Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fald fel Amerikát! 2x03 - Charleston

2013. június 23. 17:00 - Chat Géza

Adam ma Dél-Karolinába, Charlestonba megy, mert diétás étrendjében ma halnap van kiírva, ezért hallal, rákkal és más egyéb tengeri bizbaszokkal fogja kibélelni testét.

1.jpg

Az első helyen igazi kuriózumokat vetnek a vendégek elé, mert a Hominy Grill étteremben tudják mitől döglik a családias légkör. Ez a hely nincs felkapva, mint a műsorban szereplő éttermek 95 százaléka, ugyanakkor a város egyik legjelentősebb gasztronómiai megállója. Itt adják ugyanis a legfinomabb rákos puliszkát. A neve mindent elárul, ez egy tál szójaolajban és szalonnazsírban, citromlével, mogyoróhagymával és dupla baconnel kisütött friss rák, puliszkaágyon tálalva. Van itt még más is ám, mert az egy dolog, hogy ez a rákos takony ínycsiklandó volt, de akkor milyen lehet a „Nagy Trutyi” szendvics? Egy zsemlébe tuszkolt, íróban pácolt vaskos csirkemellfilé szenesre sütve, húsos mártással nyakon öntve? Pontosan. Adam tömi is befelé, mint aki hetek óta nem evett, csak száraz kenyérhéjat, cukrozott levegővel. Boldog cipóképével, telibevert vigyorral mondja a kamerába, hogy ez a szendó a jövendő, a világmindenség meg a minden.

Folly patak partán a Brownie Island étteremben 1946 óta látja el a betérőket friss osztrigával. Egy aranyos, kékszemű kislány is megmondja, hogy itt bizony nagyon finom az osztriga, egy szakállas motoros, avagy kalóztípus fazon is osztja a véleményt, azért mert itt a legfrissebb az áru, de annyira, hogy a folyóból kihalászott osztriga, egyből az asztalra kerül. Adam el is megy Victorral, hogy beleszagolhasson ebbe a mesterségbe. Victor, becenevén ’A Kecske’ már 60 éve csinálja ezt. Nem mellékesen annyira déli a figuravarjú, hogy feliratozni kell a szövegét. Adammal kimennek egy iszapdombra, ahol felmarkolnak pár osztrigát. Kis sztorizgatás után kiderül, hogy ez egy cseppet sem veszélytelen szakma ám, mert Victor egyszer már kegyetlenül belebaszódott a vízbe, mondjuk pont be volt ütve, mint a gerely, és úgy szétvagdosta a testit a sok osztriga, hogy csak na. No, irány vissza az étterembe, leadni a terméket, ahol a főni nemes egyszerűséggel, egy kerti gázzal üzemelt, háborús korból szalajtott sparhelten megpárolja a nagy fogást. Ha ez megvan, minden cicoma nélkül fogják és egy lapáttal beviszik az étterembe és kiborítják a kedves vevő elé. Nem köll a pompa, baszki. Az osztriga héját is csak az asztal közepébe vájt résbe szórják. Jól ki van ez találva. Adam hálát is ad a tulajnak, mert az első szezonban ugye magába küldött 108 osztrigát, ami után megfogatta, hogy soha a büdös életbe többet nem eszik ilyet, de így, hogy ezek a Dél-Karolinai termékek finomak, meg nem is kell belőle embertelen mennyiséget időre bepuszilnia, így már újra tudja értékelni a takonyállagú állatka habzsolását.

Elérkeztünk a verseny színhelyére, a Bushido éttermbe. Itt tíz csípős tekercset kell bebiflázni, nincs időkorlát se és semmi más kikötés se, még tejet is ihat közben a versenyző. A tét pedig egy győzelmi fejkendőt, aminek viselője előtt mindig, kötelezően meghajolnak majd a hely alkalmazottjai. Prémium kis díj ez. A csípős tekercs verseny annyit tesz, hogy tíz tekercsformába tekert makit kell megenni, melyek fokozatosan lesznek csípősek, a nyolcadik tekercsben egy habanero paprika van belevágva, a kilencedikbe egy zöld thai chili, és a tízedikbe pedig egy piros thai chili paprika van beleaprítva. Kezdjük hát. Adam az első hármat zokszó nélkül gyűri le, ami a második háromra is ugyanígy elmondható. Tényleg, szeme se rebben, igaz azt hazudja, hogy ez aztán már csíp, mint a rohadt élet meg módjával tejet is iszik, de egyáltalán nem izzad, mint ahogy azt ilyenkor lenni szokott. Eszébe is jut az egyik sorstársának jó tanácsa, miszerint: „Egyél gyorsan!” Így is lesz, Adam pár harapással eltűntet mindent, amit elé tesznek és ezzel új házi rekordot is felállít, mivel cakumpakli 16 perc alatt letudta a versenyt. Győzelem.

Ember kontra étel, 2:1

Összesítettben, 13:8

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása