Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kettős ügynök 2x03 - Bang and Blame

2013. június 12. 11:00 - teardrops

Mindjárt kezdésnek egy autósüldözésbe csöppenünk, Annie száguld kis piros kocsijával az autópályán, mint a szélvész. Ja nem, nem üldözünk senkit, csak Chloe-t, az egyik unokahugot kell villámgyorsan kórházba vinni, mert leesett a mindegyhonnan. Annie nyugtatja a lányokat, főleg a sérültet, már szóltam Anyunak, nincs gáz, megérkeztünk. Rohannak az első dokihoz, akit meglátnak, Annie pánikol, de a doki nyugis (és - micsoda véletlen - még jól is néz ki), miután átvizsgálta a kislányt megnyugtatja őt és a hugát, majd a nagylányt elhívja egy randira. Doktor Rámenős. Annie kapkodja a levegőt, de naná, hogy belemegy. Nővére közben befut és miközben aggódik kicsit a lányáért, azért nem győz kacsingatni hugának, hogy el ne szalassza ezt az embert. Pedig Walker épp elsétál, ugyanis Főnökasszonyt látja meg a kórház folyosóján. Nem semmi egy munkahely, még egy sima családi kórházas balhé sem fér bele az estébe új ügy nélkül. De legalább megvan a doki telefonszáma, hogy felhívhassa a pénteki ebéd miatt.

ca203_02.jpg

A parkolóban a két nő csatlakozik Auggie-hoz, Annie egy dossziét és eligazítást kap: belső gond van, a Farm egyik fegyver és taktikai oktatója, bizonyos Ray Goskin, kiadja a legjobb újoncokat, akik emiatt repülni kénytelenek az ügynökségtől. Goskin 12 évig szolgált Irakban és Afganisztánban, de elkapták és tuti akkor lett besúgó, mert kínzással bárkit rávehetnek bármire, meg aztán gyanús eltávjai vannak, meg fura viselkedése, ja meg laptopja is, mert elfogtunk egy levelet, de nem a gépéről jött. Annie, de csak, ha vállalod, neked kell beépülni, mert te vagy a legjobb álca, úgysem fejezted be a lőgyakorlatot és Roy bácsi nem ismer, mert utánad került oda, szóval jól körülnézel, lebuktatod, hurrá, de ha baj van, akkor egyedül vagy, neked is annyi az ügynökségnél. A mappa 10 másodpercen belül megsemmisíti önmagát. 

Annie kis piros kocsijával begurul a Farmra, egyből összefut a gyanúsítottal, majd együtt mennek az első gyakorlatra. Az asztalon lévő fegyverekből egyet választva kell kijutni az akadálypályáról -lehetőleg - a kijáraton keresztül. Annie figyel, miközben a társai pisztollyal, puskával szétlövik a táblákat és teljesítik a pályát, majd, mikor ő következik, fegyver helyett előveszi a térképet és annak alapján halad, elbújik a „támadók” elől és kijut. Az oktató kérdésére, miszerint fegyverundora van-e, hogy a térképet választotta, az a válasz, hogy dehogyis, csak nem tudta befejezni a lőgyakorlatot, mert kiment a térde és azzal véget is ért a Farmbeli vendégeskedése. Goskin lelógósozza, majd közli a többiekkel, hogy mind elbuktak, kivéve ezt a lógóst, merthogy bizony tanulja meg mindenki, nem kell egyből a fegyverhez nyúlni, mert az bizony veszélyes, lebuktathatja őket és veszélyeztetheti a csapatot és a küldetést. No, ezzel Annie nem mindenki szívébe lopta be magát.

ca203_07.jpg

Kockafej a szállásra visszamenet képbe is helyezi, mert rendes, de tényleg, szóval alapból minden újonc jófej, Nagyhajúlány tartja bennük a lelket, de ha ez nem segít, leihatják magukat, mert a szobatársa whisky-t tud becsempészni és ott van még Undoklány, aki speciel nem jófej, de Annie szerencsétlenségére éppen az ő szobatársa lett. Nem is nagyon ismerkedik, kedvesnek pláne nem mondható, 9-kor lámpaoltás, oszt szevasz.

Jay epizódbeli megmozdulását kimeríti a „Jay bemegy Joan irodájába, hogy hangot adjon saját ambícióinak, majd Joan nem éppen barátságos és marasztaló szavaira reagálva átváltson Arthur nehéz helyzetét emlegetve utalgatós-fenyegetős formulára, nem sok sikerrel” mondat.

ca203_10.jpg

Ha már Arthurnál tartunk, az ő története most lassan csordogál, de essünk át túl rajta. Kifelé áll a rúdja, ugyebár, most éppen egy szenátor provokálja, azaz beszélgetésre invitálná, de Főnökúr hallani sem akar róla, a szenátor addig pedig vígan szapulja tovább a médiában. Arthur Joannak azt mondja, a saját emberében hisz, akit az ügyben megbízott, szóval ellenáll, pedig még Gina is azt ajánlja, hogy üljön le a politikussal, mert az jó. De ki ez a Gina? Az mindenesetre kiderül, hogy már néven nevezi Joant Arthurnak, nem „a szőké”-nek, de valamiért Arthur erről az egészről nem számol be Joannak, később viszont mégis elmegy pofavizitre a szenátorhoz, aki meghívja egy golfpartira. Az elhallgatásnak aztán egy kínos pillanat lesz az eredménye, amikoris Gina a Főnökpár barátiüzletikitudjamilyen vacsorájánál megy oda hozzá gratulálni és megköszönni, hogy hallgatott rá a szenátor-ügyben.

ca203_14.jpg

No, vissza a fővágányra. Annie és a banda a bárban várja, hogy kitegyék az eredményeket, mely perszehogy azt mutatja, Annie a legjobb. Kockafej gratulál, Nagyhajúlány is örül, Undoklány meg elsiet, hogy felkösse magát. Vagy valakit. A többiek folytatják az évődést, hogy mit számít az a lista, Kockafej szerint alap, hiszen ezen múlik, hogy valaki James Bond lesz, vagy James NemAnnyiraBond, de ő arra hajt (persze nem kell ehhez nagy erőfeszítés), hogy a lista végén legyen, mert akkor mehet a kütyükhöz az irodába, nem kell lövöldöznie. Nagyhajúlány bizakodó lehet, mert perfekt farszi tudása különlegessé teszi, Mr. Whisky meg génjeiben hordozza a témát, hisz az egész család az ügynökségnek dolgozik. A koktélpartin pedig mindenki bizonyíthat megint, ez a gyakorlat arra jó, hogy tesztelhessék, mit tesznek nyomás alatt, hogyan tudják az álcájukat használni, vagy éppen kidumálni magukat szükség esetén.

ca203_15.jpg

Goskin feltűnése egy kicsit megállítja a beszélgetést, pedig a férfi végülis csak pár keresetlen jótanáccsal látja el őket, de Annie-t leginkább a férfi vállán lévő táska izgatja, sőt, a benne lapuló laptop. Követi is a gyanúsítottat, telefonos segítséget kérve Auggie-tól, aki kimenő parancsot varázsol Annie-nek, így a kis piros kocsi újra száguld, mint a szélvész, kereszteződéseken és piros lámpákon át. Mígnem megáll az egyik parkolónál, ahol a férfi is megállt és felvesz egy nőt, majd újra elindul. Annie annyira figyel, hogy közben figyelmetlen és majdnem összeütközik egy teherautóval. A balesetet megelőzte, de eközben Goskin eltűnt. Akció lefújva, irány vissza a Farmra, de mivel elmúlt 9 óra és Undoklány nem hajlandó Annie-t beengedni, ebből bizony bünti lesz.

ca203_27.jpg

Reggel Annie futással kezd, de nem a parton, ahol a többiek, hanem az erdőben, mert ott kevesebb az autó. Ebbe a kevésbe Goskin épp belefér, arra is jár és ha már így esett, megtart egy rögtönzött lőgyakorlatot a fák között, az egyik fára szúrt zsebkendő a célpont. Walker egész jól céloz, de biztos csak azért, amit mesél a gyerekkori vadászatokról. Ray bácsinak is tetszik, véget is vet az órának.

Annie meg rohan a következő előadásra, ahol nagy nyüzsgés fogadja, mint kiderül, az előadó lebetegedett, így helyettest kapnak, aki biztos valami gyakornok. Mondja ez Kockafej, miközben be is vezetik az említett új előadót, igen vezetik, merthogy vak az illető és véletlenül úgy is néz ki, mint Auggie. Annie vigyorog, akkor meg főleg, amikor barátja elkezdi az órát, viccel a vaksággal és még Kockafejnek is válaszol, miszerint nem, nem gyakornok. Az óra végén, amikor már egyedül maradnak, Auggie átadja Annie-nek, amiért igazából jött: egy kis kütyüt, ami gyors és nagy kapacitású és amelyikre majd jól áttöltik Ray bácsi laptopjáról az adatokat. A megfelelő időpont pedig a koktélparti lesz, akkor úgyis mindenki (egy)mással lesz elfoglalva, addig pedig majd Auggie átnézi az épületet, hogy megtudja, melyik a legjobb bejutási mód Goskin irodájához.

ca203_37.jpg

A koktélpartin mindenki ideges (Annie-t kivéve), Nagyhajúlány magol, Kockafej meg azért parázik, mert eleve a neve is kibetűzhetetlen, kiejtésről ne is beszéljünk. A többiek bíztatják, csak ne keveredjen ellentmondásba és akkor már nyert ügye van, meg, hogy okosfijú, majd megoldja és tényleg, mert később már Joe-ként mutatkozik be, mondván, hogy ez már csak azért is jó, mert csak ezek a betűk nincsenek benne a nevében. Annie még ténfereg egy kicsit, amikor meglátja Auggie-t, elkezdenek beszélgetni, kiderül, hogy Auggie -az álca szerint - agysebész és ez nem is meglepő, végülis vakon megvan egy műtéttel 3 óra 15 perc alatt, és… Annie szeme elkerekedik, kapcsol, hogy itt már infóáramlásról van szó… úgy gondol az agyra, mint egy épületre, ahol a földszinten megy be és fel az agytekervényeken, stb. Annie pedig már benn is van a 315-ös irodában, a fiókból kikapja a laptopot, közben Auggie a fülesen irányítja, hogyan használja a kütyüt, miután feltörték a jelszót. Annie adatokat, időpontokat lát, másolja is de izibe’, már éppen készen van és pakol, amikor hirtelen benyit Ray bácsi és roppant mód ideges, Annie pedig megmutathatja, milyen az improvizációs készsége. Goskin csak kérdezget, Annie addig jut, hogy ez nem az, aminek látszik, mire megjelenik az ajtóban Auggie, egy szál nadrágban, egy zoknival a kezében, harsányan kérdezve Annie-tól, hogy nem láttad, Cukorborsóm, a másikat...

ca203_50.jpg

Goskin felháborodását hallva, mentegetőzik és a lányt menti, csak az ő hibája, felejtsük el. Goskinnak persze tuti nem lesz egyszerű, miután Auggie azt a magyarázatot adta, hogy ez az egyetlen iroda, ahol van kanapé, de fátylat rá (lehet, hogy a kanapéra is), elengedi a fiatalokat. Auggie elautózik, de előtte még Annie-t arra kéri, ne nyugtalankodjon, kapcsoljon ki egy kicsit, hívja fel az unokahugát. Ójajtényleg! Annie kapkod, mert most jut eszébe a randi, szalad telefonálni. Doktor Rámenős egyből gyanítja, hogy a lány a randit akarja lemondani, de megértő is, hogy a Smithsoniannél így bánnak a munkatársakkal. A lány már válaszolna is, amikor eszébe jut, hogy nem is mondta a srácnak, hol dolgozik. Naná, hogy Danielle áll a dolog mögött, a nővére tényleg nem engedi, hogy Annie elszalassza ezt a lehetőséget. Doktor Rámenős pedig nem is engedné, miután ő is elég elfoglalt, minden kínálkozó lehetőséget megragad, így a kérdés az, hol van most Annie, merthogy odamegy és ebédelnek egyet, enni csak kell, nem? De. Találkoznak, esznek, dumcsiznak, azon versengenek, ki evett már borzalmasabb kaját és az is kiderül a dokiról, hogy azért járt olyan sok helyen, mert az úttörő jódoktor ahol tud, segít. Doktor Tökéletes.

ca203_60.jpg

Desszertrendelés előtt Annie rápillant a doki órájára, és elkezd kapkodni, mert idő van, Undoklánynak meg takarodómániája, szóval igyekeznie kell. Nem sikerül, fennakad a zárt ajtón. Kifele menet viszont Nagyhajúlányba botlik, aki a cókmókjaival viaskodik könnyek közepette. Annie rácsodálkozik a dologra, bizony, megtörtént újra, a lányt kirúgták, neki és a kémkarrierjének lőttek. Annie rohan telefonálni Auggie-nak, aki közli a hír hallatán, hogy sajna nem találtak semmit a kütyün, nincs bizonyíték, folytatni kell. Annie leteszi a telefont, majd nyög egyet, mert valaki elkapja hátulról. Ez nem az, aminek látszik. Goskin egy irodába cipeli és baromi mérges, amiért annyi év szolgálat és hűség után árulónak tartja őt az Ügynökség, mert bizony figyeli ám a lányt és nem tudja átverni a térdmesével - de ez nem mese – ne etesse, elég baj, hogy nem hisznek neki, a vádat persze nem tudják alátámasztani (közben már a fegyverét is elővette a férfi és Walker orra alá nyomja, miközben folytatja a kiborulást), az még nem ok az árulásra, hogy anno csak ő menekült meg és a társa nem, aki 15 évig volt a barátja. Jó, de akkor miért fog rám fegyvert? Jah, tényleg.

ca203_70.jpg

A férfi leteszi a pisztolyt és már csak halkan mondja, hogy nem árult el senkit, de Annie előáll a titkos találkákkal, a laptoppal, de a válasz nem az, amire gondol. A nő, akivel Ray esténként találkozik, a felesége és az ok, amiért titkolóznak, a családalapítás, ami náluk nem megy egyszerűen, már sokadszorra próbálkoznak sokadik orvosnál és a sok infót már nem bírja megjegyezni, ezért kell a laptop. Az egészért magát hibáztatja, a szolgálat miatt húzta a családalapítást, aztán hova jutottak. Annie-nek ez szép tanmese, hisz is a férfinek, de arra a kérdésre, hogy akkor viszont ki az áruló, egyiküknek sincs ötlete. Walker Auggie-val beszél telefonon, felveti, hogy végülis az újonc-csapatból is lehetne bárki, akinek megvannak a csatornái, de mivel mennie kell a következő gyakorlatra, abbamarad a gondolatmenet.

ca203_75.jpg

A gyakorlaton kiszellőztetheti a fejét, már csak azért is, mert ejtőernyős ugrást hajtanak végre. Rinyálnak egy sort ugrás előtt, pontosabban csak Kockafej teszi, mert ő ugyebár asztal mellett ülne nyugisan, nem gépből ugrándozna kifelé, Mr. Whisky-t meg is kéri, hogy inkább csak úgy lökje ki őt, mégiscsak tartozik neki, hisz annyiszor falazott neki a piabeszerző stiklikben. Hoppá, Annie-nek ez jó végszó, faggatja a srácot, hogyan tud kerülőutakat találni, de semmi konkrétum nem hangzik el. Igazából már csak hárman maradtak a gépen,a többiek már kiugráltak, Kockafej meg inkább csak beszél még a témáról, hogy bizony nélküle nem is menne a biznisz, legutóbb is, a koktélparti után, ő húzta ki a csávót a csávából. Ahhha! Annie szól Kockafejnek, hogy most rajta a sor, neki még igazítania kell a felszerelést, így már csak ketten maradnak Mr. Whisky-vel és a kérdéssel: Nagyhajúlány miatt rendelte az italt? Jah, igen, gondolta, hogy mindenki búslakodik majd. Hm, Annie szerint ezzel csak az a baj, hogy a lány kirúgásáról csak reggel értesülhettek. Hát ez tényleg gáz, akkor itt most verekedés lesz. Mr. Whisky rá is ugrik Walkerre, előkerül egy kés is, amivel Annie ejtőernyőjének annyi. Birkóznak a gépben, majd folytatják a gépen kívül. Kapaszkodnak egymásba, pörögnek, forognak, én a magam részéről egy 5.4-et adnék a gyakorlatra, mert az összhang még nem egészen kifinomult. Walkernek sikerül jó fogást találni a srácon, bepancsol neki egyet, az elalél, így már nyugisan tud rácsimpaszkodni, és végre kinyitni az ernyőt, hogy egy rögtönzött tandemugrással fejezze be a gyakorlatot.

ca203_83.jpgca203_85.jpgca203_88.jpgca203_90.jpg

Minden jó, ha vége jó: újoncok sikeresen végeztek, megkapják a plecsnijüket, kiderül, hogy a két kirúgott lány a Külügynél kap állást, Ray bácsi pedig útra bocsátja tanítványát azzal a jótanáccsal, hogy ne áldozzon fel mindent a munkájáért.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása