Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Észlelés 1x07 - Nemezis

2013. június 20. 15:00 - nyauuuuu

Pierce az FBI épületében liftezik, nagyon ideges szegény. Kate már tűkön ülve várja, és egy nyakkendőt próbál ráadni, mert szeretné, ha jó benyomást tenne, ami azért elég vicces, lássuk be. Új főnököt kapott, aki kőkemény, és lehet, hogy ő lesz az FBI történetének első női igazgatója. Irene Reardon parancsnok Justine Karen Trent bírónővel várja őket. Merthogy Trent bírónő szerepel a főbírói címre esélyesek listáján, az átvilágítása egy hét múlva kezdődik. Az előzetes vizsgálatok során kiderült, hogy a bírónő aggasztó leveleket kapott. Hivatalból nyomozást kell indítaniuk, bár Trent szerint ez teljesen felesleges, Braddy McGrow ártalmatlan. Igaz, tavaly letartóztatták belföldi terrorizmus vádjával, mert behatolt egy vízi támaszpontra, de a viselkedése miatt a bírónő pszichiátriai kivizsgálást rendelt el, és mivel paranoid skizofréniát állapítottak meg nála, így nem börtönre, hanem kezelésre ítélte. Daniel le van nyűgözve, bár minden bíró ilyen felvilágosult lenne. A fickó viszont ezt azzal hálálja meg, hogy kukkol a bírónő után, ráadásul grafomán. Irene szakértői véleményt szeretne, ami alapján bezárhatnák, már ha valóban fenyegetést jelent az ürge. A főnöknő nem nagyon hagy kétséget afelől, hogy milyen eredményt vár a dokitól, mivel egy szövetségi bíró biztonságáról van szó. Daniel nem túl boldog ettől.

01.jpg 

Iszonyatosan lepukkant környék, hőseink Braddy lakása előtt állnak, aki nem szeretné beengedni magához az FBI-t. Daniel ért a nyelvén, Trent bírónőre hivatkozik, és barátoknak mondja magukat, úgyhogy sikerül bejutniuk hozzá. A fickó nem kicsit kattant, a szobája falai tele vannak feliratokkal és saját készítésű grafikákkal. Szövevényes és bonyolult világban él, nagyhatalmú ellenségekkel és néhány védelmezendő jóval. A bírónő ezek egyike, a festményen hatalmas karddal, idealizáltan van ábrázolva. Pierce a fali feliratok segítségével simán belehelyezkedik Braddy világába, és a megfelelő hívószavak alkalmazásával kiszedi belőle a főbb téveseszméit. 

McGrow szerint a bírónőt egy másik bolygóról, az Ellebráról küldték, hogy igazságot tegyen a Földön, a valódi neve Nemezis. Az Ellebra kardját McGrow-ra bízták, ezzel kell segítenie Nemezis küldetését, ami nem más, mint a Föld megmentése. Az ellebraiak ugyanis évezredek óta békében élnek, segítenek megszüntetni az erőszakot és a háborút. Nemezis dolga, hogy bosszút álljon a rosszakon, és megsemmisítse a gonoszokat. A leveleket Braddy csak azért írja, hogy jelezze a bírónő felé, hogy ő a barátja, hiszen egyedül van egy idegen bolygón. Pierce nagyon megértő, de megpróbálja rábeszélni a fiút, hogy szedjen gyógyszert, mert szüksége lenne rá. Braddy erre bepipul, ha szedné a bogyókat, megszakadna a kapcsolata az Ellebrával, és magára maradna.

02.jpg 

Daniel a bírónő házában igyekszik elmagyarázni, amit megállapított. A bírónőnek hízeleg, hogy a fiú egy női Clark Kentet lát benne, aki a Kripton helyett az Ellebráról érkezett. Vagyis megnyugodhatnak, Braddy ártalmatlan. A szobában kerengő férj ugyan csak egy ingatlanfejlesztő, de nem érti, miért nem akarnak bezárni egy olyan alakot, aki az ő feleségéről fantáziál és kardokról hadovál. A bírónő a fiú védelmére kel, és Pierce is közli, hogy pusztán azért, mert kényelmetlen a férjnek, nem kényszeríthetik Braddyt intézetbe. Kate megnyugtatásként rendőri jelenlétet ajánl, de a bírónő nem kér belőle, anno amikor az ír maffia vérdíjat tűzött ki a fejére, mindenhová FBI ügynökök kísérték. Váltunk, Daniel a kandallót piszkálva Natalie-nak bucsálódik, hogy nagyon szeretne segíteni Braddy-n, aki szerinte is terápiára, gyógyszerre szorul. Natalie kicsúfolja, pont ő beszél, bagoly a verébnek, hiszen Pierce sem hajlandó kezeltetni magát. Daniel tiltakozik, ő működőképes a napi programmal és Lewicki segítségével, Braddy viszont képzelt világban él. Igaz, hogy vannak Danielnek is hallucinációi, de azok csak segítenek elérni a tudatalattiját, aminek a nyomozások során nagy hasznát veszi. Valóban, mondja Natalie, de nem tud normális életet élni, nincsenek igazi barátai. Daniel szerint elég annyi, amennyi most van. Aranyosan összemosolyognak, de Kate szörnyű hírrel érkezik. David Trent este holtan találta a feleségét, az előzetes feltevés szerint Braddy McGrow tette. Daniel látni akarja a tetthelyet, hátha talál olyan bizonyítékot, ami kizárja Braddyt a gyanúsítottak közül. A ház előtt ezer rendőrautó, a férj magából kikelve ordít, mindenért a dokit hibáztatja. Irene is odaugrik, és közli Morettivel, vigye innen a profot, már éppen eleget segített, nem kérnek belőle többször.

03.jpg 

Kate bemegy a vaskezű főnöknő irodájába referálni. Braddyt nem találják sehol, de bizonyítékot sem, ami rá utalna. Engedélyt kér más gyanúsítottak vizsgálatára, hiszen a bírónő sok kényes ügyet tárgyalt, kartell, ír maffia, befolyásos ingatlanfejlesztők haragudhatnak rá. Irene értékeli az erőfeszítéseit, de a bírónőt az otthonában késelték meg brutálisan, ami nem vall profi elkövetőre, sokkal inkább egy olyan zavart elmére, ami dr. Pierce szerint nem jelent fenyegetést. Kate erősködik, hogy Braddy bűnösségére semmilyen bizonyíték nincs, mire a főnök bekeményít: Moretti szakértője nagyot hibázott, a bírónő Pierce miatt halt meg. Perspektívába is helyezi rögtön az ügyet: őt magát az FBI igazgatója vonta kérdőre, akit meg a Fehér Ház kérdezgetett, szóval ő most továbbadja a lecseszést, mert nem ilyen benyomást akart tenni az új helyén az első héten. Kate közli, hogy ő sem erre vágyott, Irene szerint akkor meg kell értenie, hogy miért Moretti közreműködése nélkül folytatják le a nyomozást. Daniel otthon dühöng, hogy ha találnak egy őrült bűntényt, azt csakis egy őrült tehette, ugye. Szerinte Braddyt tévesen vádolják. Natalie ellenkezik, attól, hogy a doki sosem volt erőszakos, ez nem igaz minden skizofrénre. Ja, és ha olyan biztos a fiú ártatlanságában, akkor talán dühöngés helyett megkereshetné, és felmentethetné. Persze, hogy jobb lenne, de Daniel pillanatnyilag persona non grata az FBI-nál, és különben is, több száz szövetségi ügynök kutat Braddy után, miért pont ő találná meg. Hát mert ő jobban megérti a fiút, mint a rendőrök, érvel Natalie.

04.jpg 

Kate rém ideges, Danielnek nem lett volna szabad bemennie az FBI-hoz, hiszen őket levették az ügyről. A doki viszont rájött, hogy ha megértik Braddyt világát, könnyebben meg tudják majd találni. A falain emlegetett egy bizonyos gyógyítót, akiben megbízott, vagyis ha rájönnek, hogy a való életben ki ez a személy, az segíthet nekik kitalálni, hol bújt el most. Ahol kezelték a fiút, ott bárki lehet ez a személy, nem tudják az összeset kihallgatni, akadékoskodik Kate. Daniel meg is kérdezi, hogy melyik bolygóról jött és hová tüntette el az igazi Kate-et. Úgyhogy mennek kérdezősködni a pszichiátriára. Egy ott dolgozó ápoló szerint képtelenség, hogy Braddy erőszakos bűncselekményt követett volna el, kedves fiú, és rosszul van a vér látványától, még injekciót is csak úgy kaphat, ha előbb benyugtatózták. A nő szerint Braddy 17 éves kora óta törzsvendég náluk, és ha szedi a gyógyszerét, nagyon kedves. Tudja, hogy most épp nem szedi, mivel egy hete beszélt vele utoljára. Kate rácsodálkozik, hogy az elbocsátása óta is kapcsolatban vannak az ápolónővel. A hölgy közli, hogy a fiúnak nincs senkije, a szülei meghaltak, másokat meg elriasztanak az ufós képzelgések. Az ápoló önmagát ostorozza, tudta, hogy rosszabbodik Braddy állapota, mégsem tudta rávenni, hogy bejöjjön vagy szedje a gyógyszereket. Mérges magára, amiért nem tudott segíteni. Daniel meleg hangon győzködi, most segíthet. Ha megmondja, hol lehet a fiú, akkor ő garantálja, hogy nem esik bántódása az elfogása közben, és csak kezelésre fogják behozni. Olyan szuggesztív, hogy az ápolónő kötélnek áll, megnevez egy elhagyatott raktárt, ahová Braddy el szokott menekülni.

05.jpg 

Daniel szeretné, ha Kate hagyná, hogy ő irányítson, ha a raktárhoz érnek. Moretti kiakad, nem mehetnek kettesben, egy szökevényről van szó, szabályosan kell eljárnia. Persze, mert ha valami balul sülne el, még nagyobb bajba kerülne a főnökénél, gúnyolódik Pierce, de Kate habogva közli, hogy ő azt nem bírná elviselni, ha a dokinak valami baja esne. Daniel nem kap szikrát. Irene kiakad, hogy a határozott tiltása ellenére Kate mégis magánnyomozásba fogott, ugyanakkor elismeri, hogy van Morettiben kurázsi. Pierce elmagyarázza, hogy a skizók tartják magukat a szokásaikhoz, úgyhogy nagyon valószínű, hogy Braddy tényleg abban a raktárban van. Ezt Irene köszöni, és máris riadóztatná az apparátust – mire Pierce közli, ő kell behozza a fiút. Irene szerint a doki nem kiképzett ügynök, mire Daniel visszavág: Braddy mentálisan beteg, úgyhogy épp az ő képzettségére van szükség. A főnöknő „nehogy megint eltolja!” felkiáltással zöld utat ad. A raktárba egy nagy csapat állig felfegyverzett katona hatol be, Kate is a pisztolyát szorongatja, Daniel viszont beszélgetni próbál. Ügyesen meggyőzi a fiút, aki elő is bújik – a kezében viszont Ellebra véres kardját tartja, mire az ügynökök bepipulnak (tudjátok, fegyvere van, veszélyes!), és sokkolóval leterítik. Daniel dühöng, nem így képzelte a szakszerű őrizetbe vételt.

06.jpg 

Pierce kéri Irene-t, hadd beszéljen Braddyvel, az az ügynököknek úgysem fog beszélni. A főnök rákontráz, dehogynem, igen bőbeszédű, már beismerő vallomást is tett. Értékeli, hogy Pierce segített megtalálni a tettest, de a doki szerepe ezzel lezárult. Ja, és bizonyíték is van, megtalálták a gyilkos fegyvert, a nyelén Braddy véres ujjlenyomataival. A fiú maga mondta el, hová rejtette. Moretti és Pierce a Braddy kihallgatásáról készült videót nézik, azt a részt, ahol elmeséli, hogyan vágta bele újra és újra a kést a bírónőbe. Danielnek még ennyi bizonyíték sem elég, szerinte ez csak a skizofrénekre jellemző fantázia-infláció, ha eleget sulykolják, bármit képes elhinni magáról. Kate szerint az egész kihallgatás szabályszerű volt, még csak nem is kiabáltak vele, és a fiú nem kért ügyvédet. Mivel a doki még mindig pufog, az eljáráson verve le a mérgét, Moretti megunja, és leállítja (jé, vitatkozni is tud a bálványával?!). Annyi a bizonyíték, hogy a vallomás nélkül is egyértelmű az ügy, ujjlenyomat a gyilkos fegyveren, a fiú ruháin ott a bírónő vére. Daniel szerint kell legyen más magyarázat. Kate elég kategorikus: bármennyire is nehéz ezt a dokinak elfogadni, ezt a gyilkosságot Braddy követte el, és kész.

07.jpg 

A doki némi zongorázással próbálna szabadulni a feszültségétől, mire megjelenik e heti hallucinációnk: a bírónő, a Braddy által megálmodott szuperhős-gúnyában. Pierce ki is kéri magának: nem elég, hogy a nő nem létezik, ráadásul nem is az ő saját hallucinációja, hanem Braddy-é. A nő viszont a szemére hányja, hogy a fiúnak egy barátra lenne szüksége, börtönben van és egyedül. Daniel tehetetlennek érzi magát, hisz levették az ügyről, viszont a bírónő szerint egy szuperhős sosem adja fel. Úgyhogy a doki fogja magát, és elmegy Braddy kirendelt védőjéhez bemutatkozni. Ajánlkozik, hogy ő megvizsgálja és szakvéleményt is ad róla. Az ügyvéd persze megörül neki, nem elég, hogy az FBI szakértője a gazdája ellen akar tanúskodni, ráadásul Pierce azt is kilátásba helyezi, hogy talán tárgyalás sem lesz, mert ha Braddy nem volt elég jól ahhoz, hogy felfogja a jogait, a beismerő vallomás is mehet a kukába. Braddy a vizsgálatkor nagyon-nagyon zavart. Összefüggéstelenül beszél, kérdésekre szelektíven válaszol, még a jó doktor is alig tud bármit is kihüvelyezni a zagyvalékból. Braddyt a titkos frekvencián felszólították, hogy legyen ő az igazság kardja, a gyilkosság felidézésénél viszont még zavartabbá és dühöngőbbé válik. Ráadásul a fejét a falba verve közli, hogy sajnálja, hogy ő ölte meg a bírónőt. Daniel teljesen paff lesz a füle hallatára megismételt beismeréstől.

08.jpg 

Lewicki próbálná rábeszélni Pierce-t, hogy térjen észre, három napja nem ment be az egyetemre, többet már nem lóghat el. Ráadásul egy csomóan keresték, még a kirendelt védő és Kate is, Braddy-t stabilizálták a gyógyszerrel, sokkal jobban van már. Ha a fiún tudott segíteni, akkor ideje, hogy saját magán is segítsen. Eközben Daniel puzzle-darabokat rakosgat, de majdnem olyan zavartan, mint Braddy az előző jelenetben. Max nem kap választ, úgyhogy csalódottan távozik, érkezik viszont Natalie, aki ugyanezt a vonalat erősítené. Neki elmondja a doki, ami a szívét nyomja: ha elküldi hamarabb terápiára Braddyt, akkor a bírónőnek nem kellett volna meghalnia. Natalie ezt simán ráhagyja, és arra próbálná újra rábeszélni, hogy ő is szedjen gyógyszereket. Dühében Daniel kiállít magának egy receptet (ilyet lehet?!), és szól Max-nek, hogy váltsa ki. Az nagyon megörül, és már rohan is a patikába. Natalie továbbra sem hagyja magát: mivel Braddy állapota már stabil, kezdi felfogni, hogy mit is tett valójában – vagyis szüksége lehet egy barátra.

09.jpg 

Braddy tényleg megváltozott, nyugodtan meséli, hogy másra se gondol, csak hogy mit tett a bírónővel. És hogy nem Daniel hibája, hiszen javasolta már korábban is a terápiát, ő nem hallgatott rá. Tudja, hogy ostobaság, de a hangok azt mondták neki, hogy a bírónő veszélyben van, és neki kell megvédenie. Ezért ment a házához, és ezért volt nála a kardja, szintén a hangok utasítására. És mintha kívülről látta volna magát, a plafonról, ahogy újra és újra beledöf a bírónőbe. Aztán egyszercsak ott térdelt mellette, és kihúzta a testéből a kést, próbálta a vérzést is elállítani, de már késő volt. Nem tudja, miért tette, nem akarta bántani. Daniel nyugtatni próbálja: beteg volt, és nem tudta, hogy mit csinál. Erre megjelenik a bírónő személyesen, a szuperhős-hacukában, és közli, hogy ez nem igaz. Daniel válaszol neki – Braddy elcsodálkozik, nem is érti az egészet, hiszen ő szedi a gyógyszert, és nem hallucinál. A bírónő felteszi az öt pontos kérdést: volt-e már a dokinak olyan hallucinációja, amiről kiderült, hogy igaz? Ezen felbuzdulva Daniel elkezdi kérdezgetni a fiút: ha egyszer nála volt a kardja, miért a késsel ölt, és ha már, akkor honnan szedte azt? Hát, arról speciel fogalma sincs.

10.jpg 

Daniel Kate-nek magyarázza a ’miért késsel ölt, ha egyszer kezében volt a kardja’ elméletét. A külső szemlélésből azt a következtetést vonja le, hogy neki volt igaza, nem Braddy az elkövető, csak látta a gyilkosságot, és próbálta megmenteni a bírónőt a kés kihúzásával. Mi van, ha az általa hallott hangok nem is hallucinációk voltak, hanem a gyilkos csalta oda a tetthelyre? Hiszen skizofrén, ő az ideális bűnbak. Megnézték-e a telefonhívásait, vagy bármi mást? Persze, hogy nem, hiszen az ügyet a beismerés után lezárták! Viszont akkor a valódi gyilkosnak Kate szerint tudnia kellett arról, hogy miket írogatott a fiú a bírónőnek. Ezt le is csapja a doki azonnal: a férje mindent tudott, vagyis ő kell álljon a háttérben. Kate viszont tudja, hogy David Trent a gyilkosság idején kétszáz ember előtt mondott beszédet. Daniel szerint ez ideális alibi, ha ő bérelt fel valakit a gyilkosságra. Viszont az indítékról fogalma sincs, pedig zseniális elmélete alátámasztására azt is tudnia kellene. De Braddy híváslistájára mindenképpen szükségük van.

11.jpg 

A főnöknő beszól Kate-nek, amiért megint éjszakázik. Mikor megtudja, hogy Moretti új megközelítéssel próbálkozik a bírónő ügyében, közli: az ügyet lezárták, meg ne próbálja újra megnyitni. Mikor Kate dr. Pierce-szel próbálna érvelni, a főnökasszony rögtön előrukkol a mentálisan beteg címkével, ráadásul a titkosított kórtörténet ellenére olyat is tud, amit Moretti nem. Egy éve a doki nem volt stabil, és nem is volt jól, úgyhogy jobb lenne, ha erről Kate a dokit faggatná. Moretti el is megy hozzá, és a híváslista előtt gyorsan fel is teszi a kérdést: miért mondott fel Daniel akkor, amikor őt áthelyezték Washingtonba? Pierce kiakad, hogy Kate utána nyomozgat, és mindenféle eltereléssel próbálkozik. Végül csak kiböki: pszichiátriai intézetben volt, mert rosszul volt. Gyógyszerezték, és ott találkozott Max-szel is, ott volt ápoló. Mivel a stabilizálódása után nem akarta tovább szedni a bogyókat, kellett valaki, akiben megbízhat, és aki segít neki normálisnak maradni. Kate-nek azért nem mondta el, mert nem akarta, hogy őrültnek tartsa. Kate teljesen ellágyulva közli, hogy őt ez nem érdekli, őt csak Daniel érdekli. A meghitt pillanat gyorsan elillan, Daniel kéri a híváslistát. Kate már adja is, a fiúnak tényleg voltak hívásai a gyilkosság előtt, egy kártyás mobilról, keresik, hogy ki vehette.

12.jpg 

Egy bárban Kate a lehető legegyszerűbb módon deríti ki a tulajdonost: felhívja, és lesi, ki hallózik a mobiljába. Lecsüccsen a pasi mellé, és gyors flört után már odakint támogatja az ürgét. Mielőtt a széptevés tettlegességbe fordulna, gyorsan le is tartóztatja. Mivel Reardon nem engedte, hogy nyomozzon, így a központba nem viheti – irány tehát Braddy búvóhelye. A szokásos „mindent tudok” módján ráveszi a pasast, hogy még a raktár nem éppen szabályos körülményei között is vallomást tegyen. Azon azért meglepődik, mikor Pete közli, hogy nem az ő ötlete volt, hanem Bobby Lonergan mondta, hogy telefonáljon a dilinyósnak. Pierce nem tudja, hogy az ki, de Kate biztosan, mivel vágás után már egy rossz arcú ürgét kísérnek az FBI épületében megbilincselve. A főnökasszony ki is van akadva, hogy nem tudja, mi folyik épp. Neki magyarázza el Moretti, hogy Bobby az egyik hadnagya az O’Benion szervezetnek. Ja, és bár a főnök nem engedélyezte a nyomozást az ír maffia irányába, egy szemtanú állítja, hogy Lonergan szervezte meg a bírónő megölését. Reardon bekussol, mi meg már Bobbyt hallgatjuk, aki persze tagad mindent. Ha a múltban el is követett ezt-azt, azok ifjúkori ballépések voltak, ő már becsületes üzletember, ingatlan-befektető. Ezt kár volt mondania, Kate és Daniel is rájön, hogy tényleg ő az emberük, csak más az indíték, nem a maffiás ügyek miatt kellett meghalnia a bírónőnek.

13.jpg 

David Trent ül a kihallgatóban, Kate tájékoztatja, hogy elfogták azt, aki felelős a felesége meggyilkolásáért. Bobby Lonergan neve nem mond semmit a férjnek, de még a cégéé sem, pedig a tőzsdefelügyeletnek leadott iratok szerint tavaly éppen kétmillió dollárt fektetett Bobby Mr. Trent cégébe. Ez igaz, de közvetlenül sosem találkoztak. Kate elmondja, hogy itten az ír maffia is érintett, mire a férj látványosan bocsánatot kér a dokitól, amiért megvádolta. Moretti még nem fejezte be: tavaly Trent csődeljárást kért maga ellen, de visszavonta, miután megkapta a kétmilliót Bobbytól. Ja, és a pénz átutalása után egy héttel Lonergan felvásárolt egy csomó értéktelen telket a Cabrini-Green telepen, amiről Trent bírónő nem sokkal később olyan ítéletet hozott, amitől a telkek ára nagyon magasra szökött, Lonergan milliókat keresett. Vagyis a férj belsős információval szolgált, a kétmilla nem befektetés, hanem fizetség volt. Kate a még mindig tagadó Trent-tel közli: Bobby őrizetben van, a bérgyilkosságért pedig halál jár. Aki előbb dalol, és rávall a másikra, az ezt megúszhatja.

14.jpg

Trent megtörik, és mindent bevall: valóban elmondta neki egy este a bírónő, hogy milyen ítéletet fog hozni a telkek ügyében. Neki nagyon kellett a pénz a vállalkozásához, úgyhogy annak ellenére, hogy a felesége nyomatékosan megkérte, ne tegye, eladta az információt Lonergan-nek. Csakhogy jött a főbírói kinevezés előtti átvilágítás, ahol kibukott volna a kettejük közötti pénzmozgás. Lonergan megkereste Trent-et, hogy intézze el, hogy a felesége ne legyen főbíró. Győzködte is sokat, de a nő mindig főbíró akart lenni, úgyhogy esze ágában sem volt lemondani róla. Elmondani sem merte neki, hogy miért kéri erre, mert tudta, hogy a bírónő nem tudna együttélni ezzel a szégyennel. Elment Lonergan-hez, hogy időt kérjen, de az közölte: vagy csak a bírónő hal meg, vagy a férj is vele, találjon egy ellenséget, akire a gyilkosság ráfogható. Tehát beszélt neki Braddyről, az ideális palimadárról. Daniel meg is dicséri: majdnem tökéletes bűntett volt. Braddyt kiengedik, Daniel biztatja, hogy menni fog a normális élet, és bevallja, hogy őt huszonkét éves korában diagnosztizálták. Igaz, ő nem szed gyógyszert, de neki a munka segít tisztának maradni, meg a barátok. Braddy megjegyzi: aki neki a legfontosabb volt, az nem is létezett valójában. Ja, mert Natalie olyan valóságos, hehehe. Daniel hazaér, Max azzal fogadja, hogy másnap két előadása is lesz, és a gyógyszer az asztalon, valamint hogy jól teszi, hogy szedni akarja. Pierce hezitál kicsit a tablettával a kezében, de aztán visszacsapja a dobozába, elvégre mindenkinek másfajta kezelés szükséges. A záró jelenetben a zongoránál ül, és számomra elég kiábrándító kappanhangon az Ain’t no sunshine-t énekli Natalie-nak.

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.06.20. 17:04:10

Örülök,hogy van új rész hogyvót. Ezek szerint a gyerekek jobban vannak?? Remélem igen!
Köszi az írást!
Amikor ezt a részt néztem, és odáig jutottak, hogy Braddyhoz először mennek el, és elkezdte a csávó a zagyválását, akkor két dolog miatt szaladt fel a szemöldököm:
Egyrészről a színész célszemély volt a Célszemélyben :) (2x05 Triggerman - Riley, a jófiú maffiózó)
Másrészről, hogy mit zagyvál ez itt össze??? :) De amikor Daniel vette a zagyválását, és a "saját nyelvén" válaszolt neki, akkor kicsit azért megnyugodtam.
És hát drukkoltam neki, hogy ne ő legyen a rosszfiú....

nyauuuuu 2013.06.20. 19:08:21

@Dogla: Én leginkább azért imádom (sok más mellett) ezt a sorozatot, mert hitet tesz amellett, hogy a pszichiátriai betegek ugyanolyan szerethető, kedves emberek, mint bárki más. És hogy furcsák, meg néha érthetetlenek, de nem bántanak, nem agresszívak. Mert a legtöbbjük tényleg ilyen. Valóban van egy kicsiny kisebbség, akik nem, de róluk (mivel általában nagyon randa erőszakos bűncselekményeket követnek el) amúgy is sokat hallunk, nagy médiafigyelmet szánnak nekik, mint a többiek, akik itt élnek köztünk, és bár különcek, furcsák, de a légynek sem ártanak, valahogy nem sok szó esik. Pedig nekik is szükségük van barátra :). Szóval én remélem, hogy megtartják jó szokásukat, és a kicsit dilinyósok sosem lesznek rosszfiúk :).

Kérdésedre válaszolva: úgy tűnik, lassan elmúlik a láz, már a kedv is jobb, és éjjel sikerült egyhuzamban négy órát aludnom is! :) És persze, be tudtam végre fejezni a múlt szerdán elkezdett posztot. A többit is igyekszem, remélem, más már tényleg nem fog közbejönni.

Azért azok a rajzok-írások a falakon nagyon királyul néztek ki, nem? Olyan szobát én is simán elfogadnék.

2013.06.20. 20:37:04

@nyauuuuu: Igen, minden - először ijesztőnek tűnő - zagyválása ellenére totál szerethető volt a csávó, nem véletlenül drukkoltam neki.
Meg egy pillanatra eszembe jutottak barátnőm tanítványai, a középsúlyos értelmi fogyatékos gyerekek, és bizony bennük is van nem kevés szeretni való. Pedig első benyomásként ők is "furcsák, meg néha érthetetlenek", ahogy írod, "de a légynek sem ártanak".

A falon a rajzok zseniálisak, valóban. Nem kis tehetség kell ilyet létrehozni. Mondjuk én inkább csak nézegetném, itthon jobb az egyszínű :))

Örülök, hogy jobb a helyzet a gyerekekkel, kitartás Nekik és Nektek is!

nyauuuuu 2013.06.21. 00:50:22

@Dogla: Ez most azért elég mélyütés volt. Nem tartottam még ott, úgyhogy estétől idáig - ahelyett, hogy az Észlelést írtam volna - kénytelen voltam megnézni odáig a sorozatot. És tényleg, bár szerintem a negyedik részben, de ő szerepel. És micsoda gyönyörű pszichopata-tekintete van többször is a film folyamán! Teljesen el voltam tőle ájulva, sokkal jobban tetszett pszichopatának, mint paranoid skizofrénnek :). Pedig már úgy sem volt rossz :). Mondjuk, én sosem ismertem volna fel, ha nem mondod, pedig a Nemezist láttam vagy hatszor, mire megírtam, mégis annyira más a két karakter, hogy fel sem tűnt volna a hasonlóság.

2013.06.21. 01:05:47

@nyauuuuu: Sorry, nem akartalak álmatlanságba lökni :)) Igen, tényleg a negyedik rész.
Amúgy a Következő 3 nap című thrillerben is szerepel, de csak pár percig (rosszfiút alakít), kb. egy hónapja vettem észre, amikor újranéztem.
Oké, oké, nem írok több filmjét, mert holnap sem fogsz aludni. :) Na jó éjt!
süti beállítások módosítása