Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Őslények kalandorai 3x04

2013. június 21. 11:00 - FZoli9

Christine Johnson morcosan nézegeti a lelet fényképét, biztos benne, hogy az ARC-ban volt. Az érkező Wilder kapitány alátámasztja ezt, lehallgatták a telefonokat, a lelet Helen Cutternél volt, ám a további sorsa ismeretlen, lehet megsemmisült a tűzben. De az is lehet, hogy nem, érvel Johnson és kiadja a parancsot: Wilder szerezze meg neki a leletet. Közben egy elzárt laborba mennek, az üvegfal mögött négy műtőskinézetű ember dolgozik, méghozzá egy jövőbeli ragadozón. Johnson szerint, ha megértik őket, akkor irányítani is tudják majd a lényeket. Erre rácáfolandó a ragadozó ébredezni kezd, Wilder gyorsan kiparancsolja az embereket. A ragadozó kissé kómásan randalírozik, majd a biztonsági üveget kezdi támadni kisebb sikerrel, érzi a mögötte lévők szívverését. Johnson mindenképp uralni akarja ezt az erőt, ám Wilder szerint ekkor fel kell oldaniuk az álcázást, az pedig szemet szúr majd az ARC-ban is. Őket csak bízza Christinre. A nő távozik, Wilder pedig egy kód beütésével elektromosságot vezet a terembe, kivégezve a ragadozót.

vlcsnap-2013-06-19-22h36m46s223.jpg

Az ARC-ban még javában folynak a helyreállító munkálatok, Connor meredten bámulja a leletet, miközben fülében a professzor utolsó szavai csengenek. Szomorú állapotából Sarah próbálja kibillenteni, aki felajánlja a segítségét, mégiscsak régész, le tudná tisztítani a leletet. Connor átengedi a helyét, majd a lelkére köti, hogy senkinek se szóljon erről, még nem tudják mivel is van pontosan dolguk, majd távozik. A főcsarnokban az új detektort próbálják üzembe helyezni, Connor is beszáll a munkába, Jenny bánatosan nézi a lent dolgozókat. Az érkező Lester kész tények elé állítja: végleges döntésig ő a főnök. Jenny kételkedik Lester döntésében, ám James nem őt kérné, ha nem bízna benne.

vlcsnap-2013-06-19-22h38m18s112.jpgAbby fejcsóválva veszi tudomásul, hogy Connor sürög-forog, szerinte pihennie kellene. A fiúnak viszont ezer a dolga, be kell fejeznie az anomália lezáró szerkezetet, majd beüzemelnie a detektort. A Jennyvel betoppanó James szerint addig nincs mit bezárni, amíg nem tudják, mi van nyitva. Connor veszi a lapot és újra a detektor beüzemelésében kezd segédkezni. Jenny szerint James túlságosan keményen bánik velük, ám ő szerinte most pont ez a legjobb nekik.

vlcsnap-2013-06-19-22h38m48s147.jpgJenny bánatosan szemléli Cutter modelljét, a robbanás után csak egy romhalmaz maradt belőle. A laborban dolgozó Sarah munkájának haladásáról érdeklődik, majd újra a modellhez fordul, össze tudják vajon valaha rakni? Paige doktornő nem túl optimista, pár év alatt talán néhány részét ki tudná bogozni, Cutter sok mindent magában tartott. Sarah felajánlja Jennynek, hogy ha beszélgetni akar, szívesen áll rendelkezésére, ám Jen szerint nincs miről beszélni, majd elhagyja a labort.

vlcsnap-2013-06-19-22h39m38s145.jpgA detektor jelez, nem tesztről van szó, igazi anomália nyílt. A koordináták megvannak, pár kérdő tekintet után Jenny kiadja az indulási parancsot. Connor vinné a majdnem kész anomáliazárót, ám Jennyi sürgeti, majd legközelebb. Wilder jelenti Christine-nek, hogy kikapcsolták az álcázó rendszert. A nő készenlétre utasítja őt és az embereit, az ARC venni fogja a jelet. A csapat már úton is van, Mick, a bajkeverő riporter pedig követi őket. A célállomás egy afféle üvegpalota, a katonákkal az élen bemennek, egy kézi detektor viszont az egyik kocsiban marad.

vlcsnap-2013-06-19-22h40m23s100.jpgAz épület látszólag tök üres, Becker megpróbálja felfeszíteni az egyik fotocellás ajtót, kevés sikerrel, ám alighogy feladja a próbálkozást, az ajtó kinyílik. A csapat Beckerrel és a katonákkal az élen továbbmegy, ám ekkor Wilder kapitányba és egy emberébe futnak. Wilder ismeri Beckert korábbról, akcióhősünk osztályelső volt, a kapitány szerint az egyik legjobb kadét. Az ARC-alakulatot hamarosan Wilder emberei fogják körbe és visszaterelik őket a hallba. Eközben kint az utcán Mick betöri a terepjáró ablakát, lenyúlja a detektort és elhúzza a csíkot. Egy fekete ruhás motoros mindennek szemtanúja, nagyon úgy tűnik, ő sem véletlenül ácsorog ott.

vlcsnap-2013-06-19-22h40m46s80.jpgAz érkező Christine üdvözli Jennyt, majd szépen elhajtja a csapatot. Legnagyobb megdöbbenésükre tud az anomáliákról, ám biztosítja őket, itt bizony egy sincs. Jenny megpróbál keményebben fellépni, ám mindhiába, James Lesternek itt nincs hatalma. Csapatunk leforrázottan elvonul. Christine még megszólítja a távozó Beckert, tudja, hogy régi ismerősökkel Wilderral, talán egy nap még együtt dolgoznak. Az épületből kiérve egyből megcsapja mindenki fülét a riasztó, Jenny mérgesen veszi tudomásul, hogy lába kélt a detektornak.

vlcsnap-2013-06-19-22h41m23s198.jpgAz ARC-ban Jamesnek jelentenek Christine-ről, sokatmondó tekintetéből leszűrik, ő bizony tudott az egészről. Lester a detektor megbízhatóságáról kérdez, a helyről ő sem tudott. Jenny szerint ki kell nyomozni, mit csinálnak ott, mire főnökénél picit elszakad a cérna, köszöni, hogy rámutat a nyilvánvalóra. Kissé higgadtabb hangnemben kiküld mindenkit az irodájából. Connor tovább ügyködik a lezáró szerkezeten, amikor megcsörren Abby telefonja. Mivel a lány sehol, felveszi. Egy Jack nevű fiú üzeni Abbynek, hogy el fogja lazítani, visszatért és este kirúgnak a hámból, majd mennie kell és leteszi. Connor nem tudja hova tenni az egészet.

vlcsnap-2013-06-19-22h42m27s68.jpgEgy reptéri hangárban újabb, hatalmas méretű anomália nyílik. Mick a kézidetektort elviszi főnökéhez, Katherine Kavanagh-hoz bizonyítékként. Főnökasszony továbbra is hitetlenkedik, Micket pedig örültnek tartja, ám ekkor a detektor jelezni kezdi az anomáliát, sínen vannak. Katherine egy stábot készenlétbe állíttat. Az ARC-ban is riaszt a detektor, a hely más, mint legutóbb, lehet készülődni. Connor Abbyt keresi, de valami Jackkel van találkozója, útközben felveszik. Ez persze újfent böki a fiú csőrét, ám gondolatai hamarosan a zárószerkezet körül forognak. Végül kialkuszik két percet Jennytől a gép összepakolására.

vlcsnap-2013-06-19-22h43m04s161.jpgA stáb megérkezik a hangárba, főnökasszony tátott szájjal bámul az anomáliára. A kocsiból kiszáll a velük érkezett szakértő is, akit a tévéből ismert ornitológus és egyben a CGI-dínók specialistája, Nigel Marven alakít. Az ARC-ban Jenny már türelmetlenkedik, mire Connor pont befejezi a pakolást, a cipekedés persze Beckerre marad. A hangár kapujához kivonul a stáb egyik biztonsági őre, ám ő sem veszi észre a fekete motorost. Odabent Nigel a költségekről érdeklődik, mikor állati hangok hallatszanak az anomáliából. A stáb felkészül a filmezésre.

vlcsnap-2013-06-19-22h43m53s157.jpgJenny és Abby már a reptér közelében járnak, a fiút az érdekli, mondott-e valamit Abby Jackről? A beszélgetés sikeresen eltereli Jenny figyelmét, későn veszi észre a kocsi elé integetve kilépő Micket és elsodorja. Emberünk jól van, sőt a segítségüket kéri, elmondása szerint a nagy fehér fénylő ízéből sorra jönnek ki a lények. Jenny és Connor felfegyverkeznek, majd követik Micket. A riporter egy raktárhoz vezeti őket, ám ez csapdának bizonyul, sikeresen bezárja a párost oda. A hangárban eközben nem történt semmi, Kavanagh kisasszony már unja a banánt, ha nem lát legalább egy mamutot, kirúgja Micket. Erre fel újabb üvöltés hallatszik az anomáliából. A raktárhelyiségnek nincs hátsó kijárata, így Jenny Beckert tárcsázza, ám ő elakadt egy dugóban. Eközben Connor egy repülőrúgással megpróbálja kinyitni az ajtót, ám az masszívan ellenáll a támadásnak.

vlcsnap-2013-06-19-22h44m32s38.jpgVégre átjött egy lény az anomálián, mégpedig egy fiatal Velociraptor. Természetesen mindenki köré gyűlik, a stáb nagyban forgat. Nigel lelkesen magyaráz, megpróbálja a Raptort megsimogatni, ám az visszaszalad az anomáliába. Az idilli állapotnak hamarosan vége szakad, egy mélyebb morgás hallatszik és egy benga nagy ragadozó dinoszaurusz sétál ki az anomáliából. Mindenki jobbnak látja kereket oldani, egyedül Nigel marad a helyén és nézi meredten a dínót, melynek így ő lesz az első áldozata. Főnökasszony Mickkel gyorsan bezárkózik a kocsiba, ám a kamerást nem engedi, ő vegye csak a dínót. Az viszont pont a kocsit szemelte ki következő célpontjául és nagy lendülettel fellöki, majd a hangárban tartózkodó többi stábtag után ered.

vlcsnap-2013-06-19-22h45m00s47.jpgJenny és Connor a raktárban hallják az emberek halálsikolyát, majd fegyverrel a kézben feszülten figyelik az egyre jobban mozgó ajtót. Szerencséjükre egy ember nyitotta ki, méghozzá Danny Quinn, ő volt a titokzatos fekete motoros. Úgy látta elkél némi segítség, a csapatra találni pedig nem volt nehéz, követte Micket. Jenny persze elküldené, ám minden igyekezete ellenére nem tudja lekoptatni a volt rendőrt. A hangár az anomáliát és a felfordított autót leszámítva üres, Mick kezd segítségért kiáltozni utóbbiból. Miközben Connor és Danny Katherine-t próbálják kihúzni, Jenny egy „ezt akarta?” nézést küld Mick irányába.

vlcsnap-2013-06-19-22h45m45s252.jpgAz ARC-ban Lester Christine-t hívja, a titkárnőjének megmondja, hogy nem érdekli, ha tárgyal, nyaral, vagy most csapta szét az áram. A hangárba végre megérkezik Becker és csapata. Connor arra kéri őket, óvatosan csomagolják ki a szerkezetet, majd a lényről kezdi faggatni a tévés párost, de nem sokra megy a jellemzésükkel. Katherine csak a sztoriról áradozik, Mick legalább annyit kibök, hogy a lény visszament. Jenny megunja a dolgot, elvezetteti a párost Beckerrel. Connor biztos benne, hogy a lény vissza fog jönni, tudja hol a könnyű préda. Dannynek lenne egy ötlete, ám Jenny megint leteremti, utolsó lehetőség a távozásra, vagy őt is lecsukatja. Sajnos süket fülekre talál, Danny inkább Becker katonáinak segít pakolni.

vlcsnap-2013-06-19-22h46m20s103.jpgJames és Christine igencsak virágnyelven beszélnek egymással, majd James a lényegre tér: Christine egy katonát javasolt Cutter helyére, ám abban bízhat, hogy soha nem fog az ARC közelébe férkőzni. Ezzel Lester megszakítja a hívását, Christine a vonal másik végén nem túl boldog. A hangárban Connor a zárószerkezetet próbálja üzembe helyezni, ám a várt hatás helyett egy jókora szikraesőt produkál a gép. Danny halkan megjegyzi, tán be kéne csukni a kapukat, mire Jenny őt is letartóztatja, ám ekkor visszatér a dínó az anomálián keresztül. Szerencsére mindenkinek sikerül félreállnia az útjából, a ragadozó pedig kirohan a reptérre.

vlcsnap-2013-06-19-22h47m32s20.jpgA raktárba ezúttal Katherine és Mick vannak bezárva, főnökasszony nem hagyja annyiba a sztoriját, megpróbálja feltörni az ajtót. A hangárban Becker jelenti Jennynek, hogy eltűnt a motoros, ám Jent jobban zavarja a reptérre kiszabadult T. rex. Connor kijavítja, ez sajnos nem T. rex, hanem egy Giganotosaurus, ha úgy tetszik G. rex. Nagyobb, gyorsabb, veszélyesebb, mint a T. rex. Jenny kiadja az utasítást Connornak: javítsa meg a gépét. Egy katona ottmarad rá vigyázni, Becker és Jenny pedig üldözőbe veszik a lényt. Az épp egy Boeinget szemelt ki következő áldozatául.

vlcsnap-2013-06-19-22h47m53s249.jpgBeckernek sikerül megelőzni a G. rexet, így Jenny még időben beljebb tudja utasítani a gépből kifelé bámuló rakodómunkásokat. Elől a pilóták nem értik mi történhetett, majd a fülke jobb oldalán meglátják a benéző dínót. Jobbnak látják kereket oldani. Becker megszórja némi ólommal az óriási dínót, majd felmászik a munkásokhoz. Jenny eközben a terepjárót próbálja beindítani, ám a motor meg se mukkan. A rex a kocsira támad, Jen az utolsó pillanatban ugrik ki belőle. Danny eközben megtalálta az ideális járművet egy helikopter formájában, melyet be is indít. Becker megváltoztatja a tervét, a munkások maradjanak a gépben, ott most biztonságosabb, ő Jenny segítségére indul.

vlcsnap-2013-06-19-22h48m27s85.jpgKatherine kisasszony megunta az ajtó döngetését, átadja Micknek a terepet, ám ő gondol egyet és a bevételekből való részesedésről kezd alkudozni. Végül 15 %-ban kiegyeznek. Connor végzett a gép karbantartásával, második próbálkozását siker koronázza, és az anomália bezárul. A mögötte ücsörgő Abby biztos volt a sikerben. A boldog pillanat hamar megszakad, Connor szeretné tudni merre járt a lány, de ekkor Jenny kéri rádión a segítségüket.

vlcsnap-2013-06-19-22h49m12s22.jpgAbby kocsijával gyorsan a géphez mennek, ahol Connor bepattan egy vontatóba, majd elhúz, sikeresen elterelve a Giganotosaurus figyelmét. Pechjére a dínó piszok gyors, sorra löki le a konténereket a vontatóról. Végső elkeseredésében Connor fékez, így a rex átbucskázik a vontatón és elterül, de a fiú is csúnyán beveri a fejét. Connor majdhogynem úgy esik ki a vontatóból, a fejsebe csúnyán vérzik, agyrázkódása lehet. Talán ennek köszönhető, hogy a fegyverét a vontatóban hagyja. Végül a földre zuhan, a dínó viszont már észhez tért és föléje tornyosul. A többiek a repülő alól rémülten nézik a jelenetet, Abby a Jurassic Parkból Dr. Grant jó tanácsát ismételgeti: ne mozogj!

vlcsnap-2013-06-19-22h50m42s147.jpgEkkor érkezik a felmentősereg Danny képében, aki a helikopterrel magára vonja a rex figyelmét. Connor eközben visszaszerzi a fegyverét és elfut a ragadozó közeléből. Becker átadja a rádióját Jennyek, aki tudni akarja, ki vezeti a helikoptert. Picit kiakad, mikor felismeri Danny hangját, ám a volt rendőr szerint nem kéne aggódnia, gyakorlott pilóta, korábban két órát repült. Jenny belátja, hogy reménytelen eset, így a tervéről kérdezi. Hát az menetközben alakul.

vlcsnap-2013-06-19-22h52m24s153.jpgAbby gyorsan begyűjti a többieket a kocsijába. Jenny sejteni kezdi Danny tervét, vissza akarja csalni a G. rexet a hangárba. Igen ám, de az anomália jelenleg zárva van, így tökön-babon át sietnek oda vissza. Mick végre kitöri az ajtót, főnökasszony egyből a hangárhoz siet. Danny eközben befejezi a játszadozást a rex-szel és a hangár irányába csalja. Az ott posztoló katonák a hangokat hallva jobbnak látják eltűnni az útból. Katherine és Mick ezt használják ki és visszalopakodnak, a nőnek kell a kamerában található szalag. Abby kocsija befut, Jenny távolról kérdőre vonja a sajtósokat, miközben Connor a gépénél áll készenlétben, majd Jenny utasítására kinyitja az anomáliát, melyen Danny átrepül a helikopterrel. Mick ekkor dönt úgy, hogy kilép, ám késő bánat, főnökasszonnyal együtt pont az anomália és a rex között állnak, így hiába hátrálnak az anomáliába, a hangok alapján a lény végez velük.

vlcsnap-2013-06-19-22h54m24s71.jpgJenny Dannyt próbálja a rádión elérni, ám csak statikus zörej hallatszik. Becker azonnal bezárná az anomáliát, ám Jen a sarkára áll, itt ő parancsol. Némi várakozás után aztán enged, utasítja Connort az anomália bezárására. Ám az utolsó pillanatban mégis megállítja, mert Danny fut ki az anomáliából kissé megviselten. Elmondása szerint a másik oldalon sok G. rex van és közelednek, így gyorsan félreráncigálják az útból és Connor bezárja az anomáliát.

vlcsnap-2013-06-19-22h55m20s112.jpgA csapat javában pakol, mikor Connor szóba hozza Jacket Abby előtt, aki erre a rettegett „Beszélnünk kéne” frázissal válaszol, ám majd később, első a munka. Jenny megköszöni Dannynek amit tett, sok életet mentett meg ezzel, ám sajnos le kell tartóztatnia. Próbálja győzködni a férfit, ne akarjon ebbe belekeveredni, mert itt emberek halnak meg, ám Dannyt erre nem kell emlékeztetni. Jenny búcsúzóul megjegyzi, vegyen még pár repülőleckét. Becker bocsánatot kér Jennytől amiért rákiabált, majd gratulál a szép munkához, végül rákérdez mit tegyen a kámikáze pilótával, ám addigra Dannynek se híre, se hamva. Conorral kifutnak az útra, ám csak azt látják, amint Danny elhúz a motorjával. Hát ez van. Jenny Connorhoz fordul, hogy van a feje, majd megdicséri a fiú munkáját, Cutter büszke lenne rá. Connor szerint ez igaz Jennyire is, majd kissé bánatosan elsétálnak.

vlcsnap-2013-06-19-22h56m28s34.jpgValamivel később Connor megérkezik Abby lakásába, ahol belekezd a monológjába, ha valami van, akkor a lány mondja csak el. Közben egy szál törölközőbe öltözött srác sétál ki a fürdőből, ő lenne Jack. Az érkező Abby jól leteremti, vegyen már magára valamit, majd bemutatja a fiút Connornak: ő a kisöccse. Connor erre szemmel láthatóan megkönnyebbül. Jack pár napra Abbynél húzza meg magát, ezért arra az időre Connornak el kéne költözni. Természetesen ez nem jelent problémát Rómeónknak, a két Diictodont is viszi majd magával.

vlcsnap-2013-06-19-22h56m59s91.jpgAz ARC-ban James mond köszönetet Jennynek a szép munkáért, majd tájékoztatja a Christine-nel folytatott beszélgetéséről, amiből nem tudott meg semmit, de rájön, mire készül. Ha azt hiszi, a lények ijesztőek, nem ismeri a közigazgatást. Eközben a bázisán Christine mosolyogva szemléli az ott lévő anomáliát, melyet korábban az ARC detektora is jelzett.

vlcsnap-2013-06-19-22h57m49s81.jpg

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása