Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Amerika árverésen 1x05-06

2013. június 16. 15:00 - Chat Géza

A Spektrum kicsit emberibb szinten közelíti meg az árverések világát, de lényegében ez is ugyanarról fog szólni, mint bármilyen más árverés. Lesz egy hadarva, köpködve beszélő ceremónia mester, aki jól feltornáztatja az árakat, majd egy „ÉS ELKELT” felkiáltással rátér a következő tételre, hogy a fanatikus gyűjtők zsebéből minél több pénzt kicsikarjon. De ez az egész most egy 70 év körüli beteg néniért van. Paul Mikkelson azért válik meg hajógyűjteményétől, hogy ápolni tudja beteg feleségét. Eredetileg egy múzeumnak akarta adni az évek során bespájzolt hajó maketteket, de aztán az említett oknál fogva a pénz is tényezővé vált, ezért hát az árverés. Szomorú.

1.jpg

Sorra kerülnek elő a körömpiszoknyi, fogpiszkálókból összetákolt hajók. Jó, nyílván nem, de hogy egy szaros USS Missouri (az meg mi?) például 500 dollárért cserél gazdát, ami jó magyar pénzben annyit tesz, hogy egy százezresbe kóstál egy gigabrutál hajó makett. Én ezt sose fogom megérteni, mert akad olyan hajócska is, amiért 1100 dollárt adnak. Jézus. Emberek azért vesznek meg valamit, hogy aztán érintetlenül nézegessék, óvják a kisunokáktól és végül olyan helyre rakják, ahol ők se látják. Én ezt így tudom elképzelni, de ha nem is így van, akkor sincs túl sok értelme. SZERINTEM. Ahogy hallom a narrátor is velem van, mert azt mondja a hajókra, hogy ritkák meg értékesek, de akkor is csak játékok, basszameg. Jönnek is a kis pöcsköszörűk randalírozni kicsit, de valljuk be, legbelül mindannyian büdös kis kölkök vagyunk, mondja a narrátor. Abból azért engedés van.

5.jpg

Ez a legjobb, a nap fénypontja egy BJ-3 versenyhajó, mahagóni fából, az 1900-as évekből, készítője ismeretlen, mégis ismert ember a szakmában. Ez most akkor mi a fasz? 6500 dollárért kelt el a hajócska. Most hogy mindent eladott, mintha kis üresség lenne a pici lelkében az öregnek. Na, ölíg lesz a jóból mos’már.

4.jpg

Ebben a részben Art Nelson hagyatéka kerül árverésre, mert az örökösök, már csak ilyenek, megszabadulnak a sokat érő csetreszektől. Szerencsére az öreg nem tematikusan gyűjtött dolgokat, teszem azt porcelánkutyákat, vagy hajó maketteket, mert ő konkrétan minden szart összevásárolt. Íme egy Tutti-Frutti rágógumi-autómata, ami még mindig üzemképes, így van az a barom, aki nem sajnál érte 5000 dollár körüli értéket az ablakon kibaszni. De van itt ám Viktória korabeli asztal plusz tároló szekrény, de az igazán nagy was ist das, az a 8.22 karátos gyémántgyűrű, ami 58000 dollárért megy el. Az akcióvezető felveszi a gyűrűt, mint valami herceg, vagy mintha ő lenne a Strici Pápa, vagy minimum Snoop Dog, bocsesz, Snoop Lion.  

2.jpg

Van itt még 140 éves Colt lőfegyver, ami mindegy is hogy mennyiért megy el, mert itt nem az üzleti tranzakció a lényeg, hanem, hogy valaki elérjen valamit abból, amit valaki más egész életében összegyűjtött. De szép megfogalmazása ez a puszta kizsákmányolásnak.

A műsor a Spektrum csatornán látható. Új részek minden szombaton 13:00-kor.

21 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tohotom01 2013.06.16. 15:34:59

Tudod kiscica, az ami neked ertelmetlennek tunik, annak meg lehet ertelme egy masik embernek. Ez a te velemenyed, de hogy fikazva irod ezt, hat ez eleg gyenge IQ-ra hajaz. Neked adom, elj vele boldogan.

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2013.06.16. 17:00:39

@tohotom01: Mert az, hogy ilyen piti dolgon besérültél és egy lefitymáló kommentben jelezted (alaptalan) sértettséged, az tényleg arról tanúskodik, hogy a te agyad kész IQ-rengeteg, Kisbarátom!
Pont ezért emeltem ki, hogy "szerintem."
Bocsánat, amiért nem egyezik az aukciókról kialakult véleményünk.

István Farkas49 2013.06.16. 17:48:54

@Chat Géza: gondolom aki bélyegetgyüjt őis fikázásra érdemesül nálad ugye? Csak kiváncsivagyok a véleményedre.

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2013.06.16. 18:01:03

@István Farkas49: Nem gondoltam volna, hogy ezzel bárki lelkébe is beletaposok, de ha így, akkor így. A bélyeggyűjtés vékony jég, úgyhogy azt hagyjuk. De egyáltalán nem fikáztam a gyűjtőket, persze így is lehetett értelmezni a leírtakat. Én csak szimplán nem értem és kész, nem látom a lényeget benne. Nekem nincs kollekcióm semmiből, per pillanat nem tehetem meg, hogy funkcionalitással nem rendelkező dolgokat halmozzak fel az 50 négyzetméteres lakásba. Talán ez az az ok, ami miatt értetlenkedve nézem, ahogy ember dollárezreket adnak ki egy használhatatlan miniíatűr ladikra.
Pl. gyűjtenék karórákat, de azoknak puszta szépségükön túl funkciójuk is van, mondjuk iszonyat sunamágnesként szolgálnak a vidéki diszkókban.
A bélyeggyűjtésről meg még ezt:
videa.hu/videok/film-animacio/peter-belyeget-gyujt-belyeggyujtes-family-guy-wIrNpRAWSLbsT353?start=0
Nem tartom ezeket hülyeségnek, mindenki azt csinál szabadidejében, a maga pénzével, amit csak akar. Gyűjtő és nem gyűjtő vígan megélhet egymás mellett. SZERINTEM.

Don Quixote de la Ferko 2013.06.16. 18:04:37

Igazad lehet. Mennyivel jobb egy olyan országban élni (tengődni), ahol a napi betevőért harcolás az életcél, nem az hogy "nédmán, van 6000 dollárom, veszek belőle egy makettet, oszt nídmán, van még pénzem kajára, diznílendre, háváj nyaralásra, és a gyerek egyetemi tandíja sem probléma".

Szerintem is szar lehet az életük, hogy shopolnak ahelyett, hogy békementre járnak.

Pácsó Ármándó 2013.06.16. 18:06:51

@Chat Géza: Már nem divat a slusszkulcspörgetés a vidéki diszkókban? Óravillogtatás kell? Melyek a bevált óramárkák? Mert a barátomat érdekli a dolog! (Nem engem, neeem) :-)

tohotom01 2013.06.16. 18:10:33

@Chat Géza: Hatha igy felfogod ;^) szoval azert van nalatok is egy normalis cenzura hogy ne minden beteg velemeny kapjon reklamot. Vagy mert te idehenyhatsz es a TE VELEMENYED akkor mar mindegy hogy mit irsz es hogyan ? Persze miert is nem csodalkozok annyira, tipikus magyar mentalitas. Mond irtal mar ehez hasonlo fitymalo cikket Nemetorszagrol vagy Belgiumrol ? Elarulok egy titkot, a cikk tetszett volna ha a te gyerekkori seruleseidet nem viszed bele, remelem felfogod, minden jot.

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2013.06.16. 19:09:37

@Pácsó Ármándó: Csak nagy legyen és csillogjon. Falióra nagyságú a favorit. A márka nem játszik, ennyire azért nem körültekintőek az ilyen helyeken megforduló lányok.

zoxó 2013.06.16. 19:46:48

Nem értem. Nem érted, nem szereted, akkor miért nézed? És miért hogyvoltozol róla? Azért a blog életében volt néhány mélypont, de ilyen mély még nem. SZERINTEM.

István Farkas49 2013.06.16. 20:05:04

@Chat Géza: kedves barátom: ha a te felmenőid nem csövesek akkor a hagyatékkal két lehetőségedvan,vagy kiszórod a szemétbe vagy értékesited mert az ő értékeik másnakis értékek !Aki az ilyen aukcióról hozzád hasonlókat ir hát mit szóljak magát minősiti de sajnos mélyen lefele. nEHARAGUDJ DE ÚGYÉRZEM NAGYON KIVERTED SOKUNKNÁL A BIZTOSITÉKOT.Képzeldel én kormány váltást szeretnék ,de az ilyen liberálisok ellen nem lehet érvelnem,sajnos ennyit áldásos irományaidról.

EL ÉN SZERETNÉK KO

Berix 2013.06.16. 22:49:55

Nem értem miért írsz erről hogyvoltot, ha ennyire ellenszenves a műsor?

sEm · http://autizmusmesek.blog.hu 2013.06.16. 23:04:13

Csatlakozom. Én sem értem miért pont ebből hogyvoltozol kedves szerző.

Én szakmai okokból nézem az árveréses angol műsorokat (Bargain Hunt, Antiques Roadshow, Antiques Road Trip, Restoration Roadshow, Cash in the Attic) nagyon érdekesek, rengeteget lehet tanulni belőlük egyébként. Nem is értem ezt az egész posztot...

sEm · http://autizmusmesek.blog.hu 2013.06.16. 23:12:47

@zoxó: ...és természetesen ezzel a minősíthetetlen poszttal főoldalon van...

teddybear01 2013.06.16. 23:17:03

Egy barátom gyermekkora óta képregényeket gyűjt. Vagy 3000 példány van neki, mindenféle nyelven.
Egy másik ismerősömnek régi traktorai vannak. Olyan 4-5 darab, mind muzeális értékű.

A post írója szerint egyrészt mind a kettő sültbolond, és teli kacattal a házuk....

tavasz17 2013.06.16. 23:29:39

En a greszklinikas hogyvoltakat szerettem :))
Hogy van pontosan ezzel a karcoras dizsi dologgal, mer erdekel minden sunahalos firmany!

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2013.06.16. 23:32:27

@teddybear01: pontosan, mind a két barátodat név szerint neveztem sültbolondnak. Jesszus! Ne lássunk mar bele olyan dolgokat, amik amúgy nincsenek is benne a hogyvoltban. Ahogy azt megírtam: elfogadom a tényt, hogy vannak gyűjtők, de én nem tudok velük azonosulni. Ha ez olyan nagy baj, hát istenem.
@sEm: @Berix: @zoxó: meg lehet nyugodni nem lesz több hogyvolt az Amerika árverésen-ből.

sEm · http://autizmusmesek.blog.hu 2013.06.16. 23:35:52

@Chat Géza: Nem izgultam kedves Géza, hidd el. De örülök neki, hogy ebből nem írsz többet, mert halvány gőzöd sincs az árverésekről.
Remélem a további témaválasztásaid már testhezállóbbak lesznek. Sok sikert!

58múltam 2013.06.17. 06:41:50

Kedves Géza, ne menj be semmiféle múzeumba, mert ott is csak olyan dolgok vannak, amik SZERINTED tök fasságok, csak a port fogják, aszt mégis vagyonokért vették. Vannak, pölö, akik olyan szövetdarabokat, meg repedező, szuvas deszkadarabokat halmoznak föl, amik nem is tiszták, hanem valaki a festékes ecsetjét törölte beléjük! Millió dollárokat adnak értük, ostobák, SZERINTED. Van olyan is, ahol szobaszám érvénytelen pénzeket tartanak! Máshol régi rádiókat, tévéket, magnókat, mind kacat! Régi könyveket, írásokat, papírokat, üveg alatt, még lapozgatni se lehet őket! Hiába, mindenki más hülye... SZERINTED

hot-spot (törölt) 2013.06.17. 08:12:34

Az egyik kedvenc műsorom a discovery-n.
Na de itt nálunk azért kicsit más a helyzet,ami a használt piacot illeti.Mind a valós mind az online piacra igaz,hogy maximum lélektani határ 1000 ft.

hot-spot (törölt) 2013.06.17. 08:13:44

Ég és a föld a különbség a magyar és a külföldi vásárló között.
süti beállítások módosítása