Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Big Bang Theory 2x06 - The Cooper-Nowitzky Theorem

2013. június 19. 09:00 - Szakee

Leonard egy kísérleti fizikai előadást tart továbbtanuló diákoknak, egy olyan nyakkendőben, amit tuti Raj-tól kapott kölcsön, mert csillagképek vannak rajta. Mérsékelt sikert arat, mert minden jól megy, kivéve a kísérlet, az persze befuccsol, de hát ilyen egy kísérleti fizikus. Kis taps, következhet Dr. Sheldon Cooper, az elméleti fizikai tanszékről. Sheldon viszont nem jön, egész addig, amíg kis ösztönzést nem kap (Leonard: nem viszlek el a képregényboltba). Cooper a szokásos stílusban megnyilatkozik: ne is álmodjanak róla, hogy valamikor az életben valami fontosat fognak csinálni. Gyorsan el is intézi az előadást, menni kell, kijött a legújabb Batman képregény.

sadffgfdhbgtrh.png

Raj és Howard legeltetik a szemüket az új diákokon, ez a legjobb része az évnek. Raj szerint az egyetem nem tolerálja a tanár-diák viszonyt, de Leonard megnyugtatja, hogy lehet ám csajozni, csak hát ahhoz tudni kellene beszélni is velük. Leslie Winkle érkezik, kell ő a sorozatba, mint egy falat kenyér, valakinek osztani kell Sheldont is. Sheldon nem tud neki visszavágni, Winkle - Cooper: 1-0.

vlckép00002.png

A csoporthoz csapodik egy új csaj, Ramona Nowitzky. Howard be is próbálkozik rögtön, ilyen jól még senki nem írta körül, hogy WC-t tervez egy űrállomásra, de ez Ramonát nem érdekli. Bele van zúgva Dr. Cooperbe (inkább a munkáiba), el is hívná kávézni, de Sheldon nem kávézik. Akkor legyen vacsora! Sheldon saját bevallása szerint szokott vacsorázni, mehet. Pompás, Nowitzky ismer egy csodás kis olasz éttermet, a bökkenő csak az, hogy Sheldon nem eszik idegen étteremben, ki nem állhatja a három ágú villákat, saját bevallása szerint azok nem is villák, hanem szigonyok, nem enni kell velük, hanem a tengereket uralni (bizony léteznek ilyen emberek, konkrétan ismerek is olyat, aki ennyire bogaras). A csaj nagyon nyomul, kiharcol magának egy Sheldonnál kajálást, a címe meg már megvan, amit a csoport többi tagja eléggé furának tart, viszont Sheldon örül az ingyen vacsinak.

vlckép00003.png

Lépcsőház, Ramona nézegeti a liftajtót, Penny belép, közli, hogy a lift nem megy, ne nagyon várja. Penny azért megkérdezi, kihez tart, na talán ezt nem kellett volna, Sheldon Cooprehez megy. Penny hitetlenkedik egy darabig, ez tuti nem tudja mit beszél, vagy valamit nagyon beszívott. A lakásban nem Penny az egyetlen nézelődő, már Howard és Raj is várja a fejleményeket a kanapén. Ramona kizavarja a többieket a lakásból, kettesben maradnak.

vlckép00004.png

Penny-t érdekli, hogy a mi kis Shelly-nk kire/mire bukik. Nők, pasik, bábok? A srácok már elég régóta élnek vele együtt, van is feltételezésük hogy mi történhet:

1. Sheldon egyszer annyi thai kaját fal fel, hogy kettéosztódik.

2. Sheldon még csak lárva, szóval egyszer bebábozódik, aztán valami csak lesz belőle.

A srácok lelépnek Howard anyjához kajálni, Penny-t ez annyira nem hajtja.

vlckép00010.png

Másnap Hofstadter érdeklődik Sheldon estéje felől. Sheldon szinte áradozik Ramonáról, okos, kedves, stb. Ramona jó kiskutya lévén hozza az ebédet Sheldonnak, így Cooper ilyenkor is tud dolgozni, +20 perc pedig számít, már ha az ember valami fontosat akar elérni. Sheldon viccesen ki is javítja Ramónát, ő nem bírkózik ezekkel a dolgokkal, hanem megvív velük. Érdekes, hogy Nowitzky-t az nem zavarja, ha Sheldon az időt rá pocsékolja. Érkezik Leslie, egy újabb jól irányzott alázással, de Ramonáról kiderül, hogy nem olyan kutya, amelyik csak az ebédet hozza, de ha kell, ugat is, Winkle – Cooper: 1-0,5, mert a gólt azért mégsem Sheldon lőtte.

vlckép00005.png

Penny nyit be Leonradék lakásába, de csak Sheldont és Ramonát találja, aki épp pedikűrözi Sheldon lábát, miközben ő továbbra is dolgozik. Penny az összeomlás szélén, ez több a soknál. Leonard épp jön fel a lépcsőn, mikor meglátja Penny-t az ajtajuk előtt, olyan fejet vág, mint egy jóllakott óvodás, azt hiszi Penny őt keresi, nem erre számít. Szerda van, ma Haloznak Koothrapalinál, Sheldon felszabadul, végre kis kikapcsolódás. Illetve felszabadulna, mert Ramona nem fogja elengedni játszani, a teljesség kedvéért még Sheldontól is idéz, saját magával meg egy tudós különösen nem szeret ellentmondani. Hát, a Nobel-díjért áldozatot kell vállalni, de Sheldon nem ekkorára gondolt. Se Halo, se paintball, és a Battlestar Galactica-t sem nézheti meg, amíg nincs kész a "házija".

vlckép00006.png

Sheldonnál megtörik a jég, észreveszi, hogy le kell rázni Ramonát, mert valami kapcsolatféle lett itt. Kapcsolatok lezárásában meg Penny a legjobb, hozzá kell fordulni, amikor Ramona épp nem figyel. Még "hivatalosan" menedéket is kér, de késő, Nowitzky már az ajtóban van, mindennek vége. Sheldon Penny-re hárítja a felelősséget (hoppá, Sheldon tud hazudni, méghozzá elég jól!). Ramona meg jön a dumával, Penny, te szerelmes vagy Sheldonba, de el KELL engedned.

vlckép00007.png

Éjszaka Sheldon Morse-jelekkel szólna Leonardnak, hogy valahogy segítséget kérjen, de Leonard nem érti a jeleket, ezért Sheldon átjön hozzá, a Szerződésük minden záradékát fel szeretné használni, de valahogy meg kell szabadulni ettől a nőtől. Leonard nem tűnik túl segítőkésznek, meg amúgy is éjszaka van, takarodjál ki a szobámból. Ennyi kopogástól, ordítozástól már a holtak is felébrednének, nemhogy a hűséges házőrző Ramona, aki erőteljesen kitessékeli Coopert a szobából, aludnia kell, hogy az agya holnap jól teljesítsen.

vlckép00008.png

Éééééééés, megvan! Sheldonnak sikerült! Összhangba hozta a fekete lyuk információ paradoxont a húrhálózat kondenzáció elméletével (kár, hogy nem vagyok elméleti fizikus, de tényleg). Nowitzky rengeteget segített, ezért cserébe szeretné, ha az ő neve is benne lenne a tételben, legyen Cooper-Nowitzky-tétel. Még ő sem gondolja komolyan, amit gondolt, Sheldon páros lábbal rúgja ki, mégis csak tudja, hogyan kell ezt megszakítani.

vlckép00009.png

Következő alkalom, következő csaj, következő hanyatt esés Sheldon munkásságától. Sheldon, vigyázz, deja vu! De Dr. Coopert ez nem zavarja, optimistán áll a dologhoz: ingyen pizza! Sajnos a következő "affér" végét már nem látjuk.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása