hogy vette a dogát, egy e-mailcímre elküldte a feladatot, átutalt kétszáz dollárt (a manóba, lehet, hogy nekem is inkább mások dolgozatait kellene írnom, hogyvoltozás helyett?!), és néhány nap múlva e-mailben megkapta az esszét. Pierce ki akarja rúgni a fiút, mert ő aztán át nem engedi csak azért, mert futballozik – ám gyorsan kiderül, hogy a nem-figyelés és az alvás neurológiai tünet. Ezt még nekünk is tanították, ha a pupillák fényre nem egyformán reagálnak, ott nagy a baj. Gyors anamnézis után máris az MR-ben vagyunk, szép subduralis haematoma, vagyis bevérzés. Ezt a doki közli is a fiúval, valamint elmenőben odaveti: nem futballozhat soha többé. Brian nem kap szikrát, ha nem játszik, elveszíti az ösztöndíját – mire Daniel közli, hogy ha folytatja, akkor meg maradandó agykárosodása lesz.

05.jpg

Kate megtalálta Karlt, Cabo-san-Lucasban, de nem a külügy vagy a belügy, hanem a celeb-honlap segítségével. Kis vita után már repülhet is érte. Négy géppisztolyos mexikói rendőr karéjában foganatosítja a letartóztatást, persze full luxus tengerparti szállodában. Ügyesen berakatja a herceget egy helyi zárkába, majd közli, hogy ha aláírja a kiadatási nyilatkozatot, akkor Karl mehet vele vissza az Államokba, másként marad a mexikói börtönben. Pierce-nek elhozza a diákja a kért dolgozatot, néhány órával a határidő előtt. A prof a diák előtt kezdi el olvasni, de egy perc múlva már teljesen fel van háborodva: ez az ő huszonöt évvel ezelőtti dolgozata, amit még szakválasztás előtt írt. A diák erősködik, hogy ő írta, majd mikor a prof közli, hogy elvágta magát az egyetemen, gyorsan be is olvas neki. A doki élete szomorú és siralmas, a diák nem akar egész életében egy irodában poshadni. Daniel teljesen kiakad, mire a távozófélben lévő fiú megfordul és bemutatkozik: ő DJ, ami a Daniel J. Pierce rövidítése. Hoppácska, a fiú az erre a részre rendelt hallucináció, és nem más ő, mint a doki – huszonöt évvel korábban, mielőtt megbuggyant, ahogy nem túl kedvesen fogalmaz önmagának.

06.jpg

Daniel régi fényképeket nézeget, nem érti, hogy nem ismerte fel önmagát. Natalie szerint egy diákja nevére sem emlékszik, azért látja el őket állandóan csúfnevekkel. Gyorsan meg is kérdezi, milyen volt Daniel 19 évesen. Kibírhatatlanul pimasz, mert okosabbnak tartotta magát a tanárainál. És utazni akart, megmászni a Kilimandzsárót, turnézni az együttessel. Esze ágában nem volt orvosira menni, az csak a B terv volt, ha huszonöt éves korára nem kerül címlapra, mint rocksztár. Mindez persze nem valósult meg, mert közbejött a paranoid skizofrénia. Natalie összefoglal: azért nem ismerte meg DJ-t, mert el akarta felejteni az ifjúkori álmait. Daniel ettől teljes csődnek érzi magát – de a nő éppen azt szeretné illusztrálni, hogy milyen sokra vitte a betegsége ellenére is. Évfolyamelsőként végzett az orvosin, megírt hét könyvet, elnyerte a Davenport-díjat – vagyis az akadályokat tekintve valóban megmászta a Kilimandzsárót. Viszont közben teljesen elszigeteli magát a diákjaitól, és bár napi szinten foglalkozik velük, érzelmileg egy cseppet sem képes velük azonosulni. Ott van pl. Brian Cahill, aki egy agysérülés miatt elveszíti minden álmát – erre Daniel felállítja a diagnózist és faképnél hagyja, pedig ha valaki, hát ő átérezhetné, min megy át a fiú. Daniel másnap hívatja Briant, bocsánatot kér tőle, közben beszélt már a dékánnal is, és mivel a fiú a pályán sérült meg, nem veszik el az ösztöndíját, akkor is maradhat, ha nem focizik többé. Ad neki beutalót egy specialistához, és a megvett dolgozatra is hajlandó fátylat borítani. Brian-en látszik, hogy meg van hatva, meg is köszöni – de közben Max berohan, Kate telefonált, megjött Mexikóból.

07.jpg

A kihallgatóban a herceg közli, hogy Christina még élt, mikor ő eljött tőle. Tényleg veszekedtek, mert ő azt akarta, hogy a lány menjen vele Mexikóba, de annak fontosabb volt a szociológia zh-ja. Kate viszont átkutattatta a hercig szobáját, és a padlóján megtalálták Christina DNS-ét – nyilván a cipőjén vitte be. Karl-nak erre is van magyarázata: előző héten a lány járt nála, és vérzett az orra. Az ügyvéd közben kap egy sms-t, a nyomozója talált valakit, aki igazolja Karl alibijét. Meglehetősen penészvirág leányka érkezik, aki állítja, a kolesz előtt összefutott Karl-lal, zaklatottnak tűnt, elhajtott a Ferrarijával, de Christina akkor még élt, mert a lány látta, ahogy az ablakból még utána kiáltott. Kate ezt nem veszi be, hiszen Karl Mexikóban is mondhatta volna, hogy van alibije, de érdekes módon csak visszaérkezése után állt elő Shannon a sztorival. Mivel az ügynök nem teheti meg, Daniel indul, hogy átkutassa a lány szobáját, hátha talál egy pénzzel teli borítékot, mert biztosra veszik, hogy Shannont csak lefizették. Kis hazugsággal átvágja a szobatársat, aztán kutakodásba kezd, és amint tudjuk, aki keres, az talál. Ez esetben nem pénzt, hanem egy vaskos albumot, telis-tele a hercig hercegről szóló képekkel, cikkekkel – vagyis a leányka egy rajongó, aki érzelmi indíttatásból biztosít alibit. Ezzel szembesítik is a kihallgatóban, és bevallja: tizenkét éves kora óta rajong a hercegért, miatta jár ebbe a suliba, hallgatja ugyanazokat az órákat. Persze Karl sosem figyelt fel rá, mígnem egy buliban összefutottak, és együtt töltöttek egy éjszakát. Aztán persze kiderült, hogy a pasi csak részegségében feküdt le vele, és Shannon hiába mondta, hogy mennyire szereti, mégis Christinával jött össze az álomhercege. A hamis tanúskodással csak azt akarta bizonyítani, hogy bármit megtenne érte, és hogy hátha a herceg így rájön, hogy mennyire szereti. Ezt a libát, most komolyan!

08.jpg

Karl tehát továbbra is gyanúsított, de Shannon is jó eséllyel elkövethette a gyilkosságot. Kate éppen örömködne, hogy már két gyanúsítottja is van, mikor Max hívja Danielt – egy diákja megsérült foci közben. Bezony, Brian-t annyira meghatotta a professzor kedvessége, hogy az utasításával mit sem törődve elment focizni. Az eredmény azonnali műtét, ami megszüntette a paralízist, de óriási szerencséje volt. Daniel jól lecseszi a fiút, hogyan vállalhatott ekkora kockázatot – az meg elmeséli, hogy kiskora óta a foci volt az élete, ha nem meccse volt, akkor edzett, soha nem akart mást csinálni. Ötlete sincs, hogy mi más lehetne, ha nem focista. Vissza a kihallgatóba: Kate próbálja sarokba szorítani Karlt azzal, hogy ő bujtotta fel a Shannont a hamis tanúzásra. Már az ügyvédet szorongatja, mikor belép Reardon, és közli, hogy a hercig szabadon távozhat, amit az nem kicsit kárörvendően vesz tudomásul. A külügy diplomáciai bonyodalomtól tart, úgyhogy az ügyészség nem hajlandó vádat emelni, szóval ennyi. Kate az egyetemen referál a profnak a történtekről, mikor látja a folyosón szembejönni Hathaway-t. Gyorsan félrerántja Danielt, és elbújik. Magyarázatként előadja, hogy Michael olyan kedves fickó, meg okos, meg jó a humora, meg főz is, szóval tökéletes – és ő mégsem akar tőle semmit, bár nem érti, miért. Danielnek ifjúkori önmaga rögtön be is szól, hogy ő viszont érti, Kate egyszerűen a dokira bukik, azért nem kell neki Michael. Ajánlgatni kezdi, hogy nyomuljon az ügynökre, aki persze közben tovább beszél, így mikor Daniel elkiáltja magát, hogy elég, Kate kissé meglepődik. Hogy kikeveredjen belőle, persze nem áll neki szerelmet vallani, hanem kéri a lányt, hogy mindezt Hathaway-jel beszélje meg. DJ a fejét rázza ennyi pipogyaság láttán.

09.jpg

Max nagyon boldogan érkezik, utánajárt ugyanis a dolgozat-vásárlási biznisznek. Olyan esszét kért az ismeretlentől, amit csak egy olyan könyvből lehet megírni, ami csak a könyvtárban hozzáférhető. Innentől már csak meg kellett néznie, ki veszi ki az adott könyvet – és André Lustig, az irodalomtanszék PhD-hallgatója már be is sétált a csapdába. Szegény André, tele van adóssággal, mert már hat éve dolgozik a doktoriján, és amúgy is nagyon jövedelmező a szakterülete, szerintem is mindenhová igen pénzes állással várják a késő középkori költészettel foglalkozókat. A dékán a megrendelők névsorát kéri, cserébe csendben távozhat, de bölcsészünk nem emlékszik rájuk, csak a mostani félévben legalább száz dolgozatot írt már meg. Naponta egyet-kettőt szokott vállalni, kell a pénz. Hát igen, aludni így nem igazán szokott, de van egy remek szer, amivel simán bírja az éjszakázást, az egyik vegyészhallgatótól szerzi be a pirulákat. Az ominózus hallgató nem más, mint Christina volt pasija, a negyedik bekezdés Billy-je.

10.jpg

Billy azzal védekezik, hogy a pirula csak egy serkentő, és nem is illegális. Ez egy gyógyszer, amit Emmett professzor vizsgált. A professzorasszony már meséli is, a cucc valóban egy kísérlet keretén belül volt nála, de nem a piacra, engedélyeztetésre szánták, hanem a Védelmi Minisztérium volt a megrendelő, mert olyan szert szeretnének, ami segít extrém sokáig ébren tartani a katonákat, anélkül, hogy negatív hatással lenne a kognitív képességeikre. A kísérletben a gyógyszi eleinte beválni látszott a patkányoknál a szuperkatona projektre, 36 óráig bírták egyfolytában és még javult is a probléma-megoldási képességük – csak épp két nap után nagyrészük egymásnak ugrott, és gyilkolászásba fogott. Szóval a kísérletet leállították, a maradék tablettákat meg az asszisztensnek kellett volna megsemmisítenie – de persze ő inkább eladta őket, hisz ő Billy. Kate hálát ad, hogy nem lett az egyetemen vérfürdő. A patkányoknak csak egy része lett agresszív a kísérletben, mert hiperérzékenyekké váltak a zajokra. Erre Daniel már be is jelenti: nem Karl ölte meg Christinát, de ő tudja, hogy ki.

11.jpg

A harmadik bekezdésben megismert alsó szomszéd lánykához kopogtatnak be, aki eléggé zavartnak tűnik, másnap lesz a félévzáró dolgozata, és le van maradva a tanulással. Pierce szándékosan leejt egy vastagabb könyvet – az erős zaj hallatán a lányka nem kicsit rezzen össze. Rá is kérdez gyorsan, hogy Billy Mitchell serkentőjét szedi-e. Persze talált, a lány szerint ő nem tett semmi rosszat, mert a szer legális. Kate közli, hogy ő nem is, de Billy igen, úgyhogy segítenie kellene lebuktatni. Már a kihallgatóban ülünk, a lány arról mesél, hogyan jutott a tablettákhoz. A cucc remek volt, napokig tudott egyfolytában tanulni és még mindenre emlékezett is – csak hát Christina zenéje megőrjítette, mint azt Daniel kérdésére kifejti. A doki nagyon megértő, így a lány apránként vallomást tesz. Christina hangosan bömböltette a zenét, és amikor felment, hogy szóljon neki, még jobban feltekerte. Második szólásnál Karl szólt be neki, úgyhogy kezdett egyre jobban kiakadni rájuk. Daniel és Kate annyira megértőek, hogy gyorsan elmeséli: azt tette, amit tennie kellett. Vagyis felment harmadjára is, és mivel Christina még bunkóbb volt vele (Karl már elment), az ablakon kihajoló lány nyakára vágta a guillotine módjára csukódó ablakot. Aztán kikapcsolta a zenét, és visszament tanulni. És persze, jól sikerült a zh-ja.

12.jpg

A fejleményeket már Kate és Daniel az egyetemen vitatják meg, és itt az alkalom, hogy Moretti beszéljen Hathaway-jel is. El is mondja neki, hogy bármennyire nagyszerű fickónak is tartja, nem fog működni kettejük között. Michael kifejezetten könnyen fogadja a hírt, és minden jót kíván. Daniel meglátogatja Brian-t, és a szakok katalógusát viszi neki ajándékba. Biztatásul még a saját történetét is elmeséli neki, meglepően nagy érzelmi bevonódással. Az egyetemre visszatérve DJ várja, búcsúzni jött, indul megmászni a Kilimandzsárót. A doki az előadásán arról beszél, hogy az álmaink bepillantást engednek egy szép jövőbe, és segítenek átvészelni a kevésbé szép jelent, de ugyanakkor veszélyes rögeszmékhez is vezethet a túlzott ambíció. Közben Kate kíséri a letartóztatott alsó szomszéd-diáklányt, látjuk Shannont a herceges albumával, Karlt öt csinibaba karéjában mulatozni. A doki szerint az ambíciók nincsenek kőbe vésve, az álmok változnak – Brian meg kézbe veszi a szakok katalógusát. Gyönyörű a zárómondat: ha nem is sikerül a hegyet megmásznunk, még mindig elmozdíthatjuk őket.

Címkék: észlelés
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2013.06.28. 13:03:40

Köszi az írást! Szerintem jó kis rész volt ez (és még milyenek jönnek, ugye).
Ezen a szerelmetes albumos hülyeségen tök kiakadtam, ilyet max. kislányokról tudok elképzelni, nem egyetemistákról.. Ehh!
Az nagyon tetszett, ahogy Pierce Brian betegségét diagnosztizálta (a hideg futkározott a hátamon, amikor a szemét mutatták, úgyhogy köszi a képért). Az meg pláne tetszett, ahogy mellé állt, és segítette, hogy új célt találjon.
Ja, és a gyilkos személye is meglepett, tudtak egy jót csavarni a sztorin. Szóval jón volt, na :)

nyauuuuu 2013.06.28. 14:37:41

@AaannnaaA: Bezonyám. Bár a két utolsó részt tartom a legjobbnak a sorozatban, de ez is kifejezetten fordulatos, izgalmas és érzelmes volt. Én mondjuk nem lepődtem meg a lánykán, az első pillanattól ketyósnak látszott, márpedig ebben a sorozatban a nem-gyanúsított ketyósok gyanúsak, a gyanúsított ketyósok meg ártatlanok :).

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.06.29. 20:45:28

Tényleg csodaszép a zárógondolat:) Minthogy én is tapasztaltam a saját bőrömön, hogy jó pár álmom menthetetlenül elúszott, (és persze manapság divat ekézni azt aki nem valósítja meg az álmait), és nekem is hasonló vigaszom van, mint a dokinak, hogy minden akadályoztató körülmény ellenére azért MÉGISCSAK elértem valamit :)

nyauuuuu 2013.06.30. 18:10:28

@Hüpna: De jó ez :). Sokszor találom szemben magam azzal, hogy sokan csakazértis és akkoris az álmaikhoz ragaszkodnak, romboló, önsorsrontó módon. Miközben ha nem ezzel törődnének, hanem másik célt, másik álmot álmodnának, sokkal többet és boldogabbat tudnának elérni :). Örülök, hogy nálad is így van ez.

Pácsó Ármándó 2013.06.30. 18:32:46

Sokat álmodom macskákkal doktornő, miért van ez? :-)

2013.06.30. 19:38:42

@Pácsó Ármándó: Majd a doktornő ad szakvéleményt, laikusok szerint ez Grimm elvonási tüneteket jelent! Hm?

Pácsó Ármándó 2013.06.30. 20:36:56

@Dogla: Egyszer volt fekete párduc is, de szerencsére felébredtem :-)

nyauuuuu 2013.07.01. 19:41:30

@Pácsó Ármándó: Már csak négy nap, és maradéktalanul gyógyulni fognak a tünetei, kedves páciens :).

Pácsó Ármándó 2013.07.01. 19:47:40

@nyauuuuu: Köszönöm doktornő, már alig várom! Ma is pl. az álmodtam, hogy valamelyik kedves cicának névnapja van :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.07.01. 20:27:52

juhhé, a névnap! sokat és boldogat!!! és persze legyen a blogtali is az! :D

2013.07.01. 21:15:55

Én is boldog névnapot kívánok minden ma névnapos macskának :)) Ugye...
Blogtali? Az jó lesz, csak nagymacska hiányos... Legnagyobb sajnálatomra.

Pácsó Ármándó 2013.07.01. 22:41:39

@Dogla: De lesz egy kifejlett Hutt! :-)

2013.07.01. 23:17:56

@Pácsó Ármándó: Az oké, de ő nem "nagymacska pótlék"...

nyauuuuu 2013.07.02. 12:38:51

@Dogla: Honnan tudod? :) Még az is lehet, hogy egy igazi oroszlán.

Pácsó Ármándó 2013.07.02. 13:10:07

@nyauuuuu: Vagy egy csődör! (Nem akartam így a háta mögött és nagyon bocsi ,de túl magas labda volt :-)

2013.07.02. 16:25:42

@nyauuuuu: @Pácsó Ármándó: De rosszak vagytok!
Én csak arra céloztam, hogy Birit és Ármit nem helyettesítheti.

nyauuuuu 2013.07.02. 19:34:15

@Dogla: Kikérem magamnak! Az oroszlánban semmilyen olyan konnotáció nincs benne, mint amit Pácsó írt. Szóval én nem vagyok rossz, az a rossz, aki rosszra gondol. Biri és Pácsó tényleg nem helyettesíthető, de ők nem nagymacskák, hanem pirinyó nyuszikák. :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.07.02. 19:40:38

@nyauuuuu: engem ne kóstolgasson kérem, mert visszakóstolok :)

nyauuuuu 2013.07.02. 19:49:55

@aggyistenbiri: Semmi kóstolgatás, nem szeretem a nyuszihúst :).

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.07.02. 20:01:22

@nyauuuuu: nem is nyuszi vagyok, hanem angolna. ez az árnyékmacskák kézzel fogható valója. kis különbség :)

nyauuuuu 2013.07.02. 20:35:22

@aggyistenbiri: Akkor pláne nem kóstolgatok, az angolna egészen ehetetlen.

2013.07.02. 21:01:37

@aggyistenbiri: Angolna, most hogy mondod, tényleg :)
És azt tudtad, hogy a Doglák esznek angolnát, ellentétben a macskákkal? :))

Pácsó Ármándó 2013.07.02. 21:07:37

@nyauuuuu: Én értem mit akarsz mondani és van benne valami.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.07.02. 21:09:35

@Dogla: valamit meséltek annó a többi angolnák a Doglákról, de eddig azt hittem, hogy csak rémmese. Tudod, mint a Zsákos Ember, aki az ágy alatt lapul. És elviszi a Doglákat. Majd megkérdezem az angolnákat, hogyan is van ez, és honnan kezdődött az egész. És persze miért.
:)

nyauuuuu 2013.07.02. 21:10:15

@aggyistenbiri: Szuper, akkor az olyan cicák, mint én, teljesen biztonságban vannak tőle :).

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.07.02. 21:13:26

@nyauuuuu: nem feltétlenül. Úszni szeretsz-e élő vízben, te ciccc. Igen, gondoltam.

nyauuuuu 2013.07.02. 21:18:48

@Pácsó Ármándó: Köszönöm! :)
@aggyistenbiri: A macskák utálják a vizet, eszük ágában sincs a lábacskájukat semmilyen, se élő, se holt vízbe tenni. Fúj!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.07.02. 21:23:53

@nyauuuuu: Az átlagmacskák valóban. Te az vagy? nem gondoltam volna Rólad.
(az én két macskám pl imádja a vizet) van ilyen.)

nyauuuuu 2013.07.02. 21:29:09

@aggyistenbiri: A legteljesebben átlagmacska vagyok :). A te két macskád mutáns :).
süti beállítások módosítása