Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 6x13 The Last Recruit

2013. június 10. 13:00 - Szencsike

Tulajdonképpen továbbra is az a lényeg, hogy Alterban lassan mindenki találkozik mindenkivel, a szigeten még az erőviszonyok rendezésénél tartanak.

Sziget: Team Hurley és Vezér csapata végre találkozott, igaz Vezér Jackkel akar beszélni négyszemközt. El is vonulnak egy csendes, bokros részhez, ahol Vezér elmagyarázza, miért is bújt bele John Locke testébe: csak Lockebácsi hitte el, hogy okkal került a szigetre, ezért is halt meg, Doki meg szépen visszahozta a testét, ilyen egyszerűen. Dokinak szép lassan leesik, hogy Vezér halottak alakját tudja felvenni, aput is ezért láthatta az első szigetes napjain. Vezér minden tettével csak segíteni akart Dokinak, hogy elmehessen. Jacob már jóval a gép lezuhanása előtt utódának jelölte, de Jacob halott, már elmehetnek a szigetről, csak az egész társaságnak a gépen kell lennie. Doki Lockebácsit emlegeti, ő sosem hagyná el ezt a helyet, Vezér szerint Locke egy vesztes.

pic1.png

Tárgyalás vége, Vezérék már visszafelé tartanak, igaz hármasban. Claire követte őket, és megtörténik a nagy vallomás: Doki az ő testvére. Vezér udvariasan kettesben hagyja őket, Claire is találkozott apuval itt a szigeten, megvan a közös pont. Claire nagyon örül, hogy látja Dokit, annak még jobban, hogy Vezér csapatába állnak át. Doki nem akar sehova sem állni, Claire szerint már rég megtette ő és a többiek, mikor beszélgetni kezdtek, üdv a csapatban, tesó. Reggel Duci és Sawyer szövögetik a szökésük terveit, Sunt Kati avatja be ugyanebbe. Widmore tengeralattjárójával fognak elmenni. Sayid átállt, ő nem fog jönni, bármennyire is reméli Duci. Claire csatlakozik a pároshoz, lelkesen üdvözlik egymást Ducival, mire megjön Vezér és Doki. Vezér mosolyog, végre együtt a csapata.

pic2.png

Kati Dokihoz csatlakozik az üldögélésben, Sayid és Vezér a téma természetesen. Az őrök viszont elfognak valakit, Zoe érkezett a területre, Vezért keresi. Vezér fogadja, Zoe virágnyelven visszaköveteli az elrabolt Desmondot. Nyomatékként egy rakéta csapódik be a tábor közelébe. Vezérnek sötétedésig van ideje visszaszolgáltatni Desmondot, ha nem akarja megöletni a csapatát. Távozás előtt Zoe átnyújt vezérnek egy walkie-talkiet, azon jelezhet, majd elsétál. Vezér egyszerűen széttöri a szerkezetet. Vezér ismét törzsi tanácsot tart, a rossz emberek azt állítják, valamit ellopott tőlük, de csak viszályt akarnak kelteni. Pakolás, irány az Ajira gép. Sawyernek lesz egy küldetése, egy hajóhoz kell elmennie, ott fog vele találkozni Vezér, bárkit magával vihet az útra, így Kati lesz a szerencsés. Sayiddal négyszemközt mennek beszélgetni, Doki kétségbeesetten rogy le egy rönkre. Szerencsére Sawyer munkát ad neki, így nem kell elmerülnie az önsajnálatba. Sawyer nem Vezérrel fog a hajónál találkozni, hanem a Sun, Lapidus, és Duci hármast kell Dokinak a hajóhoz kísérnie. Sayid zombi lett, Claire őrült, ők nem jöhetnek. Sawyer Katinak indulást vezényel, de még neki sem mondja el, mire készül.

pic3.png

Vezér Sayidot elküldi Desmondhoz, ölje meg, ha meg akarja kapni a jutalmát. Sayidon nem látszik semmi érzelem, megteszi, amit ura parancsol. A kút mélyén, Des üldögél, tudja, hogy Sayid kap valamit az ő haláláért cserébe, de mit? Sayid visszakaphatja a nőt, akit szeret, aki meghalt. Sayid is halott, őt is visszahozta, a nővel is menni fog. Des már csak azt akarja tudni, mit fog Sayid mondani neki, mit tett azért, hogy újra élhessen? Sawyer és Kati megérkezett a hajóhoz, a férfi elmondja neki, hogy a terv megváltozott. Kati furcsállja, hogy Claire nem jöhet, Sawyer nem is akarja hogy jöjjön, mert Claire már Locke hívő lett. Vezérék menetelnek, Doki Claire-t kérdezgeti, miért bízik benne? Vezér nem hagyta őt magára, mióta Dokiék elmentek. Sunhoz maga Vezér lép, ő Sayidot keresi, de Sun ugye elfelejtett angolul, így csak egy ingerült kézírásos választ kap, még mindig dühös rá. Vezér nem érti az okát, Sun se Vezért, viszont ő lelép, mert utánanéz, hátha elhagytak valakit, a többiek menjenek csak tovább. Dokinak itt a jó alkalom összeszedni a saját csapatát, és már indulnak is a hajóhoz. Claire őrült pillantással nézi, ahogy a négyes elfut.

pic4.png

Sayid és Vezér találkoznak, lelkileg fel kellett készülnie egy fegyvertelen ember megölésére, azért tartott ilyen sokáig. Vezér nem bízik benne, inkább elindul a hajó felé. Dokiék is megérkeztek a megadott találkahelyre, indulhatnának a tengeralattjáróhoz, ha Claire nem érte volna őket utol és nem fenyegetné őket lelövéssel. Kati lesz a túsztárgyaló, és meggyőzi a lányt, ha fontos neki Áron, akkor nem hallgat többet Vezérre és velük tart. Claire hiszi is, meg nem is, de Áron miatt leteszi a fegyvert és ő is az utasok között lehet. Fegyver nélkül, mert azt Kati elveszi tőle. Sawyerék végre útban a Hidra szigetre, a terv lényegében az, hogy tövig dugják a nyelvüket Widmore fenekébe, és addig nyalják amíg felszállhatnak a tengeralattjáróra. Lapidus kajálást javasol, Sawyer inkább megkéri Katit kormányozzon, mert neki Dokival kell sort keríteni a nagy beszélgetésre. Doki elbizonytalanodott, mi van, ha mégsem kellene elhagyni a szigetet? Mikor elment fájó ürességet érzett, de visszatért, mert van valami feladata. Vezér el akar menni, de mi van akkor, ha a kiválasztottak maradnak. Sawyer váratlant kér tőle, húzzon el a hajójáról. Sawyer el akar menni, ha Doki ebben egyetért, maradhat, ha küldetése van, akkor menjen el, de ne akadályozza meg azt, hogy más elmehessen innen. Doki bocsánatot kér Juliet halála miatt, majd leugrik a hajóról és visszaúszik Vezér szigete felé. Kati dühös, vissza akar érte menni, de Sawyer nemet mond.

pic5.png

Doki visszaúszott a szigetre, Vezér fogadja, rögtön tudja mi a helyzet. Sawyerék is megérkeztek, őket Zoe és fegyveres csapata fogadja. Jelenti, hogy Sawyerék jöttek, leteszik a fegyvert. A fák mögül Yin bukkan fel, végre valahára megtalálta egymást a legszimpatikusabb pár a szigeten. Ja és Sun újra beszél angolul. Sajnos azonban a jó dolgok nem tartanak soká, Zoe megkapta Widmore parancsát, jópofizás felfüggesztve, Sawyerék foglyok, rakétákat ki kell lőni Vezér szigetére. Ők még a parton vannak a becsapódáskor, utána Vezér Dokit menti, biztonságban van mellette.

pic6.png

Alter: Lockebácsi már a mentőben van, Gülüke tanárúr kíséri őt, a mentősöknek elmondja a baleset részleteit, de nekik meg valakit értesíteniük kell. Gülüke nem ismeri alkalmi kollégáját, keresztnevét sem tudja, nemhogy a családját ismerné. Lockebácsi elmotyogja Helen nevét, akivel össze akartak házasodni, majd a sajátját is. Gülüke elérzékenyülten megígéri neki, hogy rendbe fog jönni és megrendezhetik az esküvőt. Érkezés a kórházhoz, egy másik mentőautóból Sunt emelik ki, és Sun felismerni véli Locke-ot. A rendőrségen James ül le Kati mellé és kezdi a kihallgatását, első körben a lány fejére olvassa a bűneit, rossz Kati. Kati persze tagadja, és nem is izgatja magát a dolgokon. James témát vált, nem furcsa ez, hogy ennyiszer találkoznak, először a reptér, majd Kati elcsapja James kocsiját? Kati azt furcsállja, hogy miért nem kapta el ott a reptéren, hisz láthatta rajta a bilincset. Talán azért, mert a nyomozó is titkolni akarja, hogy Sydneyben járt. Touché, Kati. Nem tudják folytatni, mert Miles kolléga hívja konzultálni a társat, jelentették az éttermi gyilkosságot, három halott, egy koreai nő kórházba került, a gyanúsítottról készült felvétel: Sayid robog ki az étteremből.

pic7.png

Claire egy hatalmas irodaházba érkezik, ott van az adoptálásokért felelős iroda. Még be sem írta magát a látogatói névsorba, megjelenik Desmond. Clairenek beugrik, hogy a reptéren találkozott vele, és Desnek tényleg igaza volt ott, fia lesz. Des szinte ráakaszkodik a lányra, felajánlja a segítségét az örökbefogadás ügyintézéseiben, Claire-t szemmel láthatóan zavarja a férfi jelenléte, de nem mondja. Desnek van egy ügyvédnő ismerőse, hadd mutassa be neki. Claire nincsen meggyőzve igazán, de elfogadja a találkozót. Ez a kiváló ügyvédnő pedig Ilana, akit meglep, hogy Claire itt van személyesen, mert már keresték őt. Sayid hazatért az éttermi akcióból, azonnal csomagolni kezd, Nadja nem is érti, mitől változott így meg a sógora. Sejti, hogy valami rosszat tett, de Sayid nem az a magyarázkodós típus, mennie kell. Csöngetnek, talán a rendőrség, Nadia tartsa fel őket, ha lehet. Ez a feltartás nem tartott sokáig, Nadia kénytelen beengedni Milest, de Sayid már sehol, igaz az üres bőrönd árulkodó a nappaliban. Sayid a hátsó kert felé távozna, de ott egy kifeszített kötélben megbotlik, James rögtön le is tartóztatja.

pic8.png

Doki és fia együttérkeznek ugyanabba az irodaházba, ahova Claire is. Anyu hívja őket, de most, hogy újra egymásra találtak, már el sem akarnak szakadni egymástól, így esti program is lesz, később fognak hazaérni. Nagyapa végrendeletét fogják megismerni, Ilana az ügyvédjük. Most derül fény a titokra, miért is vette be Jackapu Claire-t a végrendeletébe. Féltestvérek Dokival, ez a hír az újdonsült bátyót elég váratlanul éri. Sokat nem rágódhat rajta mert a kórházból keresik, műtéthez hívják be, azonnal indul, beszélgetés máskor folytatódik. A kórházba Sun ébredezik a műtétje után, Yin alszik a székben mellette, akit szólongatni kezd. Yin felébred, megnyugtatja őt, hogy a babával együtt rendben vannak. A folyosón Doki és fia sétálnak, és a nagyapa eltitkolt gyermekéről beszélnek, a srác szerint Doki is tőle örökölhette a titkolózó személyiségét. Nevetnek egyet, Doki indul készülődni, gyerek el. Jack bemosakodás közben ismeri meg a betege állapotát, a műtőben már magát a beteget: a gerinctörött férfi a reptérről. Most autóbalesetesként hozták be, helyreállító műtétre. Micsoda véletlen, ő ismeri a férfit.

Címkék: lost
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása