Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Jo, a profi 1x04 - Eiffel torony

2013. június 18. 11:00 - Zsoofka

Díjátadáson vagyunk. Szebb napokat megélt, egykori modell (Nina) visszavonulása óta az első nyilvános szereplésére készül, később ő lesz az egyik zsűritag egy valóságshowban. Roppant feszült, beszól korábbi vetélytársának, de nem kap csókot jelenlegi szeretőjétől. Nem olyan nagy már az a szerelem.

1.png

A következő képkockán egy eléggé kifacsart helyzetben látjuk viszont a művésznőt. Épp az Eiffel toronyból készül alászállni, csak épp fennakad. Megérkeznek a zsaruk is: mindannyian emlékeznek az asszony karrierjére, csorgott a nyáluk utána eleget. Nina a megtalálásakor még nem halott, de az lesz hamarosan…

2.png

Sérülései több irányba vezetnek: egyrészt fojtogatás nyomai találhatóak a nyakán, azaz megfojtották, másrészt karmolásnyomok vannak a lábán, azaz valaki nagyon nem akarta, hogy leessen a magasból és darabjaira hulljon. Ki tehet ilyet? Aki nagyon szereti? Megöli, mert…, de nem akarja nyakátszegve látni, mégiscsak modell az áldozat, a szépségipar rabszolgája.

Jean és társa igyekszik feltérképezni az áldozat köreit.

Adott egy darab irigy exkolléganő, aki talán sose volt olyan szép, mint Nina és aki elől ezt a mostani melót is sikerült elhappolni a riválisának. A csajt azonban mentesíti szép manikűrje: ha ő lett volna az, aki a leesni készülő Nina után kap, nem pompázna épségben mind a 10 műkörme…

4.png

Adott egy darab szerető (Serge), aki nős és két gyermek apja. A férfi már lassan egy éve együtt élt Ninával és épp készültek összeházasodni. Vagy nem. Ő nem zárható ki olyan könnyen a gyanúsítottak köréből, mint az előző hölgy.

Nézzük közben, mi a helyzet Jean magányügyeivel. Épp folyik az aktuális kivizsgálás. A dokija megdícséri, hogy tiszta alkoholilag és drogilag is, további javulása érdekében testmozgást javasol. Amikor szóbakerül a jóga, mint lehetőség, Jo olyan képet vág, ami láttán a doki is rájön, erősen mellélőtt javaslatával. A lényeg, hogy javul a szíve, de nem eléggé… Hogy a lánya miatt benne dúló apai viharok milyen irányba mozdítják szíve ügyét, hát az kétesélyes. Mindenesetre meglátogatja egykori szerelme nyughelyét és örök hűséget esküszik a lányának: segíti őt, jóban-rosszban.

5.png

De vissza az ügyhöz: kiderül, hogy a modell és Serge úr már csak látszat-kapcsolatban voltak egymással. A férfi hónapokkal ezelőtt elköltözött: előbb az irodájába, a teljes gardróbbal, majd amikor Nina meghalt, vissza a kedves nejéhez. Nina házasodni akart, a férfi meg rájött, neki már van egy családja, inkább visszament a felesége szoknyája mellé. Ezzel együtt egy újabb gyanúsított üti fel a fejét. Serge felesége, aki talán annyira haragudott a riválisára, hogy kinyírta. És lám olyannyira bejött a számítása, hogy már vissza is kapta a zurát.

Egyetlen zavaró momentum van csupán: úgy tűnik – bár Serge nem akarta Ninát feleségül venni, 3 nappal a gyilkosság előtt mégis házassági procedúrára készült. Akkor mégis szerette a modellt és beadta a derekát? Csak azért ment vissza a feleségéhez, mert Nina kiesett az Eiffel toronyból a képből? És milyen szerencse, hogy kiesett. Legalábbis Serge-nek és a nejének. Serge-nek, mert Nina szerelme bizonyságául, jól megzsarolta a férfit: ha nem veszi el, kiteregeti annak üzleti titkait. (Ami testvérek között is minimum 10 év letöltendő, merthogy emberünk adócsaló.) A feleségnek, mert visszakapta a legszeretőbb apát, akit asszony gyermekeinek kívánhat.

6.png

7.png

Íme: Serge bevallja a zsarolás okán tervezett álházasságot, de tagadja a gyilkosságot. Szerinte elviselhető kompromisszum, hogy nem megy börtönbe, cserébe kap egy csodaszép feleséget. Az, hogy az megzsarolta a frigyért cserébe, lényegtelen közjáték. Ráadásul a halálhír hallatán Serge és a neje egymást hívták először telefonon, boldogan konstatálva, a zsaroló halott, szabad a pálya. Lehetősége gyilkolni asszonypajtásnak is volt, indítéka meg pláne. A nő hamar a kihallgató szobában találja magát. A gyilkosságot azonban ő is tagadja. Érve hatásos: neki –a csapodár és bűnöző férje helyett is – fel kell nevelnie 3 gyereküket, ő nem engedheti meg magának azt luxust, hogy minden, a férje farka közelébe kerülő kurvát kinyír. Ott a pont.

8.png

Úgy tűnik Jean és társa zsákutcába jutottak és ezt férfiasan bevallják Cuddynak is. Az eddigi 3 lehetséges gyanúsítottjuk, hamarabb vagy később, jobban vagy kevésbé, de tisztázta magát a gyilkossági vád alól. Máshol kell keresni a tettest.

9.png

Lássuk ki is volt Nina Ocoro: egy szenegálból szökött riadt kislány, akit egy fotós fedezett fel a szakma és a nagyközönség számára. Nina múltja sötét titkot rejt, a csaj félt attól, hogy ez kiderül és fuccs lesz a karrier utáni karrierjének a tévében. Meg kell keresni mi a titok és talán kiderül, mi volt a gyilkosság indítéka.

A Ninát felfedező fotós, Egon egy igazi sztárfényképész. A divatvilág királya. Látszik rajta, hogy élet és halál ura választott szakmájában. A 16 éves Ninát egy pékségben fedezte fel, már akkor volt szeme a tehetségekhez. A csajt ő indította el a pályán, megvolt neki, hát persze, hogy meg. Ninával azóta is kapcsolatban maradt, legutóbb egy hete találkoztak.

100.png

A fotós elmondása szerint heti áldozatunk a szokásosnál is zakkantabb volt, mintha készült volna valamire. Még egy sztriptízbárba is be akarta a csaj rángatni, aztán mégsem mentek oda, hazafuvarozta a nőt….

Jeannak ma estére – Jordan nővér társaságában – jelenése van a lánya és kicsi párja otthonában. Az idill teljes: Adele és leendő gyermekének leendő apja épp a megismerkedésüket meséli az asztalnál. A fiú háláját fejezi ki leendő apósának a múlt héten kapott állása miatt. Imádja, meg minden. Köszöni. Jó férje lesz Adele-nek, ígéri. Jordan, a sokat látott apáca hiszi ezt az idillt, Jean még mindig szkeptikus, de próbál egy esélyt adni a fiataloknak.

11.png

Késő éjjel, Jean, miközben próbál ellenállni a bogyók jelentette csábításnak, már egyedül nyomkodja otthon az ámítógépét és megvilágosodik. Ugrasztja társát, egy sztiptízbárban adnak egymásnak randit. Pontosan abban a bárban, ahová Nina a fotóst el akarta vinni egy héttel a halála előtt. Az uram szerint az ezt követő jelentek a sorozat első említésre méltó percei, mindenesetre egy fiatal lány (Jasmine) rop egy vérpezsdítő termékenységi táncot a színpadon. Ez a lány megszólalásig hasonlít Ninára, még nincs 20 éves. Nem nehéz kitalálni, ő az a múlt, az eltitkolt múlt, amivel a modell félt szembenézni. A táncos ugyanis nem más, mint Nina lánya. Az apa pedig minden valószínűség szerint a fotós barátunk, aki megszedte az árát a szép péklány felfedezésének.

12.png

A lány azonban első körben nem akar tudni híres anyjáról, tagadja az ismertséget is. Szegény sorsú és szerény teremtés, igyekszik kimaradni mindenből.

Jean nem nyugszik: lekáderezi vejét annak munkahelyén. A főnök pozitív véleményt hangoztat, már ami a fiú munkáskezét illeti. A társaság, amiben mutatkozik már nem ennyire szívderítő: a főnök szerint a fiú és huligánhaverja készülnek valamire…

A zsaruk megkeresik Jasmine felmenőit: nem csalódnak, egészen egy árvaházig vezet az út. És igen, a lány anyja Nina, édesapja monogramja pedig megegyezik a fotós nevének kezdőbetűivel. Az ügynek az az érdekessége, hogy az édesanya kiléte csupán 3 hete derült ki, előtte titok volt. Ezért zakkant tehát meg Nina, ő is csak most találkozhatott először a lányával. De vajon a fotós tud arról, hogy van egy gyermeke? Kötve hiszem.

Nina se nagyon akart róla tudomást venni: a gyámügyes nő szerint az anya megtagadta a találkozást. Aztán, ahogy mi már megtudtuk, mégis megkereste Jasmine-t, annak munkahelyén, a bárban. Jean eljut egy apácához, aki Jasmine-t világra segítette és aki szerint Nina erőszak áldozata volt, így eshetett teherbe. A modell sem akkor, sem később nem jelentette fel az erőszaktévőt. Gondolom, ezzel ártott volna a karrierjének. A világra jött gyermeket örökbe adta, az egész ügyet jótékony homály fedte 3 héttel ezelőttig, amikor is Jasmine nyomozni kezdett és kiderítette, ki az anyja. Csakhogy Nina hallani sem akart felőle.

13.png

Jasmine-t szembesítik ezekkel, joggal sértődött az anyjára, aki nem egyszer, hanem kétszer dobta el magától. Jasmine szerint az apja azt sem tudja, hogy a világon van, azt hiszi Nina 20 évvel ezelőtt elvetette a „becsúszott” gyereket. Jean ezt nemigen fogadja el enyhítő körülménynek. Igazi dúvadként támad az erőszakot elkövető fotósra, társa attól fél agyoncsapja. Mindenesetre a férfi új gyanúsítottja lehet az esetnek: talán Nina ki akart tálalni a 20 évvel ezelőtti eseményekről. Hogy mentse magát a fotós egy érdekes történetbe kezd arról, hogy csábítgatta 3 hete őt Nina és vett tőle szabályos vérmintát a nő, ami akkor persze szexuális játéknak tűnt, de a történések ismerete egész más kontextusba helyezi az ajakba-harapást….

15.png

De minek a vérminta Ninának? Talán nem volt biztos az apa személyében és apasági teszthez kellett a fotós vére? A teszt része stimmel a teóriának, csak épp nem apasági, hanem donori…. És nem is csak egy ilyen teszt készült: Nina a saját vérét is megvizsgáltatta, alkalmas-e donornak. Nem volt az. A fotós vére pedig már nem volt megvizsgálható állapotban, amikor a laborba került. Hogy ki a beteg? Hát szegény Jasmine. Csontvelő-transzplantációra vár, alkalmas donort keres, mert fogytán az ideje. Ezért kutatta fel éppen most az anyját, aki azonban elutasította a kérését. Aztán mégis megcsináltatta a tesztet, titokban. Amikor kiderült, hogy nem nyert, megpróbálta apuka vérét is lecsekkoltatni. Csak az meg nem jött össze.

14.png

Mindeközben Jasmine úgy tudta, hogy az anyja nem hajlandó segíteni…. Mérges lett, talán annyira, hogy kész volt megölni. Azt nem akarta, hogy összetörje magát, hogy leessen a toronyból, akkor már nem lenne jó alany. De egy agyhalott nőből, épp az őt kezelő kórház mellett, pont neki való szövetet szedhetnek ki…. Ezért hát megölte az anyját, remélve, hogy jó donor lesz a számára… Nem tudhatta, hogy az a teszt már elkészült és hogy mégsem jöhet be a számítása…. Így történt?

16.png

A zsaruk belendülnek. Nem hiszik, hogy ezt az egészet képes lett volna a beteg lány egyedül véghezvinni. Ráadásul a hullán lévő nyomok alapján is férfit kell keresni. Ekkor kerül a képbe Jasmine barátja, Dariel, a dobos. Rövid zeneelméleti nyomozás és egy kis hajkurászás után el is kapják a fiút. Jean szembesíti a vádakkal, sőt enyhítést ígér neki, ha jófiú lesz és mindent bevall… De a fiú hallgat. Sőt Jasmine is hallgat. A zsaruk cselt eszelnek: elengedik a párt, abban a hitben, hogy megvan a donor, alkalmas a halott Nina. Majd a legnagyobb boldogságukban lecsapnak rájuk: ha Dariel nem vall és nem vállalja el a tettét egyedül, Jasmine is bűnösnek nyilváníttatik, és mint olyan, nem kaphatja meg áldozata szövetét. Ha Dariel vall, önmaga tettéről és Jasmine ártatlanságáról, a lányt megmentik a halott csontvelejével. Dariel besétál a csapdában, vállalja a börtönt, mindent bevall.

17.png

Ekkor jön a feketeleves: Jean felfedi a csapdát, a megölt nő nem volt alkalmas donornak. Vagyis Darielre a börtön vár, Jasmine-re a lassú és fájdalmas halál… Hogy ezért ne legyen ilyen sötét a vége és hogy ne maradjunk heti apa-lánya tanmese nélkül, Jean felfedi utolsó kártyáját is: Jasmine-t egy nagyon is élő donor várja, az édesapja személyében. Hogy erre Jeannak hogyan sikerült rávennie a fotóst, arra lennének tippjeim, de ez most nem lényeg…

Címkék: jo a profi
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása