Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Jo, a profi 1x05 - Vendôme tér

2013. június 25. 09:00 - Zsoofka

Péntek reggel egy átlag francia családban. Anyuka pakol. Apuka (Philippe) gyereket visz iskolába, közben hazudik: a hétvégére kimenőt jelent be magának – csapatépítő túrára megy a munkatársaival. Mintha mást is szeretne mondani, netán az igazságot a csinos szeretőjéről, de az utolsó pillanatban meggondolja magát és elindul a gyerekkel.

1.png

Jean és családja is teljes idillben: A nyomozó egy étteremben vacsizik a lánya és leendő veje (Yannick) társaságában. A férfi csőrét azonban olyannyira bassza a fiú rossz társasága, hogy nem bírja ki: amikor négyszemközt maradnak, rákérdez: kivel lóg a fiú, mik a terveik. A fiú talán őszinte: megzsarolták. A múlt heti rossszarcú „haverok” egyáltalán nem a barátai: ha nem vesz részt a drogügyleteikben, beárulják a gyógyszert lopó Adele-t a zsaruknak. Nem, a lány mit sem sejt az egészről. Maradjon is ez így, mondja Jean, és engedjen látszólag a zsarolásnak. majd ő beveti magát…

2.png

Az epizód elején munkába és kurvázni induló férfit hétfő reggel egy garázstűzben látjuk viszont. A férfi bennégett az autójában, a biztonsági öv nem nyílott ki, nem tudott elmenekülni. Lehet véletlen, hogy elromlik a csat és leég a kocsi, de nem valószínű.

Philippe egy cég pénzügyi részlegén dolgozott, megbízható munkaerő volt, immár 16 éve. Emberünk hétfő reggel nem ment be a munkába, felesége betegséget igazolt számára. Itt valami nem stimmel. Mint ahogy az sem oké, hogy emberünk pénteki utolsó ténykedése az volt a cégnél, hogy átutalt 100ezer eurót egy máltai számlára. Merthogy a cégnek nem van máltai számlája. Sikkasztás történt. 16 év után miért most ingott meg emberünk?

4.png

Zsarupárosunk meglátogatja a frissen özvegyen maradt asszonykát. A nő belekavarodik a csapatépítő hétvége és a betegséges hétfő történéseibe. És nem mellesleg elfelejti megkérdezni, hogy mi történhetett a zurával… Mit tudhat a nő?

Közben Jean társa feltérképezi a állítólagos üzleti hétvége részleteit: Philippe útja egy igen drága szállodai szobába vezetett, egy üveg pezsgő, sok óvszer és kékbogyó társaságában. Szemmel láthatóan várt valakit, viszont az ágy mégis érintetlenül maradt, a buli nem teljesedett be.

Jean sms-t kap. Joga van meglátogatni a múltját, az egykori barátot, aki ma már egy elég magasrangú keresztapa lehet az alvilágban. A férfi cseppet sem szívélyes. Kiderül, hogy ő van Yannick megzsarolásának hátterében, s mindennek Jean és maffia-kapcsolatai az oka. A Főnök zokon vette Jean jóútra térését és egy kicsit meg akarja leckéztetni a zsarut. Kerek perec kijelenti: ha beleavatkozik az ügybe, Adele lopási ügyét leleplezik és akkor a lány minimum munka nélkül mard, de lehet, hogy a sitten végzi.

A zsaruk beszámolnak Cuddynak a dolgok állásáról és arról, hogy ezerrel keresik a titokzatos szeretőt, aki miatt a férfi sikkasztott. Talán a feleség gyilkolt, mert ő is rájött, hogy a férje tilosban jár?

7.png

Asszonypajtás egyre inkább belebonyolódik a sztoriba, aztán kiböki: az urát elrabolták, tőle meg pénzt követeltek. A nő fizetett, de az eredmény mégis egy darab felgyújtott férj lett. A nő most a gyerekét félti, az emberrablók az ő megölésével fenyegetőznek. A család nemrég nagy örökéghez jutott, amit titokban tartottak. Persze azért Philippe simán eldicsekedhetett a dologgal a feltételezett szeretőjének.

Nosza! Keressük meg azt a szeretőt. De úgy tűnik, nem csak egy nőt kell felkutatni, hanem egy egész bűnbandát, amit egy nő irányít. Mert a diszkós, aki felismeri Philippe-t és annak szeretőjét, beszámol arról, hogy a szeretőt nem először látta ilyen helyzetben. Nagyjából egy hónapja már volt ott a nő, akkor is „rosszul” lett mellette egy idősebb férfi…. Innen már ismerős.

Jean felhomályosítja a lányát a tényállásról: Yannickot zsarolják Adele lopásai miatt, a fiú bajban van. Adele hőst akar játszani, feladni magát. Legfeljebb kirúgják, mint nővért- majd lesz WC pucoló. De nem, Jean ezt nem engedheti. Illetve azt nem, hogy a leendő unokája egy börtönyben szülessen meg. Más terv kell. Lesz jobb.

8.png

Vissza az ügyhöz. Gyorsnak kell lenni: ha a banda rendszeresen zsarolt és gyilkolt, újra lecsaphat. Philippe levelezésében megtalálják a szerető szexuálisan túlfűtött üzeneteit. Két szexi üzenet kötött ott a felbujtás is a sikkasztásra. De honnan tudott a férfi pénzt sikkasztani egy idegen vállalati részlegtől, ha nem ismerte a kódot?

A zsaruk találnak egy fiatal nőt (Gabrielle), aki korábban a cég alkalmazottja volt és - bár már nem dolgozik ott (épp Philippe rúgta ki) - talán ő a kulcsszereplő. Édesapján keresztül meg is találják a csajt, elég meglepő helyen – egy börtönben. Majdnem tökéletes alibi, mondja Jean. És tényleg. A hangsúly a „majdnem”-en van.

9.png

Gabrielle tagad, főzni tanul a börtönben, nem gyilkolni. Bár néha kap kimenőt, de akkor sem rabolt el embereket. Philippe-t szerencsétlen lúzernek tartja, nem szexis tigrisnek. Még 6 hónap és megy haza. A börtönigazgató sem tartja a lányt potenciális gyilkosnak. A kimenő-engedélyek átvizsgálásakor kiderült: a lány alibije mégsem olyan tökéletes – pont azon a pénteken, amikor a gyilkosság történt, a lány szabadlábon volt.

Kiderül az is, hogy ez a börtön olyan, mint egy átjáróház. Átjáróház, mobiltelefonnal. Valaki becsempészett oda egy telefont, amiről az elítéltek kényük-kedvük szerint beszélhetnek. És igen, erről a telcsiről hívták a zsarolók Philippe feleségét is. Szorul a hurok Gabrielle körül.

Jean egyre kínosabb híreket kap vejéről: a drogelhárítós zsaruk lecsapni készülnek, amikor ő a maffia embereként üzletel…A nyomozó beszámol dilemmájáról Jordan-nővérnek: ha beleavatkozik, kínos helyzetbe kerül a zsaruknál, ha nem, akkor Adele és a fiúja bánja. Szar ügy. Jordan józan: nem szabad minden gondot a nyakába vennie – Isten útjai kifürkészhetetlenek. Jean nehezen viseli, hogy nem tudja irányítani a dolgok menetét. Vagy talán mégis sikerül neki?

11.png

Jean újra Gabrielle-t faggatja. A börtönmobil olyan, mint a monda – szájról szájra jár. Meg kell keresni, kivel állt kapcsolatban a börtönben a lány, akinek elmondhatta, hogyan lehet sikkasztani és bepalizni Philippe-t. Ráadásul e célszemélynek is kijárósnak kell lennie a börtönből, különben aligha csábíthatta el a pasikat. Gabrille retteg a börtönhierarhiában felette állóktól, nem beszél kapcsolatairól.

Jean határoz: házkutatást rendel el a börtönben. A parancsnok kissé kéreti magát, de – látván a bírósági engedélyt - kénytelen engedni. Közben azonban a mobil újra beindul, Philippe után újabb áldozatra lel: 2 órája valaki használta.

12.png

Ezúttal szintén egy családos férfi az áldozat, felesége épp próbálja összeszedni a váltságdíjat. Jean felvilágosítja: teljesen felesleges erőlködnie, hiába fog fizetni, a férjének annyi. Legalábbis a korábbi esetekből erre lehet következtetni. Újabb különös hasonlóság van a két eset között: e család nem épp szerető nőrokona szintén az ominózus börtönben ül. Ő köphetett a börtönmaffiának, hogy a családja gazdag, érdemes elrabolni a nagybácsiját…

Jean és Bayard feltérképezik a képbe került nők börtönviszonyait, kapcsolatrendszerüket. Találnak 4 szóba jöhető hölgyet, csakhogy egyik sem volt kimenőn a kérdéses pénteken. Találnak viszont egy Vanessa nevű elítéltet, aki 4 év körüli büntetését tölti és aki – bár erőszakos cselekményért ül - kéthetente eltávot kap. Nocsak. Ilyen jól fekszik valaki a börtönparancsnoknál?

14.png

Vanessa igazi királylányként él a börtönben, egyedül egy szobában személyes tárgyai között. A börtönparancsnokkal váltott szemvillanások egyértelművé teszik a helyzetet. Egy baj van csupán: a kimenői időpontok nem stimmelnek a gyilkosságok idejével. Már ha minden kimenő le van könyvelve – hisz elvileg egy sem lehetett volna. Sok-sok mindent megengednek itt Vanessának. De vajon mit csinált a parancsnok a gyilkosságos hétvégéken?

A zsaruk meglátogatják a börtönparancsnok feleségét, innen már hamar összeáll a kép. Emberünknek nagyon foglalt hétvégéi vannak, csupa továbbképzés és szakmai feladat és egy kis autószerelés a vidéki házukban. A feleség tehát nem tud neki alibit igazolni.

Jeannak mentő ötlete támad, hogyan mentse meg balfasz vejét egyszerre a rendőrségtől és a maffiától: hipp-hopp gépel valamit a rendőrségi számítógépbe és mint aki jól végezte dolgát, a társa után indul a börtönbe.

15.png

A parancsnokhoz sietnek, beadnak neki egy mesét arról, hogy megvannak az emberrablók, épp műtik az egyiket, nemsokára el fogja tudni mondani ki tervelte ki ezt az egész hajcihőt. Parancsnokunk sápad, hebeg. Nem igazán tud örülni a hírnek. Amint egyedül hagyják a zsaruk, a férfi máris hívatja Vanessát. Most már egyértelmű a közöttük lévő kapcsolat mibenléte.

16.png

A nyomozók annak rendje és módja szerint összeugrasztják egymással ezt a furcsa párt. Vanessa sziszegve köcsögözi le a hősszerelmes igazgatót, aki meg nem hiszi el, hogy nem a szexuális teljesítményéért, hanem a potyakimenőkért és a mobiltelefonért dugott vele a nő. Két kiabálás között Jeannak leesik: talán a férfi vidéki háza rejti a bűnbanda jelenlegi áldozatát… Talált, süllyedt. Megvan a pasi, és még él is szerencsére. Persze amit a feleségétől kap majd, azt nem teszi zsebre.

18.png

Vissza Jean magánéletéhez: még aznap este kiderül, mit klimpírozott be a számítósgépbe a férfi – egy körözést Yannick és motorja ellen. Mert ugye a börtön egy majdnem tökéletes alibi. Mivel a fiút e körözés miatt lekapcsolták a zsaruk, terveivel ellentétben nem tudott jelen lenni a díler elleni támadásnál és így megmenekült az ottani mészárlástól. Hogy mit lép erre a maffiafőnök, a jövő héten kiderül.

Címkék: jo a profi
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása