Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos hajsza 1x02 Második fejezet

2013. június 17. 11:00 - Szencsike

Nézzük tovább, mi történik Joe Carrol tanítványaival és az őt üldöző FBI-csapattal! Ott járunk, hogy Malacka (Jordy Raines) egy egyetemi lánykolit látogat meg, mondván biztonsági járőrözés van a környéken. Az egyik bentlakó mit sem sejtve engedi be és vezeti fel az emeletre. Malacka valamiért a legutolsó szobával akarja kezdeni, az ott lakó lány épp nincs itthon, ami jól is jön Malackának. A csajnak egyre furább a rendőr viselkedése, aki kinyitja az ablakot és egy kisebb táskát emel be a párkányról. A felszerelése van benne: kések a gyilkossághoz, amit már elég régóta tervezett. Főcím.

pic1.png

Ugrás Claire Matthews, Joe Carrol ex-feleségének házára, a nő sírva ül a tévé előtt, a sajtó már javában tárgyalja kisfia elrablását. A gyerek a dadájával, Denise-szel együtt tűnt el. Megjön Ryan is, rögtön beszámol neki az elméletéről: a lány két éve dolgozott szitterként Clairenél, Joe követője lehet, nem véletlenül került ide, Joe bízta meg ezzel. Ugyanúgy, mint a meleg srácokat, akik Sarah Fuller elrablásában segédkeztek neki. Claire leellenőrizte a lányt, mikor felvette, semmi gyanúsat nem talált, Ryan elkéri az iratokat. Claire el, Mike ügynök jelent, hogy altatónyomok vannak az italokban, a gyereket is és az őröket is azzal ütötték ki. A kocsit, amivel szöktek, megtalálták egy parkolóban. Claire megtalálta Denise anyagát, a lány elég zárkózott típus, kevés barátja lehetett, de sosem hozta el bemutatni őket. Az édesanyjáról mesélt sokat, az apjáról semmit.

pic2.png

Ugrás Denisékhez, megérkeztek egy hatalmas vidéki kertes házhoz, a kocsiból Joey visítva száll ki és elfut. Utána fut Meleg srác1, elkapja és nevetve öleli át a gyereket. Denise ott jön mögöttük, ő is mosolyog, a kissrácnak ez egy nagy kaland, szittere azt mondja neki, azért nincsen hazatelefonálás, mert anyu kérte, biztonságosabb, ha senkinek nem szólnak, hol vannak. Meleg srác2 a kocsiból pakol ki, elég morcos, idegesíti a gyerek, ha tehetné csúnyán elintézné. Meleg srác1 rászól, ezt a kölyköt nem intézheti el, mondogassa magának, amíg el nem hiszi, hogy nem utálja. Denise-nek is feltűnik a két kolléga vitája, Meleg srác2 mérgesen viharzik el mellette, de legalább nem utálja a gyereket. Meleg srác1 és Denise ezek után átölelik egymást és forró csókot váltanak. Ez nem normális viselkedés egy melegtől, szóval vagy nem meleg, vagy megy nővel is.

pic3.png

Ugrás a börtönbe, a nyomozás gőzerőkkel folyik, Denise hamis személyazonossággal élt ő is, mint a Talán Nem Meleg Srácok: Paul Torres és Jacob Wells az igazi nevük. Torres több csalást is elkövetett már, Jacob tiszta lehet. Ryan a marshallt keresi, épp tárgyal a szomszéd irodában, Ryan az ajtóban hallja meg, ahogy a főrendőr el akarja küldeni őt. Ez bizony kínos, ismeri el az új kolléganő Debra Parker. Ő lesz a nyomozás FBI-os vezetője, aki máris felelősségre vonással kezdi, Ryan három ujját törte el Carrolnak, a kihallgató szobai akciójában. Csak hármat, vonogatja a vállát az exügynök, de Debra nem fogja kitenni, mert Carrol új művében Ryan főszereplő lett. Ryannek fegyver kell, lehet ő a tanácsadó, semmilyen egységbe sem kell visszavenni, de ilyen körülmények között egy fegyver még jól jöhet. Deb lovagol egy kicsit Ryan alkoholizmusán, a szívproblémáján, de fegyvert még nem fog adni. Ryan a szekta szót használja Carrol követőire, Deb ezt elutasítja és Claire leveléről kérdez. Joe küldte neki egy héttel a szökése előtt, tudott Ryan és Clare viszonyáról. Mint az FBI 8 éve, szúrja be Deb, Ryan elégedett a főnőke felkészültségével. Troy ügynök jön, újabb hullák.

pic4.png

A lánykoleszban vagyunk, Malacka nagy piszkot hagyott maga után, arra sem figyelt, hogy a nyomait eltűntesse. Egy lány a folyosón halt meg, menekülni próbált, sokan pedig a szobájukban, álmukban, összesen 9 halott. A szőke lánynak, aki ajtót nyitott, kivágta a szemeit, emléket állítva Carrolnak. Ryan tovább fűzi a szekta elméletet, Malacka vakbuzgón hisz Carrolban, Joeyt is egyfajta felajánlásként rabolhatták el. Carrol tudhatja hol van Joey, egy embernek biztos elmondaná: Claire, akivel amúgy is találkozni akar. Claire benn a börtönben, Ryan ad néhány jó tanácsot, hogy hasson Joe-ra ebben az ügyben: apai érzések, felelősség, hasonlók. Claire elindul a beszélőre, flashbackeljünk egyet. 2004, Claire új lakásba költözött, Joe pere már bőven zajlik, kivel mással beszélget erről, mint Ryan. Látni sem akarja többet a férjét. Vissza jelenbe, ahol Claire kénytelen újra volt férje szemébe nézni. Joe felveszi a szerelmes férfiak bárgyú arckifejezését, még mindig szereti a nőt. Clairenek Joey kell, Joe stílust vált és nosztalgikusan egy antiguai nyaralásukról kezd mesélni. Clarie közbe vág, Joeyról mesél, milyen okos, értelmes fiú és egyre jobban látszik rajta a pánik. Joe biztos fölényben, a levélről kérdez, tudni szeretné az igazságot. Ez pedig a híres-hírhedt viszony, két hónap volt a tárgyalás és a válás után. Joe méltányolja, legalább a válást megvárta, de volt még egy kérdése, volt-e újra szerelmes? Claire-nél itt pattannak el a húrok, kiabálni kezd, felpofozza Joe-t, hol van Joey? Joe fojtogatni kezdi az exet, ő még mindig szereti őt. Bejönnek az őrök, szétszedik őket és kiviszik Claire-t.

pic5.png

Claire Ryantől kér bocsánatot, amiért így eltolta, de Ryan megnyugtatja, minden rendben lesz, Joey is meglesz. A kicsi Joey eközben a ház felfedezésénél tart, meg van a szobája, teljesen olyan, mint a régi, még a játékok is ugyanazok. Joey lelkes, de anyut szeretné felhívni, Denise ismét figyelmezteti, hogy nem szabad, a gyerek az apjáról kérdez inkább. Jön az agymosás, lehet, hogy sokan félreismerik aput. Arra bíztatja a gyereket, hogy fedezze fel a játékit, mi meg flashbackeljünk. Joe Carrol felolvasásán vagyunk, 2003-ban. Denise is ott ül a kis közönség soraiban, elbűvölten figyeli a férfit, aki szintén kiszúrja a lányt. A felolvasásán az író dedikálja a könyvét, Denise is félénken nyújtja át a példányát, valójában Emmának hívják. Joe flörtölni kezd vele, eltűr egy kósza hajtincset, olyan szépek a lány szemei. Emma felbátorodik és lelkesen a könyvről kezd beszélni, a főszereplő szerinte ahalában találta meg a reményt. Joe épp válaszolna, mikor Emmát anyukája hívja, a nő egy jóltartott, negyvenes, nagydumás, vélhetően plasztikán is átesett hölgy, ég és föld anya és lánya között a különbség természetben is, rögtön kikezd az íróval. Joe csak Emmára koncentrál, akit zavar anyja jelenléte. Joe a jövendő viszontlátás reményében dedikálja Emma könyvét.

pic6.png

Vissza a jelenbe, tényleg nem melegek a srácok, Emma a normálissal, Jacobbal fog közös hálóban maradni, míg a bunkóbb, Paul egyedül töltheti az éjszakáit. A központban ügynökeink is rájöttek, hogy a dada és a számukra még meleg srácok ismerték egymást, mindannyian jártak Carrolnál. Kiderítik a dada valódi nevét, Emma Hill, lakcím is megvan, Mike, Troy és Ryan mennek el, erősítésként a helyi rendőrség is ott lesz. A trió megérkezett Emma-lakhoz, senki nincsen itthon, mivel Ryan kockáztathatja nem létező karrierjét, ő lesz, aki betör a házba és elsőként nézhet körül. Elég régóta nem lakhat ott senki, igaz látszik, hogy a lakást használták korábban, pizzás dobozok vannak összegyűjtve, néhány tányér a mosogatóban. Ryan minél többet lát a házból, annál biztosabb, hogy Carrolnak szektája van. A falon Poe idézetek, festmények vannak, Joeról szóló újságkivágásokkal együtt. Benéz egy hálószobába, ott Poe maszkok sorakoznak egy polcon. A háló is tele van pingálva idézetekkel, fura képekkel, a székben ott hever Ryan könyve. Ryant egy váratlan látogató lepi meg, egy Poe-maszkos férfi üti le és megígéri, hogy hamarosan meg fog halni.

pic7.png

A teljes egység kivonult, folyik a helyszínelés. Szerencsére az itt lakó(k) nem kiskutyákon gyakorolt(ak), Deb kénytelen elfogadni, szekta lett Carrol követőiből. Ryan biztos benne, hogy nem Malacka támadt rá, más a két férfi testfelépítése. Deb is gondolkodni kezd, Carrol Poe művein keresztül fogta meg a követőit, majd elhiteti velük, hogy az életük nem a jó irányba megy tovább, változtassanak. A változás eszköze lesz a gyilkosság, ezzel teljesedhetnek ki. Deb szakértője a témának, az alternatív vallások a fő területe. Team Emma főhadiszálláson a fiúk a netet állítják be, a hírek tőlük hangosak. Malacka még nem jelentkezett. Emma elküldi Pault Joeyhoz, Jacobtól kér használati útmutatást Paulhoz, mert féltékeny a srác. Lehet, rajta nyomot hagyott az elmúlt évek melegsége? Jacob szerint nincsen baj, csak megváltoztak a körülmények, nem tudja hol a helye. Akkor jobb, ha megtalálja, mert Joe útmutatása szerint kell dolgozniuk. Flashbackeljünk, 2006, Joe börtönben, Emma jött hozzá beszélőre. Levágatta a haját, rövid, fiús frizurája lett, anyjának egyáltalán nem tetszik. Joenak igen, anyuval nem kell törődni, úgysem érti meg Emma lelkét. Joe jó vezetőként még bedob egy nagy lehetőséget, egy srácot, akinek bejöhet Emma. Szórakozni, barátkozni kéne, hátha rátalál a szerelem. Emma egy csendes kávézóban ül, és feszülten vár valakit. Megjelenik egy srác, Jacob! Őt szemelte ki neki Joe, kerítőként is bevált, az összhang azonnali, ami szerencséjükre, azóta is tart.

pic8.png

Ugrás vissza Emma-lakba, van négy teljes ujjlenyomat és még több részleges. A maszkos fickó élhetett itt, aki elvitte laptopot és a szervert is. Ryan a cikk-kivágásokat nézi, megtalálja azt, amiben bejelentik a Carrol házaspár válását. Flashback, 2005, túl a váláson és túl Joe ítéletén Claire végre kész új életet kezdeni. Ryan-nel teszi meg az első lépéseket, kissé ügyetlenre sikerül az első csók, de legalább elkezdték. Vissza Team Emmához, egy bizonyos Rick jelentkezett, megtalálták Emma házát. Ez a Rick élt ott, és most várja Emma hívását. A csaj lehet a főnök, ez a felállás Paulnak nem tetszik, sőt azt sem érti Jacob mit eszik rajta. Emma különleges, feleli és ránéz az ajtóban álldogáló lányra. Flashbackeljünk, 2006, Jacobot a különleges lány épp anyunak mutatja be, ez az első közös vacsi így hármasban. Anyu nyomul, nagyszájúságával felidegesíti a lányát, azt sem hitte volna, hogy Emmának lesz barátja. Ez a megjegyzés betalált, Jacob védi a barátnőt, és Emma is megvédi magát. Egy konyhakést döf anyu hátába, Jacob elismeréssel néz barátnőjére, hát tényleg megtette.

pic9.png

Ryan a tetőtérben néz körül, itt is feliratok, képek vannak a falakon. Mike feszegetni kezdi az egyik kiálló faldarabot, mire a borítás mögül kiesik egy nő holtteste, Emma anyukája. A befalazás is egy Poe motívum, klasszikus követése annak. A falon fotók is vannak, Claire képe is feltűnik, azonnal biztonságba kell őt helyezni. Szupercsapat megérkezett Claire-hez, Ryan beszámol neki Emmáról, se ő, se Joey nincsen meg, a háttérből Deb figyeli a kettős bizalmas viselkedését. Ryan nem akar beszélgetni Claire-rel, inkább friss levegőt szív és kiadja a mérgét két kávézó, trécselő rendőrön, nem traccspartin vagyunk uraim! Claire-t egy rendőr kíséri fel a szobájába, a férfi alaposan körülnéz, tiszta minden. Ryan az FBI buszba siet, ott beszámolnak neki, sikerült azonosítani az ujjlenyomatok tulajdonosait, bár vannak még kérdőjeles nyomok, ilyen például Malacka eltűnése. Claire fürödni készül, a rendőr a folyosón figyel, sehol senki. Sajnos Malacka megtalálta a módját, hogy bejusson a házba, a Claire-re vigyázó rendőr holtan végzi, jöhet a nő.

pic10.png

Ryan épp az Emma-lakban talált falrajzokat nézi, térképek Sarah lakásáról. Egy térkép viszont nem illik a doktornő lakására, ez Claire háza lesz, Ryan rohan is vissza a nőhöz, fel a szobájához. Ott Claire ül megkötözött kézzel a székben, Malacka lövést ereszt a berontó Ryan felé. Malacka kizavarja az érkező többieket, csak Ryannel akar beszélni. Mielőtt Ryan becsukná az ajtót, Mike egy fegyvert dug a nadrágjába. Malackának az a feladata, hogy megölje Claire-t, ez most az ő története lesz. Ryan felhívná Joe-t, ő vajon mit szól ehhez? Az ágy mellett van a telefon, Malacka kilép egyet, Ryan lő, Malacka összeesik, berontanak a többiek, Claire biztonságban van. Az eset után a felelősöket keresik, kinek a hibája, hogy Malacka bejutott. Volt kulcsa, egy olyan helyen jött be a házba, amiről a véderők nem tudtak, a dada adhatott neki, kulcsot és ő mondhatta el a rejtett ajtót is. A marshall az FBI kivételével kizavar mindenkit, fejmosás lesz. Ryan Clairerel üldögél Joey szobájában, Deb onnan hívja ki. Malackát műtik, túléli, amint kikérdezhető lesz, már vallatják is. Ryan Carrollal akar beszélni.

pic11.png

Ryant négy őr kíséri a kihallgatóba, nehogy baj legyen, Joenak feltűnik, hogy Ryan milyen kialvatlan, ügyeljen az egészségére. Claire majdnem meghalt, ez az infó meg sem rázza Carrolt, tudta, hogy Ryan megmenti a nőt, ez a szerelmes főhős dolga. Ryan készüljön fel, lesznek itt még finomságok, Malacka csak a kezdet, a bemelegítés. Carrol úgy hiszi, Ryan megölte Malackát, mindketten meglepődnek a másik reakcióján: Ryan, azon, hogy Carrol Malacka halálát várta, Carrol azon, hogy Malacka mégsem halt meg. Nem ez volt a terve, de mindegy is, úgysem Malacka az, aki igazán fontos része a terveinek. Ryan ezt nem fogja átadni Malackának, ezután távozik, Caroll kénytelen újragondolni a terveit.

pic12.png

Ryan visszamegy Clairehez, utólag könnyű okosnak lenni, biztonsági zárak kerültek mindenhova. A nő nem akar egyedül maradni, megkéri Ryant maradjon, majd fáradtan ledől kisfia ágyára. Joey is békésen alszik a távoli házikóban, Paul viszont nem tud aludni. Szembesülnie kell azzal, hogy régi partnere épp Emmában leli örömét, hiába, aki nem meleg, az nem meleg. A börtönben Deb visz Carrolnak egy vaskos Poe kötetet, a férfi és ő felmérik egymást a cella üvegablakán keresztül. Nem tudom eldönteni, hogy az „Itt vagyok főnök, várom a parancsaidat” vagy az „Elintézem, hogy itt rohadj meg” pillantás volt-e közöttük. Melyik lenne vajon jobb a történet folytatásához? Ryan egy székben üldögélve vigyázza Claire álmát. Ugorjunk másnap reggelre, egy kisebb tömeg összegyűlt az utcán valami miatt, majd egy 40-es férfi látunk, aki a szokásos reggeli hot dogért áll sorba. Mögötte feltűnik a Poe-maszkos tag, leönti benzinnel és felgyújtja, majd mintha mi sem történt volna, elsétál.

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsoofka 2013.06.17. 12:17:16

Jó volt, köszi!

Sokkal jobb ez a sorozat, mint a Jean Reno-s. Itt megvan az a hangulat, amit amonnan hiányolok, de nagyon.
Tetszik a helyi Cuddy is, az FBI-os szakértőnő. Jó a kisugárzása. Kevint meg gyerekkorom óta imádom4 :)

2013.06.18. 16:11:24

Na, visszatérve Carrolhoz és az ő karizmájáról és szinkronhangjáról szóló eszmecserénkhez :)
Azért alapvetően rossz választás Kerekes József mint főgonosz szinkronhang, mert "gonoszkodik" is a hangjával(lehet, hogy az eredetiben is így van, nem tudom, magyar szinkronnal nézem).
Carrol őrületét sokkal jobban kiemelné ha tényleg azt a sokat emlegetett karizmatikus, megnyerő egyéniséget látnánk/hallanánk, az őrületet pedig csak tetteiben hozná. Van annál rémisztőbb, mint az, ha a szimpatikus szomszéd srácról derül ki, hogy sorozatgyilkos?
Mindezek ellenére, a Poe-álarc támadásánál csaknem szívbajt kaptam, szóval jó kis péntek esti rémisztgetős sorozat ez. :)

BotloB 2013.06.19. 21:32:59

Elég volt megnéznem a második rész elejét, hogy megállapítsam, mennyire nem lett "hiteles" Kerekes szinkronja Carrol szerepében.

Nem tudom, hogy a magyar szinkronszínészek nem érzik a karaktert, vagy hozzá van szokva a fülem az eredeti hangszínhez, de Carroll esetében legalább annyira nem érzem a karakter jellegét, mint amennyire elhibázott Will Graham szinkronizálása a Hannibal esetében.

Amit James Purefoy művel a karakterrel, az szerintem valami zseniális, süt róla a tipizált pszichopata, amihez a hangjátéka nagyban hozzátesz. A szinkron esetében ezt egyáltalán nem érzem.

Szencsike 2013.06.20. 11:16:39

Bizony, ez pont az, amikor a karakter és a hang nem talált egymásra. Nincs meg a kémia, vagy az összhang vagy nem is tudom minek hívjam, de hiányzik a plusz, amit állandóan emlegetnek, hogy hogy karizmatikus, magával ragadó egyéniség, és ebből veszít a magyar hang miatt. Minden tiszteletem a szinkron színészeké, de ez elhibázott döntés volt. Igaz, hogy JP 40/10perceket játszik egy részben, de abban a 10 percben frász tör ki, mert képes elhitetni, igen ő a kedves jófej tanárember, a következőben, meg hidegvérrel megöl valakit. És ehhez kellene egy passzoló hang is.
süti beállítások módosítása