Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lsot 6x15 Across the Sea

2013. június 24. 11:00 - Szencsike

Ebben a részben két nagyon különleges személy múltját ismerjük meg: Jacob és Feketeruhás kerül terítékre. Néhány kérdésre választ kapunk, néhányra nem, de ezt már megszokhattuk.

Valamikor a távoli múltban: Egy hajótörött nővel kezdünk, a szigettől nem messze fulladozik az óceánban. A hullámok kisodorják a partra, ahol lassan magához tér, pocakja a terhesség miatt gömbölyödik. A sziget belsejébe vándorol, talál egy forrást, ahol inni tud. A sziget nem lakatlan, egy nő lép hozzá teljesen váratlanul, latinul szólítja meg. Hajótöröttünk a kezdeti bizalmatlanságát leküzdve vele tart és már a vacsoráját fogyasztja. Claudiának hívják a terhes hajótöröttet, a vendéglátójának nem tudjuk meg a nevét, igaz, ő is csak véletlenül került a szigetre. A mióta kérdésre sem tudjuk meg a választ, mert nem akar más kérdésre válaszolni. Claudia a társai miatt aggódik, a nő megígéri, hogy ha más is életben maradt, akkor megtalálja. Claudia megnyugszik, de a fájásai elkezdődnek, jön a baba! Claudia  sikerrel megszüli kisfiát, akit Jacobnak keresztel el. A nő oda sem adja neki, de üdvözült mosollyal szemléli a kis jövevényt. Teljesen váratlanul Claudiánál újra előjönnek a tolófájások, egy második baba is megszületett, szintén kisfiú, ő nem kap nevet, mert Claudia csak egyre számított. A nő a másik kisfiút is bebugyolálja, a kis Jacob egy fehér takaróban van, a második egy feketét kapott. Claudia megnézné a kisfiait, de a nő nem engedi, és egy kővel beveri anyuka fejét. Főcím.

pic1.png

Eltelt egy tízegynéhány év a kisfiúk születése óta, az öcs a parton sétálva egy játéktáblát talál, amit azonnal birtokba vesz. Épp kirakosgatja a köveket, mikor megjön Jacob, ő is játszani fog, öcsi még megígérteti vele, hogy anyjuknak nem fogja elmondani. Anyu épp szövögeti a szőttesét, mikor megjön Jacob testvére nélkül. Jacob kitérő válaszokat ad neki, mikor a tesóval a közös programról kérdezi őt, ami zavarja a nőt. Jön a klasszikus „Ha szeretsz, elmondod az igazat!” szöveg. Később anyu a partra megy üldögélő fiához, tud a játékról, Jacob nem tud hazudni, mert ő nem olyan, mint Fekete. Fekete zavartan kérdezi, ő milyen, anyu mosolyog, ő különleges. A játékot is megtarthatja, ami valójában anyu ajándéka volt, de srác azt gondolta, hogy máshonnan jött, a nagy víz túloldaláról. Anyu biztosítja őt, hogy a sziget az egyetlen létező világ, rajtuk kívül más nem is létezik. A gyerek tudni akarja, hogy kerültek ide, a nő felvázol egy kezdetleges családfát, egy biztos, a halál számukra nem tényező.

pic2.png

Jacob és Fekete vaddisznóra vadásznak, de az üldözésnek váratlanul vége szakad, mivel valaki előttük ölte meg a disznót. A két gyerek elbújik egy bokor mögé, látják, hogy jön három férfi, vadembereknek tűnnek, valami korai civilizáció tagjainak. A két srác rohan anyuhoz, a nő szerint a férfiak nem tartoznak ide, ők igen, mert ők okkal vannak itt. Fekete tudni akarja ezt az okot, Jacob is, bár ő nem szól semmit. A nő hezitál, de elviszi valahová a srácokat. A két gyereknek be van kötve a szeme, anyu közben magyarázza, hogy a férfiak a sziget másik oldalán élnek, és ők a rossz emberek, akik csak pusztítani tudnak. Fekete aggódik, hogy ők is bántani fogják egymást, hiszen ők is emberek, de anyu elintézte, hogy ők ketten sose bánthassák egymást. Megérkeztek egy titkos helyhez, egy forráshoz, a barlang ahonnan ered, különös fényt áraszt magából. Ez a fény a legtisztább fény, ami csak létezhet, az ő feladatuk, hogy megvédjék. Sokan akarják a fényt megszerezni, de mindig többet akarnak. A fény kialudhat, és ha kialszik, az végzetes az egész világra nézve. Eddig anyu védte a helyet, de az ő műszakja sem tarthat örökké. A két fiú közül az egyik lesz az utód, eddigiek alapján Fekete lenne a jó választás.

pic3.png

A két fiú békésen játszadozik a táblajátékkal, mikor Jacob szabálytalan lépést játszik meg. Fekete kioktatja, hogyha neki is lesz saját játéka, olyan szabályokat hoz, amilyet akar, addig az övé lesz az érvényes. Jacob megvonja a vállát, a következő lépésen agyal, mikor Fekete meglát egy nőt. A nő az anyjuk, de ezt ő nem tudja, mikor Jacob is odanéz, ő nem lát semmit. Fekete sétálni indul, de a nő már várja. Jacob azért nem látta őt, mert halott, vagyis Fekete a halottlátó. Igazi anyu kéri, hogy menjen vele, a sziget másik oldalára akarja kísérni. Ott egy kis falucska fogadja őket, 13 éve egy hajótörés miatt rekedtek a szigeten, a két srác is ennyi idős. Igazi anyu elmondja, hogy ő valójában hozzájuk tartozik, és megtörténik a vallomás, ő az édesanyja.

pic4.png

Beesteledett, Jacob és anyja békésen alszik, mikor Fekete keltegeti a testvérét. Szökést tervez, mindketten elmennek a faluba és ott is fognak maradni. Jacob nem akar menni, de Fekete elmondja, hogy az amit anyjuk mondott az nem igaz, sőt ő nem is az igazi anyjuk. Jacob bedühödik, püfölni kezdi testvérét, de nem igazi anyu jön és szétszedi a két gyereket. Fekete dühösen a fejéhez vágja, ő igenis elmegy az emberekhez, sőt tud arról, hogy létezik a világ a nagy vízen túl. Jacobot is vinné, de ő maradni akar. Nem igazi anyu elmondja, hogy Fekete sosem fogja tudni elhagyni a szigetet, de a gyerek küzdeni fog azért, hogy elmehessen, majd útra kel a falu felé.

pic5.png

Hajnalban kamuanyu üldögél a parton, Jacob csatlakozik hozzá. Itt a nagy vallomások ideje, tényleg ő ölte meg az anyjukat, csak azért, mert ha eljut az embereihez, Jacob is olyanná vált volna mint ők, ezt nem hagyhatta. Jacobnak jónak kell maradnia. Jacob tudja, hogy ő Fekete mellett csak másodhegedűs volt, de a nő csak másképp szerette őket, és reméli ő legalább mellette marad. Jacob igent mond. Ugrás egy jó harminc évvel későbbre, most Jacob szövögeti a saját szőttesét, anyu is megdicséri. A nő ugyanúgy néz ki, mikor a testvérek születtek, csak megviseltebb. Ugrás a falura, Fekete is felnőtt, Jacob őt figyeli, ahogy dolgozik. Később közösen játsszák a táblajátékot, kiderül a nő nem is tudja, hogy Jacob látogatja a testvérét. Tudni akarja, hogy valóban igaz-e, hogy rosszak, mert távolról figyelve őket anyjuknak nem volt igaza. Fekete ezt kész megcáfolni, kapzsik, haszonlesők, Fekete is azért van velük, hogy elhagyhassa a szigetet. Tud egy kiutat a szigetről, előveszi a tőrét és elhajítja. A közeli kút mágneses, így a tőr fennakad a kút falán. Több ilyen hely is van a szigeten, ami különleges, Fekete az embereivel fedezte fel azokat. Ismét szeretné, hogy Jacob vele tartson, de a fehérruhás nem akar menni, a sziget az otthona.

pic6.png

Jacob hazatért a barlangjába anyuhoz, aki rögtön átlát rajta, kénytelen vallani Fekete ellen, meg van a kiút a szigetről. Anyu is útra kel, meglátogatja a fiát, aki a jövőbeli Orchidea-állomáson készíti a kereket, mert komoly tervei vannak a sziget fényével. Nagyon sokáig kereste a kis barlangot és a folyót, de sehol nem lelte, hát máshonnan kell eljutni hozzá. Az embereivel közösen fedezték fel a fény egy másik forrását, szeretnék felhasználni a fényt. Anyu fél, a gyerek olyan erőt szabadíthat fel, amit nem is ismer, de Feketét ez nem érdekli. A kerék segítségével kijuthat a szigetről. Ha valóban menni akar, akkor anyu csak búcsúzni szeretne. Megölelik egymást, majd anyu még utoljára bocsánatot kér. A fia csak néz, de késő, anyu nekilöki a téglafalnak, Fekete eszméletlenül rogy össze.

pic7.png

Este lett, anyu hazatért Jacobhoz, aki mit sem sejtve alussza álmát. Anyu felkelti, indulni kell, elmennek a fénylő barlanghoz, Jacob hivatalosan is az utóda lesz. A kis forrás a sziget szíve, élet, halál, újjászületés, lényeg, hogy ha valaki lemegy a barlangba szörnyű dolgok várnak rá. Elővesz a táskájából egy borosüveget, egy pohárba tölt belőle, közben varázsszavakat motyog. Jacobnak meg kell innia a bort, ezzel tesz rá fogadalmat, hogy megvédi a szigetet, ha nem képes rá, akkor kereshet utódot. Jacob nem akarja, tudja, hogy ő sosem volt az első számú jelölt, Fekete volt az, de ha ló nincsen ugye… Anyu kivágja magát, ő mindig is Jacobot akarta, egy nap majd rájön, hogy ez így igaz, de nincsen választása, tessék inni. Anyu szavai igazak-e vagy sem, azt nem tudhatjuk, mindenesetre Jacob kiissza a bort. Most már ő és anyu ugyanolyanok lettek.

pic8.png

Másnap reggel Fekete ébredezik, fejsebe csúnyán vérzik. Az igazán kellemetlen dolog viszont az, hogy a kutat betemették, kis faluját lerombolták, emberei halottak. A leégett viskók között megtalálja a gyerekkori táblajátékát, ami sértetlenül túlélte a pusztítást. Anyu és Jacob ballag haza, anyu elküldi őt tűzifát gyűjteni. Anyu a barlangban szembesülhet azzal, hogy az ő otthonuk is fel van dúlva. A tettes Fekete, otthagyta a táblajátékát névjegyként. Anyu nézegeti a kis köveket, mikor egy ezüst tőr fúródik a hátába. Fekete forgatja meg a kést benne, anyu összeesik, de elmormolja, hogy szereti a fiát, azért nem akarta őt elengedni, és megköszön neki valamit. Talán azt, hogy véget vettet évszázados életének, vagy mást, nem is tudjuk meg, mert Jacob megjött a fákkal. Fekete megrendült a tette miatt, magyarázkodna testvérének, aki meg sem akarja őt hallgatni, inkább verni kezdi.

pic9.png

Jacob elcipeli Feketeruhást a fénylő barlanghoz, a testvér anyjukat hibáztatja, megőrült a nő. Fekete meglepődik, hogy hol vannak, Jacob útjára engedi: ha menni akar, akkor menjen. Belelöki a vízbe, de Feketeruhás feje egy kőnek csapódik, így eszméletlenül sodródik a barlang belsejébe. Hirtelen rengeni kezd a föld, majd a füstszörny siklik ki a barlang bejáratán. Jacob a patakhoz siet, ott észreveszi, hogy testvére holtan fekszik a köveken. Hazaviszi a barlangba testvére testét, és lefekteti egy sziklaszirtre. Anyja holttestéhez sétál, felszedi a földről a táblajáték fekete és fehér köveit, majd egy kis szütyőbe teszi. Anyja testét testvére mellé helyezi, kezüket egymásba fonja, majd elbúcsúzik tőlük. Közben láthatjuk, ahogy néhány évszázaddal később Dr. Jack Shepard, Kate Austin és John Locke az O815 lezuhanása után néhány nappal megtalálja a barlangot, a két mumifikálódott holttesttel együtt. A sziget Ádámja és Évája, ahogy Locke elnevezi őket.

Címkék: lost
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása