Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Big Bang Theory 2x08 - The Lizard-Spock Expansion

2013. június 25. 11:00 - Szakee

Raj és Sheldon azon vitatkoznak, hogy a Deep Space Nine vagy a Saturn Three a jobb. Mondjuk ők tudósok, szóval az a jobb, amelyiken nagyobb a szám, szóval Deep Space Nine nyerné ezt a versenyt. Raj ajánlja, hogy kő-papír-ollóval döntsék el, melyik a jobb. Sheldon viszont inkább a kő-papír-olló-gyík-Spock-kal döntene, ha így haladunk, lassan kiadhatnának majd egy 101 The Big Bang Theory játékot. A játékszabályokat itt nem magyaráznám el, de a lényeg az, hogy elvileg így nagyobb az esély, hogy nem mind a ketten ugyan azt fogják mutatni. Nagyobb lenne, de itt van Spock is, szóval mindketten Spock-ot mutatnak, döntetlen.

vlckép00001(1).png

Howard egy olyan ingben érkezik, amivel egy melegfelvonuláson is ki tudna tűnni a töbiek közül. Megy ma csajozni, ezért még egy szemkötő is van rajta, és készült pár szándékosan negatív bókkal. Az épp érkező Penny-n nem fognak. Sebaj, rossz főpróba után jó lesz majd az előadás.

vlckép00002(1).pngÚgy néz ki, Sheldon most már minden vitát ezzel a kő-papír-olló-gyík-Spock-kal fog elintézni, Leonardnak máris az agyára megy. Howie telefonál DEFCON 5, Leonard sietne, de Sheldon most is szőrsálhasogató, DEFCON 5 azt jelenti, hogy minden oké.

vlckép00003(1).pngBent az egyetemen Howard már várja őket, de nem egyedül, egy "dekoratív" hölgy, Stephanie tárdaságában. Leonard meg is lepődik, hogy bejött ez a szemkötős dolog. De nem, Howard inkább azzal csajozott, hogy elmondta, ha vele megy, akkor vezethet egy járgányt a Marson. (Nem tudom ez mennyire jó csajozós duma, de egyszer ki kell próbálnom nekem is.) Viszont problémába ütközött, szó szerint, mert a marsjáró fennakadt valamin, nem tud tovább menni. Leo majd hazaviszi a csajt, a többiek pedig dolgoznak a problémán.

vlckép00004(1).pngLeo és Stephanie épp a kocsiban smárolnak, Hofstadternek viszont egy pillanatra sem áll be a szája, bizonyítani akarja, hogy nem fogja így átverni Howardot.A többiek dolgoznak a problémán, de nem megy a rover semerre sem, szóval el kell tüntetniük minden nyomot.

vlckép00005(1).pngMár megint a srácok lakásán, a híradóban máris mondják, hogy sajnos az adatokat nem sikerült megmenteni, Howard megmenekült. Közben kiderül, hogy Howie-nak nem ez az első próbálkozása a marsjáróval csajozni, de Penny-t ezzel sem sikerült meggyőznie.

vlckép00006(1).pngLeonard randizni menne Stephanie-vel, de tudja, hogy ez rosszul érintené Howard önbecsülését, ezért elhívja Sheldont, hogy egy fedősztorival le tudjon lépni. Sheldonban rátalált az egyetlen olyan emberre, aki tökéletesen alkalmatlan fedősztorik kitalálásához, elmondásához, stb. Rajjal jobban járt volna, ő legalább nem beszél, ami Penny is ott van.

vlckép00007(1).pngStephanie és Leo a napjukról beszélgetnek (borzasztó sablonos), de a vacsi végén megint összemelegednek elég rendesen. Közben Howie telefonál, nem veszik fel, üzenetrögzítőn hallatszik, ahogy minden hívással egyre reményvesztettebb lesz.

vlckép00008(1).pngPenny és Leonard a mosóban beszélgetnek, Penny-nek rögtön leesik, hogy új lány van képben, Leo akkor vett utoljára új pólókat, amikor vele randizott. Leonard még mindig bizonytalan, nem akarja átverni Howardot, pedig az tuti, hogy Howard fordított esetben lendületből repülne Leonard csajára.

vlckép00009(1).pngLeonradnak megszólal az önismerete, elmegy Howie-hoz, hogy megbeszélje a dolgot. Pont ekkor hívja Howardot Stephanie, elmondja hogyan állnak a dolgok. Nem meglepő, hogy ezek után Howard rácsapja az ajtót Hofstadterre.

vlckép00010(1).pngA sárcok (Leonard nélkül) próbálják eldönteni, hogyan osszák el a kaját, megint jön a kő-papír-olló-gyík-Spock. Már megint mindenki Spock-ot mutat. (Ha ekkora zsenik lennének, hamar rájöttek volna, hogy aki először nem Spock-ot mutat, az nyerhetne.) Howard levegőnek nézi Leo-t, mint egy óvodás, nem hiába él még mindig az anyjával. Mikor Stephanie belép, vele is így viselkedik, amíg ki nem derül, hogy Stephanie elhívta egy barátnőjét, mehetnének páros randizni, ha Howardnak lenne kedve. Howardnak újra megjön a lyukérzéke, már rohan is a többiekhez.

vlckép00012(1).pngHoward telefonál azzal a lánnyal, akivel nemrég páros randiztak. Na jó, nem telefonál, megint az üzenetrögzítőhöz beszél, és a jelek szerint valami nem mehetett jól, de Howardból kiindulva lehet semmi sem ment jól. A TV-ben közben megint a marsjáróról van szó, élet jeleit találták a Marson, de hát nem tudják ki indíthatta arra a marsjárót, így örökké felderítetlen marad a felfedező neve. Pedig Howard milyen jól csajozhatna azzal, hogy ő talált életet egy másik bolygón.

A rész elég sokszor reflektált a címre, ami szerintem pozitívum, egy-két résznél nem is nagyon van értelme egy hogyvoltba még a cím értelmét is elmagyarázni, itt ilyenre viszont nincs szükség.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása