Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

V 2x10 Mother's Day (Évad- és sorozatzáró)

2013. június 12. 09:00 - Szencsike

Ezzel az epizóddal elérkeztünk az évad- és sorozatzáró részhez. Lássuk, milyen véget találtak ki az írók a gyíkoknak és az embereknek! Egy csodaszép reggelen kezdünk, Era otthon ébredezik, de nincs egyedül. Anna ül az ágya szélén, aki hasonlóságot vél felfedezni Era és maga között. Mindketten elszántan meg akarják védeni a fajukat, óriási felelősség nyomja a vállukat. Era semmiben sem hasonlít ellenségére, de Anna kitart a véleménye mellett és lelövi Erát. Mindez persze Era álmában jelent csak meg, az egyetlen hasonlóság ezzel, hogy valóban nincsen egyedül, a valóságban Kyle pihenget mellette, a búfelejtésből egy többéjszakás kapcsolat lett. Közös programként Anna elpusztítását tervezik.

pic1.png

A hajón Anna elmélkedik Marcusnak, minden terve jól halad, Lisa végre szaporodóképes, Tylerrel meg is ejthetik a párzást. Marcus Lisa jövendő utódain gondolkozik, hiszen az emberi lelket még nem sikerült kiirtani, hogy fogja Anna irányítani őket. Amy lesz a segítségére, az ő feladata lesz, hogy megáldja az embereket. Marcus hitetlenkedik, Anna épp kiosztaná a férfit de betoppan egy 12 év körüli kislány, Amy, nagyon gyorsan nő ez a gyerek. Marcust elküldi, most a lányával akar lenni. A kislány rosszat álmodott, fél, hogy anyjának valami baja lesz. Anna megnyugtatja, sosem hagyja el őt, nem úgy, ahogy az apja tette. Megölelik egymást, ezt a véletlenül arra járó Lisa látja meg. Ellenállóink is gyülekeznek, a rejtekhelyen Di királynő hívását fogadják, aki figyelmezteti őket, azonnal cselekedni kell, Anna tervei az utolsó szakaszukba léptek. Lisa is kell majd, Era a társak beleegyezését kéri a végső csapáshoz, Chad, Jack, Kyle és Ryan készek támadni. Ryan feladata lesz Diana kiszabadítása, Eráék lent fognak dolgozni.

pic2.png

Egy raktárépületben vagyunk, Era és Kedvenc vannak a helyszínen, ahova egy halottaskocsi érkezik. A kocsiból Kyle és Jack száll ki, a hátsó részből kiemelnek egy koporsót, abból Lisa pattan ki. A koporsó cink borítású, a nyomkövetők nem akadhatnak a nyomukra. Lisa egy fegyvert is hozott, az a tervhez kell. Lisát el fogják rabolni, Anna mindent meg fog tenni, hogy megtalálja, így elcsalhatják a testőrei mellől. Megadják Annának Lisa tartózkodási helyét, Annának egyedül kell jönnie, mert Lisa csak így tudja őt megölni. Főcím után Kedvenc a műsorában jelenti be, hogy Lisát, Anna lányát az ellenállás elrabolta, és ha Anna nem adja fel magát, akkor Lisa halott. Bemutat egy felvételt is, ahol két fekete ruhás, maszkot viselő férfi elmondja a követeléseiket. A műsort Annáék is nézik, a nő azonnal riadóztat, nyomkeresőt küld Lisa után ő pedig lemegy a Földre.

pic3.png

A Béke követség előtt Era és rég nem látott főnöke Paul fogadja az aggódó anyát, rögvest megnyugtatják, hogy megtesznek mindent Lisa kiszabadításáért. Az elrablók azt akarják, hogy Anna menjen el Jack Landry atyához, aki megadja, hol van Lisa és kicserélhetik egymást. Paul Anna helyett egy hasonmást akar oda küldeni, de Anna biztosra akar menni, teljesíti azt, amit követelnek, vagyis ő megy. Era sem támogatja az ötletet, Anna biztonsága a legelső. A két FBI-os lelép, Anna Marcusszal üzeni, hogy találkozni akar Landry atyával. Ryan megérkezett az anyahajóra, a magára talált Joshua fogadja, akivel elindulnak Di királynőért. Lent, Anna találkozik Jackkel, aki szerepéhez hűen hozza a lázadó ex-papot. Anna próbálja őt provokálni, a lázadása miatt elvesztette a hivatását, de Jack bátran kiáll a saját igaza mellett: az intézmény az aki, kirúgta, nem Isten. Jack átad egy borítékot, amiben Lisáról vannak infók, Anna köszöni, és reméli, találkozhat Jack Istenével. Odamegy a csoportjához, egy nyomkeresővel megszagoltatja a levelet, aki azonnal indulhat Lisa kutatására.

pic4.png

Anna kimegy a követség elé, egy biztonsági tisztje jelenti, hogy megvan Lisa, teljesen egyedül van, indulhatnának-e érte. Anna még hagyja a Lisát, inkább sajtótájékoztatót tart. Ő most egy megtört, gyermekéért aggódó anya, aki mindent megtesz, hogy biztonságban legyen a lány, ha kell még saját magát is feláldozza. A tájékoztatónak vége, Anna a biztonsági tisztjét utasítja, hogy szivárogtassa ki hol van Lisa, lehetőleg Kedvenc is legyen akkor a közelben, így az egész világ látni fogja, mi történik. A raktárban Kyle adja az utolsó utasításokat Lisának, elrejti a fegyvert is, lényeg, hogy hajtsa végre a tervet, majd Kyle elmegy, Lisa ottmarad megkötözve. A szivárogtatás sikeres volt, Chad már a raktár elől jelentkezik be, ott van a rendőrség, az FBI, több tévétársaság és rengeteg bámészkodó. Paul jelenti Erának, hogy Anna a tömeget látva megijedt és csak ő egyedül akar bemenni. Megérkezik Anna is, nem gondolta meg magát, mindenki számára, úgy tűnik, hogy Anna bátran és elszántan indul el a végzete felé.

pic5.png

Anna belép a raktárba, megtalálja Lisát, dühösen és ingerülten szedi le róla a köteleket. Anna saját büszkeségén esett csorba, lakolni fog, bárki is tette ezt. Anna hátrafordul, úgy szónokol tovább, mit fog tenni, ha megtalálja a bűnösöket, Lisa a kis asztalkához lép, ahova Kyle a fegyvert rejtette. Anna mellett van egy tükör, ahol meglátja mire készül Lisa és rögtön stílust vált. Kétségbeesetten ismeri el, hogy túl sokáig halogatta a felismerést, neki is vannak érzelmei. Lisa elrablása volt a felismerés pillanata, hogy ezek az érzelmek nem rosszak, minden eddigi tettét ezek vezették. Visszafordul lánya felé, Lisa elrejtette a fegyvert a háta mögé, úgy hallgatja tovább anyját. Anna szeretné, ha az érzelmekből nem csak ő, hanem az egész faj részesülhetne, az emberek és V-k békés együttélése lesz a következő lépés. Anna igazi könnyeket hullajtva öleli át a lesokkolt Lisát, aki gyorsan visszateszi a fiókba a fegyvert és visszaöleli anyját. Anna diadalmas mosolyát sajnos Lisa nem láthatta…

pic6.png

Az épület előtt mindenki a feszült várakozás pillanatait éli, mikor nyílik az ajtó, kilép Lisa. Chad és Era mosolyognak, sikerült, de örömüknek Anna felbukkanása vet véget. Kedvenc máris tudósít, hurrá élnek, Era azonnal hívja Ryant az anyahajón, akció lefújva. Di királynő nem hagyja annyiban a dolgokat, ő véghez viszi, amit terveztek, népet összehívni! Lent Kedvenc gyorsan beszámol Lisa állapotáról, Era lép oda az anya-lánya pároshoz, Lisa biztonságban van, csak ez számít. Kedvenc elhívja tőlük Annát egy interjúra, Era és Lisa kettesben beszélhetnek tovább. Lisa sajnálja, hogy nem végezte ki anyját, de naivan hisz abban, hogy anyja végre megváltozott. Era nem hiszi el a hirtelen pálfordulást, mi van ha Lisa téved és Anna rajta bosszulja meg? Lisa kitart az álláspontja mellett, Era az aki téved, majd otthagyja az ügynököt. Fent a hajón Di királynő találkozhat végre a népével, és őszintén örül annak, hogy újra láthatja a gyermekeit, mert egy új időszámítás kezdődik számukra. Anna téved, az emberi érzelmek jelentik a faj jövőjét, és az ő vezetésével fogják elkezdeni ezt a közös utat. Nép letérdel, Di belekezdene a következő mondatba, mikor egy gyíkfarok mellkason szúrja őt. Anna visszatért, élvezettel lóbálja anyját a levegőben, majd messzire hajítja. Di utolsó szavai szerint Anna mindent elrontott, erre a lánya arca megrándul, visszaveszi pókerarcát, és Lisához fordul. Így kell anyát ölni.

pic7.png

Anna beszél az összegyűlt néphez, Di királynő gyenge volt, emberi érzelmek fertőzték meg, ezért zárta be. Anna nem hagyja, hogy bárki is elrontsa a fajt, és aki ellenszegül, azzal leszámol. Lisát elviteti, Anna térdre parancsol mindenkit. A tömegben Joshua és Ryan is a történek hatása alatt áll, ha Ryan élni akar, akkor most menjen amíg lehet, de a néger előbb még elmegy a lányához. Amy békésen számítógépezik, mikor apu eljön hozzá, alig ismeri fel az őt. Ryan el akarja vinni a kislányt, aki előhúzza a farkát, ő ugyan nem megy sehova egy olyan apával, aki hagyta szenvedni a fájdalomtól. Ryan megpróbálja elmagyarázni, hogy az édesanyja Valerie, halála után Anna szakította szét a családjukat, ő csak meg akarta a kislányt védeni. Amy viszont Annát ismeri el anyjaként, Ryan nyaka köré fűzi a farkát és megfolytja. A kicsi Amy is tudja, hogyan kell egy szülőt megölni.

pic8.png

Era hazaért, teljes pánikban van ő is, Ty-t keresi telefonon. A gyerek persze a hajón van, Era leparancsolja onnan és mesélni kezd a V-k valódi céljairól neki. Eközben egy rejtett kamera segítségével az FBI irodában Paul és Chris Bolling ügynök szembesülhet azzal, hogy Era sokkal többet tud, mint várták. Bolling máris hívja a megfelelő embereket az ügyben. Otthon Era könyörög Tynak, hogy azonnal jöjjön le a hajóról, de a lökött gyerek Lisától is akarja ezeket hallani, majd leteszi a telefont. Anna és Marcus Kedvenc tudósítását figyelik, a világ vezetői elismerésüket fejezik ki Annának a gyerekrablásban nyújtott bátorságáért, ez egy újabb győzelmet jelent neki. Jöhet a következő lépés, a szaporodás, Tylert fel kell használni. Marcus furcsállja, hogy Anna az árulás után még Lisát akarja használni, de még ő sem tudhatott arról, hogy van egy B-terv. A keltetőben Joshuával együtt nézik végig, ahogy kikel az új utód, aki teljesen úgy fog kinézni, ha bőrruhát kap, mint Lisa.

pic9.png

Jack és Chad a rejtekhelyen várják Erát, a hely teljesen ki van pakolva, csak az asztal, üres szekrények és az ágy maradtak, Kyle lelépett. A srácok sem akarják elhinni, hogy Kyle így elhúzott, de Era sem, igaz az ő gondolatai Ty körül járnak. Jack próbálja nyugtatni, de hasztalan. Era elismeri, hogy mindvégig Jack volt az, aki kitartott a saját meggyőződése mellett, sokkal jobban kellett volna rá figyelnie, nem pedig Anna módszereit használni. Jack szerint van még remény, csak ne adja fel! Chadnek is hírei vannak, vagyis nincsenek hírei Ryanről. A hajón a maszkos Lisa-rablók felvételét nézi vissza Anna, de mikor Marcus betoppan leállítja a videót. A férfi gyónni jött, Di királynő hatása alá került, attól félt, hogy Annát az érzelmei vezérlik, de tévedett. A tévedésért halált érdemel, a nyakát kínálja Annának, úgy tűnik mintha Anna meg is tenné, amit ilyenkor kell, de nem. Marcus életben maradhat, mert mindig úgy cselekedett, ahogy a fajnak a legjobb. Anna megértette, hogy az érzelmeket, akár a maguk javára is fordíthatják, manipulálhatnak bárkit, pont úgy, ahogy ő tette Lisával. Marcus szívesen feldobná Di királynő lázadóit, de nem tud neveket mondani. Anna tud segíteni, az embereik dolgoznak az elrablók felvételén, hangfelismerő szoftver révén kiderítették, hogy az egyik maszk alatt Kedvenc van. Kedvencet ide kell hozni, és mielőtt Marcus leléphetne, Anna megfenyegeti, nehogy elárulja még egyszer. Joshua is megérkezik, hozza új Lisát, aki egy engedelmesebb és kezesebb változata az előzőnek. Lisa1.0 emlékeit is megkapta, mehet Tylerrel elhálni a nászt.

pic10.png

Lisa2.0 egy selyem fürdőköpenyben várja Tylert, aki észre sem veszi a különbséget az 1.0 és a 2.0 verzió között. Tipikus férfiként reagál a lányra, igaz anyja figyelmeztetései nem szálltak ki a fejéből, mert rákérdez, hogy valóban gyík teste rejtőzik e csodás emberi test alatt és tényleg ártani akarnak az embereknek? Lisa2.0 ügyesen tereli el Tyler figyelmét a csókokkal, ez bizony mind hazugság. Lisa1.0 a nagyi régi börtönében szenved, Anna lemegy üdvözölni őt az új otthonában, hogy még jobban fájjon elindítja azt a belső kamerát Gyermek1.0-nak, ami a régi hálószobáját mutatja, ahol 2.0 épp Tylert csábítja. Pár emelettel feljebb 2.0 teljesíti a kötelességeit, Tynak ebből csak annyi esik le, hogy Lisa egy igazi vadmacska az ágyban. JóLisa elborzadva figyelheti, ahogy Tyler épp megtermékenyíti RosszLisát a felturbózott magvaival.

pic12.png

Era otthon hasztalan próbálja Ty-t elérni, talán már sokadik hangüzenetet hagyja fiának, mikor fekete maszkos idegenek törnek be hozzá és elrabolják. A hajón véget ért a nász, Ty kielégülten piheg, RosszLisa éhesen bámul a partnerre. Kimereszti gyíkfogait és átharapja Tyler torkát. JóLisa felüvölt a börtönében szívszerelme halálán. Era mit sem tudva arról, hogy butuska fiacskája meghalt, megkötözve üldögél egy sötét teremben. Találkozhat az elrablóival is, akik azért hozták ide, mert mindenbe bele kellett ütnie az orrát. Egy ötven év körüli őszes hajú férfi, Lars Tremont, az ARES projekt vezetője üdvözli Erát. Eközben Chadet a munkahelyén éri el Anna végzete. Adáshoz készülődik, mikor megjelennek nála a V tisztek, hogy elvigyék Annához. Chad is tudja, itt a vég. Viszlát Kedvenc… Era további infókat tudhat meg az ARES-ról. A központ másfél kilométerrel Manhattan alatt van, egy nukleáris támadást is túlélnének itt. Szigorúan titkos katonai szervezetről van szó, ők is tudtak a V-k viselt dolgairól. Az ARES lehet az emberiség utolsó esélye a V-kkel szemben. Erát még nagyobb meglepetés éri, itt van Paul és Bolling kolléga, Era vágja, hogy figyelhették, de így tudhatták csak meg, hogy bízhatnak-e benne.

pic13.png

Anna ünneplőruhába öltözött, ki akarja próbálni, sikerül-e az egész emberiséget megáldania. Marcus le akarja erről beszélni, meg is hallhat, de ez Annának egy sima erődemonstráció a népe felé. Nekikezd a folyamatnak, de az eredmény ugyanaz, ami korábban: Anna egyre gyengül, véreset könnyezik, a szervezete ellenáll, Marcus sem akarja, hogy folytassa. Anna ellöki a segítőjét, és folytatja, végül a felbukkanó Amy kéri őt, hagyja abba. Anna megenyhül, és befejezi. Amy gyermeki ártatlanságával és Anna iránti szeretettől hajtva felajánlja, hogy folytatja helyette. Az ARES központban is azonnal jeleznek a műszerek, mindenhol a világon történik valami, Era rohanni kezd a lift felé. Amynek sikerül az, ami anyjának nem. Hatása alá vonta az egész emberiséget, mindenki, aki csak érzi, nyugodtan álldogál, és földöntúli békesség árasztja el őket. Amy áldása Annára is hatott, mert őszinte szeretettel az arcán az ő csoda kislányának nevezi Amyt.

pic14.png

Era feljutott a felszínre, úgy tűnik, hogy másfél kilométerrel a föld alatt lévő betonbunkerbe nem érte el Amy áldása. A felszínen lévőket viszont igen, az emberek az ég felé néznek, nyugodtak, boldogság és békesség tükröződik az arcukon. Era végigmegy a tömegen, próbálja „felkelteni” az embereket, de semmi eredmény. Felfedez egy ismerős arcot, Jack. A hajón a kislány mosolyog, mert kivívta anyja elismerését, lent a felszínen, Era kétségbeesetten öleli át Jacket. Anna és Amy szövetsége egy új korszak kezdetét jelentik, mosolyogva néznek le az anyahajó ablakából a Földre, mely körül már ott lebeg a többi V hajó. Ilyen kurtán-furcsán ért hát véget a gyíkok és emberek története, sajnos sietve kellett lezárni a történetet, mert a stúdió szerint nem hozta a nézettséget. Köszönöm mindenkinek a figyelmet!

pic15.png

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arkhia 2013.06.16. 23:32:52

Csak azt nem értem, hogy ha gyorsan le akarták zárni, miért nem hagyták egyszerűen Dianát visszatérni... Az legalább egy rendesen felépített folyamat csúcspontja lett volna, nem egy ilyen semmilyen valami. Na meg miért volt (lett volna) szüksége Lisának pisztolyra? Ő is gyíkkirálynő, kell lennie farkának, simán leszúrhatta volna. Annát meg végig utáltam, de az "így kell anyát ölni"-résznél centinként tudtam volna megnyúzni...

Matykoh 2013.06.17. 12:47:43

@Arkhia: Az, hogy nem lesz -sajnos- harmadik évad, akkor derült tulajdonképpen ki, amikor már rég lement a második évad odakint.

a Lojalista 2014.02.25. 10:50:38

Ez is egy nagyon régi film adaptációja. Talán tavaly tűzte az eredetit a műsorára az AXN és persze köszönő viszonyban sem volt ezzel a sorozattal. Az eredeti természetesen sokkal "primitívebb" volt, de érdemes megnézni.

stigi80 2014.12.21. 16:42:06

Állítólag van még egy rész de ez nem száz

Szencsike 2014.12.22. 11:53:19

@stigi80: Igen, valóban, imdb ír egy extra részt, de az egy zanzásított mi történt összefoglaló :)
süti beállítások módosítása