Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hannibal 1x10 - Metélt

2013. június 13. 06:54 - Chat Géza

Ezt a részt hajnalban néztem meg. nem volt túl okos ötlet. Ennyit rólam, nézzük inkább, ki és hogyan lett megedve, megölve ebben a részben. Idegtépő zene kíséretében kocsikázik haza egy csinos kis nőci. Félő oldalpillantás a zárt pajtára, mert mintha valami motoszkálna odabent. Szerencsére nem nyomozza ki a vidéki lány, hogy honnan a nesz, megy és inkább megeteti a kis kanáriját és ágyba bújik. Már húzná is a lóbőrt, ha nem baszná fel agyilag az átázott mennyezet. Felmegy a padlásra, én meg már szorongok és üvöltök, hogy fuss ribanc, fuss, ha kedves az életed, de ő higgadtan befóliázza a tetőn tátongó batár nagy lyukat. Oké, még mindenki él, eddig príma, megy is vissza alukálni, de akkor látja, hogy vizes lábnyomok vannak a padlón, amik az ágyáig vezetnek. Mélázik egy röpke gondolatfoszlány erejéig, hogy vajon mi a fa…, de már be is rántotta a mumus az ágy alá és szénné vagdalta a leányt.

1.jpg

2.jpg

Hannibal és Will beszélgetnek Abigailről, mert ugye most ők ketten amolyan fogadott apjuk, vagy mik. A gyilkolás eszenciájának csak felszínét kapargatva Will úgy érzi elenyészik, míg a doktor inkább a fényt, a levegőt és más a puszta létezéshez nélkülözhetetlen dolgokat látja a szükségszerű öldöklésben, hisz ahogy Abigail, úgy ő is, sőt Will is gyilkolt már. Lapozzunk! Volt-e emlékezetkiesésed, vagy hallucinációd barátom? Pont hallucináltam egy sort nem rég. Itt egy teszt, rajzolj egy órát, számlapokkal, kismutató, nagymutató, mond el ki vagy és hogy hol is vagy pontosan. Ez legyen a kapaszkodód, a jelen. Will megcsinálja a nem túl bonyolult feladatot, enyhén odabassza a rajzot Lecternek. Most Will vagy nem jutott alsó tagozaton még a zsírkrétás rajzolásig sem, azért ilyen béna, vagy valami baj van az agyával, mert a karika még csak-csak megy, de a számok elhelyezésével már komoly gondok vannak.

3.jpg

Will vígan battyog hazafelé a frissen kifogott halakkal, fog is egy tetemesebb lazacot – tudja tököm nem vagyok én halbiológus – és nekiáll kifilézni, de a konyhapulton csordogáló mélyvörös vér látványától kiskrapekunk kicsit megzakkan és már azt látja, hogy egy Joker mosolyú lány fölött térdel egy metélőkéssel a kezében és nézi, ahogy a lány saját vérében fuldokol. Mi a fasz ez? Will se érti és frászt kap menten, menekül el a szobából, de az ajtón túl ott vár és néz rá hülyén a díszes FBI-os bagázs. Mit csináltál te szerencsés? Will lemossa magáról az áldozat vérét, közbe Jack dob felé egy ’gyere ki a hóra de azonnal’ tekintetet. Mi volt ez odabent? Bemocskoltad a helyszínt! Kicsit elkalandozott a figyelmem. No, hát akkor mától tilos kalandozni és ha össze vagy törve édes fiam, akkor nem kell ám bejönni dolgozni! Mert ki csinálja ezt nálam jobban, főnök? Will, anyád hogy van? A szellemi párbaj Jack ilyen szintű végszavával zárul, úgyhogy lehet menni helyszínelni, ami puszta időpocsékolás, mert Will összebarmolta a tett színhelyét, ugye. Az áldozat védekezett, karmolt, de semmi vérnyom, csak szövet, érdekes. Hát még az, hogy amúgy a tettes le akarta szedni a lány arcát. Mint egy maszkot? Igen Will, mint egy maszkot, baromi hasznos vagy ma, köszönjük a részvételt!

4.jpg

Ezt bizony meg kell beszélni a doktorral. Lecter tanácsa Willnek, hogy nem szabad többet hallucinálnia. Mi sem egyszerűbb ennél. Will diagnosztizálja magát, hogy agytumora van, vagy valami hasonló nyalánkság. Hannibal pont ismer egy jó neurológust, de ha a tesztek mégsem mutatnak ki semmit, akkor meg kell békülni a tudattal, hogy ez mentális gebasz lesz. Ámen. Máris Dr. Sutcliffe rendelőjében megy a verbális faszméregetés. Míg csinálnak egy MRI vizsgálatot, addig a háttérben megbeszélik, hogy ez agyvelőgyulladás lesz. Ez rohadt szexi, mert az agyról még mindig keveset tudni és ezt a betegséget mind biológiai, mind pszichológiai szempontok szerint is érdemes lenne megvizsgálni.

5.jpg

Willt betolják az MRI-be, de ő fejben a halott lány ágya alatt hesszel éppen. Az áldozat lassú léptekkel jön az ágy felé és innentől már tudjuk a koreográfiát, valaki berántja, oszt annyi. Aztán meg azt látja, hogy a fülig-vigyor lány mellette fekszik a padlón. Nincs ez így jól. Will agya nem szuperál és ezt a teszt is kimutatja, Will jobb agyféltekéje konkrétan egy izzó vörös pacaként jelenik meg a monitoron, ami ziher, hogy nem jelent semmi jót. Orvosi szakzsargontól mentesen azt kell tudni, hogy ez némi szopó és jókora agyvelőgyulladás egyvelege. Lecter jó kiszagolta, ahogy azt is, hogy ezt Dr. Sutcliffe  juszt se fogja elmondani Willnek. Kedves Will, se tumor se vérrög, se semmi nincs az Ön fejében, de azért csinálunk még pár tesztet. Lecter a kandallója előtt konyakozgatva világosítja fel Jacket, hogy Will azért ilyen zizi, mert nem csak leképezi a gyilkosságokat, hanem magába is szívja azokat, helóka. Igen, túl sok a terepmunka amibe te óhatatlanul is ráerőszakolsz baszod!

6.jpg

Will kikocsikázik a tett színhelyére. Ne Will, ne csináld ezt! De ő csak megy és a kivilágítatlan házban, egy zseblámpával ellenőrzi a helyszínt. Az ágy alatt viszont ott van valaki, Will lehajol, de már borul is a fejére az ágy és a lány futásnak ered, Will elkapja a kezét, amiről simán lecsúszik a bőr és Will kezében marad, mint egy kesztyű. Enyhe agyfasz és több óra idővesztés után Will az erdőben lihegve hitegeti magát, ordibálja, hogy a lány még él. Még egyszer visszamegy a helyszínre, de most már az FBI-os bigével. Ebből baj nem lehet. No, mi volt itt a tényállás? Kis találgatás után, no meg Will szellemi épségének anyatigrisként való óvásán egy huszárvágással túllendülve, elhessegetve a tényt, hogy a gyilkos lány esetleg leprás lehet, legyen elég annyi, hogy a legnagyobb baja, hogy nem lát arcokat, ezért képtelen elfogadni a valóságot.

7.jpg

Mit szól ehhez a jó kannibál doktorunk? Will és Hannibal előbb megbeszélik a teszteredményeket, ami szintén roppant érdekes, de Will csőrét már kezdi basztatni a tudat, hogy esetleg egy tanulmányt akarnak írni róla a doktorok. Mindegy, a gyilkos baja viszont tényleg az lehet, hogy halottnak hiszi magát, hogy nem lát arcokat, ezért nem bízik senkiben és mindenkit csalónak hisz. Will alszik, de nem éppen édesdeden, mert ez a köcsög Körből szalajtott, zsíros hajú Samara őt figyeli az ablak túloldaláról. Így aludjon jól az ember.

8.jpg

A szövetmintából kiderült, hogy ki lehet a gyilkos, így Will és Jack máris a tettes kedves anyukájával beszélgetnek. Az anya már azt hitte, hogy a lánya meghalt, mert bárcsak így lenne, ha már a tetű orvosok nem tudtak segíteni rajta, ugye. jack és Will kicsit privátban is elbeszélgetnek. A ’Ki az önzetlenebb és felelősségtudóbb’ házibajnokságot Jack nyeri, mert ő itt a góré és minden balhét ő cipel a hátán, szóval Will csak ne terhelje magát feleslegesen semmirevaló önmarcangolással.

9.jpg

A két doki vacsorázik. Lecter kivágott egy egész disznólábat az asztalra, abból mazsoláznak kettecskén és közben Willről megy a diskurzus, hogy milyen érdekes, mert tiszta érzelem az egész ember. Nocsak. És azt hallottad-e, hogy újabb vizsgálatokat kért? Nem, de így még könnyebb lesz eltitkolni előle a valóságot. Mi van? Sutcliffe is csak pillázik, hogy most ez mit jelent. Mi már sejtjük kinek a vére fog folyni a következő jelenetben.

10.jpg

Dr. Sutcliffe máris betolja Willt az MRI-be. De amúgy miért este megy vizsgálatra, sehol egy segítő, vagy egy mitugrász kis gyakornok, takarító meg pláne? A teszt simán megy, mert amint betolják, Will már jön is kifelé. Körbenéz és sehol senki. Felöltözik, de kifelé menet látja, hogy a doki ajtaján a kilincs csurom vér. Gondosan, kabátja ujját használva nyomja le a kilincset és jut be az irodába, ahol a félig fej nélküli Sutcliffe fogadja. Az FBI-os kollegák hamar megállapítják, hogy nem Will metélte ketté a doki fejét. De miért a dokit? Mert akár Will is lehetett. Miért pont Will? Mert Will üvöltötte azt az erdőben, hogy Samara él, és ezt lehet, hogy a lány régóta nem tudta, hát ezért. Jaaa?!

11.jpg

Will szokás szerint otthon, saját verejtékében alszik, de amint éjfélt üt a digitális vekker a kutyák morogni kezdenek. Bazmeg! Will benéz az ágy alá, mert Samara is ott figyel. Semmi gond, Will lemászik a földre és a kezét nyújtja, nem kell félni, életben vagy, látlak. Hála istennek. Hannibal is ad egy diagnózist, a lány Cotard szindrómában szenved. Jó hír, hogy a mentális felépülés garantált, de ő a lány érdekében reméli, hogy nem emlékszik semmire. Persze. a lány érdekében, ugye? Mit láthatott a lány az orvosi rendelőben? Hannibalt, ahogy nagy műgonddal, talpig esőkabátban szétnyitja doktor barátja fejét, majd a gyilkos eszközt a lány kezébe adja, aki persze Lecter arcából semmit se látott. 

12.jpg

A Hannibal online itt érhető el.

Hannibal a comment:com-on és az Indexen:

Címkék: hannibal
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.13. 08:47:20

engem a csaj betegsége riasztott meg a legjobban az egész részben.

Ha tényleg van ilyen az nagyon durva, hogy milyen betegségek vannak.

és az emlékezés nagyon "jó" volt. Hannibal munka közben zseniális.

Ebeneeeezer Goode 2013.06.13. 09:18:05

nagyon rendben van ez a sorozat.

vénkujon 2013.06.13. 12:17:07

kétszer magam alá vizeltem. nem nézek több ilyet

Peetee 2013.06.13. 12:48:37

Miféle perverzek néznek ilyen betegségeket?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.13. 14:56:55

@Peetee: és milyenek olvasnak hogyvoltot róla?!

pillowbook 2013.06.13. 15:13:18

Milyen "helóka" milyen "samara" mi ez a színvonal ? :) Ez nem esti mese :)

ziggy stardust · http://fagyis.blog.hu 2013.06.13. 17:57:27

én is hajnalban néztem, mert megébredtem akkor, és amit a rész megnézése után álmodtam, az simán beférne egy hannibal-epizódként, csak mondom...

orgyen 2013.06.13. 18:04:03

A Patrick Bateman-üzemmódban ügyködő doki kimetszett egyáltalán valamit a neurológus doki testéből, vagy az túlságosan steril nyersanyagnak bizonyult?

2013.06.13. 18:57:14

ez nagyon parás volt :) részről részre genyóbb Lecter bácsi szerintem scullyt is feltálalja lassacskán

Erja 2013.06.14. 07:25:43

Ez volt eddig a legjobb rész. Én este néztem, de utána egy darabig nem tudtam aludni:-). Szegény Will...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.14. 11:17:03

@orgyen: nem hiszem, hogy kiszedett volna valamit, az volt a cél, hogy a halott csajra kenje az meg nem szedett ki részeket.

Scagnetti 2013.06.14. 12:16:00

Eddig ez volt a legparásabb rész. A sorozat meg egyre betegebb. De tetszik. :)
Nem olvastam semmit a tervekről, annyit hallottam csak, hogy lesz még legalább egy évad. Vajon eljutnak odáig, mikor Lecter lebukik?

Lehet, a Vörös Sárkányt is elolvasom újra, kedvet kaptam hozzá. :)

Mocsár 2013.06.14. 12:39:35

Nagyon geci rész volt, az emberből a legdurvább gyerekkori félelmét hozza elő, miszerint valami mumus rejtőzik az ágya alatt. Szerintem ezért hatott ennyire sokunkra.

orgyen 2013.06.14. 22:28:42

@doggfather: Nahát, pedig azt hittem, hogy ibériai sonka lesz belőle. :Đ
@Eugenie Danglars: Továbbá rátett egy kalappal az MRI-gépekben fekvés klausztrofóbiájára!

gez26 2013.06.17. 11:44:50

www.nyest.hu/hirek/mi-az-a-cotard-szindroma
"A világ egyik legritkább betegségében, Cotard-szindrómában szenvedő brit férfiról írt a The Daily Telegraph hétfőn. A lap által csak Grahamként említett férfi halottnak hiszi magát."

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2013.06.17. 13:15:04

@Eugenie Danglars: szerintem is tök igazad van.
Én világ életemben utáltam a lábas ágyakat, vagy ha az ágyról lelóg a lábam.

Ez a film meg tök beteges és elképesztően bizarr, de jó.

mulholland2 2013.06.18. 15:12:31

Hm, én meg egyre inkább nem vagyok kibékülve a történésekkel. Most mi van? miért kellett kinyírni a doktor kollégát? Csak úgy? Hobbiból? Mert ő Hannibál a kannibál? ez így egy baromság. De legalább annak aki szerint lassú folyású a sorozat, lehetett tunkolni :))

ildikotrk 2015.09.07. 11:31:04

@mulholland2: azért kellett megöli a neurológus dokit, mert Will újabb vizsgálatot kért, és Hannibal barátunk attól félt, hogy Will megtudja tőle hogy mégis csak baj van az agyával. :)
süti beállítások módosítása