Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

True Blood 5x08 - Somebody that I Used to Know

2013. június 26. 09:00 - Szencsike

Sammel kezdünk a kórházban, elviszik a megtalált Obamást, Luna érthetően dúl-fúl, amiért a fajgyűlölő banda mindenhova beférkőzött. Sam próbálja csitítani, de barátnője válogatott kínzásokkal végezné ki az összes gyilkost. Sikerül végül ágyba dugnia Lunát, majd abban a biztos tudatban megy el, hogy Luna pihen. A nő persze tovább dühöng, aminek az lesz az eredménye, hogy bőre bizseregni kezd és alakot vált: Sam lesz belőle. Főcím után a belilitezett vámpírjaink térnek vissza a központba, Lilith és az elfogyasztott esküvős család vére pörög bennük. Eric a kivétel, aki inkább sokkos állapotban van. Bill persze az agymosottak teljes bizonyosságával állítja, hogy Lilith látogatta meg őket. Eközben Sookie a tündérerejétől próbál megválni, sorra lövi ki a fényenergiát. Jason szeretné ezt leállítani, de ő is kap egy löketet, amitől métereket repül. Szerencsére jól van, így Sookie elmondhatja, mennyire szeretne újra normális lenni: hangok, vámpírok, mássága miatti bűntudat nélkül élni. Jason másképp áll a dologhoz, ha Sookie normális lenne, talán Bill-lel sem találkozott volna és nem lett volna szerelmes vagy a nagyitól sem tudott volna elbúcsúzni. Lehet, hogy Sookie olyan amilyen, de a különleges ereje segíthet abban, hogy megtalálják a szüleik gyilkosát. A kórházban Luna kezdi felfogni, hogy Sam alakja lehet a menekülése kulcsa, kissé nőies mozdulatokkal ugyan, de sikerül ruhát szereznie és kijutnia a kórházból.

pic1.png

A Fangtasiaban Jess csábos mozdulatokkal táncol és flörtöl az egyik rúdtáncossal, mikor egy srác lép hozzá és vacsorának jelentkezik. Jess elfogadja az ajánlatot, és lesétál a parkettről a sráccal. A vámpírjaink lilitezés utáni kielégülés pillanatait élik, évszázados vagy évezredes életük csúcsa volt a mai este. Ez bizony egy új korszak kezdete, sokat kell dolgozniuk, hogy megváltozzon a világ, így Steve Newlin fogkrémreklám mosolyú ex-tiszteletest bízzák meg a vacsi beszerzésével: kéne néhány ember a tárolóba, plusz egy kisbaba a sebhelyes arcú vámpírnak, mert Lilith ezt akarja. Karó általi halált a rohadéknak… Eric nem akarja folytatni az estét, ő inkább visszavonul, Bill marad, Nora drága nem is érti, mitől lett ilyen antiszoc a testvére egy ilyen este után. A tökéletes estét Alcide is élvezheti Rikki barátnőjével: a dugást a fotelban kezdik, a falnál folytatják, és az ágyban fejezik be. Amúgy Rikki lesz Alcide talán-barátnője.

pic2.png

Bill Saloménál tesz egy látogatást, a nő egy kis nasira hívja, egy fiatal anyuka lenne a főfogás, ám Bill vonakodik. Lilith parancsa, hogy fogyassza az emberi vért, nem kéne megtagadni, győzködi a nő, de a kaja is megpróbálja védeni magát: van egy kislánya, nem akar meghalni. Ettől meglágyul Bill kőszíve, neki is voltak gyerekei, nem fog inni a nőből. Ha voltak gyerekei, akkor ők miért nem lettek vámpírok, hogy Bill-lel maradjanak az örökkévalóságig, teszi fel a költői kérdést Salome. Bill flashbackel, 1910, Baton Rouge, a felnőtt lányával a halálos ágyánál találkozik, a nőnek nem lehet sok ideje hátra. A fiatalasszony persze nem érti, hogy apu miért nem öregedett meg, apu nem fejtegetné a témát, de annyit elismer, hogy létezik egy mód az örök életre, de ez valójában átok. A lánya könyörög neki, tegye meg vele is, bármi is az, csak ne engedje meghalni. Apu inkább hagyja meghalni a lányát, vissza a jelenbe, vámpír felsőbbrendűség, emberek= Isten által termett étel, susogja tovább Salome, mire Bill az anyuka nyaki artériáját választja. Salome elmondja az asztali áldást Lilith-hez és csatlakozik Billhez.

pic3.png

Hoyt megérkezett Obamás barátaival a főhadiszállásukra, ahol a srácot igen kellemetlen meglepetés várja: Jessica, mint beavatási ajándék fekszik az egyik sarokban ezüsttel megkötözve, Hoytnak kell őt kivégeznie. Jess esti táncpartnere fogta be az agyarast, itt az alkalom, hogy Hoyt bosszút álljon. A srácon látszik, hogy nagy csatákat vív a lelkiismerete, de az őrültek előtt mégsem mondhat nyíltan nemet. A haversrácok kimennek és bezárják az agyarassal, addig amíg el nem intézi. A tündérklubban Sookie és Jason egyeztet a rokonsággal, mi módon lehetne megtudni, ki volt az a vámpír, aki megölte a szüleiket. Találkozó másnap délben a tragédia helyszínén. Másnap Lafayette tart hazafelé, sérült száját egy kis vámpírvérrel gyógyítja meg, mikor az anyósülésen megjelenik Jesus szelleme, az utat kettesben folytatják tovább.

pic4.png

A rendőrségen Andy Sam társaságában hallgatja ki a behozott Obamást, persze a kölcsönös fenyegetőzéseken kívül semmi más nem hangzik el, így Sam közbelép. Elbeszélgetne a fajgyűlölővel, hátha neki bevall néhány dolgot. Andy kimegy kávét főzni, ami sokáig fog tartani, így Sam kettesben marad a fogollyal. Vetkőzni kezd, az Obamás persze rögtön arra gondol, hogy Sam a börtön menyasszonyává teszi, de nem. Sam egy csörgőkígyóvá változik és oda-oda kap az Obamás felé, aki vinnyogva húzza össze magát. Kint az előtérben Andy fogyasztja a kávéját, mikor belép a másik Sam, aki Luna, és szeretné látni eredeti önmagát, vagyis igaziSamet. Andy köpni-nyelni nem tud, de bekíséri az irodába, ott Sam már végzett, Jessica fogságban, meg van a cím, de LunaSam látványával még ő sem tud mihez kezdeni.

pic5.png

Sookiék helyszínelni mennek, egy spéci tündérképességgel visszamehetnek a múltba. Ha valami történik, a környezet energiái megváltoznak és megmaradnak, ebből visszakövethetik az eseményeket. Albert Einstein is féltündér, aki a jól ismert képlettel leírta ezt a jelenséget. Sookie édesanyja szemével fogja látni az eseményeket, mindent átélhet, amit anyukája is. Tündérkéink körbeállnak, megfogják egymás kezét, áradhat az energia. Sookie máris a baleset éjszakáján találja magát, a viharos estén egy kalapos férfi áll a hídon, majd rájuk támad. Aput öli meg először, ezután megérzi, milyen jó illat van a kocsiban, majd anyu vérét szívja ki. Képváltás, Sookie már nem anyu, hanem a vámpír szemszögéből látja a dolgokat, megtalálja a véres ragtapaszt, mikor feltűnik Claudine tündér keresztanya és a vámpírra támad. Múltidézésnek vége, Sookie összeesik a jelenben.

pic6.png

Az Obamások főhadiszállásán Jess szenved tovább, Hoyt még mindig nem végezte ki. Megy a mutogatás, szerettelek, de te megcsaltál, bárcsak még mindig szerethetnénk egymást stb. Kint az egyik bandatag nézi a tévét, mikor lövést hall, vidáman kinyitja az ajtót, bandataggá akarja avatni Hoytot, mikor Jess lép elő a sötét sarokból és kitöri a nyakát. Hoyt elindul segítségért, Jess marad, nappal nem mehet ki, megköszönné Hoytnak a segítségét, de a srác dühösen elvonul. Lafayette hazaért, viszont Holly-Arlene páros várja, lenne egy kérésük. Lafayette leginkább azt szeretné, hogy hagyják őt békén, de a két nő csak nem adja fel, szellemidézésre lenne szükség Terry ügyében, de elég ha csak úgy csinál mintha beszélne a halott iraki nővel és hitesse el Terryvel, hogy az átok megszűnt. Lafayette megcsinálja, ha kap 300 dolcsit. Jess várja Hoytot és a felmentő sereget, Andy, SamSam és LunaSam jönnek váratlanul, Hoyt nincs velük. LunaSam megérez valami illatot, egy nőét, SamSam is megerősíti, de sajnos LunaSam rosszul lesz.

pic7.png

Sookie otthon meséli el Jasonnek és Claude-nak mit látott, de tündér rokon bepánikol, mikor megtudja, hogy Sookie a vámpír szemszögéből is látta a dolgokat. Nagyon elcsesztek valamit a múltidézéskor, ennek nem szabadott volna megtörténnie. Jason is őrjöng, húga tramuatizált, semmit sem tudtak meg a vámpírról, a tündérek jobban is végezhetnék a dolgukat. Sookie megpróbálja felidézni, mit is látott mikor ő volt a vámpír, szerencsére neki sikerül valami használhatót találnia: a vámpírt Warlow-nak hívják. Claude úgy hiszi, Claudine tudta ki a vámpír. Fangtasiaban is beindult az élet, Tara visszakerült a pult mögé, ennyit a rúdtáncos karrierről. Egy volt gimis évfolyam társa libben be, szőke, talpig rózsaszínben és most is ugyanolyan lekezelően bánik Tara-val mint a suliban, persze mosolyogva forgatja meg benne a láthatatlan kést. Tara nehezen tűri, hogy bunkóznak vele, ő inkább legyilkolná a lányt, de ezt sajnos Pam nem engedi. Ugrás a farkasfalkára, vezérválasztás van, J.D. vagy Alcide? Elkaptak egy egyetemista srácot, őt kell emberalakban elkapni. Alcide-nak ez lelkiismerete ellen van, inkább visszalép, mintsem megölje a srácot. J.D.-nak mindegy, ő a srác után megy, előtte még legyávázza Alcide-ot, néhány ütés is elcsattan közöttük. J.D vérfüggőként erősebb Alcidenál, így könnyen legyőzi őt és a zsákmány után veti magát, Alcide meg J.D. után.

pic8.png

Vámpírközpontban Nora imádkozik Lilith-hez, Eric az imaterem ajtajából szemléli hitbuzgó húgát. Nora hívná őt a közös lelkigyakorlatra, de Eric őrültségnek tartja Lilith-et. Godric is ellenzi, dobja be, hátha meggyőzi teremtőjükkel a lányt, de Nora szerint Godric téved, és megtagadja a teremtőjüket. Eközben SamSam és LunaSam egymástól kérnek folyamatosan bocsánatot, LunaSam közben nagyon szenved az átváltozástól és a sérülésétől, de szerencsére képes visszaváltozni önmagává, majd telihányja a bekészített vödröt. Fangtasiában Pam egy kis meglepetést szán Tara-nak, a pincében ott van kikötözve a Rózsaszín Maca, Tara megkapja ajándékba. Emberi farkas üldözi szerencsétlen srácot, J.D. elkapja, épp megölné mikor a srác szerencséjére Alcide megtámadja J.D.-t. A küzdelem ismét egyenlőtlen, J.D. eszméletlenre veri Alcide-ot, csak az érkező Martha közbelépése akadályozza meg, hogy megölje. J.D. kitagadja Alcide-ot a falkából és elmegy ünnepelni.

pic9.png

Terry és Patrick rohan haza, tűz van, meg kell mentenie Terry családját, tűz helyett csak Arlene-t, Holly-t és a szellemidézéshez készülő Lafayette-et találják otthon. Mire a két katona elhiszi, hogy a nők csak segíteni akarnak nekik, így leülnek az asztalhoz és elkezdhetik a rituálét. Lafayette zörgeti a kis láncait, hívja az iraki nőt, a bocsánatát kéri, mikor a kamu szituáció nagyon is valóságos lesz. Az iraki nő megszállja Lafayette-et és Terry vagy Patrick életét követeli az átka levételéért. Patrick köszönés nélkül rohan el a helyszínről. Néhány kilométerrel arrébb Hoyt sétál haza segítségért, de eltéved. Szerencséje van, egy kocsi érkezik, amit egy ismerős vezet, hogy ki azt nem tudjuk, az biztos, hogy fegyvert fog Hoytra. Otthon Sookie készül a lefekvéshez, mikor megjelenik neki Warlow szelleme, aki Sookie-t akarja magának. A vámpírközpontban a kancellárok, soraikban Bill-el és Eric-kel elkezdik kidolgozni a leigázási terveket. Az asztal egyik végén Russel és Steve inkább egymással törődnek, mint az új világ létrehozásával. Salome rájuk szól, dolgozni kéne! Vége a vámpír-ember jó barátságnak, nem létezik többé "Egyenrangúak vagyunk egymással" téma, aki ezt vallja, a napsütésben igaz halált halhat. Nem kell ide napsütés, elég ha elpusztítják a True Blood gyárakat, így mindenki aki a beolvadásban hitt, kénytelen lesz emberből inni. A kancellárok rajongva tapsolják meg Bill ötletét.

Címkék: true blood 18+
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2013.06.26. 09:34:24

Ez (is) egy igen jó kis rész volt.
süti beállítások módosítása