Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos hajsza 1x03 A költő tüze

2013. június 24. 09:00 - Szencsike

Nézzük, mit is tett a Poe maszkos gyilkos, akit az előző rész végén láttunk. A maszkos férfi Poe verset szaval egy ház lépcsőjén a kis közönségének. Eddig ez egy teljesen átlagos dolog lehet, közben láthatjuk az áldozatát is, valamiféle irodalmi ügynök lehet, épp mobilon beszél egyik munkatársával, mikor a hot dog árushoz lép. A maszkos férfi persze felfigyelt rá, mikor befejezte a verset, papírcetleiket szór a közönségére, megtapsolják, ő már készül a tettre. Táskájából elővesz egy benzineskannát, odasétál a vásárló férfihoz, leönti benzinnel, meggyújtja, elmegy. Főcím.

pic1.png

Ébredés Claire-nél, aki épp rémálmodja, hogy exférje fojtogatja őt. Persze felébred, első dolga, hogy Ryan után kérdezzen, de a férfi már elment. Ryan megérkezik a bv-intézetbe, Deb már javában Joe kapcsolati hálóját elemzi, csak az ujjlenyomatokból tudnak kiindulni, amit Emma-lak padlásán találtak. Négy követőt már azonosítottak, de többen vannak, közöttük a Poe-álarcossal. Deb nehezen tudja elképzelni, Carrol mivel inspirálhatja a követőit. Ryan ezt Joe tanítói képességében látja, kiválóan motiválja az embereket. Ugrás 2003-ra, Joe épp órát tart, az egyik sarokban ott van Ryan is. A téma az emberek saját erkölcsi értékrendje és annak irodalmi hatásai: az írásművek ettől lesznek egyediek. Vissza jelenbe, irány Jordy betegágya, kicsi Joey holléte a legfontosabb, de Malacka nem akar mondani semmit erről, sőt inkább arról mesél milyen jó volt a lányokat megölni. Ryan bedobja, hogy Carrol nem örült, hogy Malacka életben maradt, mire zavartan kezd viselkedni, ő vélhetően arra számított, hogy Joe keblére öleli őt Claire sikertelen megöléséért. Egy dalocskát kezd énekelgetni, Ryan egyre idegesebb lesz, és rávág Malacka vállsérülésére. Malacka ordít, közben ügynökeink telefonja csörögni kezd.

pic2.png

Végre az FBI is megtudta, hogy lecsapott a Poe maszkos gyilkos, az áldozat egy könyvkritikus, pont az, aki csúnyán lehúzta Carrol regényét. Ugrás Team Emmára, langymeleg Paul vigyorog, a hírek szerint Carrol követői szekta, de az FBI ezt meg sem akarja erősíteni. Jön hetero Jacob, javítani kellene Emma és Paul kapcsolatán, mert ez így nem járja barátok közt. Paul nem igazán figyel rá, inkább a híreket nézi, kiderül a Poe maszkos támadó neve, Rick, örülnek, hogy így bevált az emberégetős terve. Ugrás 2010-re, Követők gyüli van, megismerhetjük személyesen Ricket, akinek a társak tippeket adnak, hogyan is lehet kivégezni egy embert. Lényeg, hogy mindenki a saját stílusában öljön, ne Joe-t majmolják. Kivéve Malackát, mert neki Joe a példaképe, a többieknek vannak önálló gondolataik. Vissza jelenbe, Jacob még mindig a békülést erőlteti, Paul szerint Emma képmutató nő, veszélyesebb, mint amilyennek látszik. Ezt Emma is meghallja, de Paul nem akarja vele megbeszélni a dolgot.

pic3.png

Mike ügynök segítségével megvan Rick lakáscíme, irány oda, a ház üresnek tűnik. Biztos, ami biztos a SWAT egységgel az élen behatolnak a házba, embernek semmi nyoma. Deb és Ryan a konyhát nézi át, él valaki a házban, de most épp nincs itt. Ryan zajt hall a tároló szoba ajtaja mögül, ajtó kinyit, egy rémült nő késsel a kezében ront rá. A nő Maggie, Rick a férje, és retteg tőle. Vissza bv-be, Maggie meglepetésre férje ellen vall, előző este látta utoljára, ma reggel még kereste telefonon, de nem beszélt vele. Hat hónapja különélnek, a nő nem is akar ezen változtatni, annak fényében, hogy a férje zaklatja. Mike behozza a nő aktáját, teljesen tiszta kivéve egyvalamit: néhány éve Maggie-t szúrt sebbel vitték be a kórházba. A férje meg akarta ölni, mert el akart válni. Ugrás a késelés időpontjára, Rick egy kést döf Maggie-be, Maggie összeroskad a fájdalomtól, Rick maga sem hiszi el, hogy mit tett. Vissza jelenbe, Maggie nem tett vádemelést, hitt férje bocsánatkérésének. Klasszikus példája a szerelmes nő tagadásának, hisz az erőszakos férjében. Rick, miután kirúgták, rossz társaságba keveredett, Maggie nem ismerte őket, nem is tudná megmondani, hogy kik, de mi tudjuk, hogy Carrol követői azok.

pic4.png

Deb és Ryan a folyosón folytatják, Deb hisz neki, ő sok példát látott az elkeseredett, hiszékeny nőkre, saját családtagjai is ilyenek. Ricket el kell kapni, mert tudhatja, hol van Joey. Ryan Joe-val akar beszélni, de inkább Deb megy a vallatóba, bemutatkozni. Ismét Team Emma, kicsi Joey az udvaron játszik Jacobbal, Emma mosolyogva figyeli őket a konyhaablakból. Paul jön bocsánatot kérni, legalább játsszák el, hogy kedvelik egymást, aztán meglátják. Kezet nyújt a lánynak, de Emma inkább megvágja a srác alkarját a nagykéssel, csak a rend kedvéért, Jacobot ne fordítsa ellene. Vissza bv-be, Deb bemutatkozhat Joenak. Nagyon jól játszik a nő, megdicséri Joe kiváló munkáját, amiért ilyen hű embereket toborzott, de gyerekes, ha felgyújtatja az utálóit. Ugrás 2009-re, Rick érkezett Joe-hoz gyónni a börtönbe, a srác szeret a tűzzel játszani és ő lesz a bosszúálló angyal, ártani fog mindenkinek, aki Joe karrierjét hátráltatta. Vissza a kihallgatóba, a bosszú minden könyv központi témája, így most is fontos, ám a követői a saját történetüket írják, csak három személyen kell bosszút állni.

pic5.png

Kihallgatás után, Ryan gondolkozik,a három személyből egy már halott – a kritikus. Maradt Ryan és egy irodalom tanszékes egyetemi vezető, Philip Barnes. Irány az egyetem, a jó tanár úr épp visszatért az irodájába, ahol már Rick várja őt és számon kéri, miért kellett kirúgni Joe Carrolt. Barnes kitessékeli az irodából, de Rick most nem a gyufát, hanem a kést veszi elő és párszor a tanárba döfi. Rick maga is csodálkozik, hogy sikerült késsel embert ölnie, és büszke magára. Később már az FBI vizsgálja át az irodát, a média szektától hangos, Ryan magát emészti, amiért nem akadályozta meg a tanár halálát, hisz nyilvánvalóan ő is célpont. Deb szerint ezzel pont azt adja meg Joenak, amit igazán akar, a lelkiismeret furdalást. Ryan flashbackkel, 2003-ban járunk, mikor ő és Carrol megismerkedtek. Ryan konzultálni akar vele a gyilkosságokról, Joe nagylelkűen felajánlja a segítségét.

pic6.png

Team Emma, Jacob fotókat készít a kissrácról és szívszerelméről, Paul gyűlölködve nézi őket. Ugrás 2010-be, Emma, Jacob, Paul Sarah Fuller-tervet dolgozzák ki, itt döntik el, hogy meleg fiúkat fognak alakítani, így a legkönnyebb Sarah bizalmába férkőzni. Joe szerint jó ötlet, minden más csak részletkérdés. A srácok heterók révén paráznak, de meglepetésre most Jacob a bátrabb, meghúzza a piás üveget, ő kész csókolózni Paullal. Paul vonakodik, de egy szájrapuszi azért összejön, végül röhögésbe torkollik a dolog. Vissza jelenbe, Paul zabos, fogja a kocsikulcsot és lelép, előtte azért Jacobot még hazugnak nevezi. FBI ügynökeink is dolgoznak, Ryan kezdésképp meghúzza a vodkás-ásványvizes üvegét, álcázásképp mellé egy kávét, majd Mike-kal átnézik Rick aktáját. Észrevesznek valamit, Claire-től kérnek segítséget. Rick a hitelkártyaadatai szerint gyerekjátékokat vásárolt. Pont olyanok, amik Joeynak is vannak, vagyis nem fogják bántani őt.

pic7.png

A kis irodában, Maggie szeretne hazamenni, Ryan még a játékokról akar vele beszélgetni, Maggie nem tud semmit. Megcsörren a telefonja, Rick az, kihangosítva beszél vele, Mike a hívást igyekszik bemérni. Maggie rémült, sír, de szóval tartja a férjét, aki csak Ryan Hardyra kíváncsi, minden miatta volt, majd leteszi a telefont. Mike nem tudta bemérni a hívást, Deb hazaküldi a nőt Troy ügynökkel, Ryant pedig vissza motelba, aludja ki a piát és jöjjön vissza tiszta fejjel. Ryan visszavonulót fúj, Mike utána megy, sejti, hogy nem a motelba fog menni így odaadja neki a kocsiját. Team Emmánál a maradék válságtanácsot ül, Jacob menti a jó barátot, nem lesz gond. Emma inkább a hanyag munkára panaszkodik és mérgesen elvonul. Paul egy kisboltba tért be, bolyong a polcok között, ahol egy másik vásárló is nézelődik, egy nő. Flörtölni próbál vele, de a nő semmibe veszi. Újabb áldozatot keres, az eladólányban, Megan, partnerre talált.

pic8.png

Troy ügynök hazatért Maggie-vel, a ház csendes, Maggie lezuhan a tévé elé, Troy a kollégákkal beszél, Mike és Ryan a ház előtt várakoznak, Deb tudja, állítják a srácok, ha Rick visszatérne, ők itt lesznek. A kocsiban persze kiderül, hogy Deb csak Mike-ot küldte ellenőrnek Ryan után, de nem tudja, hova mentek. Mike ezzel a kockáztatja a jelvényét, de megtesz mindent Ryanért. Csevegni próbál vele, család, ilyesmik, de Ryan nem túl bőbeszédű, inkább sétál egyet bájcsevej helyett. Ugorjunk 2003-ra, a konzultáció estéjére. Joe megdöbben a halott lányok fotóin, talán a Poe hasonlóság sem véletlen, kifinomult gyilkosról van szó. Vissza jelenbe, Paul a kis eladólánykával múlatja az időt, csókolóznak, de Paul túl erősen ragadja meg a lány nyakát, ami zavarja őt. Elillant a varázs, Megan menni akar, Paul visszavonulót fúj, és a kocsihoz kíséri, de nem engedi beszállni, inkább néhányszor a karosszériába veri Megan fejét.

pic9.png

Irány a bv és Malacka, Deb lesz a kihallgató, Joe szeretne Malackával találkozni, Deb elintézi, ha Malacka beszél. Malacka örül, mint gyerek a karácsonyi ajándéknak. Maggie-lak, minden békés. A rövid párbeszédből kiderül, Troy ügynök elvált, de nem az ex volt a hibás. Nehéz lehet FBI-os feleségnek lenni, vagy épp férjnek, ha úgy hozza a sors. Valami zajt hallunk, Troy megnézi, Maggie pánikol, kintről két lövés hallatszik. Troy a konyha felé indul, Maggie utána, a hátsó ajtón kinézve sehol senki. Megcsörren a telefon, Mike az, jelentést kér, minden bizonnyal van valaki a hátsó kertben, Mike indul. Vissza Malackához, bizalmatlan, nem hisz Debnek, mi van, ha ezzel csak vallomásra akarja bírni és utána nem találkozhat bálványával? Deb biztosítja, bármit mond, beszélhet Joe-val. Malacka végül elmondja, hogy a titkokat felosztják egymás között, ha valakit elkapnának, akkor az ne mondjon el mindent, így ő tényleg nem tudja, hol van Joey. Az viszont biztos, hogy Emma, Jacob és Paul hármassal van valahol. Rick sem fogja tudni, hogy hol, de a felesége, Maggie igen, mert a két nő tervelte ki Joey elrablását. Valami zavar van az Erőben, Deb is érzi, riadó!

pic10.png

Deb rögtön megcsörgeti Mike-ékat, így már ők is tudják, hogy Maggie nem is olyan ártatlan. Maggie-lak, a nő sms-t kapott, Troy nézi meg: "Most", áll az üzenetben, Troy nem érti, már nem is fogja, mert Maggie nyakon szúrja és az ajtóhoz rohan, Rick már várja. Ugrás vissza Maggie hasba szúráshoz, valójában fanklub gyüli van, és „Felelsz vagy mersz”-et játszottak. Rick mert, így hasba kellett szúrnia a nőt, akibe a kés túl mélyre fúródott, kórházba kell vinni, mond ítéletet Emma. Vissza Maggie-lakhoz, a két rohadéknak sietnie kell, Troy hörögve haldoklik a konyhapadlón, mikor Ryan és Mike beront. Mike marad a kolléga mellett, Ryan kiveszi az ügynök fegyverét és a pár után rohan, azonban csak Maggie-vel találkozik, aki eljátssza a megfélemlített nőt, így a férje, úgy a férje, de lebukik, mert a férj ott áll Ryan mögött egy husánggal a kezében. Ryan gyorsan reagál, lelövi az ütni készülő férfit, Maggie ordít, a lövés nem volt halálos, mert Rick felkel és Ryanre támad, de egy újabb lövés és Rick halott. Maggie ezalatt eltűnt, Troy ügynököt pedig elvesztettük.

pic11.png

Team Emma, másnap reggel. Paul egy meglepetéssel állított haza, Megan ül megkötözve egy székben. Emma nekimenne a srácnak, amiért ilyen hülye, Jacob inkább felküldi Joeyhoz, majd ő elintézi. Megan lesz Paul új játszótársa, mert nem akar harmadik lenni, és emlékezteti Jacobot, hogy hazudott valamiről. Ez a valami 2011-ben történt, már Sarah mellett laknak és kamumelegek. Egy átborozott estén végül egymás karjaiban kötnek ki, sokkal őszintébbnek tűnik ez a csók, mint amit először váltottak, hiába változnak az idők és az érzelmek. Vissza jelenbe, Megant a pincébe kell vinni. Maggie-lak, viszik a halottakat, Deb magát hibáztatja, amiért Maggie átverte és egy ügynök halála lett a vége. Flashback, a konzultáció estéje, Joe megajándékozza Ryant a könyvével, majd lelkiznek egy kicsit. Ryan az utóbbi hónapokban csak ezzel az üggyel foglalkozott, régóta nem pihent. Joe elképzelni sem tudja, hogy mennyire megviselheti ez a családi életét, de emberek életét mentheti meg. Vissza jelenbe, Ryan is dühös, őt Joe verte át régen, tudnia kellett volna, hogy ő a gyilkos, de annyira meggyőző volt, hogy nem is gyanúsította. Még öt lányt ölhetett meg így, míg rá nem jött az igazságra. Eközben a bv kórházban, Malacka sírdogál, csalódást okozott a mesternek, elkezdi elrágcsálni a sebkötést, amitől szép lassan megfullad. Ryan megérkezett Claire-hez, kapott egy e-mailt, amiben kicsi Joeyt egy bogár és egy kisegér megölésére biztatja Jacob, mert ha megöli őket, akkor az ő élete is többet fog érni és üdvözölje Ryan Hardy-t.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása